• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۴۲۲۲۱
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰
بین الملل » غرب آسیا
در یادداشتی بررسی شد‏

تحلیل روز؛ رژیم صهیونیستی گرفتار بحران‌های داخلی و بین المللی

بُن‌بست سیاسی، تداوم تظاهرات علیه فساد مقامات و آغاز تحقیقات دیوان بین المللی کیفری از جمله بحران‌های این روز‌های رژیم رو به افول صهیونیستی است.

  تحلیل روز؛ رژیم صهیونیستی گرفتار بحران‌های داخلی و بین المللیبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، «اسرائیل هرگز برای نسل آینده باقی نخواهد ماند»؛ یووال دیسکین رئیس سابق سازمان امنیت عمومی رژیم صهیونیستی (شاباک) (بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱) در مقاله‌ای که اخیراً توسط روزنامه «یدیعوت آحارانوت» منتشر شد، با تاکید بر این مطلب، اذعان کرد، رژیم صهیونیستی با چالش‌های متعدد داخلی روبروست و از درون با فروپاشی روبرو خواهد شد.
آمریکا همواره با کمک رسانه‌ها تلاش می‌کند به افکار عمومی جهان اینگونه القا کند که حمایت‌های گسترده و عمیق واشنگتن از رژیم صهیونیستی، تضمین حیات صهیونیست‌هاست، اما عوامل دیگری در صحنه داخلی و تحولات جهان وجود دارد که بیانگر زوال و نابودی بیش از پیش رژیم نامشروع صهیونیستی است.
بن بست سیاسی، تداوم تظاهرات علیه فساد مقامات و آغاز تحقیقات دیوان بین المللی کیفری از جمله بحران‌های این روز‌های رژیم صهیونیستی است که در این یادداشت آخرین تحولات آن بررسی می‌شود.

بن بست سیاسی در سرزمین‌های اشغالی 
در پی فروپاشی کابینه بنیامین نتانیاهو در اواخر سال ۲۰۱۸، نخستین انتخابات زودهنگام پارلمانی رژیم صهیونیستی نهم آوریل ۲۰۱۹ برگزار شد، اما نتانیاهو در تشکیل ائتلاف شکست خورد. شش ماه بعد، ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۹ دومین دور انتخابات در اراضی اشغالی برگزار شد، اما باز هم احزاب سیاسی برای تعیین نخست وزیر و تشکیل دولت توافق نکردند. دوم مارس ۲۰۲۰، سومین انتخابات پارلمانی در اراضی اشغالی برگزار شد که نتیجه آن تشکیل دولت اضطراری بود. قرار شد مقام نخست وزیری رژیم صهیونیستی بطور چرخشی میان رهبران حزب لیکود (نتانیاهو) و ائتلاف آبی و سفید (گانتز) جابجا شود، اما این ایده خیلی زود شکست خورد؛ زیرا شکاف میان احزاب صهیونیست بیش از آن بود که تاکنون تصور می‌شد.
تحلیل روز؛ رژیم صهیونیستی گرفتار بحران‌های داخلی و بین المللی
قرار است ۲۳ مارس ۲۰۲۱ چهارمین انتخابات پارلمانی در سرزمین‌های اشغالی طی دو سال اخیر برگزار شود. این انتخابات در شرایطی برگزار خواهد شد که شاید نتانیاهو و گانتز بازندگان اصلی آن باشند. نتانیاهو عامل اصلی بن‌بست سیاسی در سرزمین‌های اشغالی است. منتقدان بر این باور هستند نتانیاهو از سال ۲۰۰۹ تاکنون پست نخست وزیری را در اختیار دارد و عملاً به دیکتاتوری تبدیل شده است که نفوذ بیش از اندازه‌ای در ساختار قدرت دارد. «سید رضی عمادی» کارشناس مسائل غرب آسیا بر این باور است که انتخابات چهارم در شرایطی برگزار خواهد شد که حزب لیکود نیز دچار انشقاق شد و گیدون سعر و برخی از متحدانش از این حزب جدا شده و اعلام کردند در انتخابات آینده به صورت مجزا شرکت خواهند کرد و اگر لیکود پیروز شود، به نخست وزیری نتانیاهو رأی نخواهند داد.
از سوی دیگر گانتز مانند انتخابات آوریل و سپتامبر ۲۰۱۹ و مارس ۲۰۲۰ شانس پیروزی در انتخابات مارس ۲۰۲۱ را ندارد. در همین حال سید رضی عمادی، بزرگ‌ترین بازنده انحلال کنست (پارلمان) و برگزاری انتخابات را حزب آبی و سفید به ریاست بنی گانتز معرفی و تاکید کرد، از روزی که این حزب وارد ائتلاف شد حکم فروپاشی‌اش را امضا کرد و امروز دیگر آبی سفید، به دلیل ائتلاف با لیکود، هیچ ارزشی در صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی ندارد.
 
تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو و فروپاشی از درون
تظاهرات صهیونیست‌ها در مخالفت با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز شنبه گذشته (۶ مارس) برای سی و هفتمین هفته متوالی مقابل خانه وی و دیگر مناطق سرزمین‌های اشغالی برگزار شد. تظاهرکنندگان خواستار کناره گیری نتانیاهو از قدرت و شتاب در محاکمه وی به اتهام فساد و رشوه هستند.
تحلیل روز؛ رژیم صهیونیستی گرفتار بحران‌های داخلی و بین المللیبنیامین نتانیاهو در طول سال‌های اخیر درگیر ۴ پرونده فساد مالی بوده است. نخستین پرونده موسوم به «پرونده ۱۰۰۰» به دریافت هدایا از تجار ثروتمند مربوط است. پرونده دوم موسوم به «پرونده ۲۰۰۰» نیز مربوط به توافق نخست وزیر رژیم صهیونیستی با مالک روزنامه صهیونیستی «یدیوت آحارونوت» برای پوشش بهتر اخبار کابینه اش در مقابل ایجاد محدودیت‌هایی بر روزنامه رقیب (اسرائیل هیوم) است. در پرونده سوم موسوم به «پرونده ۳۰۰۰» هم نتانیاهو به زد و بند در جریان خرید زیردریایی‌های اتمی از آلمان متهم است. همچنین در پرونده چهارم موسوم به «پرونده ۴۰۰۰» نتانیاهو متهم به پرداخت میلیون‌ها دلار تسهیلات مالی به «شاؤول الویچ» مالک شرکت «بزک» است.
نخستین جلسه دادگاه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به اتهام فساد ۲۴ مه ۲۰۲۰ برگزار شد. نتانیاهو در آن جلسه، خود را از اتهامات تبرئه کرد و مدعی شد، قربانی کارزاری شده که از سوی رسانه‌های وابسته به احزاب چپ با هدف جلوگیری از رسیدن او به قدرت هدایت می‌شود. اخیراً نیز (هشتم فوریه) جلسه محاکمه نتانیاهو، در دادگاه مرکزی قدس اشغالی به اتهام فساد برگزار شد.
 
