• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۳۶۸۶۵
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۱
صفحه نخست » عمومی

راهکار‌های مقابله با سر و صدای همسایه مزاحم!  

همه ما دست کم یکبار بیدار شدن بی‌موقع با سر و صدای همسایه خود را تجربه کرده و حتما کلی عصبی شده ایم. نگران نباشید، راهکار‌های موثری برای حل این مشکل وجود دارد.  

به گزارش گروه وبگردی خبرگزاریي صدا و سيما، آپارتمان‌نشینی یعنی زندگی در واحد‌های کنار هم، روبروی هم یا روی هم. یعنی نزدیکی خانه و خانواده‌ها به هم. این نزدیکی خانه‌ها و افراد به همدیگر امروزه مشکلات جدیدی برای ما به وجود آورده است که قبلا در خانه‌های شخصی خود کمتر با آن‌ها مواجه بودیم.
 
راهکار‌های مقابله با سر و صدای همسایه مزاحم!  
 
با وجود این‌که امروزه اکثرا آپارتمان نشین هستیم، اما هنوز هم فرهنگ آپارتمان نشینی در میان ما به خوبی جا نیفتاده است. یا از قوانین آپارتمان نشینی مطلع نیستیم و یا مطلع هستیم و ترجیح می‌‍دهیم آن را نادیده بگیریم. بله چاردیواری اختیاری است، اما در فرهنگ آپارتمان‌نشینی این اختیار تا جایی است که آسایش و آرامش همسایگان سلب نشود.
یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که همه ما در آپارتمان با آن مواجه هستیم، سر و صدای همسایگان است. مهمانی‌های پر سر و صدا و تا دیر وقت، دعوا و جروبحث با صدای بلند، صدای دویدن طبقه بالا، صدای بلند بازی و دویدن‌های بچه‌ها، سر و صدای حیوانات خانگی و …، می‌تواند آسایش همسایگان را سلب کند و موجب نارضایتی در آپارتمان شود.
 
به طور کلی “آلودگی صوتی” در خانه، مشکلی است که این روز‌ها همه ما خصوصا در کلان‌شهر‌ها با آن روبرو هستیم، که در مقاله‌ای جداگانه به طور مفصل، به راه‌های کاهش آلودگی صوتی پرداختیم. در این مقاله سعی داریم در مورد سر و صدای مزاحم همسایه‌ها و راه‌های مسالمت‌آمیز و موثر حل این مشکل صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
 
راهکار‌های مقابله با سر و صدای همسایه مزاحم!  
 
کمی صبر کنید و فکر کنید
بین سر و صدای عادی و سر و صدای بیش از حد تفاوت وجود دارد. به این نکته توجه کنید که در آپارتمان‌های امروزی که همه قوانین و معیار‌های درست معماری درشان رعایت نشده است، ردوبدل شدن صدا بین واحد‌های نزدیک به هم امری طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است. یعنی شاید همسایه ما دلش نمی‌خواهد با ایجاد سر و صدا ما را اذیت کند، اما این اتفاق می‌افتد، مثل صدای بازی بچه‌ها، گریه نوزاد، جابه‌جایی وسایل، مهمانی و دورهمی.
فراموش نکنید که شما هم گاهی سر و صدا ایجاد می‌کنید، مهمانی می‌گیرید، بلند صحبت می‌کنید و بچه کوچکتان گریه می‌کند. پس اگر سر و صدای همسایه‌تان موقتی است یا جزو زندگی روزمره است، صبر پیشه کنید و آن را به عنوان امری طبیعی در زندگی آپارتمان‌نشینی در نظر بگیرید.
 
راهکار‌های مقابله با سر و صدای همسایه مزاحم!  
 
 
با همسایه خود صحبت کنید
اگر سر و صدای همسایه شما به حدی است که آرامش شما را گرفته، ابتدا این مشکل را با خود او در میان بگذارید. شاید او متوجه این مزاحمت نشده و با یک گپ‌وگفت دوستانه بین شما، این مشکل حل شود.
 
 
از مدیر ساختمان کمک بگیرید
اگر این مشکل از طریق صحبت با همسایه حل نشد و سر و صدای مزاحم هم‌چنان ادامه داشت، این موضوع را با مدیر ساختمان خود مطرح کنید تا مدیر بر اساس قوانین آپارتمان نشینی به او تذکر دهد.
 
