• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۱۸۴۴۷
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۸
اجتماعی » جامعه و شهری
دکتر زالی:

شناسایی ۷ مورد مبتلا به کرونای انگلیسی در استان تهران

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: باوجود بروز جهش در ویروس کووید-۱۹، کماکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی منجر به پیشگیری از ابتلا خواهد شد.

دکتر علیرضا زالی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره مبتلایان جدید گوید ۱۹ انگلیس در تهران افزود: کرونا ویروس‌ها، از ویروس‌های جهش‌پذیری هستند و با گذشت حدود یک‌سال از آغاز شیوع کووید ۱۹ باید در عرصه جهانی در انتظار جهش‌های متفاوتی از ویروس باشیم.
وی ادامه داد: بنابراین بروز جهش انگلیسی و سایر جهش‌ها، اتفاقی عجیب و قریب نیست و طبیعتا نخستین نیست و آخرین جهش هم نخواهد بود.
دکتر زالی گفت: متاسفانه کووید ۱۹ برخلاف سایر ویروس‌ها که جهش‌هایشان برای زیست سازگاری محیطی بیشتر، منجر به کاهش بیماری‌زایی می‌شود.
وی ادامه داد: تاکنون جهش‌های ثبت‌شده کووید-۱۹ حاکی از افزایش سرایت‌پذیری است. تاکنون جهش‌های ناشی از ثبت جهانی از ویروس کووید ۱۹ نوع که نوع مهاجم تری ایجاد کرده متاسفانه حاکی از افزایش سرایت پذیری و بالا بودن سطح بیماری زایی بوده است.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران با بیان اینکه به هرحال هم در کشور ماه و هم در سایر کشور‌ها به دلیل ماهیت پیچیده این ویروس باید در انتظار جهش باشیم که جهش می‌تواند در درون کشور و یا بیرون مرز‌ها باشد گفت: نمونه‌های کرونا ویروس‌ها در برزیل، آفریقای جنوبی، انگلستان، آرژانتین و مکزیک سرشاخه‌هایی از بروز جهش در عرصه جهانی به شمار می‌رود.
دکتر زالی گفت: نکته بسیار مهم این است که علی‌رغم تمام این جهش‌های ویروسی، کماکان اصول پروتکل‌های بهداشتی مانند شستن دست‌ها و استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در مقابل ویروس‌های جهش یافته پاسخ می‌دهد و منجر به پیشگیری از ابتلاء خواهد شد.
وی گفت: بنابراین این پروتکل‌ها تغییر نیافتنی است و در هفته‌های اخیر ما شاهد تغییر در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی بودیم؛ بنابراین لازم است استراتژی سختگیرانه‌تری در رعایت شیوه‌نامه‌ها اعمال شود.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران افزود: شرایط فعلی ما در تهران به گونه‌ای نیست که به دی‌ماه شبیه باشد. افزایش میزان مراجعان سرپایی و بستری، بالا بودن موارد تست مثبت، حاکی از این است که در بهمن‌ماه، گونه متفاوت‌تری از چرخه ویروس را شاهد هستیم که می‌تواند نشان‌دهنده بارقه‌های شکل‌گیری خیز جدید بیماری باشد.
وی گفت: اگر خیز چهارم را در تهران و سایر استان‌ها شاهد باشیم ممکن است، سرعت انتقال، سرایت و ابتلا به مراتب از امواج قبلی بیشتر باشد. کما اینکه دامنه گرفتاری در موج سوم به مراتب از بیماری اول و دوم بود.
دکتر زالی افزود: تاکنون فقط ۷ مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در استان تهران شناسایی شده‌اند. اثبات این نوع ویروس اقدامی آزمایشگاهی است.
وی گفت: همچنین فردی که هفته گذشته بر اثر کرونای انگلیسی فوت شد، به بیماری زمینه‌ای مبتلا بود.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، افزود: متاسفانه در طول دو هفته اخیر، بیشتر موارد بستری در بیمارستان، اعضای یک خانواده بودند یا مراودات نزدیک خانوادگی داشتند.
علاوه بر این‌که هنوز مطالعه مُتقنی در خصوص این‌که این ویروس جهش‌یافته تا چه میزان به پروتکل‌های درمانی پاسخ می‌دهد، وجود ندارد، باز هم باید تمام استراتژی‌ها معطوف به پیشگیری باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
خشک شدن تالاب بین المللی کانی برازان شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)