• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۶۹۸۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۶
بین الملل » غرب آسیا
نماینده دائم سوریه در شورای امنیت سازمان

کشورهای غربی‏، عامل اصلی بحران در سوریه

بشارالجعفری تاکید کرد زمان آن رسیده است تا دیپلماسی غرب به اشتباهات بزرگ خود در سوریه و دیگر مناطق خاورمیانه اعتراف کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رسمی سوریه، سانا، نماینده دائم سوریه در شورای امنیت سازمان ملل متحد و معاون وزیر امور خارجه این کشور، با انتقاد از کشورهایی که در مسیر فعالیت شورای امنیت مانع تراشی می کنند ، گفت: این کشورها که تلاش می کنند شورای امنیت را به ابزاری برای تامین اهدافشان تبدیل کنند در یک دهه گذشته در افزایش تنش و طولانی کردن بحران سوریه سهیم بودند و در مسیر تلاش ها برای حل بحران در سوریه سنگ اندازی می کردند.
بشار الجعفری در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف بررسی اوضاع سوریه با بیان این مطالب، تصریح کرد: گویا این آخرین بیانیه من درباره اوضاع انسانی و سیاسی سوریه است و پس از این باید در سمت جدید خود یعنی معاون وزیر امور خارجه کشورم خدمت کنم در نتیجه دوست دارم به نقش شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال های گذشته، یعنی از زمانی که برخی از کشورهای غربی و عربی این سازمان را درگیر اوضاع کشورم کرده اند اشاره کنم، این کشورها با مبتلا کردن کشورم به سناریوهای فاجعه بار سعی کردند این سناریوها را با القاب و عناوینی فریبنده، در مناطق دیگر هم به اجرا بگذارند.
وی افزود: با نزدیک شدن به پایان سال میلادی و نزدیک بودن اعیاد سال نو، دولت و مردم سوریه که در ده سال گذشته همواره داستان های خشک و سختی را از نشست های شورای امنیت درباره اوضاع سیاسی و انسانی سوریه شنیده اند، انتظار دارند این بار از همکاران غربی من، قرائت سیاسی و دیپلماتیک نوینی را بشنوند.
بشار الجعفری در ادامه گفت: گویا زمان آن رسیده است تا به اشتباهات بزرگی که دیپلماسی غرب مرتکب شده، اشتباهاتی که تنها علیه سوریه نیز نبوده بلکه در حق کل منطقه بوده است، اعتراف کنند، اشتباهاتی که سبب ریخته شدن خون ها و وقوع مصائب و مشکلات شد، نیاز است هر از گاهی، سیاست ها مورد ارزیابی قرار بگیرد و روند کار تنها نباید برگزاری جلسه پشت جلسه باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
نماینده دائم سوریه در شورای امنیت سازمان ملل متحد افزود: سوریه عضو موسس سازمان ملل متحد است، کشور من از جمله پنج کشوری است که طرح تشکیل این سازمان بین المللی را در کنفرانس سانفرانسیسکو امضاء کرد و بارها کرسی غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد را در اختیار داشت، کشور من تمام سازوکارهای شورای امنیت را درک می کند و از روند کار در این شورا آگاه است، م
وی همچنین تصریح کرد: بر خلاف تصور برخی که سعی می کنند شورای امنیت را مدینه فاضله مورد نظر افلاطون معرفی کنند، می دانیم در این شورا چه خبر است، ما دهه های طولانی شاهد شکست این شورا در تعامل با مسائل مختلف در منطقه خاورمیانه و دیگر مناطق بوده ایم.
بشار الجعفری افزود: در مسائلی که تهدیدی علیه صلح و امنیت جهانی بوده اند و می توان گفت اشغالگری اسرائیل بر اراضی عربی در فلسطین، سوریه و لبنان در کنار مسائلی چون جنگ بالکان، نسل کشی رواندا، مسائل آفریقا و لشکر کشی های آمریکا و انگلیس به عراق و ویرانی لیبی به دست ناتو، در صدر آنها بوده اند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: ما با تلاش برخی کشورهای غربی و نوکران آنها در منطقه برای بین المللی کردن برخی قضایا که با عناوینی چون بحران از آن یاد می کنند، مخالف بودیم زیرا هدفشان این بود که شورای امنیت را به خدمت دشمنی هایشان علیه سوریه در آورند و با این شیوه توجیهاتی را برای مداخله در امور کشور من و تجاوز خارجی علیه سوریه فراهم آورند.
