پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی از تلاش برای تصویب طرح اصلاح نظام مالیاتی قبل از بررسی لایحه بودجه 1400 خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدباقر قالیباف در گفت و گوی مستقیم با شبکه یک سیما با تبیین سوء مدیریت ها در حوزه دریافت مالیات گفت: این از موضوعاتی است که مدیران و قانون گذاران باید بایستند و این عرصه را اصلاح کنند.
وی تصریح کرد: به جرات می گویم در گذشته به علل مختلف در این زمینه نایستاده اند و نتیجه این شده است دلالان ، حجم عظیمی از پول و درامد را کسب می کنند بدون آن که مالیاتی بپردازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در 6 ماه گذشته یکی از کارهایی که ما با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی انجام دادیم ، اصلاح نظام مالیاتی است که در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده و در نوبت صحن است و درصددیم که قبل از بررسی بودجه 1400 آن را برسی کنیم و مطمئنیم به شدت حجم درآمد ها را افزایش می دهد.
آقای قالیباف با اشاره به تصمیم دوم مجلس در این باره گفت: دو سال است که شرکت های دولتی باید درامدهایشان را مشخص کنند؛ در بودجه 1400 بودجه دولتی 850 هزار میلیارد تومان اما بودجه شرکت های دولتی 1500 هزار میلیارد تومان یعنی تقریبا دو برابر بودجه دولتی است.
وی افزود: این مربوط به بیش از 300 شرکت دولتی است که از آن میان 30 شرکت 80 درصد از این بودجه را در اختیار دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همین دیروز با حضور مسئولان مرکز پژوهش های مجلس و دیوان محاسبات در جلسه ای به طور مفصل و جزئی این مسئله را بررسی کردیم که مشخص شد که این شرکت ها کلا از 50 درصد سود ویژه از بخش مالیات و سودی که از سهام به دولت می دهند در مجموع سالانه 25 هزار میلیارد تومان از هزار و 500 هزار میلیارد تومان است اما بدهی ای که برای دولت ایجاد می کنند 70 تا 80 هزار میلیارد تومان است.
آقای قالیباف با طرح این پرسش که آیا ما نمی خواهیم این رویه را درست کنیم؟ افزود: مگر ما کسر بودجه نداریم چرا تصمیم نمی گیریم که این را اصلاح کنیم این همه اموال در اختیار شرکت هایی است که آن را خصولتی می نامیم.
وی گفت: همان شرکت هایی که به هیئت مدیره می سپارند اما کنترل و نظارت بر آنها نمی شود، پس از کجا باید این مسائل را حل و فصل کنیم ؟ وقتی از درآمد های پایدار سخن می گوییم باید اینها را سامان دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس در 6 ماه گذشته متمرکز بر این موضوع بوده و این قانون تصویب شده است ما وقتی از تولید سخن می گوییم مشکل از کجاست؟ آیا از نقدیندگی است؟ نه که نقدینگی نداریم بلکه هدایت نشده است. وقتی هم هدایت شده است از آن استفاده نکردیم.
آقای قالیباف همچنین با اشاره به مشکلات بورس گفت: بورس تا قبل این که مردم به قول مسئولان اعتماد کردند وارد بازار سرمایه شدند دو هزار و 200 هزار میلیارد تومان کل ارزش آن بود اما وقتی نقدینگی هدایت شد بیش از دو هزار هزار میلیارد تومان نقدیندگی وارد آن شد اما این نقدینگی کجا رفت؟
وی افزود: اگر بگویم هر روز موضوع بورس و مسائل حساس اقتصادی دغدغه اصلی ماست مبالغه نکردم؛ در همین 6 ماه گذشته دولت در شورای عالی اقتصاد می خواست قانونی در خصوص سود شرکت ها برای افزایش سرمایه تصویب کند اما من در آن شورا به رئیس جمهور گفتم اجازه بدهید این مصوبه آن جا تصویب نشود زیرا اعتبارش یکساله است و یکسال هم قابل تمدید است و مردم خیلی نمی توانند به آن اعتماد کنند ، چون ممکن است قانون عوض شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این لایحه را به مجلس آوردیم و در مدت سه هفته، دو فوریت اش تصویب شد و به کمیسیون رفت در صحن آمد به تصویب رسید و پس از ارسال به شورای نگهبان تایید و به دولت ابلاغ شد.
آقای قالیباف تصریح کرد: اما متاسفانه در بورس به درستی اجرا نشد که ناشی از سوء مدیریتی است که گفتم البته ما پیگیری می کردیم و آن را به شدت پیگیری می کنیم تا این کار انجام شود.
وی گفت: این قانونی که در قالب لایحه دو فوریتی تصویب کردیم دقیقاً برای افزایش سرمایه از محل سود سهام بدون حق تقدم ایجاد کنیم یعنی اجازه دهیم که مردم بیایند در همان ارائه اولیه سهام، این کار انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اینکه در بورس، برای کسانی که کار درست انجام نمی دهند برخورد امنیتی و قضایی شود، مخالفم اما مدیران بورس باید نظارت دقیقشان را انجام دهند و به همین علت با وزیر اقتصاد و رئیس بورس مرتب جلسات متعدد داشتم و به آنان گفتم شما برای نظارت قانون دارید و باید با اعمال انضباط با تخلفات اداری برخورد کنید شما حق دارید که جریمه و اعمال محدودیت کنید؛ در این بخش، سوء مدیریت وجود دارد.
آقای قالیباف با طرح این پرسش که برای رفع سوء مدیریت چه کردید ؟ افزود: ما کمیسیون اقتصاد را فرستادیم نظارت دقیق کردند و گزارش دقیق آوردند گزارشی مبتنی بر ماده 45 آیین نامه داخلی که الان در دستور کار مجلس است که این هم تا قبل از تصویب بودجه 1400 به تصویب می رسد.
وی اضافه کرد: در پیشنهاد این گزارش طرحی آمده است که قانون بورس را عوض می کنیم که این مشکلات رفع شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه در 6 ماه گذشته ما در مجلس چه کردیم هم نظارت میدانی داشتیم هم مرتب با مدیران دستگاه های اجرایی و وزرا جلسه گذاشتیم و نارسایی های اجرایی را بررسی کردیم.
وی افزود: یکی از ویژگی های خوب ملجس این است که تعداد زیادی از نمایدگان مجلس سابقه استانداری و مدیریت های شرکت های بزرگ و وزارتخانه ها را دارند و پیشکستوتان بزرگی هستند که با مدیران اجرایی جلسه می گذاریم و خلاء های بزرگ را بررسی و برای رفع آن قانون گذاری می کنیم و با تبدیل آن به قانون و دستور العمل در صدد رفع مشکلات هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما در بورس دو ناظر داریم که اینها به شکل تخصصی فعالند و گزارش ها را ارائه و نظارت می کنند.