آغاز تحقیقات دیوان بین المللی کیفری درخصوص جنايات رژیم صهیونیستی
فاتو بنسودا دادستان کل دیوان بین المللی کیفری سوم مارس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: تحقیقات در مورد جنایات جنگی اسرائیل در نوار غزه و همچنین طی فعالیت شهرک سازی در کرانه باختری و شرق بیت‌المقدس آغاز شده است. دیوان بین المللی کیفری در اوایل فوریه ۲۰۲۱ اعلام کرد، صلاحیت رسیدگی به پرونده وقوع جنایات جنگی در سرزمین‌های اشغالی را دارد.
از سوی دیگر آمریکا مخالفت خود را با تصمیم دیوان بین المللی کیفری مبنی بر گشودن پرونده تحقیق درباره جنایات رژیم صهیونیستی اعلام کرد. واکنش منفی آمریکا به این اقدام دیوان بین المللی کیفری بيانگر تداوم رویکرد حمایت همه جانبه و بی قید و شرط واشنگتن از صهیونیست‌ها است. این در حالی است که دولت بایدن مدعی اختلاف با تل آویو در باره مساله فلسطین است. آمریکا در این زمینه نیز به دفاع آشکار از رژیم صهیونیستی پرداخته و چشم خود را بر روی جنایات و اقدامات غیر انسانی صهيونيست‌ها بسته است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به این تصمیم دیوان بین المللی کیفری مدعی شد، این موضوع «ماهیت یهودی ستیزی» آن را منعکس می‌کند. در مقابل، حازم قاسم سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ضمن استقبال از تصمیم دیوان بین المللی کیفری در خصوص آغاز تحقیق درباره جنایات رژیم صهیونیستی در حق ملت فلسطین گفت، حماس حامی اقدامات دیوان است. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از آغاز تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی در مورد جنایات جنگی رژیم صهیونیستی درکرانه باختری و نوار غزه استقبال کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶ با تصویب قطعنامه ۲۳۳۴ از صهیونیست‌ها خواست فوراً و بطور کامل تمامی فعالیت‌های شهرک‌سازی خود را در سرزمین‌های اشغالی متوقف کند. رژیم صهیونیستی با احداث این شهرک‌ها درصدد تغییر ساختار جغرافیایی و بافت جمعیتی مناطق فلسطینی است تا در نهایت این مناطق را به طور کامل به قلمرو فلسطین اشغالی ضمیمه کند. سازمان ملل متحد و بیشتر کشور‌های جهان، شهرک سازی رژیم صهیونیستی را غیرقانونی می‌دانند، زیرا این رژیم در جنگ ژوئن ۱۹۶۷ این سرزمین‌ها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هر گونه ساخت و ساز از سوی رژیم اشغالگر در فلسطین ممنوع است.
حمله روزانه به فلسطینیان و شهادت، مجروح و بازداشت کردن بسیاری از آنان، شهرک سازی گسترده، تخریب و اشغال اراضی فلسطینیان، تنها نمونه‌هایی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان است. البته جنایات صهیونیست‌ها فقط محدود به فلسطینیان نیست؛ آنان ضد مردم کشور‌های مختلف به ویژه مردم منطقه غرب آسیا هم جنایات بی شماری انجام داده اند.
ایجاد بی ثباتی در منطقه غرب آسیا، نقض تمامیت ارضی کشور‌های منطقه، انجام عملیات تروریستی در مناطق مختلف جهان و کمک به گروه‌های تروریستی - تکفیری به ویژه داعش با هدف بی ثبات سازی، از دیگر جنایات رژیم صهیونیستی است که لازم است نهاد‌های حقوقی بین المللی به این جنایات رسیدگی کنند.
به طور کلی تصمیم دیوان بین المللی کیفری برای رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی بیانگر انزوای روزافزون رژیم صهیونیستی و آمریکا است. انتظار می‌رود تا با آغاز تحقیقات دیوان بین المللی کیفری در باره جنایات صهیونیست ها، واشنگتن از ابزار‌های مختلفی برای توقف این تحقیقات و نیز اعمال فشار به اعضای این دیوان به ویژه فاتو بنسودا دادستان کل این دیوان استفاده کند.
 
