• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
خبر فوری
  • عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
  • پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۴۳۰۷۳
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۲
صفحه نخست » عمومی
راهکار‌هایی برای کاهش وابستگی به موبایل

بیماری نوموفوبیا چیست و چگونه از بین می‌رود؟

از کجا می‌دانید که وابستگی به موبایل فقط یک پدیده فرهنگی قرن ۲۱ است یا یک اعتیاد واقعی؟!

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، درباره زیان‌های استفاده بیش از حد از گوشی هوشمند و فضای مجازی کم ندیده و نخوانده ایم؛ با این حال این مستطیل‌های جادویی به نظر هر روز بیشتر و بیشتر بر زندگی ما مسلط می‌شوند. واقعیت این است که خیلی از ما نمی‌توانیم به راحتی چند روزی را بدون گوشی و اینترنت سر کنیم و البته این خیلی هم جای تعجب ندارد.
بیماری نوموفوبیا چیست و چگونه از بین می‌رود؟

راهکار‌هایی برای کاهش وابستگی به موبایل

 
 
تلفن همراه به چنان ابزار قدرتمند و همه‌کاره‌ای تبدیل‌شده که بسیاری از مردم احساس می‌کنند که داشتن تلفن همراه جزو ضروریات زندگی است؛ بنابراین، با این طرز تفکر شما از کجا می‌دانید که وابستگی شما به موبایل فقط یک پدیده فرهنگی قرن ۲۱ است یا یک اعتیاد واقعی؟!
بیماری نوموفوبیا چیست و چگونه از بین می‌رود؟
 

بیماری نوموفوبیا چیست و چگونه از بین می‌رود؟

 
رشد تکنولوژی و آمدن تلفن‌های هوشمند در زندگی و همراه شدن هوشمندی به دیگر موارد زندگی بشری انسان را تبدیل به موجودی وابسته به فناوری‌های پیشرفته کرده است. حتی کودکان هم امروزه با تکنولوژی رشد می‌کنند و جدا کردن آن‌ها از ابزار‌های تکنولوژیک سخت است. وابستگی به ابزار‌های هوشمند، چون تلفن به حدی رسیده است که تفکر زندگی بدون آن برای بیشتر ناممکن است. 
بیماری نوموفوبیا چیست و چگونه از بین می‌رود؟در سده ۲۱ میلادی هنگامی که تلفن‌های همراه و شبکه‌های اجتماعی میان مردم همه‌گیر شد و استفاده از آن افزایش یافت، نخستین بار در سال ۲۰۱۱ از بیماری به نام «ترس از بی‌موبایلی» سخن به میان آمد. مؤسسه تحقیقاتی YouGov این بیماری را نوموفوبیا (Nomophobia = no-mobile-phone phobia) تعریف کرد. نوموفوبیا نوعی از فوبیا یا ترس است که بر اثر اعتیاد بیش از حد افراد به استفاده از تلفن همراه و وحشت و اضطراب ناشی از دور بودن از موبایل در افراد به وجود می‌آید. این بیماری در آن حد در افراد به وجود می‌آید که آن‌ها زندگی بدون موبایل را غیرممکن دانسته و از این که روزی بدون موبایل باشند ترس دارند.
بیماری نوموفوبیا چیست و چگونه از بین می‌رود؟برخی با دارا بودن علائم این بیماری هرگز راضی به پذیرفتن آن نیستند. نوموفوبیا بیماری نیست که یک روزه در فردی بروز کند بلکه با مرور زمان در زندگی افراد رسوخ خواهد کرد. به طوری که اگر تلفن را از فرد گرفته یا اینترنت در دسترسش نباشد دچار اضطراب و سردرکمی می‌شود. البته ریشه نوموفوبیا در افراد متفاوت است، اما می‌توان برای آن راهکار‌هایی ارائه کرد. بهترین راهکار این است که فرد نیاز خود به تلفن همراه را کاهش دهد و در موارد غیرضروری خود را از موبایل دور کند.
بیماری نوموفوبیا چیست و چگونه از بین می‌رود؟
راهکار‌های پیشنهادی در سخن و ظاهر امر آسان به نظر می‌آید، اما برای فرار از نوموفوبیا مانند هر کار سخت دیگری و دوری از وابستگی روانی به موبایل باید تلاش شود.
 

داشتن آرامش ذهنی

 
در روش آرامش ذهنی به بیماران نوموفوبیا که دچار علائم جسمی تپش قلب، گرفتگی عضلات و... شده‌اند کاهش اضطراب پیشنهاد می‌شود. به آن‌ها آموزش می‌دهند تمرینهایی، چون آرام‌سازی بدن و دورکردن تنش عضلانی انجام دهند. 
 
