• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۰۱۸۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۳
علمی و فرهنگی » معارف

بانوی تراز انقلاب، باید فاطمی باشد

استاد دانشگاه و کارشناس علوم قرآنی گفت: بانوی تراز انقلاب باید بانویی فاطمی و در تراز اسلام باشد.

بانوی تراز انقلاب، باید فاطمی باشدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، لاله افتخاری صبح امروز در برنامه گفتگوی قرآنی شبکه قرآن سیما درباره بانوی تراز انقلاب اسلامی افزود: برای شناخت این بانو اول از همه باید ویژگی‌های انقلاب اسلامی را بشناسیم بعد بگوییم که چه شاخصه‌هایی برای بانوی تراز انقلاب وجود دارد.

وی گفت: انقلاب اسلامی برگرفته از آموزه‌های دینی و وحیانی است که حقوق همه افراد را در نظر می‌گیرد و در ایجاد این انقلاب نیز به فرمایش امام راحل بانوان نقش موثری داشتند و حتی از مردان جلوتر حرکت می‌کردند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در این ۴۲ سال و ۸ سال دفاع مقدس مادران ما تشویق کننده رسالت فرزندانشان بوده اند ضمن اینکه بیش از ۷ هزار شهید بانو تقدیم انقلاب شده است بنابراین بانوی تراز انقلاب باید بانوی فاطمی و تراز اسلام باشد.

وی درباره تاثیرگذارترین بانوان اسلام افزود: یکی از تاثیرگذارترین آن‌ها حضرت زهرا (س) است که به فرمایش امام راحل ایشان انسانی کامل بودند و امروز ما نیاز به الگویی داریم که پیش رویمان باشد و چه الگویی بهتر از حضرت زهرا (س).

افتخاری تصریح کرد: هر چند ایشان ۱۴ قرن قبل زندگی می‌کردند، اما امروز برای ما الگویی کامل و کارآمد در ارتباط با خدا، پاکدامنی، عفاف، حجاب، همسرداری و تربیت فرزند هستند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از بانوان تراز اسلام حضرت زینب (س) هستند که وجود ایشان منجر به روشن شدن پیام کربلا و جریان سازی اربعین بود این بانوی بزرگ به تاسی از مادرشان حضرت زهرا (س) همواره در اجتماع حضور داشتند و از گوشه منزل پیام نمی‌دادند یعنی هم توجه به خانواده و همسر و فرزند برای آن‌ها اهمیت داشت و هم جامعه‌ای که قرار است در دل خانواده درست تربیت شوند.

این کارشناس علوم قرآنی افزود: با گذشت ۴۲ سال از انقلاب اسلامی می‌بینیم که حضور بانوان بسیار موثر بوده چه آن‌ها که خانه دار بودند و چه آن‌ها که در عرصه‌های مختلف اجتماعی فعالیت می‌کردند.

وی ادامه داد: باید خانه داری را شغل بدانیم حتی زنی اگر فرزندی ندارد توجه به همسرش اولویت زندگی اوست بنابراین نباید خانه داری را ندیده بگیریم.

این استاد دانشگاه درباره فعالیت‌های اجتماعی زنان در دوران انقلاب اسلامی افزود: ما در دوران خدمت در مجلس تلاش کردیم اولویت برخی مشاغل را به زنان بدهیم تا آن‌ها بتوانند با آرامش خاطر در منزل باشند و بهترین کار‌ها را انجام بدهند و در توسعه اقتصادی نقش آفرینی کنند.

افتخاری درباره بزنگاه‌های حضور زنان در انقلاب اسلامی گفت: تداوم انقلاب اسلامی، ۸ سال دفاع مقدس و مدافعان حرم یکی از بزنگاه‌هایی است که زنان در آن نقش ارزنده‌ای داشتند و ما می‌بینیم که مادران فرزندان خودشان را برای دفاع از حرم تشویق می‌کردند. زنان در راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن در اوج برف و باران حضور پرشوری به همراه خانواده داشتند.

وی درباره فرصت شناسی زنان برای حضور در عرصه‌های مختلف انقلاب اسلامی تصریح کرد: امروز جنگ نرم، جنگ اقتصادی است و بزنگاه‌هایی که زنان می‌توانند در آن تاثیرگذار باشند همین حضور در برنامه‌های حل مشکلات دیگران، مواسات، همدلی و توسعه فرهنگ ساده زیستی و قناعت است یعنی اگر می‌خواهیم فاطمی زندگی کنیم باید معیار‌های ما مال و ثروت نباشد بلکه با هر شرایطی در کنار همسر باشیم.

افتخاری تصریح کرد: نزدیک ۸۰ درصد تشکل‌های قرآنی کشور توسط زنان اداره می‌شود که فرصتی مهم برای حضور گسترده آن‌ها در فعالیت‌های اجتماعی است.

وی درباره حجاب برتر گفت: باید ببینیم حضرت زهرا نسبت به حجاب چه تعریفی داشتند؟ ایشان همیشه مراقب بودند نامحرمی صورتشان را نبیند بنابراین حجاب باید مبتنی بر آنچه که حضرت زهرا (س) می‌فرمایند انجام شود ضمن اینکه حجاب الزاما چادر نیست بلکه پوششی سراسری که بدن را می‌پوشاند که البته در ایران باستان هم می‌بینیم که شرایط زنان در آن دوره برهنگی و بی بند و باری نبوده است.

افتخاری در پاسخ به این سوال که شورای عالی انقلاب فرهنگی در قبال حجاب به وظایف خود عمل کرده است یا خیر؟ افزود: مصوبه‌های حجاب و عفاف در این شورا بر می‌گردد به عملکرد دولت‌های مختلفی که تاکنون بر سر کار آمده اند و مدعی آزادی هستند. رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی رئیس جمهور است و خیلی از این مسائل درباره عفاف و حجاب در زمان آن‌ها تصویب شده، اقدامات خوبی انجام شده، اما کم کاری‌های قابل توجهی نیز وجود دارد.

وی تاکید کرد: بار‌ها گفته ایم مصوبه‌ها باید با نظارت جدی اجرا شوند چرا که قانون، ناظر و مجری خوب می‌خواهد که البته در بحث نظارت، شورای عالی انقلاب فرهنگی موفق نبوده است.

وی ادامه داد: علت عدم موفقیت شورا در بحث عفاف و حجاب این است که روسای جمهور در زمان انتخابات با شعار‌هایی آمدند که بعد‌ها به آن‌ها عمل نکردند.

افتخاری تصریح کرد: این عملکرد نشان می‌دهد که دغدغه فرهنگ ندارند چرا که اگر داشته باشند در بودجه قانونگذاری، مصوبات و نظارت فرهنگی به آن عمل می‌کردند.

این استاد علوم قرآنی تاکید کرد: بودجه فرهنگی قرآنی بسیار کم است ما در سال ۹۰، ۱۹۳ میلیارد بودجه قرآنی تخصیص دادیم که هنوز هم برکات آن وجود دارد، اما در سال‌های اخیر این عدد به ۲۰ و ۳۰ میلیارد رسیده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)