• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۳۹۳۷۶
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

تجلیل جشنواره نمایش عروسکی از دو هنرمند تلاشگر

هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک از کوشش‌های دو هنرمند فعال در حوزه نمایش عروسکی قدردانی می‌کند. 

تجلیل جشنواره نمایش عروسکی از دو هنرمند تلاشگربه گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ در این دوره از جشنواره، بزرگداشتی برای آقای ایرج محمدی در نظر گرفته شده و آقای محمد حسن ابویی مهریزی هم تجلیل می‌شود.
قرار است این هر دو قدردانی در آیین پایانی جشنواره که روز یکشنبه ۱۷ اسفند برگزار می‌شود، برپا شود.
آقای ایرج محمدی، زاده سال ۱۳۳۰ در ملایر و کارشناس نمایش عروسکی از دانشکده هنر‌های زیبا دانشگاه تهران است.
از جمله فعالیت‌های صحنه‌ای او می‌توان از نمایش‌هایی همانند «در انتظار گودو»، «زریچه و پریچه»، «خرس گنده»، «خروس مغرور»، «گربه ملوس و روباه عبوس»، «ماشا و خرس»، «سرزمین خرگوش‌ها»، «جوجوی نوک طلایی، روباه دم حنایی» نام برد.
وی در کنار این فعالیت‌های نمایشی، نگارش و کارگردانی فیلم‌های عروسکی آموزشی مانند «شاگرد بازیگوش»، «اردک مغرور»، «من که باورم نمیشه»، «مگه به قده»، «نشانه»، «همسایه‌ها»، «دوستی‌ها»، «غول بی‌شاخ و دم»، تهیه‌کنندگی مجموعه تلویزیونی «قصه‌های تا به تا» (زی زی گولو) و ... را در کارنامه هنری خود ثبت کرده است.
او به عنوان مسؤول هنر‌های نمایشی با درجه کارشناسی خبره از وزارت آموزش و پرورش از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۸ فعالیت داشته است.
تدریس در دانشکده‌ها و مؤسسات هنری همچون دانشکده هنر‌های زیبا، سینما تئاتر، جهاددانشگاهی و سوره و نگارش بیش از ۲۰ مقاله درباره نمایش عروسکی، بخش دیگری از فعالیت‌های آموزشی او به شمار می‌رود. 
آقای محمدی، عضو خانه تئاتر و عضو رسمی انجمن نمایشگران عروسکی، داور چند دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران – مبارک و دانشگاهی، مدیر کارگاه‌های آموزشی سیزدهمین و چهاردهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران – مبارک هم بوده است.
 
محمد حسن ابویی مهریزی
آقای محمد حسن ابویی مهریزی، معلم خوش ذوق یزدی است با بیش از ۲۰ سال سابقه تدریس در مدارس یزد و مهریز. تحصیلاتش کارشناسی ارشد پژوهش هنر است، ولی رشته تخصصی‌اش نقاشی است و تمرکزش بر آبرنگ. با این همه، علاقه به نمایش خیمه‌شب‌بازی و عروسک مبارک سبب شده از حدود ۱۰ سال پیش آموزش ساخت این عروسک را در مدارس و در دانشگاه پی بگیرد.
او به دانش‌آموزان آموزش می‌دهد با مواد دورریختنی و به شیوه‌های گوناگون عروسک مبارک را بسازند.
وی در کنار ساخت عروسک، سابقه تئاتر آیینی را برای دانش‌آموزان خود شرح می‌دهد و در کلاس خود فیلم‌هایی از خیمه‌شب بازی استادانی مانند زنده یاد خمسه‌ای یا بهروز غریب‌پور نمایش می‌دهد تا دانش آموزان اطلاعات لازم را هم به دست آورند.
آقای ابویی مهریزی علاوه بر تدریس در دانشگاه و مدارس، با انجمن هنر‌های نمایشی یزد و کانون پرورش فکری کودکان نوجوان نیز همکاری دارد.
همکاری با جشنواره‌های تئاتر معلولان و کوشش برای نزدیک کردن دنیای عروسکی به دنیای عروسک‌گردانان معلول، بخش دیگری از فعالیت او و تلاشش برای گشترش نمایش عروسکی بویژه خیمه‌شب‌بازی است که برای او جوایزی هم به همراه داشته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جیره‌بندی آب در صورت صرفه‌جویی نکردن شهروندان تبریزی
مازندران، میزبان اردو‌های تیم گلبال مردان
اهدای بیش از ۲۷۰۰ واحد خون در پویش «مهر حسینی» در همدان
بررسی روندطرح انتقال فاضلاب مساکن ملی ومهر میاندوآب
نشست رئیس جمهور با استانداران
آغاز مرحله دوم بهسازی گذر شهر تاریخی استرآباد
ماندگاری هوای گرم در لرستان تا اخر هفته
تمدید مهلت اعلام علاقمندی برای شرکت در آزمون عملی رشته‌های علوم ورزشی و هنر
صدور گواهی انحصار وراثت در ثبت احوال
سلماس میزبان نخستین جشنواره ادبی شعر مقاومت آذربایجان‌غربی
دختران کاراته‌کا ناشنوا وارد پنجمین اردوی المپیکی شدند
بزرگراه اقلید–سورمق به نام سردار سرتیپ شهید حاج حسین نیکویی نام‌گذاری شد
مصوبه بنیاد شهید برای خانواده شهدا و جانبازان دفاع مقدس ۱۲ روزه
پیشرفت عملیات عمرانی و ایمن‌سازی گردنه اسدآباد برای تردد ایمن زائران اربعین 
احداث نیروگاه خورشیدی بر روی پشت بام ادارات
سمینار دانش افزایی داوران فوتبال قبل از شروع لیگ بیست و پنجم
تشکیل پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونی در دادستانی تهران
تشکیل نخستین « کارگروه ملی لوازم خانگی» برای رونق تولید و رفع چالش‌ها
درخشش ورزشکارچهارمحال و بختیاری در مسابقات کشتی آزاد پیشکسوتان کشور
خرید سوابق بیمه خدمت سربازی برای بیمه‌شدگان صندوق بیمه اجتماعی، روستائیان و عشایر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)