• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۵۱۹۱
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بهاریه؛ دو روی سکه خلاقیت و نوآوری

دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان و صنایع نرم و خلاق: معماها، همواره در شمایل ایده‌ها ظهور می‌کنند. ایده‌ها در جهان هستی، بازتاب صور و منظومه‌های فلکی هستند. منظومه‌هایی که زمان را برای ما معنا می‌کنند؛ معنای زندگی.

بهاریه؛ دو روی سکه خلاقیت و نوآوری

به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این متن نوشته آقای دکتر پرویز کرمی است:
معماها، همواره در شمایل ایده‌ها ظهور می‌کنند. ایده‌ها در جهان هستی، بازتاب صور و منظومه‌های فلکی هستند. منظومه‌هایی که زمان را برای ما معنا می‌کنند؛ معنای زندگی. زمان، دائما هویت ما را فاش می‌کند؛ هویت جمعی و فردی ما را. ما را به خودمان می‌شناساند و درک معانی مبهم را، آسان می‌کند و دشواری را کمی سهل. این ماجرا، سیرت معمول روزگار است اما، پیشی گرفتن از زمان و تلاش مدام برای این کار، رازی ست که تبدیل کنندگان ایده‌ها به محصولات، از آن آگاه اند؛ محصولاتی که نیاز‌ها را برطرف می‌کنند و کام‌ها را شیرین.

جابه جایی زمین و تغییر زمان، درس‌هایی بزرگی به اهل اندیشه و خاندان دانش می‌دهد. تفکر و اندیشه، شالوده تقابل خواست و مقاومت است. مقاومت در برابر تغییر، رسم روزگار است و تغییر نیز، تقدیر آن. در نتیجه این کارزار است که فکر‌ها بروز می‌کنند و پندارها، قوام می‌یابند؛ و آنگاه، نوبه خلاقیت ونواوری است. خلاقیت، مرکبی است که از زمان تندتر است و چابک تر. همین خلصت است که راز رهایی ما از بند محدودیت‌ها را فاش می‌سازد. خلاقیت و نوآوری، ما را به احساس سعادت نزدیک می‌کند و نور آینده را برایمان، روشناتر. حقیقت نور، در واقعیت تاریکی نمایان می‌شود. آنگاه که همه چیز سیاه است و سرد، شکوفه ها، بر می‌آیند و آفتابی می‌شوند در سایه ای. بهار، حاصل زمستان و زاده‌ی سترونی آن است. بدون تاریکی، نور بی معناست. بی زمستان، نوروز ناپیدا.

در این میانه است که اهالی دانش ورز، حاصل اندیشه شان را که بر پایه خلاقیت و نوآوری بنا شده است، به منصه ظهور می‌رسانند و اثری بر جای می‌گذارند که قابل لمس است و کارآمد. دانش ورزی، رویه عمل است؛ آنجا که علم را در پستوی ذهن، پنهان نمی‌گذارند و بر دایره عموم و طبق اخلاص قرار می‌دهند.

همین جاست که دانش ورزی، زمانی که با هنرمندی، تلفیق می‌شود و در هم می‌آمیزد، شاهکار و جاودانگی، خلق می‌شود. هنرمندی، پایه ثابت همه خلقت است. هنرمندی از ذات احدیت برآمده است و بر جان آدمیت، دمانده شده است. هنرمندی و دانش ورزی، دو روی سکه خلاقیت عملگرایانه است. این ترکیب، همانی است که ما در این روز و روزگار، بدان محتاجیم. ایران اسلامی عزیز، در نوروز ۱۴۰۰، آماده تغییرات جدی و درخشان است. نزدیک به ۶ هزار شرکت دانش بنیان، ۱۰ هزار استارتاپ، بیش از ۱۳۰۰ شرکت خلاق، ده‌ها خانه خلاق و مرکز نوآوری، رخ نموده اند تا زیست بوم فناوری و خلاقیت، در سراسر سرزمین عزیزمان، ریشه بدواند و آرام آرام، نهالش را به سترگی سرو بلندبالای تمدن درخشان مان، شبیه سازد.

نوروز ۱۴۰۰، برایمان یک پیام بزرگ داشته است؛ ایستادگی شکوهمندترین کار تاریخ است. فرقی ندارد چه در برابر تحریم‌های ظالمانه باشد چه در برابر هجوم نابرابر ویروس منحوس کرونا، یا بی رحمی اقتصاد وابسته به نفت. خودکفایی، آیین همیشگی ما ایرانیان مومن و مسلمان بوده است و پس از این نیز خواهد بود.

سال نو از راه رسیده است؛ سالی که به یمن گنجانده شدن دو نیمه شعبان، برکتی بس فزون برای ما ملت شیعه به وجود آورده است. این خود نشانه‌ای است برای ما که بگوید، انتظار آگاهانه و مؤمنانه، به روشنایی و سرافرازی می‌انجامد. از سوی دیگر، سال ۱۴۰۰ طبق فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب، «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری شده است. امسال، به مدد خداوند تبارک تعالی، عنایت‌های حضرت ولیعصر (عج)، مقاومت تحسین برانگیز مردم شریف ایران و همت فناوران، خلاقان، صنعتگران و دانشگاهیان، عرصه تولید، پر از رونق و نوآوری و شگفتی خواهد بود. سیستمی که زیست بوم فناوری و خلاقیت، طی چند سال گذشته ایجاد کرده است، پشتیبان و پیشران تولید و محصولات دانش بنیان و خلاق خواهد بود. مانع‌ها و محدودیت‌ها نیز آنقدر در برابر عظمت ایمان و باور این زیست بوم، حقیر است که یارای مقابله و سدسازی را نخواهد داشت.

نوروز ۱۴۰۰ را به جملگی ایرانیان آزاده و شریف و مسلمان، تبریک می‌گویم و خاصه‌تر آنکه، سالی پر از برکت و تولید و پشتیبانی را برای دانش بنیانی ها، خلاق ها، دانشگاهیان، صنعتگران و فناوران بزرگوار سرزمین ام، آرزومندم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
هشدار دستگاه قضا درباره کلاهبرداری با وعده ارزهای دیجیتال
درخشش کشتی گیران البرزی در المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان
آتش سوزی در یک واحد مسکونی یک مصدوم بر جای گذاشت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ آذر ۱۴۰۴
افت شدید منابع آبی استان/ کاهش ۹۲ درصدی بارش‌ها در زنجان
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۵ آذر ۱۴۰۴
اجرای رزمایش «کارزار خدمت» در محله بهمن‌آباد چوار
بسته خبر‌های کوتاه چهارم آذر ۱۴۰۴
پیگیری ویژه کمیسیون اصل نود برای رفع کُندی در اجرای سامانه جدید گمرکی
بررسی طرح‌های سرمایه‌گذاری در حوزه ورزش استان کرمان
رونمایی از سامانه جامع قوانین و مقررات مالیاتی
خبر‌هایی از بازگشایی خیابان امام خمینی شهمیرزاد
آغازگام دوم رويداد راه اندازي کسب و کار در استان کرمان
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاههاست
تداوم آلودگی هوا و کاهش کیفیت آن در سمنان
رزمایش بزرگ «جهادگران فاطمی ۵» در رودبار جنوب
فعالیت ۲۵ پایگاه مقاومت بسیج در کیش
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاههاست
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
زلنسکی: به نفع روسیه است که جنگ را ادامه بدهد
دورکاری اداره‌ها و بانک‌های استان اصفهان
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)