• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۱۲۶۵۶
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

مهم‌ترین عوامل خطر سلامت مردان ایرانی

رئیس پنجمین همایش سلامت مردان ایرانی، گفت: ۹۷ درصد مردان ایرانی در شیوه زندگی خود حداقل یک عامل خطر اصلی را دارند.

مهم‌ترین عوامل خطر سلامت مردان ایرانیبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی همایش؛ آقای دکتر جلیل حسینی با بیان اینکه همایش سلامت مردان از ۲۹ بهمن تا ۲ اسفند مقارن با هفته سلامت مردان برگزار می‌شود، عنوان کرد: همایش سلامت مردان با همکاری مسئولان معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، اساتید، صاحب نظران دانشگاهی و سخنرانان برجسته و با توجه به شیوع کرونا برای نخستین بار به صورت مجازی برگزار می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه برگزاری کنگره به صورت مجازی فرصت حضور افراد بیشتری برای استفاده از مطالب علمی و تخصصی جشنواره را فراهم می‌کند، ضمن تاکید بر اهمیت توجه به مساله سلامت مردان، اظهار کرد: در اکثر بیماری‌ها، مردان عوارض و گرفتاری بیشتری را تجربه می‌کنند، به عنوان نمونه سومین علت مرگ و میر سرطان‌ها در مردان سرطان پروستات است که تنها مختص به آقایان بوده و از ۳۷ سرطان شایع دنیا، ۳۲ مورد آن بیشتر در آقایان شایع است.

وی در رابطه با آمار ابتلا، مرگ‌ومیر و عوامل خطر بیماری‌های مختلف در مردان ایرانی، عنوان کرد: میزان میرایی در پسران زیر پنج سال، کوتاه قدی و لاغری، میزان بروز عفونت HIV حتی در شاخص‌های اهداف توسعه پایدار گزارش ۲۰۱۹، بالاتر عنوان شده است؛ همچنین سل در آقایان ۱.۷ برابر، مرگ ناشی از خودکشی ۱.۷۵ و مرگ ناشی از تصادفات جاده‌ای ۲ برابر خانم‌هاست.

این فوق تخصص اورولوژی با اشاره به اهمیت سبک زندگی سالم در ارتقای سلامت افراد، گفت: ۹۷ درصد مردان ایرانی در شیوه زندگی خود حداقل یک عامل خطر اصلی را دارند، ۵۰ درصد از مردان مبتلا به چاقی بوده، ۸۹ درصد تغذیه مناسبی ندارند، ۳۱ درصد فعالیت بدنی ناکافی، ۲۰ درصد مصرف روزانه سیگارو ۱۸ درصد مردان فشار خون بالا دارند؛ همچنین مردان دو برابر بیشتر از زنان به علت حوادث فوت می‌کنند.

رییس بخش اورولوژی ترمیمی بیمارستان شهدای تجریش در ادامه ضمن تشریح بخش‌های مختلف پنجمین همایش سلامت مردان، عنوان کرد: همایش امسال در محور‌های سلامت مردان، سالمندی، حوادث و بلایا، تروما و تصادفات در فضای کرونا طراحی شده و برگزاری آن از روز چهارشنبه ۲۹ بهمن با سخنرانی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس همایش آغاز می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در همایش امسال مبحث سلامت جنسی در دوران کرونا با توجه به وضعیت جمعیت کشور مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: اساتید این حوزه به طور مفصل سلامت جنسی در شرایط کرونا، کارکرد جنسی، روانشناختی سلامت جنسی، کیفیت روابط، مشکلات و عدم رضایت را مطرح می‌کنند. همچنین به کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پروستات، اپیدمیولوژی آن در ایران و جهان، تأثیرگذاری سرطان پروستات بر اقتصاد سلامت کشور و پیشگیری از بروز این بیماری می‌پردازند.

آقای حسینی در ادامه با اشاره به اهمیت مدیریت چندتخصصی بیماران کرونایی، گفت: در یک پنل جداگانه به بررسی نقش تخصص‌های مختلف مانند عفونی، ریه و سایر تخصص‌های مرتبط بر مدیریت کووید ۱۹ پرداخته می‌شود. همچنین اساتید صاحب سبک طب فیزیکی به عوارض طولانی مدت کرونا، تأثیرگذاری آن بر قلب و عروق، ریه و بازتوانی آن‌ها صحبت می‌کنند.

این پزشک متخصص با بیان اینکه روز پنج شنبه ۳۰ بهمن پنل‌ها با محور سلامت روان و نیاز‌های روانی سالمندان آغاز می‌شود، گفت: در این پنل به اختلالات شناختی سالمندان در دوران کووید، افسردگی سالمندان، اختلال خواب، مشکلات جنسی و اضطراب پرداخته می‌شود؛ همچنین بیماری‌های شایع سالمندی شامل دمانس، پر فشاری فشار خون، یبوست و دیابت در یک پنل علمی مطرح می‌شود و در نهایت پنل وقوع حوادث برای سالمندان و پیشگیری از آن اجرا می‌شود.

‌وی، مرور حوادث و بلایای سال ۹۹، دلایل مشارکت نکردن مردان در مدیریت خطر بلایا، نقش مردان در آمادگی و پاسخ به حوادث و آسیب پذیری مردان، نقش مردان در پیشگیری کاهش خطر و افق‌های پژوهش در حوادث را محور بعدی این همایش عنوان کرد.

