• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۶۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۳
سیاسی » دولت

ضرورت ساماندهی مسائل و مشکلات تهران

معاون اول رئیس جمهور بر ضرورت ساماندهی مسائل و مشکلات تهران تاکید کرد.

ضرورت ساماندهی مسائل و مشکلات تهرانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور؛ آقای اسحاق جهانگیری امروز (دوشنبه) در جلسه شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکز زدایی از تهران، گفت: مسائل حمل و نقل، محدودیت منابع آب، آلودگی هوا، حاشیه نشینی و وجود واحد‌های صنعتی در داخل شهر از جمله مسائل و مشکلات تهران هستند که فارع از بحث انتقال یا عدم انتقال پایتخت، باید به این مسائل به طور جدی رسیدگی شود.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به برخی پیشنهادات مبنی بر انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکز زدایی از تهران خاطر نشان کرد: موضوع انتقال پایتخت موضوع جدیدی نیست و در دولت‌های گذشته نیز این موضوع مطرح بوده است.

وی افزود: وقتی موضوع انتقال پایتخت مطرح می‌شود، باید به صورت جامع مورد بحث و بررسی قرار گیرد و نباید این موضوع محدود به انتقال مرکز سیاسی از تهران باشد چرا که مسائل تهران و جمعیت ساکن در این کلانشهر را نمی‌توان نادیده گرفت.

آقای جهانگیری با اشاره به تدوین پیش نویس سند سیاست گذاری ساماندهی و تمرکز زدایی تهران تصریح کرد: کارگروه تخصصی شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران جلسات متعددی را با دستگاه‌های مربوطه برگزار کرده که حاصل این جلسات تدوین این پیش نویس است که جمع بندی آن به سه پیشنهاد منتج شده است.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به نظرات و دیدگاه‌های موافق و مخالف در جلسه درخصوص این پیش نویس، از اعضای شورا خواست تا برگزاری جلسه آتی که در اواخر سال انجام خواهد شد، پیشنهادات مطرح شده را مورد بررسی و مطالعه دقیق‌تر قرار دهند و الزامات، نحوه اجرا و برنامه زمانبندی هر پیشنهاد را به صورت روشن و شفاف تدوین کنند تا در جلسه آتی در خصوص آن تصمیم گیری شود.

در این جلسه که وزیر راه و شهرسازی، وزیر نیرو، شهردار تهران، رییس شورای اسلامی شهر تهران و نمایندگان مجلس عضو این شورا نیز حضور داشتند، گزارشی از پیش نویس سند سیاست گذاری ساماندهی و تمرکز زدایی تهران ارائه شد.

در این گزارش تراکم و تمرکز شدید جمعیتی و اقتصادی، مخاطرات طبیعی، آلودگی زیست محیطی، نارسایی‌های شبکه‌های حمل و نقل و زیرساختی و خدماتی، ناکارایی اقتصادی و افت رقابت پذیری از جمله ابر مسئله‌های تهران برشمرده شد و پیامد‌های هر یک از این مسائل نیز مورد بررسی قرار گرفت.

براساس این گزارش و با توجه به تجارب انتقال پایتخت در کشور‌های مختلف، انتقال پایتخت تنها در ایجاد کشور‌های جدید فاقد تمدنی و یا کشور‌های دارای نظام فدرال موفقیت آمیز بوده است.

گفتنی است در پیش نویس سند سیاست گذاری ساماندهی و تمرکز زدایی تهران، رویکرد‌های متداول در مواجهه با مسائل کلانشهر‌ها و پایتخت‌ها مورد بررسی قرار گرفته و مطالعاتی در خصوص عوامل و روند‌های شکل گیری وضعیت موجود، طرح‌های مطالعاتی پیشین و تجارب جهانی انتقال پایتخت و مرکز سیاسی، اداری نیز انجام شده است.

در پیش نویس سند سیاست گذاری ساماندهی و تمرکز زدایی تهران سه پیشنهاد نهایی مطرح شده که عبارتند از: استقرار فوری نظام مدیریت منطقه پایتختی کشور در محدوده کلانشهری تهران، تهیه طرح ساماندهی و تمرکز زدایی منطقه کلانشهری تهران با همیاری تمام سازمان‌های ذیربط و ایجاد مرکز اداری ـ سیاسی جدید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
استاد نقره‌کار هنر معماری را با اندیشه ولایی پیوند زد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
اعلام آمادگی ۳ هزار معلم لرستانی در دفاع از ایران اسلامی
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)