• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۴۵۳۷۸
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۳
اجتماعی » حقوقی و قضایی

گزارشگری که چشم بر تحریم می‌بندد، خائن است

دبیر ستاد حقوق بشر در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: گزارشگری که چشم بر تحریم می‌بندد، هم به حقوق بشر خیانت کرده و هم شریک جنایت علیه ملت ایران است.

گزارشگری که چشم بر تحریم می‌بندد، خائن استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، در پی انتشار گزارش غرض‌آلود گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره ایران، آقای علی باقری کنی دبیر ستاد حقوق بشر طی نامه‌ای خطاب به دبیر کل سازمان ملل و کمیساریای عالی حقوق بشر و با استناد به شواهد و ادله قانونی، اشکالات جدی، کاستی‌ها، تناقض‌ها و ادعا‌های خلاف واقع این گزارش را متذکر شد و از رویکرد سیاست‌زده آن انتقاد کرد.
در این نامه آمده است: «در کارزار حقوق و سیاست، همواره این حقوق است که قربانی منافع سیاسی قدرت‌های زیاده‌خواه و خودبرتربین شده و سازوکار انتخاب و تمدید مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، مصداق بارز قربانی شدن حقوق ملت ایران در پای منافع سیاسی چند دولتی است که در طول دهه‌های گذشته همراه، حامی و پشتیبان دشمنان ملت ایران و متجاوزان به حقوق آن‌ها بوده‌اند.»
این نامه می‌افزاید: «"انصاف" و "عدالت" اقتضا می‌کند گزارشگر در کنار ذکر ادعا‌ها و اتهام‌های گروه‌های تروریستی و معاند ملت ایران، نگاهی به واقعیت‌های حقوق بشری ایران داشته باشد و تدابیر و اقدام‌های زمینه‌ساز و یا منتهی به صیانت از حقوق بشر و سازوکار‌ها و ساختار‌های ارتقابخش وضعیت حقوق بشر را ارائه دهد. اما در کمال تأسف و تعجب گزارشگر ویژه به‌طور کامل چشم خود را بر روی این‌گونه واقعیت‌های حقوق بشری ایران می‌بندد.»
دبیر ستاد حقوق بشر در این نامه تصریح کرده است: «در گزارش گزارشگر ویژه ایران، از مرگ ده‌ها کودک معصوم و صد‌ها بیمار بی‌گناه به دلیل دشواری دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی ناشی از اعمال و اجرای تحریم‌های ظالمانه، غیرقانونی و جنایت‌کارانه رژیم آمریکا که به معنای نقض قطعی "حق حیات" و "حق بر سلامتی" هزاران شهروند ایرانی است، هیچ اثری دیده نمی‌شود. جالب‌تر آن که یک پاراگراف از این گزارش به وضعیت یک زندانی در ایران اختصاص یافته، اما این گزارش که ادعا می‌شود مربوط به "حقوق بشر" است، برای جان بشر و افراد بی‌گناه هیچ ارزشی قایل نیست.»
این نامه با اشاره به این که بر اساس نظرسنجی‌های معتبر، دغدغه مهم و اصلی مردم ایران در شرایط کنونی، مسایل اقتصادی است که عمدتاً متأثر از تحریم‌های ظالمانه امریکا و متحدان غربی آن است، می‌افزاید: «اما کمتر از ۱۰ درصد گزارش ده‌ها صفحه‌ای ارائه شده به حقوق اقتصادی اجتماعی مردم (و تأثیر چالش‌های اقتصادی و تحریم‌ها) اختصاص یافته که موید «برخورد نامتوازن و غیرمنصفانه با وضعیّت حقوق بشر» است.»
در بخش دیگری از این نامه آمده است: «گزارشِ اخیر، در هیچ جا به غیرقانونی، ظالمانه و جنایت‌کارانه بودن اقدامات رژیم آمریکا و آثار و پیامد‌های مخرب، خسارت‌بار و کُشنده آن و نیز مسؤولیت بین‌المللی آن با وضع و اعمال "تحریم‌های استثناناپذیر" اشاره نمی‌کند. این امر بیانگر رویکرد سیاست‌زده گزارشگر و مأموریت تعریف‌شده وی برای ابلاغ ادعا‌ها و اتهام‌های گروه‌های تروریستی و معاند ملت ایران است.»
معاون امور بین الملل قوه قضاییه با اشاره به ادعای گزارشگر درباره "تعریف موازین اسلام در مورد تامین حقوق زنان و عدم رعایت کرامت زن در قوانین ایران" تصریح کرده است: «از نظر جمهوری اسلامی ایران، ایده «عدالت جنسیتی» بر «برابری جنسیتی» برتری دارد چراکه امکان «امتیاز و تبعیض روا» به نفع زن را فراهم می‌سازد. مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و نحله نمونه‌ای از نهاد‌های حقوقی است که ویژه نظام حقوق زن در اسلام و به نفع زنان پیش‌بینی شده است.»
این نامه می‌افزاید: «مهم‌تر آن که پیشرفت‌های زنان ایرانی و دستاورد‌های حقوق بشری جمهوری اسلامی بسیار است. نمونه بارز آن، افزایش میزان اشتغال و مشارکت بیش از ۴۰ درصدی بانوان در اقتصاد کشور و احراز پُست‌های مدیریتی عالی ازجمله به‌عنوان معاون رئیس جمهور، نماینده مجلس شورای اسلامی، سفیر، قاضی، فرماندار، شهردار و «.
در خاتمه این نامه تصریح شده است: «جمهوری اسلامی ایران مستند به دلایل و شواهدی که ارائه نموده، اثبات می‌کند که سه شرط اصلی در شرح وظایف گزارشگران یعنی "بی‌طرفی"، "استقلال" و "انصاف" کاملاً رعایت نشده و به همین دلیل ناتوان از احراز شروط محوری "حسن‌نیت"، "صداقت" و "حرفه‌ای بودن" است و به دور از "عدالت"، "شایستگی" و "کارآمدی"؛ بنابراین چنین گزارشی فاقد "وجاهت" و "مشروعیت" است.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)