همسایه‌ها یاری کنید
اگر مشکل سر و صدای همسایه با گفتگو و پادرمیانی مدیر ساختمان هم حل نشد، با همسایگان ناراضی دیگر صحبت کنید و راه‌حلی پیدا کنید. بهتر است موارد آزار و اذیت و صدای مزاحم را مستند کنید و یادداشتی مبنی بر نارضایتی از همسایه موردنظر آماده کنید. بعد جلسه‌ای با حضور مدیر ساختمان و همه همسایگان تشکیل داده و موارد مزاحمت را به همسایه خاطی تذکر دهید. او را متوجه اشتباهش بکنید و به او اخطار دهید که اگر مشکل حل نشد، از راه‌های قانونی اقدام می‌کنید.
 
راهکار‌های مقابله با سر و صدای همسایه مزاحم!  
 
از صاحب‌خانه کمک بگیرید
اگر همسایه خاطی مستاجر است، از صاحب‌خانه کمک بگیرید تا مشکل را حل کند. مسئولیت رسیدگی به شکایات سر و صدا در آپارتمان وظیفه صاحب‌خانه است. از آنجایی‌که قانون مشخصی در مورد سر و صدای همسایه در ساختمان وجود ندارد، بهتر است که این مورد در اجاره‌نامه شما با صاحب‌خانه ذکر شود تا در مواقع بروز مشکل، هم شما بتوانید از صاحب‌خانه کمک بخواهید، هم صاحب‌خانه بتواند به مستاجر مزاحم تذکر دهد.
 
راهکار‌های مقابله با سر و صدای همسایه مزاحم!  
 
شکایت، راه حل آخر
به طور کلی انجام هر فعلی که آرامش همسایه‌ها را مختل کند، قابل پیگیری و اعتراض است. اگر هیچ‌کدام از روش‌های دوستانه جواب نداد، شما حق شکایت از همسایه مذکور را دارید. اگر همسایه مزاحم، مالک است، خودتان برای شکایت اقدام کنید، اما اگر مستاجر است، بهتر است مالک او این کار را انجام دهد.
 
حالا برای شکایت دو راه دارید:
روش اول زمانی که همسایه شما در حال نقض قانون سر و صداست، با پلیس تماس بگیرید تا به مسئله ورود کند و با انجام تحقیقات، کار‌های لازم جهت حل این مشکل را انجام دهد.
 
روش دوم این است که می‌توانید با تنظیم یک شکایت‌نامه به دادسرا یا شورای حل اختلاف محل خود بروید. شورای حل اختلاف محله دقیقاً برای همین مشکلات کوچک ایجاد شده است و به راحتی می‌توانید طرح دعوی کنید. فرم دادخواست را با مشخصات فردی، آدرس پستی دو طرف اختلاف، درج و تشریح موضوع دعوی و ذکر دلایل آن پر کنید تا مراحل رسیدگی به پرونده صورت گیرد. سپس با روی کار آمدن شکایت، شما و همسایه مزاحم فراخوانده می‌شوید و موضوع مربوطه مورد بررسی قرار می‌گیرد.
فقط یادتان باشد تمام فعالیت‌های مربوط با همسایگان خود در مورد مزاحمت را مستند کنید. همه زنگ‌ها، نامه‌ها یا ایمیل‌هایی را که قبل از شکایت با دیگران برقرار کردید، ضبط کنید. سعی کنید موارد سر و صدای همسایه مزاحم خود را با جزئیات مستند کنید، مثلا صدای مزاحم موسیقی بلند را ثبت و ضبط کنید تا بتوانید ادعای خود را راحت‌تر اثبات کنید.
 
راهکار‌های مقابله با سر و صدای همسایه مزاحم!  
 
مواردی که برای کاهش سر و صدای مزاحم در آپارتمان باید رعایت کنیم:
یک مرام‌نامه برای تمام اهالی ساختمان تهیه کنید و تمام موارد و خط‌مشی‌های آسایش و آرامش ساکنین را در آن ذکر کنید. مثلا ساعات سکوت ساختمان، مصادیق صدای مزاحم مثل صدای بلند موسیقی، ساعات برگزاری مهمانی و … به طور واضح مشخص کنید. در صورت نقض این سیاست، عواقب آن را توضیح دهید. به عنوان مثال، تخلف اول و دوم یک اخطار است، سوم جریمه و تخلف بعد از آن می‌تواند منجر به مجازات‌های شدیدتر مانند شکایت یا اخراج احتمالی شود.
 
