• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۵۸۹۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۱
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
گردشگری مجازی

غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید

غذا‌های محلی ایران تنوع زیادی دارد و هر منطقه این سرزمین کهن باتوجه به آب و هوا و سبک زندگی ساکنان آن ، غذای محلی مخصوص خود را دارد.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ فرهنگ غذا و غذا‌های خوشمزه همیشه پای ثابت اعیاد و جشن‌های ایرانیان بوده است. وقتی صحبت از عید، جشن و دورهمی می‌شود، یکی از اولین چیز‌هایی که به آن فکر می‌کنیم، تهیه غذای لذیذ برای پذیرایی از مهمان است. معمولا جشن‌های باستانی با دورهمی‌های خانوادگی همراه است و غذا بهانه خوبی برای جمع شدن کنار هم و لذت بردن از لحظات با هم بودن است.
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید

در ایران از زمان‌های دور به بهانه‌های مختلف، اعضای خانواده و فامیل دور هم جمع می‌شدند تا جشنی بگیرند و از با هم بودن لذت ببرند. برای این جشن‌ها و دورهمی‌ها، هر شهر و دیاری غذایی مخصوص و محلی خود را دارد. البته بعضی از این غذا‌ها این روز‌ها تقریبا در همه شهر‌های ایران تهیه می‌شود، ولی ریشه سنتی دارد. مهمترین اعیاد باستانی در ایران، عید نوروز و سیزده بدر است. بد نیست حالا که سال جدید رسیده و در کنار عزیزانمان جشن می‌گیریم، نگاهی هم به غذا‌های مرسوم در جشن‌های مهم ایرانی بیندازیم و تعدادی از غذا‌های محلی و سنتی را که پای ثابت جشن‌ها و اعیاد باستانی در ایران است، معرفی کنیم.

کوفته همدانی
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید
کوفته یکی از غذا‌های سنتی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای محلی خوشمزه در نقاط مختلف ایران به شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود. کوفته همدانی با سایر کوفته‌هایی که تا به حال امتحان کرده‌اید، متفاوت است. برای تهیه این کوفته از نخود و لپه و پیاز و برنج و گوشت استفاده می‌کنند و مثل بقیه کوفته‌های رایج، سبزی مخصوص کوفته ندارد.

این غذای خوشمزه و متفاوت را معمولا برای شب‌های عید می‌پزند. کوفته همدانی یکی از غذا‌های مجلسی است، بنابراین پای ثابت مهمانی‌های همدانی‌ها است.

رشته پلو
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید
رشته پلو یکی از غذا‌های محلی رایج در آذربایجان، کرمانشاه و استان مرکزی است. البته این روز‌ها این غذای لذیذ در همه جای ایران تهیه می‌شود. از زمان‌های قدیم برای شب‌های عید، رشته پلو می‌پختند و معتقد بودند اگر کسی در شب عید، رشته پلو بخورد، رشته امور سال جدید را به دست می‌گیرد.

رشته‌پلو یکی از انواع پلو‌های مخلوط ایرانی است. این غذای خوشمزه و لذیذ را با رشته پلویی، کشمش و برنج و زعفران تهیه می‌کنند. عطر و طعم این غذا با وجود ادویه‌جات مختلف و روغن حیوانی، رنگ و بوی دیگری به سفره شب عید می‌دهد.

سبزی پلو با ماهی شکم‌پر
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید
اهالی مازندران برای شب‌های عید، ماهی‌شکم پر درست می‌کنند. برای تهیه این غذا ماهی را با مواد غذایی مختلف به خصوص انواع سبزی‌های معطر پر می‌کنند که باعث می‌شود غذایی خوشمزه و پرعطر باشد. این ماهی شکم‌پر معمولا کنار سبزی‌پلو و ته‌چین سرو می‌شود.

آش ترش
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید
 
آش ترش یکی از آش‌های لذیذ ایرانی و غذا‌های محلی محبوب است که اصالت آن به مناطق شمالی ایران برمی‌گردد. البته در زنجان، همدان، ملایر، بروجرد و نهاوند هم این آش لذیذ طبخ می‌شود.

رسم است که در سیزده بدر این آش لذیذ را می‌پزند و در دل طبیعت و در کنار هم نوش جان می‌کنند. در زمان‌های قدیم، رسم بوده از سبزی‌های محلی و ۴۰ نوع گیاه مختلف برای تهیه این آش استفاده می‌کردند، ولی به مرور زمان دستور تهیه این غذا کمی تغییر کرده است.

این غذا طعمی ملس دارد که به خاطر استفاده از رب انار است. به خاطر وجود رب انار و انواع سبزی‌ها، این آش از نظر ارزش غذایی و خواصی که برای سلامتی دارد، بسیار غنی است.

ترشی تره با ماهی
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید
اهالی گیلان غذا‌های سنتی لذیذی دارند. آن‌ها شب عید، غیر از ماهی غذای محلی دیگری هم به اسم ترشی تره (ترش تره) می‌پزند که کنار کته و ماهی، سفره رنگین شب عید را تشکیل می‌دهد. ترشی تره را با سبزی‌های معطر و مخصوصی می‌پزند که رمز خوشمزگی غذا‌های گیلانی است. سیر و تخم مرغ از دیگر مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه است.

