• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۱۲۲۹۵
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۷
بین الملل » غرب آسیا
معاون دبیرکل حزب الله لبنان در گفتگو با رادیو النور مطرح کرد

نعیم قاسم: پیروزی انقلاب اسلامی ایران، استثنایی بود

شیخ نعیم قاسم معاون دبیر کل حزب الله لبنان پیروزی انقلاب اسلامی ایران را در زمانی که جهان به دو بلوک کمونیسم و لیبرالیسم تقسیم شده بود واقعه ای استثنایی و در حد معجزه توصیف کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان با شرکت در برنامه «سیاسة الیوم» (سیاست روز) رادیو «النور» لبنان به سوالات متعددی در زمینه امور داخلی و بین المللی پاسخ گفت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
پیروزی انقلاب اسلامی واقعه ای استثنایی و در حد معجزه بود
شیخ نعیم قاسم در پاسخ به این سئوال که در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از فشار‌ها بر ایران بگویید و آیا اینکه این فشار‌ها بر لبنان و حزب الله تاثیر گذاشته است؟ گفت: پیروزی انقلاب اسلامی در ایران در سال ۱۹۷۹ در واقع پدیده‌ای تکان دهنده و در حد معجزه بود. در آن زمان جهان میان شرق و غرب یعنی کمونیسم و لیبرالیسم تقسیم شده بود. در چنین وضعیتی امام خمینی (ره) ظهور کرد و جمهوری اسلامی ایران را که نه شرقی بود و نه غربی بنا کرد. این یک واقعه استثنایی بود که باعث شد شرق و غرب با تمام امکانات خود در برابر آن بایستند. جنگ عراق ضد ایران، تحریم‌های اقتصادی، ایجاد آشوب‌های داخلی، جنگ نرم، جنگ رسانه‌ای بین المللی و موارد دیگر از جمله اقدامات قدرت‌ها ضد ایران بود. اما شکر خدا، ایران با رهبری خود -که امروز در دستان امام خامنه‌ای (حفظه الله تعالی) است و در مسیر امام خمینی (قدس الله نفسه الشریفه) حرکت می‌کند- و با ملت و دولت و سپاه پاسداران و همه امکانات خود توانست بر همه چالش‌ها پیروز شود و اثبات کند که ایران می‌تواند در زمینه‌های علمی و حکومت اسلامی با رنگ و بوی عدالت همراه با حاکمیت مردم و آزادی سیاسی پیشرفت کند.
 
