• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۹۱۱۶۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۵
سیاسی » مجلس
در نشست هیات‌های عالی نظارت استانی؛

انتقاد صریح قالیباف از شیوه بودجه ریزی در کشور

رئیس مجلس شورای اسلامی از شیوه بودجه ریزی در کشور انتقاد کرد.

انتقاد صریح قالیباف از شیوه بودجه ریزی در کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما آقای قالیباف در نشست هیات‌های عالی نظارت استانی ششمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی، از شیوه بودجه ریزی کشور که در آن بیش از ۶۰ درصد بودجه عمومی کشور مربوط به شرکت‌های دولتی است و جزئیات آن هم مشخص نیست انتقاد کرد.

رئیس مجلس گفت: از ۲ هزار و ۴۶۰ هزار میلیارد تومان مجموع مجموعه عمومی کشور، رقمی بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان (بیش از ۶۰ درصد بودجه) یکجا به عنوان بودجه شرکت‌های دولتی کنار گذاشته شده است خب بگویند این شرکت‌ها چه کسانی هستند؟

وی همچنین تاکید کرد از جهت حکمرانی، ما با یک مجلس نمی‌توانیم برای کشور تصمیم گیری کنیم و در این راستا، شورا‌های محلی باید به پارلمان‌های محلی تبدیل شوند تا تصدی گری‌ها به آن‌ها واگذار و فقط تولی گری در دولت و پارلمان مرکزی انجام شود.

آقای قالیباف با اشاره به مشکلات شورا‌های اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب در مباحث مفصل تبیین فرمودند که دشمن شماره یک ما آمریکا است و برای مبارزه با این دشمن باید «کار» کنیم، از طرفی آنچه مانع کار ماست، نخست دیوان سالاری و دیگری سوءمدیریت در کشور است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: ما امروز در مجلس، قانون تصویب می‌کنیم، اما به دلایل مختلف نمی‌توانیم نظارت دقیقی بر اجرا داشته باشیم یا مانع از اجرا نشدن ان شویم، زیرا نظام بروکراسی اسب سرکشی شده است که هیچکس صاحب آن نیست.

وی با اشاره به چرخه ۶۰ ساله دیوان سالاری که بین همه دستگاه‌های مختلف وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه افرادی وارد چرخه نظام اداری و استخدام‌های چندگانه می‌شوند و پس از ۳۰ سال خدمت، ۳ دهه دیگر غیرمستقیم با همین سیستم در ارتباطند.

رئیس مجلس گفت: این افراد در قالب قانون‌های ایجاد صندوق‌های مختلف، تعاونی‌های کارکنان یا ... بکارگیری این افراد به صورت کارشناس در سطوح مختلف تعریف شده و حاکمیت دیوان سالاری بر این چرخه سوار است. صد‌ها مورد هم از این دست افراد در دستگاه‌های مختلف، بخش خصوصی، نهاد‌های عمومی غیردولتی و ... وجود دارد.

وی افزود: در همین راستا یکی از موضوعاتی که به ام الفساد در کشور ما تبدیل شده، تمرکزگرایی است، متاسفانه همه چیز در جغرافیای مرکزی تهران متمرکز شده و ما می‌خواهیم از تهران راهکار همه مشکلات و بودجه را به سایر بخش‌ها و استان‌ها تزریق کنیم، به همین علت منابع در جای خود هزینه نمی‌شود.

رئیس مجلس همچنین گفت: بودجه عمومی هم خودش چهار پنج خزانه دارد، جایی براساس تبصره ۱۴ و جایی براساس تبصره ۱۶ برای بانک‌ها و ... تعیین می‌شود و در نهایت فقط مسئولیت تقسیم حقوق‌ها باقی می‌ماند! و شاید حداکثر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در بخش عمرانی پول پیدا شود! این اشکالات و نقیصه‌های به علت تمرکز گرایی است و تمرکزگرایی این شیوه مدیریت را ایجاد کرده است.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: ما باید مسائل موضوعی و آنچه که از جنس تصدی گری است را از تمرکز رها و در اختیار سطح دیگر تصمیم گیری نظیر شورا‌های اسلامی شهر و روستا قرار دهیم؛ بنابراین ما طبق اصول قانون اساسی باید به شورا‌ها توجه کنیم، زیرا در این سال‌ها بیشترین بی توجهی‌ها از طرف مجلس به شورا‌ها شده است.

