• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۹۹۳۳۸
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۳
سیاسی » سیاست خارجی

آیا ترکیه حماس را به تل‌آویو می‌فروشد؟

ترکیه به علت تغییر اوضاع بین‌المللی به ویژه پس از شکست ترامپ و روی کار آمدن بایدن، تصمیم به تلطیف فضا با رژیم غاصب صهیونیستی گرفته است.

آیا ترکیه حماس را به تل‌آویو می‌فروشد؟به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از نورنیوز؛ اخیرا روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در گزارشی با اشاره به اظهارات یک دیپلمات اسرائیلی مدعی شده که رژیم صهیونیستی از سرگیری کامل روابط خود با ترکیه را مشروط به شرایطی از جمله تعطیلی دفتر جنبش حماس در استانبول و توقف فعالیت اسرای مبادله شده شاخه نظامی این جنبش کرده است.
این روزنامه در ادامه با اشاره به انتخاب «ایریت لیلیان» سفیر سابق این رژیم در صوفیه بلغارستان به عنوان سفیر جدید در آنکارا، این انتخاب را به عنوان پیام حسن نیت تل‌آویو برای افزایش رایزنی‌های دیپلماتیک و سنجش صداقت و عزم دولت اردوغان برای ورود به مرحله جدید همکاری‌ها عنوان کرد.
این ادعا در حالی هنوز هیچ واکنشی از سوی آنکارا در پی نداشته که جنبش سنی مذهب حماس به عنوان شاخه فلسطین جریان «اخوان المسلمین» حکم برادری برای حزب عدالت و توسعه در ترکیه دارد.
مرور کنش‌های منطقه‌ای ترکیه طی سال‌های اخیر به روشنی از تعصبات اخوانی حزب حاکم خبر می‌دهد تا جایی که بسیاری از کارشناسان مسائل منطقه، اختلافات آنکارا با حزب بعث سوریه و شخص بشار اسد را نتیجه برخورد حافظ اسد پدر رییس جمهور فعلی این کشور با اخوان سوریه می‌دانند.
حتی تعاملات مثبت ترکیه با قطر و اتخاذ مواضع منفی نسبت به امارات، عربستان و مصرِ قبل و بعد از محمد مرسی نیز ناشی از همین تمایلات اخوانی حزب حاکم در ترکیه ارزیابی می‌شود.
در مورد جنبش اخوانی حماس نیز گفته می‌شود، ترکیه در ماجرای دیدار تابستان امسال رییس جمهور این کشور با اسماعیل هنیه رئیس شاخه سیاسی این گروه در استانبول به او اطمینان داده که نسبت به تروریستی خواندن حماس از سوی آمریکا و اروپا واکنش منفی خواهد داشت و در مقابل فشار غرب برای اخراج حماس از ترکیه مقاومت می‌کند.
حال، اما به نظر می‌رسد که ترکیه یک بار دیگر به دلیل تغییر شرایط بین‌المللی به ویژه پس از شکست ترامپ و روی کار آمدن بایدن، با وجود واکنش‌های شدیدی که در ظاهر نسبت به برقراری روابط برخی اعراب با اسرائیل از خود نشان داده، تصمیم به تلطیف فضا با رژیم غاصب صهیونیستی گرفته است.
در این خصوص اخبار رسیده به «نورنیوز» حاکی از آن است که دولت ترکیه در این مدت تمایل خود به از سرگیری روابط با اسرائیل را به اشکال مختلف نشان داده و علاوه بر استقبال از اعلام آمادگی «الهام علی‌اف» برای میانجی‌گری، مسیری مخفی جهت مذاکره «هاکان فیدان» رئیس سازمان امنیت (میت) خود با مقامات صهیونیستی از جمله «یوسی کوهن» رئیس موساد را فراهم آورده است.
نکته مهم، اما اینجاست که در موارد قبلی یعنی برقراری روابط با اعراب، این تل‌آویو بود که خود را مشتاق نشان می‌داد و شروط اعراب را می‌پذیرفت، اما در مورد ترکیه با وجود اظهار تمایل آنکارا، این تل‌آویو بوده که پیش‌شرط‌هایی از جنس تعطیلی دفاتر حماس گذاشته است.
حال در این شرایط باید دید آیا ترکیه، چون گذشته برای پیگیری رویکرد‌های سیاسی از اعتقادات ایدئولوژیک عبور کرده و آرمان اخوان المسلمین را فدا خواهد کرد یا مسیر اشتباهی را که سال‌هاست دنبال می‌کند تغییر خواهد داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فوت ۴ عضو یک خانواده بر اثر تجاوز به چپ پراید در محور طبس_یزد
میلیون‌ها بات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
پانزدهمین «محفل سینما انقلاب» به پایان رسید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
پیش بینی ورودسامانه بارشی جدید و کاهش دما در آذربایجان غربی
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۲ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)