آینده سخت‌تر پیش روی صهیونیست‌ها
با تداوم مبارزه و گسترش عرصه جهاد در همه سرزمین‌های فلسطین، بی‌گمان وضعیت رژیم صهیونیستی در آینده سخت‌تر خواهد شد. «محمدرضا تقی زاده» کارشناس مسائل غرب آسیا در این خصوص تصریح کرد: رسانه‌ها و مقامات رژیم صهیونیستی سعی می‌کنند وجود بحران سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، درمانی و بهداشتی در سرزمین‌های اشغالی را به عملکرد ضعیف نتانیاهو ربط دهند، اما واقعیت این است رژیم صهیونیستی به دلیل مشروعیت نداشتن، ضعف ساختاری و مقاومت مردم فلسطین، در آستانه نابودی کامل قرار دارد و با تغییر نخست وزیر هم این رژیم نمی‌تواند از نابودی خود جلوگیری کند.
تقی زاده خاطرنشان کرد: با توجه به طولانی شدن بحران‌ها و تشدید آن در سال‌های اخیر، خروج رژیم صهیونیستی از چالش‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی بعید به نظر می‌رسد و صهیونیست‌ها درصدد ترک سرزمین‌های اشغالی و افزایش مهاجرت معکوس خواهند بود.
بیش از ۷۰ سال است که صهیونیست‌ها فلسطین را اشغال کرده‌اند و در طول این سال‌ها هیچگاه نتوانستند به شرایط مطلوب زندگی دست یابند. اوضاع نابسامان اقتصادی، بیکاری، ضعف شدید در مدیریت شیوع بیماری کرونا و فساد مالی و اقتصادی سران رژیم صهیونیستی که البته از حمایت‌های مالی و اقتصادی آمریکا و اروپا برخوردارند، نشانه‌های افول این رژیم است. با توجه به شرایط داخلی رژیم صهیونیستی، برای نابودی آن نیاز به جنگ نیست؛ چرا که این رژیم مانند درختی پوسیده که درون آن را موریانه‌ها خورده و خالی کرده‌اند، در حال فرو ریختن است.
 
جمع بندی
رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ تاکنون، با بحران‌های زیادی مواجه بوده است، اما این روز‌ها این ر‍ژیم در بدترین بحران سیاسی خود قرار دارد. از سوی دیگر بحران‌های پیچیده داخلی در اراضی اشغالی عاملی است که می‌تواند رژیم صهیونیستی را از ماجراجویی‌های خارجی باز دارد.
تحلیل روز؛ رژیم صهیونیستی گرفتار بحران‌های داخلی و بین المللی شیوع گسترده ويروس کرونا و ناتوانی کابینه نتانیاهو در مقابله با این ویروس و همچنین تعطیلی‌های مکرر و قرنطینه‌های سراسری در سرزمین‌های اشغالی نیز سبب افزایش مشکلات اقتصادی مردم و شدت گرفتن نارضایتی آن‌ها از کابینه کنونی شده است. نتانیاهو اما، بهره‌گیری از سیاست خارجی و به نوعی بی‌توجهی به مطالبات معترضان را در دستور کار خود قرار داده است. فشار به دولت جدید آمریکا و اتهامات واهی علیه ایران از اولویت‌های کابینه نتانیاهو است؛ در واقع مقامات رژيم صهیونیستی از اين طريق به دنبال منحرف کردن افکار عمومی داخلی سرزمین‌های اشغالی هستند؛ موضوعی که نمی‌تواند به کاهش فشار علیه نتانیاهو و توقف اعتراض‌ها منجر شود.
صرف‌نظر از اینکه چه کسی نخست وزیر آینده اسرائیل خواهد شد، فروپاشی مکرر پارلمان و کابینه یک پیام مهم دارد مبنی بر اینکه وضعیت سیاسی در سرزمین‌های اشغالی حتی شکننده‌تر از مارس ۲۰۲۰ است. به نظر می‌رسد بن‌بست سیاسی پس از برگزاری انتخابات چهارم شدیدتر شود، زیرا نه نتانیاهو و نه گانتز موقعیت قبلی را دارند و نه افرادی که به عنوان جانشین این افراد مطرح می‌شوند توان ائتلاف‌سازی برای تشکیل کابینه را دارند.
نويسنده: محسن ايراندوست
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)