وی با تاکید بر اصلاح قانون شورا‌ها در مجلس اظهار کرد: قیم شوراها، مجلس است. از جهت حکمرانی ما با یک مجلس نمی‌توانیم برای کشور تصمیم گیری کنیم. تصمیمات باید در دو مجلس اتخاذ شود؛ همانطور که در قانون اساسی نیز دیده شده است، بنابراین شورا‌های محلی باید به پارلمان‌های محلی تبدیل شوند تا تصدی گری‌ها به آن‌ها واگذار و فقط تولی گری‌ها در دولت و پارلمان مرکزی انجام گیرد.

آقای قالیباف تاکید کرد: هر کاری که جزء امور حاکمیتی است، باید در اختیار پارلمان مرکزی باشد و امور خدماتی و کار‌های مرتبط با زندگی مردم به شورا‌ها واگذار شود.

وی با بیان این که شورا‌ها بزرگترین فرصت برای اداره حکومت هستند که متاسفانه به بزرگترین تهدید تبدیل شده اند، تاکید کرد: شورا‌ها باید مبنای تصمیم‌ها و اقدامات در سطح محلی و منطقه‌ای باشند و باید ساختار نظارتی براین شورا‌ها نیز شکل بگیرد. به عنوان نمونه دیوان محاسبات طبق قانون امکان نظارت مالی بر شورا‌ها را ندارد، لذا ما باید در مجلس دیوان دیگری شکل دهیم تا سالانه بر مصوبات شورا‌ها نظارت کند و کار تفریغ بودجه شورا‌ها را انجام دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: براساس آمار کمّی حدود ۱۲۳ هزار نفر در شورا‌ها فعالیت می‌کنند، لذا مفاسدی که در این مجموعه روی داده با توجه به پراکندگی در کشور، نسبت به سایر مجموعه‌ها به مراتب کمتر است.

آقای قالیباف با بیان اینکه برای نظارت دقیق بر انتخابات، نباید انتخابات محلی را ملی کنیم گفت: برگزاری همزمان انتخابات شورا‌ها به عنوان محلی‌ترین انتخابات کشور با انتخابات ریاست جمهوری به عنوان سیاسی‌ترین انتخابات، موجب بروز یک نگاه سیاسی به انتخابات شورا‌ها شده، لذا ما نباید شورا‌ها را به سیاسی‌ترین انتخابات کشور گره بزنیم، از این رو با اصلاح قانون می‌توانیم فرصت برگزاری انتخابات شورا‌ها را افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: انتخابات شورا‌ها باید تخصصی برگزار شود و در طی اصلاح قانون، اختیاراتی به شورا‌ها دهیم تا از تبدیل شورا‌های شهر به شورا‌های شهرداری جلوگیری شود. قانون شورا‌ها نیز با مشورت کارشناسان دانشگاهی، مرکز پژوهش‌های مجلس و نخبگان باید اصلاح شود.

آقای قالیباف افزود: البته اگر اصلاحات لازم برای ششمین دوره انتخابات لحاظ نشد، ایرادی ندارد چرا که این قانون باید به طور اساسی و تخصصی اصلاح شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مهمترین رسالت‌های مجلس یازدهم، تفکیک امور محلی از ملی است که در این رابطه باید طرح اصلاح قانون انتخابات شورا‌ها تهیه شود، زیرا منجر به اصلاح دیوان سالاری از طریق نظام حکمرانی و تفکیک کار ملی و محلی منطبق بر قانون اساسی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
درود
حقوق کارمندی فقط برای زندگی کارگری کارمند و ارث زیاد داشتن و آپارتمان کارمندی با مدیریت درست به معنا رسیده و گر نه زندگی شبیه زمان جنگ آسان نیست !
دوستدارتان امیر
.
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)