کفش‌های سخت یا پاشنه‌بلند را تنها باید هنگام خروج از ساختمان پوشید. برای تردد در ساختمان باید از دمپایی یا کفش‌هایی با کف نرم استفاده شود تا سروصدا به حداقل برسد.
از روشن کردن ماشین لباسشویی و جارو برقی در ساعات سکوت خودداری کنید.
از تجمع در محل‌های عمومی ساختمان پرهیز کنید و هنگامی که در بالکن، راهرو، پلکان و آسانسور هستید، سروصدا را به حداقل برسانید.
برای صدا کردن کسی یا صحبت کردن با دوستان یا همسایه‌ها از تلفن یا آیفون داخلی استفاده کنید. برای فراخواندن آن‌ها داد نزنید و از پنجره یا بالکن با آن‌ها صحبت نکنید.
هنگام جابه‌جا کردن لوازم منزل آن‌ها را بلند کنید، روی زمین نکشید. از جابه‌جا کردن لوازم منزل در ساعات سکوت بپرهیزید.
مهمانی‌های شبانه خود را به‌گونه‌ای تدارک ببینید که تا قبل از ساعت سکوت به پایان برسد.
در ساعاتی که دیگران درحال استراحت هستند، مثل شب‌ها، ظهر‌ها و روز‌های تعطیل، سر و صدا تولید نکنید.
کار‌ها و تعمیرات ساختمانی که سروصدا دارند را از ساعت ۹ تا ۱۳:۳۰، یا ۱۷ تا ۱۹ و در روز‌های غیرتعطیل انجام دهید.
موسیقی نیز فقط باید در واحد خودتان شنیده شود. همسایگان مجبور نیستند صدای موسیقی شما را بشنوند.
اگر مراسمی دارید که تا دیروقت طول می‌کشد، سعی کنید همه‌ی همسایه‌ها را در جریان بگذارید و در ساعات بعد از ۹ شب تلاش بیشتری برای بر هم نخوردن آرامش همسایه‌ها به کار ببندید.
در قوانین آپارتمان نشینی، نگهداری حیوانات خانگی در قسمت‌های مشترک مجاز نیست. همچنین در مورد نگه‌داری از حیوانات خانگی در واحد خودتان هم قوانینی وجود دارد. تنها زمانی مجاز به این کار هستید که نه تنها با قوانین آن آپارتمان تناقضی نداشته باشد بلکه بو، صدا و حضور حیوان خانگی در واحد شما مزاحمتی برای دیگران ایجاد نکند.
در فرهنگ آپارتمان نشینی هر شخصی وظایفی در قبال دیگر ساکنان آپارتمان دارد. برخی از این موارد ممکن است در قانون نیامده باشد، اما مواردی است که بشر برای داشتن زندگی منظم و بدون جنجال به آن رسیده است و همین موارد کوچک به زندگی آرام‌تر و مسالمت‌آمیزتر اقشار مختلف در یک آپارتمان کمک می‌کند. سعی کنیم در آپارتمان نشینی به جای ترجیح نفع شخصی، منافع عمومی را ارجح بدانیم. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
واقعا مقالتون بی خود بود.
مشکل اینجاست که تو این کشور هر کسی هر غلطی می خواد می کنه و فقط شما وقتی این سر وصدا تبدیل به درگیری و قتل شد رسیدگی می کنید.
جوانان سرکش و شرور سوار بر خودرو و موتورهای پر سروصدا بر روان و اعصاب مردم چکش میکوبند اما هیچکس معترض نیست! اینجا ایران است و مزاحمت در اشکال مختلف معترض اجتماعی ندارد.حتی در جنگل اینهمه اضطراب و نگرانی نخواهید یافت که در جامعه پرمشکل و اصلاح نشدنی ایران وجود دارد. اگر فحش شنیدی خودت را کر بگیر و الا درگیری و قتل پیش می اید چون هیچ قانونی و مرجعی با فحاش برخورد نمیکند.ایران سرزمین سنتهای شیرین تمسخر و تحقیر و فریبکاری و هرزگی و عیاشی و غرورهای جاهلانه و چاپلوسی و تجسس در امور دیگران و غیبت و تخریب ابرو و شخصیت دیگران و هزاران عیب دیگر که تمدن عقب مانده ایران را از ناامن ترین تمدنهای جهان کرده.
متاسفانه پلیس از پس این ارازل بر نمیاد . وقتی هم زنگ میزنیم بعد از ۲ ساعت میان که یارو رفته و اعصاب ما هم داغون کرده . تازه میگن اگر شکایتی داری بیا کلانتری . طرف با سرعت ۱۴۰ کیلومتر رد شده از کی شکایت کنم ؟!
طبقه پاینی ما خیلی سروصدا میکنه تا آخر شب یعنی یک ودو بازه هرچی ارازل اوباشه میاره بنظرتون میتونم شکایت کنم آسایش رو از ما گرفته
نظر شما
آخرین اخبار
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
۱۰ کیلومتر از فاز اول خط۲ قطارشهری تبریز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد
معرفی داوران جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
شب چله و حافظ خوانی
دلتنگی سرلشکر موسوی برای فرمانده شهید «محمد باقری»
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)