 

موبایل فقط یک وسیله است

 
به بیماران نوموفوبیا می‌آموزند که موبایل وسیله‌ای است که باید در خدمت افراد باشد نه آن‌ها را به خدمت بگیرد. به آن‌ها گفته می‌شود اخبار را به وسیله تلفن همراه پیگیری نکنند بلکه تنها برای برقراری تماس‌های تلفنی از آن استفاده کنند.
 
 

راه‌حل جایگزینی

 
به بیشتر مبتلایان به نوموفوبیا توصیه می‌شود همیشه همراه خود یک کارت تلفن داشته باشند تا زمانی که نتوانستند از تلفن همراه تماس بگیرند، از آن استفاده کنند. گفته می‌شود حتما دفترچه تلفن داشته باشند تا اگر موبایل خود را گم کرده یا جا گذاشتند ارتباط خود را با دوستان و همکاران از دست ندهند.
 
 

محدودیت در استفاده

 
باید سعی کرد تا استفاده از این وسیله را محدود کرد و فرد تنها وقتی از آن استفاده کند که نیاز به زنگ‌زدن داشته باشد. برای این کار می‌تواند بازی‌های گوشی را پاک کند یا از برنامه‌های اینترنتی آن کمتر استفاده کند. لزومی ندارد که شب‌ها اخبار را از اینترنت بگیرد، باید تنها به گوشی خود به عنوان یک وسیله ارتباطی ساده نگاه کند یا این‌که به جای عضویت در چندین شبکه اجتماعی در یک شبکه فعالیت داشته باشد.
 
 

جاگذاشتن عمدی تلفن همراه

 
بهترین راه‌حل برای شخصی که به نوموفوبیا دچار شده این است که تلفن همراه خود را هر چند روز یک بار در خانه جا بگذارد و زندگی بدون آن را تمرین کند. چنین اقدامی در زندگی امروزی سخت به نظر می‌رسد، اما هر کسی باید این توانایی را داشته باشد تا بدون تلفن همراه از پس امور روزمره خود برآید. زیرا مبتلایان نوموفوبیا می‌گویند بدون موبایلشان احساس سردرگمی کرده و حتی نمی‌توانند روز خود را آغاز کنند.
 

داشتن اراده‌ای راسخ

 
بدیهی است که ترک اعتیاد به تلفن همراه با دارو امکان‌پذیر نیست بلکه تنها با تکیه به اراده افراد صورت می‌گیرد. اگر کسی نوموفوبیا را ترک نکند روز به روز به این اختلالش دامن زده و ممکن است زمانی برسد که درمان آن بسیار مشکلتر از سنین جوانی باشد.

اگر کسب و کار شما به گونه‌ای است که باید همیشه آنلاین باشید بهتر است برای دوری از نوموفوبیا کار‌های خود را در زمان مشخص و با استفاده از کامپیوتر شخصی انجام دهید. فکر نکنید این کار سخت است، زیرا موبایل‌ها جایگزین‌های کوچک و دردسترس کامپیوتر‌های شخصی هستند. در عصر تکنولوژی همه کسب و کار‌های آنلاین به گونه‌ای طراحی و ساخته می‌شوند که برای بهره‌گیری از آن‌ها موبایل و کامپیوتر هر کدام بتوانند جایگزین یکدیگر شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز پایش و مبارزه با آفت شپشک سیاه زیتون در باغات طارم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش و پرورش حیاتی‌ترین حوزه کشور
رعایت ایمنی در محیط زندگی تدبیری برای حفظ سلامت مردان
رشد ۱۵ درصدی تولید فولاد ایران در ژانویه ۲۰۲۶
اهدای زمین به مدال‌آوران ورزشی در هوراند
هشدار صریح سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح به آمریکا
افزایش غلظت غبار در سمنان
صندوق‌های حمایت از کشاورزی زنان گامی موثر در توسعه مشارکت اقتصادی
رسیدگی به درخواست ۳۲ مراجعه‌کننده در دیدار مردمی دادستان مرکز خوزستان
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لبنان با وزیر امور خارجه
اوقات شرعی اهواز، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تأکید بر رفع تعهدات ارزی و تقویت انگیزه‌های صادراتی در استان قم
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
دعای هر روز و روز نهم ماه مبارک رمضان
رویداد ایران جان رویدادی برای معرفی ظرفیت‌های معدنی کهگیلویه و بویراحمد
بسته خبر‌های کوتاه ۷ اسفند چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
برد تراکتور مقابل گل‌گهر
اهمیت تغذیه در ماه رمضان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
نمایندگان ایران طلایی شدند
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
کاهش دما در استان یزد
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
پخش زنده دیدار تراکتور و گل گهر از شبکه ورزش
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
۳ دانشجوی دانشگاه تهران موقتاً از تحصیل محروم شدند
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
خبر فوری
  • عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
  • پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو