• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۱۸۵۵
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۲
کردستان » اقتصادی

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سقز

مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: بعد از شناسایی مواردی از آلودگی روستا‌های دیواندره به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، نمونه‌های مثبت این بیماری در سقز هم مشاهده شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مجتبی ورمقانی  اظهار داشت: در ادامه طرح رصد و پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، نتایج آزمایشگاهی نمونه‌های ارسالی از تلفات طیور در روستای بوبکتان سقز، مثبت اعلام شد.آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سقز

وی افزود: ۴۰ قطعه مرغ و خروس و بوقلمون بومی در این روستا تلف شده و یک روستای دیگر مشکوک به آلودگی به این بیماری نیز در دست بررسی است.

مدیرکل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه نگرانی‌ها از شیوع این بیماری در حال افزایش است، افزود: در حال حاضر مرغداری‌های صنعتی استان عاری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند.

وی تاکید کرد: با هدف جلوگیری از انتقال عامل بیماری به طیور بومی و یا واحد‌های صنعتی و گسترش آن، شهروندان هرگونه بروز تلفات غیر متعارف در طیور بومی را در اسرع وقت به ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها و یا خانه‌های بهداشت اطلاع دهند.

مدیرکل دامپزشکی کردستان با تاکید بر محصور نمودن محل نگهداری طیور بومی و قطع ارتباط با پرندگان آزاد پرواز، افزود: کاهش مصرف دان و آب و کاهش تولید در واحد‌های صنعتی توسط مسوول فنی بهداشتی و یا مدیریت واحد به نزدیکترین اداره دامپزشکی گزارش شده و از خرید و فروش طیور بومی بصورت دوره‌گردی خودداری شود.

ورمقانی با بیان اینکه کردستان ۱۶ واحد مرغداری مرغ مادر و هشت واحد مرغداری تخمگذار دارد که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، افزود: واکسن به اندازه کافی تامین شده و به مرغداران توصیه می‌شود تا هرچه زودترنسبت به تهیه و تزریق آن به طیور خود اقدام کنند.

وی افزود: این تاکید نسبت به واحد‌هایی که در اطراف تالاب‌ها و دریاچه‌ها از جمله زریبار مریوان و سراب قروه هستند بیشتر از سایر واحد‌ها است و در این بیماری نگرانی اصلی متوجه روستاییانی بوده که با کشتار بدون مجوز و نظارت بهداشتی، خرید و فروش مرغ بومی امکان شیوع بیماری را افزایش می‌دهند.

ورمقانی تاکید کرد: به صورت مرتب از تلفات مشکوک نمونه برداری و در آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی کردستان، آزمایش می‌شود.

دیشب هم نمونه‌های مثبتی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در ۲ روستای دیواندره گزارش و پیش از آن در ۲۱ بهمن، نتیجه نمونه‌گیری از یک قطعه لک‌لک در دریاچه زریبار مریوان آنفلوآنزای مثبت فوق حاد پرندگان اعلام شد.

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است که این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت سبب همه‌گیری در میان آن‌ها می‌شود.

پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوآنزا محسوب می‌شوند و بوسیله آن‌ها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود.

در نوع خفیف آنفلوآنزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پر‌های پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آن‌ها می‌شود.

این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردک‌ها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود.

سرفه، گلودرد، تنگی نفس و سابقه تماس در یک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ‎ ۳۸درجه از علایم بیماری آنفلوآنزای مرغی در انسان محسوب می‌شود.

پرندگان آبزی، وحشی و مهاجر بدون ابتلا بـه ایـن بیماری می‌توانند ویروس را تا مسافت‌های طولانی انتقال دهند و انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده نیز می‌تواند به این بیماری مبتلا شود.

در ایران منشاء این بیماری پرندگان مهاجری عنوان می‌شود که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی وارد مناطق گرم یا معتدل می‌شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مسابقات داژبال و طناب کشی کودکان و بانوان کیش
نجات ۹۹ حادثه‌دیده در تهران توسط هلال احمر در یک هفته
امضای تفاهم نامه همکاری در مورد توسعه کشتی دانش آموزی
پیام مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت به مناسبت هفته پدافند غیرعامل
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری
مصر: نتانیاهو قصد دارد برای اهداف سیاسی داخلی، جنگ را از سر بگیرد
معرفی موفق ترين فرماندهان و مديران سپاه ثارالله استان کرمان
هر دو مسیر تونل نیایش مسدود است
پایان همکاری مهرداد خانبان با پرسپولیس
تدوین ۸ اصل مدیریت اربعین برای ارتقای خدمات هلال احمر
انجام نخستین جراحی پیشرفته تعویض مفصل شانه در شیروان
سامانه ثنا در مسیر تحول قوه قضائیه
تصادف شدید پژو با اسب در کازرون
بازنگری محصولات خام و نیمه‌خام پتروشیمی در دستور کار دولت
بهره‌برداری از فاز یک چهارباغ و افتتاح فاز اول قطب گردشگری بام ری؛ امسال
راه شهید فهمیده‌ ادامه دارد
سربلند مثل غزه
مشارکت ۱۲ مرکز بهداشت با طرح پزشک خانواده در خلخال
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
انتصاب «علی کیانی‌راد» بعنوان سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان فائو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
موفقیت متخصصان کشور در تولید داربست نخاعی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)