گام اول انقلاب ایران: تثبیت‎، گام دوم: تبدیل انقلاب به الگویی جهانی
شیخ نعیم قاسم در ادامه افزود: به یاد دارم در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، امام خامنه‌ای از انتقال به «گام دوم انقلاب» سخن گفتند. ایشان گفتند که گام نخست، چهل سال اول انقلاب بود و گام دوم برای چهل یا پنجاه سال آینده است. هدف گام اول، تثبیت پایه‌های نظام اسلامی بر اساس ولایت فقیه و موفقیت جمهوری اسلامی در داشتن قانون اساسی، انسجام ملی، قدرت ایستادگی و تبدیل شدن به یک الگو بود تا زمینه برای ورود به گام دوم فراهم شود. گام دوم شامل پیشرفت، گسترش این الگو در جهان و تلاش برای رقابت‌های فکری و سیاسی به گونه‌ای که جمهوری اسلامی به یک الگو تبدیل شود. ما اعتقاد داریم که ایران توانست حضور خود را در جهان به اثبات برساند و امکان حذف نظام اسلامی ایران یا تبدیل آن به یک کشور وابسته وجود ندارد بلکه جمهوری اسلامی جایگاه خود را در منطقه و جهان -به گونه‌ای که نه شرقی باشد و نه غربی- پیدا کرده است که این، بر نسل‌های آینده و همه نظام‌های منطقه و جهان تاثیر می‌گذارد و حتی تاثیر آن را در مباحث فکری و سیاسی برگرفته از اسلام در برابر لیبرالیسم شاهد هستیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
ایران در مقابله با آمریکا پاسخ تجاوزات را داد
معاون دبیرکل حزب الله لبنان همچنین گفت: در زمان دونالد ترامپ، اتفاقات تا حد بروز جنگ نظامی تمام عیار با جمهوری اسلامی پیش رفت و این نهایتِ کاری بود که آمریکا می‌توانست انجام دهد. آنچه کمتر از جنگ بود را ترامپ در آخرین حد ممکن انجام داد، ولی جمهوری اسلامی توانست پایدار بماند و نه تنها با چالش‌ها مقابله کند بلکه در برخی مقاطع پاسخ آمریکا را هم داد که بسیار موثر بود. از جمله این پاسخ‌ها هدف قرار دادن پهپاد فوق پیشرفته آمریکا در آسمان ایران و حمله موشکی به پایگاه عین الاسد در واکنش به ترور شهید قاسم سلیمانی (رضوان الله تعالی علیه) بود. این گونه، ایران اثبات کرد که برای دفاع از خود آمادگی دارد و می‌تواند پاسخ تجاوزات را بدهد و وجودش در خلیج فارس، موثر است. دولت ترامپ نه تنها نتوانست ایران را به عقب براند یا آنرا سرنگون کند بلکه اگر بر اساس سود و زیان محاسبه کنیم می‌توانیم بگوییم ایران توانست طرح آمریکا را در این مرحله شکست دهد. بایدن کار خود را از ادامه این نتایج آغاز می‌کند.
 
ایران خواستار لغو تحریم ها و بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای است
شیخ نعیم قاسم در ادامه تاکید کرد: راه و روش دموکرات‌ها با راه و رسم جمهوری خواهان به ویژه ترامپ متفاوت است و آن‌ها برای ایجاد کانال‌های ارتباطی با ایران تلاش می‌کنند تا اوضاع را آرام کنند و به توافقاتی برسند؛ لذا انتظار می‌رود که در دوران بایدن شاهد گفتگو و مذاکره با ایران و تلاش برای بازگرداندن توافق هسته‌ای همان گونه که بود، باشیم. البته این مسئله زمان بر است تا دولت بایدن کار‌ها را به صورت جدی به دست گیرد و افکار خود را به عمل تبدیل کند و همچنین بتواند از آثار تصمیمات ترامپ رهایی یابد. علاوه بر این، مسائلی وجود دارد که جمهوری اسلامی پذیرای آنهاست و مسائلی را هم رد می‌کند، این را هم باید مد نظر داشت. به نظر من، اوضاع آرامتر خواهد شد، اما زمان می‌برد، نباید انتظار حل سریع و قطعی مسائل را داشته باشیم. باید دید مقدمات امور طی چند ماه آینده چگونه فراهم می‌شود.
ایران به صورت آشکار اعلام کرده است که حاضر نیست درباره توافق هسته‌ای جدید و بازنگری در آن یا درباره مسائل دیگر گفتگو و مذاکره کند. تنها چیزی که ایران مطرح کرده است بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای است. زمانی که آمریکا به توافق بازگردد و تحریم‌ها را لغو کند، ایران به تعهدات خود در توافق باز خواهد گشت. آنجاست، که ممکن است مذاکراتی در زمینه‌های مختلف صورت گیرد و راه برای آن باز است. وقتی می‌گوییم، توافقی در کار نیست، منظورمان توافق جدید، قبل از بازگشت به توافق قبلی است.
اگر آمریکا به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ باز گردد و تحریم‌ها را لغو کند، ایران به توافق باز خواهد گشت. باید توافقی که ترامپ در آن اختلال ایجاد کرد اجرایی شود، اما اینکه آیا بعد از آن، دو طرف در زمینه‌های دیگر وارد گفتگو خواهند شد یا خیر، بستگی به تصمیم مقامات دو کشور دارد.