بشار الجعفری گفت: با آنکه سوریه برای حل مشکلات، بسیار تلاش کرد اما این تلاش ها نتوانست این کشورها را راضی کند. مقصود همان کشورهایی است که نهادهای اطلاعاتیشان با جعل حوادثی که نام بهار عربی بر آن نهادند گمشده خود را برای بی ثباتی، ناامنی، زیر پا گذاشتن دستاوردهای اجتماعی و توسعه سوریه پیدا و سعی کردند با حمایت از تروریسم و تامین منابع مالی و تسلیحاتی تروریست های فرامرزی، کشورم را از اصول و گزینه های ملی سوریه منحرف سازند. این کشورها گاه به تجاوزات یک جانبه و گاه سه جنبه علیه کشورم اقدام کردند، ائتلاف های غیر قانونی و خارج از چارچوب سازمان ملل متحد تشکیل دادند و اشغالگری، کشتار، ویرانگری، کوچ اجباری، غارت آثار تاریخی، سرقت نفت، گاز، محصولات کشاورزی، املاک و سرنوشت کشورم را رقم زدند.
بشار الجعفری گفت اظهارات برخی در شورای امنیت در طول سالها انکار حضور تروریست های فرامرزی در سوریه بود، آنان حتی پا را فراتر گذاشتند و حضور تروریست های داعشی در سوریه را تکذیب کردند، برخی نیز تروریست های بیگانه در سوریه را گروههای مسلح میانه روی مخالف دولت خواندند و امروز با گذشت ده سال که شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی اوضاع سوریه جلسه گذاشته است می بینیم اشغالگران آمریکایی در مناطق شمال شرق سوریه حضور دارند و از گروههای تروریستی، شبه نظامیان جدایی طلب و دیگر گروههای غیر قانونی حمایت می کنند همانگونه که شاهد حضور اشغالگران آمریکایی در منطقه تنف و اردوگاه رکبان در نزدیک مرز با اردن و عراق، یا شاهد حمایت نیروهای آمریکایی از داعش و گروه تروریستی چریک های انقلابی (مغاویر الثوره) و دیگرانیم.
وی خاطر نشان کرد: نکته دیگر، اشغالگری ترکیه در شمال و شمال غرب سوریه و تلاش های متوهمانه نظام رجب طیب اردوغان برای احیای امپراتوری عثمانی و همچنین حمایت از تروریست ها، جذب جنگجویان مزدور و بازاریابی از طریق این مزدوران در جنگ های بین المللی است، همچنین شاهد جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، تلاش برای ترکیه سازی سوریه، کشتار، مهاجرت اجباری، تغییرات جمعیتی، غارت و سرقت محصولات کشاورزی و محروم کردن مردم سوریه از آب آشامیدنی هستیم. همه اینها کارهایی است که نظام سیاسی ترکیه و ابزارهایش علیه سوری ها در پیش گرفته اند.
بشار الجعفری گفت: آنچه یک میلیون شهروند حسکه از آن رنج می برند این است که نظام اردوغان برای هفدهمین بار از آب به عنوان سلاحی جنگی علیه آنان بهره برداری کرد و آب ایستگاه علوک را به مدت بیش از بیست روز به روی آنان بست تا شاهد بحران انسانی در این منطقه باشیم، البته دبیر کل سازمان ملل متحد دو ماه پیش تلاش هایی را برای کاهش این مشکل آغاز کرد. نظام اردوغان و مزدورانش تیرهای برق را از برخی روستاهای استان حسکه می ربایند و به انبارهایشان منتقل می کنند به این امید که آنها را به سمسارهای ترکیه ای بفروشند اما کشورهای عضو ناتو که خود حامی جنایات اردوغانند در برابر این جنایات و دزدی ها سکوت در پیش گرفته اند.
نماینده دائم سوریه در شورای امنیت سازمان ملل متحد افزود در جنوب سوریه نیز اشغالگران اسرائیلی در منطقه جولان فعالند، آنان به جنایات برنامه ریزی شده علیه شهروندان ما ادامه می دهند که آخرین مورد آن در روزهای گذشته بود که نظامیان اشغالگر با مسدود کردن برخی از ورودی های اصلی روستاهای جولان، به ساکنان این مناطق حمله ور شدند و مانع ورود آنان به اراضی کشاورزی تحت مالکیت خودشان شدند.
وی خاطر نشان کرد اشغالگران در جنوب سوریه برای تسلط بر این اراضی در تلاشند تا بتوانند ایستگاهی با توربین های بادی در آن ایجاد کنند. نکته دیگر اینکه شاهد تجاوز مکرر اسرائیل به خاک سوریه ایم، این تجاوز با حمایت دولت آمریکاست، دولتی که به تعهدات بین المللی و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد پایبند نیست و تلاش می کند اوضاع سیاسی، حقوقی و جغرافیایی منطقه جولان را تغییر دهد، با این حال جولان سرزمین غصب شده سوریه است که در بلند مدت یا کوتاه مدت به دمشق باز خواهد گشت.
