• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۶۶۹۳۷
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد

علائمی که فقط شبیه به کروناست

یک متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر این که برخی علائم در مبتلایان به کرونا می‌تواند ماندگار و مزمن شود، گفت: بسته به شدت بیماری اولیه و یا بستری شدن، نوع علائم متفاوت است.

علائمی که فقط شبیه به کروناستبه گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر داوود یادگاری نیا، درباره شباهت علائم ابتلا به کووید ۱۹ با سایر بیماری‌ها، اظهار کرد: زمانی که با پاندمی کرونا مواجه هستیم طبیعتا هر علامتی همانند درد بدن، کوفتگی، ضعف و بی حالی به دلیل ماهیت اپیدمیولوژی بر نوع تشخیص اثر گذار است، درحالیکه بسیاری از بیماری‌ها نظیر آنفولانزا شباهت زیادی به علائم بالینی کووید ۱۹ دارند.

رییس مرکز بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به این که علائم آنفولانزا دقیقا به کرونا شباهت دارد، افزود: تهوع، استفراغ، گرفتگی و آبریزش بینی، سرفه، کوفتگی بدن، بی حالی، ضعف و بی اشتهایی از جمله علائمی است که در آنفولانزا و کرونا مشترک است.

عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که باید مسائل اپیدمیولوژی در پاندمی‌ها در نظر گرفته شود توضیح داد: هر زمان که اعلام می‌کنیم با اپیدمی فصلی آنفولانزا روبرو شده‌ایم باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که ممکن است لزوما فرد به بیماری دیگری غیر از کرونا مبتلا شده باشد.


رعایت شیوه نامه‌ها بهداشتی آنفولانزای فصلی را مهار کرده است

این متخصص عفونی با تاکید بر این که خوشبختانه با رعایت مسائل پیشگیرانه همانند استفاده از ماسک، دستکش، شست وشوی مکرر دست‌ها تا به امروز موردی از بیماری آنفولانزای فصلی گزارش نشده است، ادامه داد: اگر چنانچه آنفولانزای فصلی شیوع پیدا کند، تفکیک بیماران مبتلا به آنفولانزا با کووید ۱۹ پیچیده‌تر خواهد شد.

وی عنوان کرد: یکی از مهمترین علائمی که آنفولانزای فصلی را از کووید تفکیک میکند، اختلال در حس بویایی و چشایی است، در صورتیکه در آنفولانزا این موضوع به ندرت دیده میشود.

دکتر یادگاری نیا با بیان این که بسیاری از بیماری‌های ریوی مثل پنومونی‌ها، عفونت‌های ادراری، خونی و یا زائده‌های پوستی ممکن است با کرونا اشتباه گرفته شود، ادامه داد: به دلیل تنوع بالای مبتلایان به کرونا ممکن است این بیماری علائم متنوعی را ایجاد کرده و با بسیاری از بیماری‌ها اشتباه گرفته شود.


هر علامت بالینی را به کرونا ربط ندهید

رییس مرکز بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به این که ممکن است در برخی موارد بیماری‌های گوارشی و یا عفونت‌های روده با کرونا اشتباه گرفته شود، هشدار داد: نباید به محض مشاهده هر علامت و نشانه‌ای آن را به کرونا ربط دهیم و یا بی‌تفاوت از کنار آن بگذریم چرا که ممکن است این نشانه‌های مشترک در پاندمی مربوط به بیماری دیگری باشد و در صورت تاخیر در درمان فرد را با عوارض جبران ناپذیری روبرو کند.


سندرم‌های کرونا پس از درمان

وی در ادامه توضیحاتی درباره سندرم‌های کرونا پس از درمان مبتلایان ارایه داد و گفت: در یک کرونای ساده ممکن است ۱۰ درصد بیماران تا ۲۱ روز دارای علامت باشند، در افرادی که کرونا دارند و در بیمارستان بستری می‌شوند نیز پس از ترخیص ممکن است بیمار تا ۹۰ روز علائم غیر اختصاصی کرونا را داشته باشد.

دکتر یادگاری نیا افزود: معمولا دیده شده تنها ۱۲،۵ درصد از بهبود یافتگان کرونایی پس از ترخیص از بیمارستان بی‌علامت هستند، درصورتیکه تعداد زیادی از این افراد حتی پس از ترخیص و یا تا مدت‌ها دچار علائمی نظیر بی اشتهایی، ضعف مفاصل، مشکلات روحی و یا تنگی نفس نیز هستند.

رییس مرکز بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان این که ممکن است در ۴۰ درصد از مبتلایان به کرونا، علائم و عوارض بیماری تا مدت‌ها باقی بماند خاطرنشان کرد: باید عوارض پست کووید مدنظر باشد تا اگر چنانچه علائمی همانند افسردگی، هیجان و بی قراری ماندگار شد حتما مداخلات جدی انجام شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: در برخی مبتلایان به کرونا پس از بهبود حتی تا سه ماه هم علائم عصبی دیده شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر یادگاری نیا تاکید کرد: اگر علائم و نشانه‌های بیماری‌های دیگری پس از بهبودی با کووید ۱۹ ادامه دار و یا علامت‌های دیگری هم اضافه شد باید مداخلات درمانی انجام شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جاده های لغزنده و ضرورت رعایت احتیاط
انسجام ملی محور اصلی اردوی راهیان نور دانشگاه تبریز است
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محکوم است
تداوم بارش برف در طالقان و محور‌های کوهستانی البرز
بررسی راهکارهای افزایش کمک به ستاد دیه
اجرای طرح ارتقا امنیت محله محور در کرمان
یاسوج سفید پوش شد
اختتامیه جشنواره ملی داستان ایثار و گرامی داشت شهدای غریب در یاسوج
ضرورت احیا و بهسازی قنوات برای پایداری کشاورزی
خروج سامانه بارشی از سمنان
نهضت عدالت آموزشی صرفاً به مدرسه‌سازی محدود نمی‌شود
هرمزگان الگوی تنوع فرهنگی قومی و فرهنگی
 دستگیری عامل وقوع تیراندازی در عنبرآباد
دستگیری عامل وقوع تیراندازی منجر به قتل در آیین جشنی در عنبرآباد
جلوگیری از ۱۷۸ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در آذربایجان شرقی
شمشیربازی کاپ جهانی گرجستان؛ دختر نوجوان ایران جمعه روی پیست می‌رود
کیش، نمونه موفق بهره مندی از خدمات بانکداری نوین در اقتصاد دیجیتال
عابران پیاده ملزم به رعایت مقررات ترافیکی
فینالیست شدن دانشگاه آزاد در سومین دوره لیگ واترپلو جوانان
افتتاح ۵۱۴۸ واحد مسکونی در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
الحاق هزار فروند پهپاد راهبردی به قوای ارتش
تظاهرات عراقی‌ها در حمایت از مواضع نوری المالکی
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)