نشستن بر سر میز مذاکره با آمریکا فایده‌ای ندارد
شیخ نعیم قاسم در پاسخ به این سئوال که اگر امور میان ایران و آمریکا آرام تر شود آیا این مسئله بر روابط آمریکا با حزب الله هم تاثیر می‌گذارد؟ گفت: ممکن است برخی از شنوندگان متعجب شوند وقتی این حرف را می‌شنوند، اما مذاکره بین ایران و آمریکا هیچ ارتباطی با روابط حزب الله با آمریکا ندارد. مسائلی که ایران با آمریکا در مورد آن‌ها مذاکره می‌کند مربوط به ایران و توافق هسته‌ای و روابط دو جانبه یا آنچه به نفع ایران و آمریکا باشد، است. در این میان، حزب الله فقط با یک مسئله درگیر است که آن، مقابله با اسرائیل و رد اشغالگری آن و به رسمیت نشناختن آن در منطقه و بازپس گیری اراضی و استقلال و منابع لبنان است. این موضع ما، کاملا بر خلاف خواست و سیاست آمریکاست. آمریکا اسرائیل را با ثبات، دارای برتری و سلطه، قادر به انجام هر کاری و ابزار دست خود در منطقه می‌خواهد. شاهد دو سیاست متناقض و بر خلاف یکدیگر هستیم؛ لذا بعید می‌دانم که هیچ امکان رابطه و مذاکره‌ای میان آمریکا و حزب الله وجود داشته باشد. آمریکا پیش از این تلاش کرد تا پیام‌های مختلفی را از طریق میانجی برای حزب الله ارسال کنند و بگوید که مایل به گفتگو است، اما ما همیشه گفته ایم و می‌گوییم که نشستن بر سر میز مذاکره با آمریکا فایده‌ای ندارد، زیرا مذاکره‌ای که نتایج آن پیشاپیش مشخص است و آمریکا می‌خواهد از طریق آن به نفع اسرائیل کار کند، فایده‌ای ندارد. آمریکایی‌ها خواهان مذاکره هستند حتی اگر نتیجه هم نداشته باشد، هدف آن‌ها این است که بگویند در حال مذاکره اند و در عین حال فشار‌ها را بر طرف مذاکره کننده افزایش دهند. ما چنین چیزی را نمی‌پذیریم.
 
در گفتگوهای برجام ایران درباره مسائل منطقه مذاکره نکرد
برای اینکه بدانید تاکید می‌کنم که در زمان گفتگو‌های هسته‌ای میان ایران و آمریکا که مدت زمان زیادی طول کشید، ایران هیچگاه قبول نکرد که در مورد مسئله‌ای از مسائل منطقه وارد مذاکره شود. نه فقط، حزب الله بلکه در مورد یمن و عراق و افغانستان و دیگر مسائل هم گفتگویی صورت نگرفت. بنابر این حزب الله نه در گذشته، نه حال و نه در آینده بخشی از مذاکرات ایران با آمریکا نبوده و نخواهد بود.
 
درباره تشکیل دولت لبنان ایران هیچ دخالتی نمی کند
شیخ نعیم قاسم در پاسخ این سئوال که مذاکرات درباره تشکیل دولت لبنان ارتباطی با مذاکرات ایران و آمریکا ندارد؟ نیز گفت: در مورد دولت لبنان باید بگویم که ایران هیچ دخالتی در تصمیمات حزب الله در داخل دولت لبنان نمی‌کند. ایران هیچ دخالتی در تشکیل دولت لبنان ندارد. این ادعا‌ها که تشکیل دولت به ایران یا مذاکره ایران و آمریکا بستگی دارد، دروغی بیش نیست و دروغگویان به خوبی بر آن واقف هستند، اما می‌خواهند وجهه حزب الله را تخریب کنند. آن‌ها می‌خواهند کوتاهی و اشتباهات خود را بر گردن حزب الله بیندازند. حزب الله در لبنان برای تشکیل دولت تلاش می‌کند و دولتی مستقل می‌خواهد و اجازه نمی‌دهد کسی در تصمیماتش دخالت کند.
 
