• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۱۹۵۷۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۳
اقتصادی » مسکن
خبر 21 سیما ؛

خانه دار شدن دهکهای پائین جامعه

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی: درطرح جهش تولید مسکن جامعه هدف ما که دهک‌های پایین هستند، اعم از کارگران، کارمندان و کسانی که در شرایط عادی نمی‌توانند صاحب خانه شوند، صاحب خانه می شوند.

خانه دار شدن دهکهای پائین با طرح جهش تولید مسکنبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدرضا رضایی کوچی با حضور در استودیو خبر ۲۱ یکشنبه شب شبکه یک سیما افزود: به علت نبود تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن، شاهد گرانی غیر قابل قبولی در بخش مسکن هستیم.

وی ادامه داد: با این شرایط اقشار متوسط رو به پایین جامعه امکان صاحب خانه شدن ندارند و حتماً باید به سمت تولید مسکن پیش برویم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس افزود: براساس محاسبات در حال حاضر حداقل ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور کمبود داریم.

وی ادامه داد: در طرح اقدام ملی مسکن دولت، مقرر شد در ۲ سال، سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی بسازد، اما باوجود آغاز این طرح ,، ولی این عدد با نیاز کشور فاصله بسیار زیادی دارد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم از ابتدای شروع بکار خود به فکر تولید مسکن بود گفت: نتیجه جلسات در مجلس منجر به طرح جهش تولید مسکن شد.

وی با اشاره به اینکه طرح جهش تولید مسکن دارای ویژگی‌های خاص است افزود: در این طرح مقرر شد تا صندوقی تشکیل شود و تمام منابعی که قرار است در بخش مسکن صرف شود در آن صندوق تجمیع شود مثلا تسهیلاتی که در گذشته برای مسکن مهر با سود ۴ درصد پرداخت شده بود که از ۵۰ هزار میلیارد تومان پرداختی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان تاکنون توسط مردم برگردانده شده است و این تسهیلات دوباره باید در بخش مسکن هزینه شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: مالیات زمین‌های بایع، خانه‌های لوکس، خانه‌های خالی و تسهیلاتی که بانک‌ها برای مسکن پرداخت می‌کنند؛ همه این منابع در این صندوق تجمیع می‌شود و با نظارت وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن هزینه خواهد شد.

آقای رضایی کوچی درباره موضوع تامین زمین در این طرح نیز گفت: امروز حدود ۵۵ درصد قیمت واحد مسکونی را قیمت زمین تشکیل می‌دهد و براساس توافقات، مقرر شد تمام زمین‌هایی که در حریم شهر‌ها هستند و تا امروز در اختیار وزارت جهاد کشاورزی بوده است تحویل وزارت راه و شهرسازی شود تا برای ساخت مسکن از ان استفاده شود، اما زمین‌هایی که باغ و کشاورزی هستند در این طرح استثناء هستند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه این زمین‌ها به روش اجاره ۹۹ ساله هستند افزود: ر این طرح اگر فردی قرار است که یک آپارتمان داشته باشد اجاره زمین آن را در ۹۹ سال پرداخت می‌کند و نحوه محاسبات آن هم براساس ۲۰ درصد قیمت منطقه بندی که توسط اداره دارایی مشخص می‌شود اجاره یک ساله زمین خواهد بود.

وی افزود: براساس محاسبات در شهر‌های زیر ۱۰۰ هزارنفر جمعیت حدود ۵۰ هزار تومان باید پرداخت شود و تقریباً این زمین ارزان است و قیمت تمام شده مسکن را پایین می‌آورد.

آقای رضایی کوچی درباره نحوه تامین مالی توسط بانک‌ها نیز گفت: بانک‌ها سالانه حدود هزار هزار میلیاردتومان تسهیلات پرداخت می‌کنند و تا قبل از این طرح حداکثر ۷ درصد کل تسهیلات در بخش مسکن بوده است و براساس این مصوبه مجلس حداقل ۲۰ درصد تسهیلات بانک‌ها باید برای ساخت مسکن تعلق بگیرد یعنی مجلس بار مالی جدید برای بانک‌ها تعریف نمی‌کند و همان تسهیلاتی که بانک‌ها در بخش‌های مختلف پرداخت می‌کردند مقرر شد تا ۲۰ درصد ان به سمت مسکن سوق داده شود.

وی افزود: در طرح اقدام ملی مسکن که دولت در آن موفق نبوده است به علت این است که تسهیلاتی که به مردم پرداخت می‌شود با سود ۱۸ درصد است که بسیاری از مردم امکان بازپرداخت این وام را ندارند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
تا تولید مسکن بخواد بجهه صابخونه بیرونمون انداخته.
ساخت خانه خوبست اما با این وضعیت فقط شهرها بزرگ و بزرگتر میشوند. خانه و امکانات را در مناطق محروم باید ساخت تا مهاجرت به شهرها متوقف شود.
چرا دهکهای پایین جامعه در شهرها خانه دار میشوند. چرا همین پول را صرف مناطق محروم و روستاها نمیکنند و خانه سازی و ساخت امکانات و زیرساخت را بجای تمرکز در شهرها در کل کشور پخش نمیکنند. در شهرها امکانات که هست مسکن ارزان هم بدهند کل روستاها به سمت شهرها مهاجرت میکنند.
نظر شما
آخرین اخبار
پژوهشگر زنجانی از کاربرد پورفیرین‌ها در تصفیه آلاینده‌های آلی خبر داد
فعال‌سازی ۲۶۰ معدن غیرفعال زنجان با ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی
تساوی بازی ۲ تیم بانوان هندبالیست نفت و گاز گچساران و بافق یزد
تعامل با جوامع محلی؛ محور توسعه پایدار در صنعت مس
آغاز پایش و مبارزه با آفت شپشک سیاه زیتون در باغات طارم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش و پرورش حیاتی‌ترین حوزه کشور
رعایت ایمنی در محیط زندگی تدبیری برای حفظ سلامت مردان
رشد ۱۵ درصدی تولید فولاد ایران در ژانویه ۲۰۲۶
اهدای زمین به مدال‌آوران ورزشی در هوراند
هشدار صریح سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح به آمریکا
افزایش غلظت غبار در سمنان
صندوق‌های حمایت از کشاورزی زنان گامی موثر در توسعه مشارکت اقتصادی
رسیدگی به درخواست ۳۲ مراجعه‌کننده در دیدار مردمی دادستان مرکز خوزستان
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لبنان با وزیر امور خارجه
اوقات شرعی اهواز، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تأکید بر رفع تعهدات ارزی و تقویت انگیزه‌های صادراتی در استان قم
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
دعای هر روز و روز نهم ماه مبارک رمضان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
کاهش دما در استان یزد
نمایندگان ایران طلایی شدند
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
پخش زنده دیدار تراکتور و گل گهر از شبکه ورزش
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)