آقای حسینی در رابطه با نشست‌ها و محور مباحث در روز سوم همایش، تصریح کرد: موضوع آندروپوز در آقایان که مشابه منوپوز در خانم‌هاست توسط همکاران ارولوژیست و آندرولوژیست بررسی می‌شود. همچنین سکته مغزی سالمندان در پاندمی کرونا، مدیریت چند تخصصی بیمار حادثه دیده تروما در هنگام رخداد حوادث ترافیکی، رفتار‌های ضد اجتماعی و ایمنی راه، چشم انداز صفر و کاهش فوت به علت تصادفات در عابران پیاده و موتور سیکلت‌ها و نقش رسانه در فرهنگ سازی کاهش حوادث ترافیکی از دیگر پنل‌های تخصصی روز سوم کنگره سلامت مردان است.

مدیرمسئول و سردبیر مجله سلامت مردان با بیان اینکه در روز شنبه چندین سخنرانی در رابطه با چالش‌ها و راهکار‌های مدیریت پاندمی در دوران کرونا و همه گیری شناسی (اپیدمیولوژی) سالمندی برگزار می‌شود، گفت: نشست بسیار خوبی با محور تعالی جمعیت و خانواده با توجه به اهمیت نگاه به جمعیت کشور به عنوان موضوع طرح مجلس شورای اسلامی، برگزار می‌شود. سپس چندین سخنرانی در رابطه با سلامت مردان، جایگاه آن در ایران و دنیا و اقدامات وزارت بهداشت برای سلامت مردان ارائه می‌شود و در نهایت دکتر ملک افضلی از استادان پیشکسوت همه گیری شناسی کشور تحلیل طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مجلس را مطرح می‌کنند.

رییس مرکز تحقیقات سلامت مردان همچنین با انتقاد از نهادینه‌سازی نکردن نقش مردان در ناباروری زوجین، اظهار کرد: متأسفانه اینگونه جا افتاده که مقصر اصلی ناباروری زوجین خانم‌ها هستند، در حالیکه ۵۰ درصد این معضل به عهده آقایان است؛ در همین رابطه نشستی تخصصی در همایش سلامت مردان برای بررسی این مسأله پیش بینی شده و همچنین چندین نشست و کارگاه تخصصی در زمینه‌های پولیپ‌های روده و تومور‌های کلیه برگزار می‌شود.

آقای حسینی در پایان با تأکید اینکه همواره سعی شده همایش با نظر خواهی از مسؤولان کشور و متخصصان حوزه برگزار شود، اذعان داشت: همایش سلامت مردان هر ساله با هدف ارایه آخرین یافته‌ها توسط محققان و استادان دانشگاه و همچنین اطلاع از برنامه‌ریزی مسؤولان در وزارت بهداشت برگزار می‌شود.
امسال نیز مشابه همایش پارسال سعی شده مردم در برگزاری و اطلاع از آخرین یافته‌های علمی سهیم شوند. از این رو در پنجمین همایش سلامت مردان در سال ۱۳۹۹ ورود عموم برای حضور در نشست‌های همایش از طریق لینک vc ۱.vums.ac.ir/salamat فراهم شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قدردانی رئیس قوه قضائیه از خواننده سرود "خجسته باد این پیروزی"
انقلاب ایران، ندای بلند حمایت از مستضعفان جهان است
مرکز وکلای قوه قضائیه، پایه مهم برای تحقق عدالت
شدت و خشم با دشمنان، شفقت و رحمت با دوستان
دعوت نماینده ولی فقیه در استان از مردم برای حضور پرشور و دشمن‌شکن در راهپیمایی ۲۲ بهمن
مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده؛ بازوی علمی قوه قضائیه
استاندار ایلام پای صحبت مردم دشت عباس نشست
راهیابی تیم والیبال نشسته بانوان چهارمحال و بختیاری به مرحله نهایی مسابقات قهرمانی کشور
پیش بینی وزش باد و بارش های پراکنده در سمنان
بیانیه تشکل جبهه پیروان خط امام و رهبری به مناسبت ۲۲ بهمن
محدودیت‌های ترافیکی ۲۲ بهمن در کرمان
گلبانگ وحدت‌آفرین الله‌اکبر در پایتخت مقاومت
افتتاح طرح‌های مسکن و راه در چهارمحال وبختیاری
افتتاح طرح‌های راهداری در شهرستان انار
لاریجانی: موشک‌های ایرانی رژیم صهیونی را سرجایش رساند
افتتاح ۱۸ طرح آموزشی، تربیتی، مهارتی و ورزشی در کرمان
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
تأکید بر تقویت وحدت و همدلی و مقابله با توطئه‌های دشمنان
دعوت استانداری آذربایجان شرقی از مردم استان برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جشنواره فیلم فجر؛ فرصتی برای شکوفایی فرهنگی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات محکومان
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
افتتاح ۶ هزار طرح آب و برق با سرمایه‌گذاری ۱۹۳ هزار میلیاردی در دهه فجر
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
افتتاح طرح های دهه فجر در بم
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)