توافق هسته ای هیچ ارتباطی با انتخاب میشل عون نداشت
معاون دبیرکل حزب الله لبنان در پاسخ این سئوال که انتخاب میشل عون نتیجه توافق هسته‌ای بود یعنی موازنه قوا باعث انتخاب عون و کوتاه آمدن آمریکا شد گفت: من از این تحلیل تعجب می‌کنم. من کاملا اطلاع دارم که توافق هسته‌ای هیچ ارتباطی با انتخاب رئیس جمهور در لبنان نداشت. توافق هسته‌ای در یک زمان بود و انتخاب رئیس جمهور لبنان در زمانی دیگر. انتخاب رئیس جمهور در لبنان پس از آن صورت گرفت که میان سعد الحریری و میشل عون تسویه حساب‌هایی صورت گرفت که منجر به گفتگو‌هایی در لبنان شد. این مسئله هیچ ارتباطی به ایران نداشت و ایران دخالتی در تشکیل دولت نکرد. کسانی که این مسائل را به ایران نسبت می‌دهند می‌خواهند نقاط ضعف خود را بپوشانند و به ایران و حزب الله اهانت کنند.
 
تلاش حزب الله برای حل مشکلات تشکیل دولت لبنان است
شیخ نعیم قاسم در پاسخ این پرسش که آیا بهبود اوضاع منطقه در زمان بایدن ارتباطی با تشکیل دولت در لبنان نخواهد داشت؟ نیز گفت: باید میان قبل و بعد از انتخاب بایدن تفاوت قائل شویم. در دوران ترامپ وضعیت داخلی لبنان و فضای موجود به گونه‌ای بود که مانع از تشکیل دولت می‌شد. در داخل، مناقشاتی برای سهم خواهی از طرف برخی احزاب و اشخاص وجود داشت، در بعد خارجی، طرح فرانسه و جانبداری آن از نخست وزیر و همچنین تحریم‌های آمریکا ضد برخی از شخصیت‌های لبنانی و تهدید به تحریم‌های بیشتر مطرح بود. این عوامل داخلی و خارجی مانع از تشکیل دولت شد. بعد از انتخاب بایدن، باید دانست که مشکلات داخلی در لبنان اصلی‌ترین مانع در تشکیل دولت است. اگر رئیس جمهور و نخست وزیر با یکدیگر به توافق برسند، دولت در چند ساعت تشکیل خواهد شد. یعنی تاثیرات خارجی محدود و کم است. ما همه را به تفاهم و حل مشکلات و اختلافات در مورد تعداد اعضای دولت و سهم‌ها دعوت می‌کنیم. حزب الله از روز اول با تشکیل دولت موافق بود و هیچگاه مانع آن نبوده است. ما در جزئیات و تعداد وزرا که نخست وزیر و رئیس جمهور در مورد آن اختلاف دارند طرف هیچ کس نیستیم. برای ما مهم، گفتگو و حل مشکلات است و به دنبال صف بندی نیستیم. ما اگر راه حلی داشته باشیم، به دو طرف ارائه می‌دهیم، اما نیازی نمی‌بینیم که آن را رسانه‌ای کنیم. رسانه‌ای کردن این موضوعات آن‌ها را پیچیده‌تر می‌کند.
 