برای تهیه این غذا از سیر، سبزی‌های سنتی گیلان (خالواش)، سبزی ترکیبی از اسفناج، گشنیز، برگ چغندر، تره، جعفری، شوید، نعنا، برنج و آب نارنج استفاده می‌کنند. البته در فصل آلوچه در این غذا آلوچه‌های ترش جنگلی هم می‌ریزند که باعث طعم متمایز و بی‌نظیر آن می‌شود. این غذا، یک غذای کاملا گیاهی است و اگر گیاه‌خوار هستید می‌توانید با خیال راحت آن را نوش جان کنید.

آش رشته
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید
همه ما آش رشته را به خوبی می‌شناسیم و با طعم بی‌نظیر و عطر فوق‌العاده‌اش آشناییم. زمان‌های قدیم که زندگی‌ها پر از دغدغه و مشغله نبود، حداقل یک بار در هفته، خانه بزرگتر‌های فامیل این آش تهیه می‌شد و همه خانواده‌ها دور هم جمع می‌شدند و آن را نوش جان می‌کردند.

علاوه بر این، آش رشته پای ثابت دورهمی‌های سیزده بدر است. ترکیب حبوبات و سبزی آش و رشته مخصوص آشی، به همراه پیاز داغ و نعنا داغ فراوان، ترکیب فوق‌العاده‌ای است که هیچکس نمی‌تواند در برابر عطر بی‌نظیرش مقاومت کند.

کلم پلو شیرازی
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید
کلم پلو شیرازی، غذای خوشمزه‌ای که با کلم و کوفته قلقلی تهیه می‌شود، آنقدر لذیذ است که به همه جای ایران راه پیدا کرده و تقریبا همه در منزل این غذای خوشمزه را آماده می‌کنند. اما کلم پلوی اصیل شیرازی عطر و طعم دیگری دارد و فوت و فنی که فقط از آشپزان ماهر شیرازی برمی‌آید. شیرازی‌ها این غذای خوشمزه را برای شب عید می‌پزند. البته غذا‌های محلی شب عید فقط مخصوص این شب نیست و در طول سال هم تهیه می‌شود، ولی پای ثابت سفره‌های عید است.

دلمه برگ مو
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید
دلمه برگ مو یکی از غذا‌های محلی است که در آذربایجان برای شب عید تهیه می‌کنند. البته دلمه برگ مو نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشور‌های همسایه هم رواج دارد. برای تهیه دلمه از پیاز، لپه، سبزی دلمه و گوشت چرخ کرده و ادویه‌های مختلف استفاده می‌کنند. این مواد را در نهایت در برگ دلمه می‌پیچند و آن را می‌پزند. برای طعم دادن به این غذا از سرکه و شیره استفاده می‌کنند.
 
غذاهای محلی اقوام ایرانی در ایام عید

کلام آخر :
غذا‌های محلی ایران تنوع زیادی دارند. از انواع آش و خورش گرفته تا پلو‌های مخلوط. هر منطقه ایران با توجه به آب و هوا و سبک زندگی، غذای محلی مخصوص خود را دارد. البته در دنیای امروزی که همه مواد غذایی تقریبا همه جا در دسترس است، غذا‌های محلی هم تقریبا همه جا تهیه می‌شوند. بسیاری از غذا‌های محلی پای ثابت سفره‌های مهمانی هستند. مهمانی‌هایی که به بهانه عید‌های باستانی برگزار می‌شود. در سفر به گوشه و کنار ایران می‌توانید غذا‌های محلی را امتحان کنید؛ اما باتوجه به محدویت های ناشی از شیوع ویروس کرونا و عدم امکان سفر ، خودتان این غذا‌ها را در خانه بپزید و از امتحان کردن غذا‌های جدید لذت ببرید.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مگه قرار نشد تبلیغ مسافرت نشه
توی هر شهری به اندازه کافی غذا هست
همه جا آسمان همین رنگه
دولت را حدر نده کرنا نیار نرو،عذا میخورن که نمیرن
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مدیران آذربایجان غربی در سامانه سامد برای پاسخگویی به سؤالات مردم
مسابقات کشتی آزاد در شهر اقبالیه
پروژه گازرسانی به دو روستا و چهار واحد تولیدی درکنگاور افتتاح شد
امیر خلیفه اصل: فقط خدا را شاکریم که بازیکنانم مصدوم نشدند
برداشت چغندر قند از ۱۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی
شکست نمایندگان فوتسال استان در لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور
واترپلوئیست‌های یزدی در مسیر المپیک ۲۰۳۲
توزیع ۹۵۴ تُن برنج تنظیم بازاری در استان 
تقویت بهداشت عمومی با مسدود سازی چشمه‌های خروجی فاضلاب در دررود
پرداخت ۸۰ درصد مطالبات وزارت بهداشت از طریق نهادهای بیمه ای
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
برگزاری محفل انس با قرآن در پاتاوه
اوسمار ویه‌را: پرسپولیس تیمی است که همه با هم پیشرفت می‌کنند
جبران ناکامی پلیس انگلیس در بازداشت محکومان با گزارش‌های مردمی
برگزاری محفل انس با قران در گچساران
برگزاری دوره تشکل تراز در دانشگاه یاسوج
اختتامیه جشنواره مالک اشتر با معرفی برترین ها در دهدشت
برگزاری نشست هم اندیشی جوانی جمعیت در لنده
شکست خانگی نماینده بسکتبال استان در لیگ برتر
برگزاری همایش دیار عارفان در بسطام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)