• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۴۴۹۹۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۰
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
دکتر سعید جلیلی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه تهران:

نماد مبارزه دانشجو با حرکت‌های استکباری

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ۱۶ آذر نماد مبارزه دانشجو و دانشگاه با حرکت‌های استکباری است و باید دانشجویان آگاه باشند.

نماد مبارزه دانشجو با حرکت‌های استکباریبه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سعيد جليلي در آیین بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران گفت: اهمیت 16 آذر در این است که در دورانی که سرابی به نام مدرنیته و روابط با جهان شکل میگیرد و معاون رئیس جمهور وقت آمریکا وارد کشور میشود، دانشجوی آگاه فریاد میزند تا آب را از سراب تمیز دهد.
 
وی  افزود: این بسیار مهم است که دانشگاه و دانشجو بتوانند این تمایز را به درستی تشخیص دهد و آن را فریاد بزند.
 
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در این مراسم که به صورت زنده با حضور مجازی 30 تشکل دانشجویی از سراسر کشور برگزار شد، گفت: تاریخ پر است از خطاهای محاسباتی که کسانی حتی با نیت خیر و اهداف خوب حرکتی را شروع کردند اما به خاطر اخلال در دستگاه محاسباتی شان، به آن اهداف نرسیدند. میگویند ما میخواهیم شما را به آب برسانیم اما در نهایت به سراب ختم میشود.
 
آقای جلیلی  در بخش مهمی از سخنانش ضمن درخواست از جنبش دانشجویی مبنی بر عدم انفعال در برابر تحریف، تاکید کرد: امروز که کشور توانسته است بایستد، دشمن دوباره میخواهد سرابی نشان دهد. جنبش دانشجویی باید روشنگری نماید که دشمن در شرایط ضعف است و به انتهای مسیر اشتباه خود رسیده است.
 
وی افزود: هربار دشمن همه توانش را به کار میگیرد و نمیتواند نتیجه بگیرد به تزویر روی می آورد و پرچمی را بلند میکند. امروز پرچم مذاکره آمریکا، پرچم تزویر دشمن و سرابی است که او نشان میدهد. به قول حافظ: دور است سر آب در این بادیه هش ‌دار، تا غول بیابان نفریبد به سرابت
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به 39 سوره مبارکه نور1، گفت: خطای محاسباتی زمانی رخ میدهد که توصیف درستی از صحنه وجود نداشته باشد و واقعیات پوشانده شده باشند. در 28 مرداد یک امید واهی وجود داشت که با اتکا به آمریکا میتوان مقابل انگلیس ایستاد. چه شد؟ همان امید واهی باعث عقب ماندن کشور شد.
 
وی افزود: برای آنکه محاسبه درست داشته باشید نباید بگذارید که واقعیت ها پوشانده شود. اگر داشته ها و موفقیت های خود را نبینید و اجازه بدهید پوشانده بشود، به جای تعقل دچار تخیل میشوید و از صنحه توصیف غلطی خواهید داشت.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: امروز در جامعه ما و در افکار عمومی دوگانه‌هایی را مطرح میکنند که صحت آنها محل بحث است؛ سال گذشته در مراسم روز دانشجو گفتم وقتی در عرصه روابط خارجی مطرح میکنند که «تعامل یا تقابل؟»، مانند آنست که در رانندگی مطرح شود گاز خوب است یا ترمز!
 
وی افزود: به جای دوگانه‌های واهی به این دوگانه پاسخ دهند: دلخوش کردن به آمریکا درست است یا تعامل سازنده و گسترده با سایر دنیا؟! دنیا در آمریکا و چند کشور اروپایی خلاصه نمی‌شود.
 
عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان اظهار داشت: در این دوگانه‌ها مطرح میکنند که توافق خوب است یا عدم توافق؟ بعد میگویند هر توافقی از توافق نکردن بهتر است! خب این دوگانه ها را باید ارزیابی کرد. آیا چنین دوگانه‌هایی همیشه درست است؟
 
وی افزود: میگویند جنگ بهتر است یا صلح؟ خب معلوم است؛ صلح. اما نمیگویند که چه رفتاری مانع از تحمیل جنگ بر ما شد و چه تفکری پس از دفاع مقدس صلح را برای ما به ارمغان آورد.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی ادعاها در سال 92، اظهار داشت: دشمن فشار اقتصادی خود را از سال 90 شروع کرده بود و نتیجه آن این بود که جامعه دچار شوک شد. ما در مرحله ایستادگی در برابر این فشار ها بودیم و مرداد 92، علیرغم همه فشار هایی که آنها وارد میکردند، میزان فروش نفت و فرآورده های نفتی ما به حدود 1.5 بشکه رسیده بود؛ کالاهای اساسی تامین شده بود و تولید نقطه مطلوبی به نسبت دو سال قبل خود رسیده بود. اینها ادعا نیست؛ بلکه عین اظهارات رئیس جمهور سابق آمریکا در قبال وضعیت ایران در سال 92 است.
 
آقای جلیلی در توضیح سخنانش گفت: ناگهان توصیف غلطی از صحنه ارائه شد؛ میگفتند ما نمیتوانیم نفت بفروشیم و خزانه کشور خالی است؛ کجا خزانه خالی بود؟! ده ها میلیارد سرمایه در خزانه کشور بود و میفگتند خزانه خالی است و با این توصیف غلط، شد آنچه شد. ژنو، لوزان و نهایتا برجام. شما بعضی اوقات به پشت خیمه دشمن میرسید و با یک توصیف و تحلیل غلط از پشت خیمه دشمن برمیگردید.
 
دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی کشورمان، تصریح کرد: وقتی اوباما به اهداف خود در این توافق رسید، رسما اعلام کرد که ما در شرایطی بودیم که رژیم تحریم های ما در حال فروپاشی بود و تحریم های ما امکان ادامه نداشت و اگر تحریم ها را اضافه میکردیم، رژیم  تحریم ها فرو میپاشید و ایران آن پیچ را عبور میکرد که با هدف نظامی هم به آن نمیرسیدیم.
 
وی افزود: در همین سالهای پس از انقلاب، نمونه‌هایی همچون توافق الجزایر، موضوع آزادسازی گروگان های آمریکایی در لبنان، گفتگوهای انتقادی و پس از آن گفتگوی تمدن ها به نتیجه‌ای جز غیر قابل اعتماد بودن آمریکاییها ختم شد؟ دست آخر حکم جلب رئیس جمهور وقت را صادر کردند و بعد از آن نیز ایران را محورت شرارت نامیدند. 
 
آقای جلیلی تصریح کرد: روزی میگفتند مذاکره برد-برد است و پس از آنکه سرانجام سراب را دیدند گفتند آمریکایی ها اخلاق را باختند! دانشجویان ما 67 سال پیش در همین دانشگاه فهمیدند که آمریکا شکست اخلاقی خورده است.
 
عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام پس از اشاره به روند شکل‌گیری برجام، با توصیه دانشجویان به هوشیاری و روشنگری، خاطرنشان کرد: امروز رسالت بزرگ جنبش دانشجویی، شناساندن آب از سراب است.  بارزترین مصداق حرکت تمیز فرهنگی و آتش به اختیار این است که آب را از سراب بشناسیم و به جامعه نیز بشناسانیم.
 
آقای جلیلی در ادامه گفت: آنها برای چه فشار آوردند؟ برای کشاندن شما پشت میز مذاکره و گرفتن امتیاز؛ هنوز رئیس جمهور جدید بر سرکار نیامده، انتظارات جدیدی را مطرح می کند و می گوید ما به فشار ها ادامه می دهیم و بعد عده ای دلخوش به آمدن او هستند؛ بر در ارباب بی‌مروت دنیا، چندنشینی که بایدن کی به درآید!
 
نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی تاکید کرد:زجنبش دانشجویی در برابر این تحریف ها روشنگری نماید؛ نباید تجربه های تلخ بی فرجام دوباره تکرار شود.
 
آقای جلیلی در انتهای سخنانش با تأکید بر اینکه بدون همت و تلاش نمیتوان مشکلات را حل کرد، گفت: اگر شما میخواهید پیشرفت کشور را رقم بزنید، این کار تلاش میخواهد.
 
وی در آخر افزود: تنها حربه دشمن ترساندن است. تمام تلاش آنها  اینست که بگویند بدون آمریکا و بدون چند کشور غربی نمی توانید پیشرفت کنید و وقتی با دانشمند فیزیکدان مسلمانی مواجه است که نمی ترسد و هرچه تهدید می کنند، نه فریب می خورد و نه تسلیم می شود، به ترور وی روی می‌آورند. این پیام شهدای ماست که نترسید و نگران نباشید و این حرکت را با قدرت ادامه بدهید و مردم در مراسم تشییع شهید سلیمانی و همدلی ملی با شهید فخری زاده نشان دادند که این مسیر را با قدرت ادامه خواهند داد.
پیش از سخنان دکتر جلیلی، نمایندگان چهار تشکل دانشجویی بسیج، جامعه اسلامی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و جنبش عدالتخواه به ایراد نکات خود پرداختند.
 پس از سخنرانی دکتر جلیلی، از خانواده دانشمند شهید دکتر محسن فخری زاده تقدیر  شد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برپایی محفل شعر امام زمان (عج) در آستانه نیمه شعبان در قم
ضرورت ساماندهی کانال‌های سنتی آب در منطقه امند
طرح مسائل و مشکلات نخبگان جوان با نماینده مردم قم در مجلس
فعالیت ۶۴ کانون فرهنگی در آذربایجان شرقی
اطلاعیه قطعی برق در شهرکرد
آماده توسعه همکاری ها با دستگاه قضائی
تأکید بر نقش راهبردی پلیس در مدیریت میدانی اغتشاشات
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
در پرداخت وام های خود اشتغالی تسریع شود
روابط بغداد و واشنگتن باید بر پایه عدم مداخله باشد
تردد روان در جاده های اصلی استان
اختتامیه جشنواره خوارزمی در گیلان
همگرایی شورای اداری ملکشاهی برای برگزاری جشن‌های انقلاب
امدادرسانی هلال‌احمر به ۷۱۸ نفر در آذربایجان شرقی
هشدار ریاست‌جمهوری عراق درباره دخالت خارجی در امور داخلی این کشور
مدال برنز پینگ‌پنگ‌باز ایران در مسابقات جوانان ترکیه
درخشش مستند رایان در جشنواره مردمی فیلم عمار
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
بازار‌های محلی گیلان، ادغام فرهنگ بومی با اقتصاد
برپایی محفل انس با قرآن کریم ویژه اعیاد شعبانیه در مساجد کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
نشست با انبوه سازان استان کرمانشاه برای تسهیل سرمایه گذاری در حوزه مسکن
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)