• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۷۲۸۴
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۳
اقتصادی » صنعت

ثبت سفارش کالا‌های اساسی مورد نیاز سال آینده آغاز شد

دبیر کارگروه تنظیم بازار از تخصیص ارز مورد نیاز شش ماهه نخست سال برای واردات کالا‌های اساسی توسط بانک مرکزی خبر داد و گفت: بخشی از کالا‌های مورد نیاز ثبت سفارش شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای عباس قبادی در پایان جلسه امروز ستاد تنظیم بازار کشور در جمع خبرنگاران افزود: بانک مرکزی همکاری خوبی در مورد تخصیص ارز مورد نیاز واردات کالا‌های اساسی در ۶ ماه نخست سال آینده انجام داده و ارز مورد نیاز را تخصیص داده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی اضافه کرد: در حدود ۲ ماه گذشته، چهار میلیون تن انواع کالا‌های اساسی از بنادر کشور تخلیه شده و به همین میزان موجودی در بنادر کشور داریم که این میزان، جدا از کالا‌های در حال ورود و روی کشتی‌ها است.

دبیر ستاد تنظیم بازار همچنین با اشاره به واردات ۲۱ میلیون تن کالا به ارزش ۱۰ میلیارد دلار از ابتدای سال گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از نظر وزنی ۲۵ درصد کاهش یافته، اما شاهد افزایش ۱۰ درصدی واردات کالا‌های گروه یک و ۲۲ که کالا‌های مورد نیاز و مواد اولیه کارخانجات است هستیم.

وی افزود: از سویی کالا‌های گروه‌های ۲۶ و ۲۷ که کالا‌های غیر ضروری هستند از نظر وزنی رشد منفی ۲۳ درصدی داشته اند که مقایسه این دو آمار، نشان می‌دهد که واردات کشور به سوی واردات مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات و کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم سوق یافته است.

قبادی از ثبات بازار تخم مرغ و عرضه آن با نرخ مصوب خبر داد و گفت: عرضه مرغ هم تا هفته‌های آینده به شرایط مطلوب بازخواهد گشت چرا که حجم ورودی مرغ به بازار افزایش یافته و روند باثباتی در بازار مرغ خواهیم داشت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی عدم تعادل بازار مرغ را، ناشی از وقفه یک هفته‌ای در عرضه و افزایش تقاضای مرغ دانست و افزود: تلاش برای تنظیم بازار شب عید و ماه مبارک رمضان موجب این وقفه یک هفته‌ای در عرضه و در نتیجه افزایش قیمت مرغ در برخی استان‌ها بود.

به گفته دبیر ستاد تنظیم بازار، هم اکنون به میزان کافی کنجاله و ذرت در اختیار بخش تولید قرار گرفته است، اما وجود برخی مشکلات در توزیع موجب اخلال در عرضه مرغ شد.

قبادی همچنین در خصوص کمبود روغن و خبر عرضه آن با کارت ملی گفت: توزیع روغن با کارت ملی یک شیطنت بوده و چنین چیزی را تکذیب می‌کنم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: میانگین مصرف ماهانه روغن در کشور حدود ۱۵۰ هزار تن است که در ماه گذشته بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن تولید روغن داشتیم، اما به جهت فضای روانی که در کشور ایجاد شد و برخی به آن اخبار در خصوص احتمال تغییر نرخ ارز و ... دامن زدند که موجب هجوم مردم به فروشگاه‌ها و افزایش تقاضا و شکل گیری احتکار خانگی شد و وقفه‌هایی در تولید و توزیع بوجود آمد.

دبیر ستاد تنظیم بازار ادامه داد: مصرف اکثر خانوار‌ها روغن مایع است و روغن جامد بیشتر مصرف صنعتی و صنفی دارد، اما افزایش تقاضای روغن مایع موجب شد بخشی از ظرفیت تولید روغن جامد نیز به این بخش تخصیص یابد که موجب کسری در تولید روغن جامد هم شد.

وی گفت: با تخصیص سهمیه به صنایعی که از روغن جامد استفاده می‌کنند و عرضه به میزان کافی آن، بزودی بازار روغن هم به تعادل می‌رسد.

دبیر ستاد تنظیم بازار تصریح کرد: قیمت روغن در سال آینده به هیچ وجه افزایش نخواهد یافت و عرضه این محصول به میزان مورد نیاز همچنان تداوم خواهد داشت.

قبادی همچنین از تدارک و ذخیره سازی ۴۰ هزار تنی سیب و پرتقال مورد نیاز شب عید خبر داد و گفت: کار تحویل سیب و پرتقال به استان‌هایی که قرار شد توسط این ستاد انجام شود آغاز شده و سیب و پرتقال از استان‌های غرب و شمال کشور به این استان‌ها تحویل شده است و اگر بازهم استان‌ها نیاز بیشتری را اعلام کنند آماده تامین آن هستیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی همچنین افزود: با مصوبه ستاد تنظیم بازار، واردات موز منوط به صادرات سیب درختی شد تا بخشی از مشکلات باغداران این بخش هم حل شود، اما اگر تولیدکنندگان و تعاونی‌های مربوطه متقاضی باشند، شهرداری تهران اعلام کرده که فضای مورد نیاز آن‌ها را برای عرضه مستقیم در میادین میوه و تره بار در اختیار آن‌ها قرار دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رفع تصرف ۱۷۷ هکتار از اراضی ملی طارم
میزبان هم مقابل شاگردان اکبری دوام نیاورد
خبر‌هایی از اعزام دختران دانش آموز دامغان به اردوی راهیان نور
پلمب دو مطب غیرمجاز پزشکی در لرستان
نشان برنز سهم تیم تنیس روی میز مردان
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تیم ۱۰۰ در ۴ شنای آزاد ایران از کسب نشان بازماند
نجات آب بر پایه سازگاری با کم آبی در خراسان شمالی
استفاده از هنرمندان برای تولید عکس‌های جدید از افرادی که قبلا گم شده‌اند
معارفه مدیر حوزه‌های علمیه خواهران چهارمحال وبختیاری
آغاز اجرای طرح ملی ارتقای سلامت اجتماعی «سلام» در ایلام
تأمین اعتبار ۵ پروژه ورزشی شهرستان کوهدشت
آراد مهدی‌زاده در شنای ۵۰ متر قورباغه پنجم شد
معافیت‌های گمرکی و مالیاتی برای محصولات فناورانه
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
شهرداران کوچک و ماموریت‌ های بزرگ
پویش ایران‌جان این‌بار به سرزمین زعفران رسیده؛ قائنات در شمال شرق کشور
تاکید غریب آبادی بر ضرورت رهاسازی آب سد سلما برای تامین آب شرب مشهد
سلیمی: سطح رقابتها برابر با جهانی بود
مدیران دستگاه‌های اجرایی پیگیر جذب منابع مالی باشند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)