• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۷۵۰۰
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
معاون برنامه‌ریزی و توانبخشی سازمان استثنایی

همیار معلم، برای آموزش خانگی دانش‌آموزان استثنایی

معاون برنامه‌ریزی و توانبخشی سازمان استثنایی درباره انواع برنامه‌های آموزشی این سازمان شامل همیارمعلم، بسته آموزشی خانواده محور و پارلمان مشورتی اولیا برای تداوم آموزشِ دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه توضیح داد.

همیار معلم، برای آموزش خانگی دانش‌آموزان استثناییبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش، آقای مجید هداوند درباره آموزش‌های حضوری و غیرحضوری سازمان استثنایی در زیست بوم کرونا گفت: «سازمان آموزش و پرورش استثنایی مانند همه بخش‌های نظام تعلیم و تربیت کشور به محض تعطیلی آموزش‌های حضوری در روز‌های آغازین شیوه همه گیری جهانی کرونا به راه‌اندازی آموزش‌های مجازی اقدام کرده است؛ اما این دانش‌آموزان، با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، به طور قطع در آموزش‌های مجازی با مشکلاتی مواجه خواهند بود؛ به طور مثال گروهی از دانش‌آموزان ما کم‌توان ذهنی هستند، بنابراین استفاده از موبایل و تبلت برای آن‌ها سخت خواهد بود. اینجاست که نقش خانواده‌ها تبدیل به نقش محوری در آموزش می‌شود.»

وی با اشاره به آموزش‌های والدمحور در این دوره اظهار کرد: «همزمان با آغاز آموزش‌های مجازی، کانال‌ها و گروه‌های مختلفی برای دانش‌آموزان بانیاز‌های ویژه در پیام‌رسان‌ها و بویژه در شبکه شاد برای گروه‌های مختلف استثنایی تشکیل شد. ما طی سال گذشته ۸۵۰۰ ساعت محتوای آموزشی برای خانواده‌ها تولید کردیم تا آموزش‌های مجازی را تسهیل کند. مضاف بر آن، دستورالعمل‌هایی تهیه کردیم که برخی از آن‌ها در بخش توانبخشی و مشاوره با هدف اطلاع‌رسانی به اولیا درمورد ویروس کرونا و مسائل مربوط به آن است. ما مشاوران را ملزم کردیم تا کارِ آگاهی و اطلاع رسانی به خانواده‌ها را به جدیت پیگیر شوند.»

انتخاب یک همیارمعلم در هر خانواده برای تداوم آموزش کودکان استثنایی در محیط خانه

آقای هداوند درباره استفاده از «همیارمعلم» برای ارائه آموزش‌های دوره کرونا گفت: «از ابتدای سال تحصیلی فعلی، دستورالعملی را به عنوان دستورالعمل اولیای همیارمعلم به همه استان‌ها ابلاغ کردیم که براساس آن از خانواده‌ها خواسته شد یکی از اعضای خانواده را که از سواد لازم و انگیزه کافی در زمینه همکاری با سازمان در ارتباط با عضو کم‌توان خانواده خود برخوردار باشد، به ما معرفی کنند تا آموزش‌های لازم به آن فرد داده شود و آن فرد بتواند، با انتقال آموزش‌ها، خانه را تبدیل به مدرسه کند.»

وی ادامه داد: «همچنین بسته‌ای به عنوان «بسته خانواده‌محور» آماده شده که در آن ۷ فعالیت پیش‌بینی شده است که یکی از آن‌ها «پارلمان مشورتی اولیا» است.»

معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره کمک این پارلمان به آموزش‌های دوره کرونا گفت: «این پارلمان الان دایر است و ۶۴ نفر منتخب انجمن اولیاومربیان هر استان از سراسر کشور در این پارلمان حضور دارند. هم ما برنامه‌های خود را با آن‌ها به اشتراک می‌گذاریم و هم آن‌ها نقطه نظرات خود را در خصوص آموزش‌های استثنایی در اختیار ما قرار می‌دهند.»

وی در ادامه به سایر اقدامات آموزشی زیست بوم کرونا در سازمان استثنایی اشاره کرد و گفت: «در کنار پارلمان مشورتی، ایجاد شبکه جامع اطلاع‌رسانی در دستور کار قرار گرفت. اپلیکیشن‌های مختلفی برای گروه‌های مختلف کم‌توان طراحی شده‌اند که این اپلیکیشن‌ها قابلیت نصب روی شبکه شاد را نیز دارند.»

همه محتوا‌های آموزش استثنایی در پایگاه آموزش مجازی

آقای هداوند همچنین از راه‌اندازی «پایگاه آموزش مجازی» برای تحت پوشش قراردادن همه محتوا‌های آموزشیِ گروه‌های مختلف استثنایی خبر داد و گفت: «همه محتوا‌های آموزشی‌های تولیدشده اعم از برخط و غیربرخط در این پایگاه در ترس گروه‌ها قرار می‌گیرد. مثلاً دانش‌آموزان نابینا می‌توانند با مراجعه به این پایگاه به انواع فایل‌های صوتی تدریس‌ها دسترسی داشته باشند و آن‌ها را بارگیری و استفاده کنند. مجموعه‌های راهنمای معلم و راهنما‌های اولیا نیز در این پایگاه آموزش مجازی موجود است.»

معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره تولیدمحتوای آموزشی در دوره کرونا گفت: «ما در شبکه شاد ۸۵۰ کانال ویژه گروه‌های مختلف استثنایی ایجاد کردیم. همچنین نزدیک به ۵۰۰۰ سرفصل درسی تعریف شده و برای تولید محتوای آموزشی بین استان‌ها توزیع شده است. از این میزان حدود ۳۵۰۰ محتوا تولید شده است که محتوای تولیدشده برای بازبینی و داوری به مرکز ارسال شده است. این محتوا‌ها بعد از داوری‌های نهایی در شبکه شاد بارگذاری می‌شوند.»

وی افزود: «این منابع حکم بانک اطلاعاتی را برای گروه‌های مختلف استثنایی دارند و دانش‌آموزان و خانواده‌ها و معلمان می‌توانند با ورود به بخش محتوا‌ها مثلاً به محتوای کتاب عربی پایه دوم دسترسی پیدا کنند.»

آقای هداوند در ادامه به «پایگاه جامع آموزش مجازی» اشاره کرد و گفت: «پایگاه جامع آموزش مجازی به زودی در پورتال آموزش و پرورش استثنایی بارگذاری می‌شود که ۳۲ استان کشور به آن دسترسی دارند. همچنین در هر استان یک پایگاه آموزش مجازی در یک مدرسه تاسیس می‌شود که می‌تواند حدود ۲ هزار دانش‌آموز را تحت پوشش قرار دهد.»

تا جایی که در توان داشته باشیم به ظرفیت شبکه شاد اضافه خواهیم کرد

وی افزود: «در آینده بعد از اتمام مشکل کرونا، چنانچه با مشکلاتی مانند بلایای طبیعی یا هر حادثه غیرمترقبه روبرو شویم، که مدارس را با خطر تعطیلی مواجه می‌کند، پایگاه آموزش مجازی استان علاوه بر اینکه به محتوا‌های آموزشی بارگذاری شده در مرکز دسترسی دارد، می‌تواند با استفاده از معلمان بومی، دانش‌آموزان استان خود را تحت پوشش آموزشی قرار دهند.»

معاون برنامه‌ریزی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور درباره نرم‌افزار‌های آموزشی مورد استفاده در سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: «اولویت اول ما استفاده از ظرفیت شبکه آموزشی شاد است. ما تا جایی که در توان داشته باشیم به ظرفیت شبکه شاد اضافه خواهیم کرد. البته طبق گزارشی که از استان‌ها داشتیم برخی از گروه‌های ما در استان‌ها از سایر پیام‌رسان‌ها نیز برای آموزش استفاده می‌کنند، اما فعلا در سازمان آموزش و پرورش استثنایی هیچ قراردادی با شرکت‌های خصوصی در بهره برداری از نرم‌افزار‌های تخصصی آموزشی نداریم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
استعفا در شرایط حساس
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)