وی در ادامه گفت کشورهای غربی عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمکین این شورا جهت عمل به تعهداتش و پایان دادن به اشغالگری آمریکا، ترکیه و اسرائیل بر سوریه چه کرده اند؟ این کشورها در قبال اصرار شورای امنیت بر حق حاکمیت و تمامیت سرزمینی سوریه که در تمام قطعنامه های این شورا درباره سوریه دیده می شود چه کرده اند؟ هیئت های نمایندگی کشورهای غربی در سازمان ملل متحد برای تحقق این اهداف چند بیانیه ایی نوشته اند؟ پاسخ همه، هیچ است، کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تقویت این شورا در مبارزه با تروریست های داعش، جبهه النصره و دیگر گروههای مرتبط ،که بدترین جنایات را در کشورم مرتکب شده اند چه کرده اند؟ این گروهها از مردم کشورم به عنوان سپر انسانی بهره می گیرند، سرمایه ها و منابع در آمدی مردم ما و حتی کمک های بشردوستانه به مردم سوریه را غارت می کنند. کشورهای مورد نظر برای تقویت قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره تروریست و پیگرد کشورهای حامی تروریست چه کرده اند؟ آنان برای تحقق تلاش های شورای امنیت، جهت تضمین جلوگیری از اقدام تروریست ها در استفاده از سلاح شیمیایی چه کرده اند؟ این کشورها حتی در این زمینه به صحنه سازی ها روی آورده اند تا بتوانند نظام سوریه را متهم کنند، باز هم پاسخ همه این سئوالات هیچ است و تنها باید گفت برای ماجراجویی علیه دمشق هنوز پرونده هایی چون صحنه سازی ها درباره حملات شیمیایی در برخی مناطق سوریه باز است.
بشارالجعفری گفت کشورهای عضو شورای امنیت برای بهبود شرایط انسانی و بهبود عملکرد خودشان، یعنی پایان دادن به سیاست های تروریسم اقتصادی و مجازات جمعی مردم که با تحریم علیه کشور من یا کشورهایی مثل کوبا، ونزوئلا، ایران، بلاروس، جمهوری دموکراتیک کره و زیمبابوه به اجرا گذاشته شد چه کرده اند؟ این موارد از جمله تدابیری است که برای مردم سوریه نتایج فاجعه باری به دنبال داشته و موجب محرومیت آنان از دستیابی به غذا، دارو، سوخت، برق و نیازهای اولیه زندگی شده است. متاسفانه باز هم پاسخ این سئوالات هیچ است.
وی افزود: سوریه بر ضرورت نقش سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین المللی تاکید دارد اما متاسفانه شاهد هستیم کشورهای غربی در برابر عملکرد شورای امنیت مانع تراشی می کنند تا با هدف مخدوش ساختن چهره این شورا، آن را از ماموریت اساسیش بازدارند و به شورایی تبدیل کنند که در خدمت اهداف سیاسی خودشان است، آنان سعی می کنند شورای امنیت را به مرکزی تبدیل کنند که دستاویز لازم برای حملات ناتو به برخی کشورها را فراهم می آورد. تنها کاری که هیئت های نمایندگی این کشورها انجام داده اند افزایش بحران سوریه، پیچیده تر کردن و طولانی تر کردن این بحران و سنگ اندازی در مسیر تلاش ها برای حل بحران بوده است همانگونه که در برخی قضایای دیگری که در دستور کار شورای امنیت بود چنین کردند.
وی همچنین تاکید کرد کشورهای عضو دائم و غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد از این روش دست بردارند و از جایگاه شورای امنیت دفاع کنند و در پی آن نباشند که چون گذشته که جامعه ملل را به بن بست کشانده بودند سازمان ملل متحد را به بن بست بکشانند.
بشار الجعفری همچنین خاطر نشان کرد هیئت ملی سوریه در مذاکرات قانون اساسی در چهارمین دور از نشست ها که چند روز قبل برگزار شد نقش مثبتی ایفا کرد و انتظار می رفت طرف مقابل هم اینگونه عمل کند اما تسلط برخی از قدرت های معروف بر آنان مانع از تحقق چنین هدفی شد و حال تلاش ها بر این اصل متمرکز است که دور پنجم این مذاکرات در ماه آینده برگزار شود.
وی در پایان همچنین خاطر نشان کرد ما بار دیگر بر حق مالکیت سوریه بر تلاش های کمیته قانون اساسی، که با تلاش سازمان ملل متحد آغاز شده است تاکید داریم و موفقیت این کمیته را در احترام به قواعد توافق شده و مخالفت با هرگونه مداخله خارجی در کارهای کمیته میدانیم. این کمیته خود راهبر خویش است و تنها مردم سوریه اند که به صورت انحصاری حق دارند درباره سرنوشت آینده کشورشان تصمیم گیری کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
برگزاری اجلاسیه ده روزه کنگره شهدای البرز
شهرداری‌ها نقش محوری در توسعه متوازن شهر دارند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)