فرانسه در تشکیل دولت لبنان بی طرف باشد
شیخ نعیم قاسم در ادامه تاکید کرد: گفته می‌شود فرانسه باز هم طرح خود را درباره لبنان اجرایی خواهد کرد، اما هنوز ما در مورد جزئیات آن اطلاعی نداریم. ما از هر طرحی که دیدگاه رئیس جمهور و نخست وزیر را به یکدیگر نزدیک کند حمایت می‌کنیم. ما توصیه می‌کنیم که فرانسه به عنوان یک بی طرف میان رئیس جمهور و نخست وزیر وارد شود و از کسی جانبداری نکند و قواعد خود را تحمیل نکند. میان فرانسه و حزب الله همیشه گفتگو برقرار بوده است. امروز هم ارتباط و تماس برقرار است، اما ما از طرح فرانسه برای تشکیل دولت در لبنان بی اطلاع هستیم.
حزب الله همیشه خواستار برقرار بودن دولت و انتخاب سریع آن بوده است، زیرا نبود دولت یعنی فروپاشی کشور در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی که این، خطری برای نسل آینده است.
شیخ نعیم قاسم افزود: مصر هم از کشور‌هایی است که همیشه از آمادگی برای میانجیگری سخن گفته، اما هیچگاه طرحی ارائه نکرده است.
 
وظیفه ما ایستادگی در مقابل اسرائیل است
معاون دبیر کل حزب الله لبنان در پاسخ این سئوال که با حضور بایدن در کاخ سفید سیاست اسرائیل در قبال لبنان تغییر می‌کند؟ گفت: اسرائیل بر مبنای تجاوز و دشمنی بنا شده است. اسرائیل برای باقی ماندن به فکر تجاوز و کشتار می‌افتد تا موقعیت سیاسی خود را تثبیت کند. در مورد اسرائیل باید کاری کنیم که بهانه به دست آن ندهیم تا بتواند از طریق نظامی گری و تجاوز به خواسته‌های سیاسی خود دست یابد. اسرائیل همیشه دشمن است و تاریخ آن، چیزی جز قتل و کشتار و اشغالگری ندارد. اگر مقاومت در لبنان و فلسطین نبود، نه لبنان آزاد می‌شد و نه فلسطینیان می‌توانستند سر خود را بالا بگیرند. آمریکا همیشه به دنبال یک اسرائیل قدرتمند است. اختلافاتی در آمریکا در مورد اسرائیل وجود دارد، اما این اختلافات بر سر وسعت آن است، نه بر سر وجود یا ماموریت آن. وظیفه ما به عنوان مقاومت آن است که در برابر اسرائیل بایستیم و نگذاریم اسرائیل به اهداف خود برسد. این وظیفه دائمی ماست و با آمد و رفت اشخاص در کاخ سفید تغییر نمی‌کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دست ما در هدف قرار دادن پهپاد‌ها باز است
شیخ نعیم قاسم افزود: سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله آشکارا اعلام کرد که حزب الله در برابر هرگونه تعرض به لبنان، حق پاسخگویی دارد. حزب الله چندی پیش یک پهپاد بمبگذاری شده اسرائیل را که بر فراز مناطق مسکونی در حرکت بود هدف قرار داد و اعلام کرد که حق دارد هرگونه پهپاد را در هر مکان و در هر زمان هدف قرار دهد. این معادله‌ای روشن است و بخشی از بازدارندگی است. حزب الله با توجه به مصلحت و در شرایط و مکان خاص پهپاد‌های اسرائیل را هدف قرار خواهد داد. دست ما در هدف قرار دادن پهپاد‌ها باز است و زمان و مکان آن را ما مشخص می‌کنیم.
 
هر کاری برای کمک به خانواده های فقیر انجام می دهیم
شیخ نعیم قاسم در ادامه درباره برنامه اقتصادی حزب الله گفت: ما بین طرح اقتصادی مرتبط با دولت و طرح اجتماعی کمک به حامیان حزب الله و کسانی که از دستمان بر می‌آید تفاوت قائل هستیم. مورد اول نیاز به وجود دولت دارد، اما در مورد دوم، همه کار‌هایی که می‌توانیم را انجام می‌دهیم و به خانواده‌های فقیر کمک می‌کنیم. این بخشی از دین و ایمان ماست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)