• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۴۲۴۴۹
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۳
علمی و فرهنگی » معارف
به مناسبت ۱۸ اسفند

تلاش کانون‌های مساجد در مسیر توسعه، خدمت و نوآوری است

رییس ستاد فهما در پیامی سالروز تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، بر تلاش وصف ناپذیر کانون‌های مساجد در مسیر توسعه، خدمت و نوآوری تأکید کرد.

تلاش کانون‌های مساجد در مسیر توسعه، خدمت و نوآوری استبه گزارش خبرنگار حوزه معارف گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما)، حجت‌الاسلام و المسلمین حبیب‌رضا ارزانی، رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور پیامی را به مناسبت 18 اسفند سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد صادر کرد.
متن این پیام به این شرح است:
امسال، به لطف و منت خداوند تبارک و تعالی، بیست و هشتمین سال از تأسیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور را پشت سر می‌گذاریم. بیست و هشت سال تلاش، در گسترش فرهنگ و هنر مساجد کشور؛ تلاشی وصف‌ناپذیر در توسعه، خدمت و نوآوری.
تأسیس بیست و شش هزار کانون فرهنگی هنری مساجد، بیش از ده هزار باب کتابخانه مجاور مساجد؛ جذب حدود دو و نیم میلیون نوجوان و جوان مسجدی و حدود یک میلیون و هشتصد هزار فعالیت فرهنگی طی این مدت، نشان افتخار، مجاهدت و تلاش بی‌شائبه بچه‌های مسجد و دست‌اندرکاران کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور می‌باشد.
کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور طی این سال‌ها، فراتر از فرهنگ، هنر و اسناد بالادستی، مسئولیت خدمت خالصانه به مردم عزیز کشورمان در تمام رویدادها و حوادث را نیز سرلوحه وظایف خود قرار داده و نمونه بارز «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ» گردیدند.
ارزش هنر در آموزه‌های اسلامی به قدری است که خداوند متعال در آیاتی چند از قرآن کریم به آن پرداخته و میل به زیبایی و استفاده از شیوه‌های مختلف هنری را یادآور شده است. به عنوان نمونه در آیه هفت سوره سجده بیان فرموده: «الَّذِی أَحْسَنَ کُلَّ شَیْ‌ءٍ خَلَقَهُ...»؛ «کسی که هرچه را آفرید، به نیکویی آفرید...»؛ یا در آیه شصت و چهار سوره تغابن بیان فرموده: «وَ صَوَّرَکُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَکُمْ...»؛ «شما را صورتگری کرد و صورتتان را نیکو آفرید...»؛ یا در آیه چهارده سوره مؤمنون فرموده: «فَتَبارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِینَ...»؛ «پس بزرگ است، خدایی که بهترین آفرینندگان است...». همچنین در آیه یکصد و سی و هشت سوره بقره بیان فرموده: «صِبْغَة اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَة...»؛ یا در آیه سی و یک سوره اعراف: «یا بَنِی آدَمَ خُذُوا زِینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ...»؛ در تمامی آیات فوق می‌نگریم که زیبایی که همان زبان فرهنگ و هنر است، سرلوحه خلقت انسان است و به آن توجه تام شده است. حتی ‌زینت و زیبایی آسمان که هنری وصف‌ناپذیر است را این چنین تعریف فرموده: «وَلَقَدْ زَیَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْیَا بِمَصَابِیحَ... (ملک، 5)» و «إِنَّا زَیَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْیَا بِزِینَةٍ الْکَوَاکِبِ... (صافات، 6).
می‌بینیم که خداوند زیبایی را از نشانه ‏های خود معرفی نموده و زینت، زیبایی، استواری و نظم را سرمنشاء خلقت قرار داده و با داشتن چنین باوری، هرگز نمی ‏توان پذیرفت که اسلام به عنوان دین کامل و الهی، با زیبایی‌ها و جلوه ‏ها و هنرها و صداهای دلپذیر و روح ‏انگیز هستی، مخالفت کرده باشد.
آری؛ ابزارهای هنری و فرهنگی، یکی از رساترین، بلیغ‌ترین و کاری‌ترین ابزارهای شیوه بیان است؛ منتها این شیوه بیان از هر شیوه تبیین دیگر، رساتر، دقیق‌تر، نافذتر و ماندگارتر است و در عصر حاضر آثار هنری هر ملتی، اعم از: شعر، نقاشی، موسیقی، سینما و... نشان‌دهنده چگونگی زندگی و تمدن آن ملت به شمار می ‏رود. نبوغ هنری، نیرویی است که انسان می ‏تواند آن را به سود ملت خویش در بعد مادی و معنوی به کار گیرد و هنر، نردبان ترقی انسان به سوی ملکوت و کمال می‌باشد.
از این‌رو، ضمن شکرگزاری از این نعمت الهی که مسؤولیت خطیر و ارزشمند آن برعهده اینجانب و دست‌اندرکاران این عرصه وزین فرهنگی قرار گرفته؛ فرارسیدن خجسته سالروز تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور را به تمامی فعالان فرهنگ و هنر مساجد، تبریک عرض نموده و رشد و بالندگی بیش از پیشِ این شجره طیبه تنومند را از خداوند متعال، ذیل توجهات حضرت ولی عصر (عج) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) ولیّ امر مسلمین و رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی ایران، مسألت می‌نمایم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح چهار طرح در مبارکه
ضعف آنتن تلفن همراه و اینترنت درشهرک فرزان شهرستان قدس
پس گرفتن بیش از ۱۵ هزار مترمربع زمین ملی در خوزستان از متصرفان
بهره‌برداری ازطرح بزرگ آبرسانی به ۸۱ روستای میاندوآب
نقش ممتاز ابوالعباس اسفراینی در حفظ زبان فارسی 
همایش اقتدار بسیجیان در بوکان
رونمایی از تجهیز موزه‌های آذربایجان‌شرقی به کیوآرکد‌های دو‌زبانه
با دستور ترامپ مهاجرت از افغانستان به آمریکا متوقف شد
پلمپ هشت واحد آلاینده ی هوا در شهرستان ورامین
نایب قهرمانی جوادی در دسته ۷۹ کیلوگرم
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
تفکر بسیجی اثربخش‌ترین رویکرد برای حل مسائل کشوراست
خبر‌های خوش سیستان و بلوچستان از پیشرفت و آبادانی
سردار نقدی: بسیج نسخه اعجازآمیز سپاه در برابر همه توطئه‌هاست
اختتامیه مسابقات قرآنی در میامی
واردات گوشت از افغانستان انجام خواهد شد
برگزاری کارزار خدمت در رباط کریم و نمایشگاه‌های بسیج در بهارستان
خراسان شمالی ظرفیت ویژه در بخش مفاخر دارد
دستگیری شکارچی غیرمجاز در منطقه حفاظت‌شده گدار
مذاکرات متوازن و منصفانه را مد نظر قرار خواهیم داد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)