• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۹۴۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵
اقتصادی
وب گردی

نحوه تعویض آب رادیاتور خودرو

نحوه تعویض آب رادیاتور خودرو را در این مطلب وب گردی دنبال نمایید.

به گزارش خبرگزاري صدا وسيما، گرما دشمن اول موتور‌های احتراقی محسوب می‌شود، بنابراین مهندسان از همان اوایل تولید پیشرانه‌های درون‌سوز، به فکر راهی برای دفع حرارت ناشی از انفجار درون سیلندر‌های این گونه موتور‌ها افتادند. مثل روز روشن است که مهمترین راه‌های مبارزه با حرارت و دفع آن، وزش باد یا عبور آب از اطراف منبع حرارت است؛ متخصصان نیز همین اصل ساده فیزیکی را مبنا قرار دادند و وسیله‌ای به نام رادیاتور را اختراع کردند. رادیاتور‌ها مجموعه‌ای از کانال‌های باریک فلزی هستند که آب داغ درون آ‌ن‌ها جریان می‌یابد و هم‌زمان، باد عبوری از روی پره‌ها حرارت این آب را تا حد امکان دفع می‌کند. بدین ترتیب دمای آب کاهش پیدا می‌کند و مجددا در خنک‌سازی موتور‌های احتراقی یا دیگر وسایل مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب، به بررسی نحوه تعویض آب رادیاتور خودرو می‌پردازیم.
نحوه تعویض آب رادیاتور خودرو
چرا باید آب رادیاتور را تعویض کرد؟
تعویض آب رادیاتور خودرو، یکی از اصول نگه‌داری از موتور اتومبیل به شمار می‌رود؛ چراکه با گذشت زمان، از کیفیت مایع خنک‌کننده خودرو کاسته می‌شود یا مقدار آن به‌تدریج کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین نیاز است که معمولا طی دوره‌های یک یا دوساله نسبت به تعویض آن به طور کامل اقدام شود تا رسوبات درون مجاری مایع خنک‌کننده موتور نیز همراه با آن خارج شود و عملیات خنک‌سازی پیشرانه با کیفیتی بالاتر توسط مایع جدید صورت پذیرد.

تعویض آب رادیاتور خودرو
گرچه امروزه انواع مختلف رادیاتور در خودرو‌های گوناگون وجود دارد، اما اساس کار آ‌ن‌ها اصولا تفاوتی با یکدیگر ندارد. در ادامه، نحوه تعویض آب رادیاتور خودرو به صورت کلی و جامع شرح داده خواهد شد.

در مرحله اول، ابتدا لازم است شلنگ خروجی آب رادیاتور را باز کنید؛ این شلنگ معمولا در پایین رادیاتور قرار دارد. سپس درب رادیاتور (یا منبع انبساط) باز می‌شود و بدین ترتیب، آب کهنه تا حد زیادی از درون سیستم تخلیه خواهد شد. در صورتی که قصد شستشویی درون رادیاتور را نیز دارید، می‌تواند شلنگ ورودی به رادیاتور (از سمت ترموستات) را باز کنید و با یک شلنگ متصل به شیر آب، درون رادیاتور را نیز تا حد امکان شستشو دهید. پس از تخلیه آب رادیاتور و شستشوی آن، مجددا تمامی اتصالات و شلنگ‌ها را به‌دقت ببندید.

برای تعویض آب رادیاتور خودرو، معمولا دو پیچ هواگیری برای مسیر قبل و بعد از ترموستات تعبیه شده است که باید آ‌ن‌ها را نیز در این مرحله باز کرد. سپس آب تصفیه‌شده را از طریق منبع انبساط وارد کنید و اضافه‌کردن مایع را تا جایی انجام دهید که ته‌مانده آب کهنه درون موتور به طور کامل از پیچ هواگیری خارج و مایع تمیز بدون هیچ‌گونه حباب از پیچ‌های هواگیری سرریز شود. در این هنگام، ابتدا یکی از پیچ‌ها را ببندید و سپس جهت اطمینان، اندکی آب اضافه کنید تا هرگونه هوای محبوس از طریق پیچ هواگیری خارج شود. بعد از این کار، پیچ دوم را نیز ببندید و درنهایت، درب منبع انبساط را سر جای خود محکم کنید.

در مرحله بعد، پشت فرمان خودرو بنشینید و استارت بزنید. اجازه دهید موتور خودرو تا زمانی به کار خود ادامه دهد که فن خنک‌کننده روشن و مجددا خاموش شود. سپس موتور خودرو را خاموش کنید و اجازه دهید تا کاملا سرد شود. پس از آن که موتور اتومبیل کاملا سرد شد، درب منبع انبساط و پیچ‌های هواگیری را باز کنید و در این مرحله معادل ۲ تا ۴ لیتر ضدیخ (بسته به حجم موتور) روی آب رادیاتور اضافه کنید. پس از آن که ضدیخ‌ها تمام شد، پیچ‌های هواگیر را ببندید و آب درون منبع انبساط را تا نشانگر ماکزیمم برسانید.

در این‌جا عملیات هواگیری موتور خودرو تقریبا به پایان رسیده است. درب منبع انبساط را ببندید و اجازه دهید تا موتورخودرو به کار بیفتد. بعد از آنکه فن خنک‌کننده یک یا دوبار خاموش و روشن شد، اتومبیل را خاموش کنید و اجازه دهید تا موتور سرد شود. اگر سطح مایع خنک‌کننده درون منبع انبساط پایین رفته بود، آن را مجددا با اضافه‌کردن ضدیخ به نشانگر ماکزیمم برسانید و درب منبع انبساط را ببندید؛ حالا دیگر کار هواگیری رادیاتور خودرو به اتمام رسیده است.

گرچه اصول هواگیری رادیاتور خودرو تقریبا همان چیزی است که در این مطلب به آن اشاره شد، اما ریزه‌کاری‌های هواگیری رادیاتور در بعضی خودرو‌ها و تعویض آب رادیاتور خودرو نسبت به مدل‌های دیگر متفاوت است و همین ریزه‌کاری‌ها گاهی اوقات اجازه نمی‌دهد که هوای رادیاتور به طور کامل خارج شود. بنابراین، توصیه می‌کنیم حتی الامکان هواگیری رادیاتور خودرو را به افراد ماهر بسپارید و شخصا اقدام نکنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت بیش از ۱۱ میلیون خدمت در مراکز شماره‌گذاری پلیس راهور
رقابت بیش از ۲۰۰ دانش‌آموز مارگونی در مسابقات قرآن و عترت
درخشش خوزستانی‌ها در المپیاد استعداد‌های برتر ایران
برگزاری مانور سراسری مقابله با آفت کش‌های تقلبی از فردا در گیلان
بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون گشایش یافت
صحن علنی مجلس شورای اسلامی /۲۶ بهمن ۱۴۰۴
عفو ۷۰ هزار نفر محکومان قضایی در کشور
استان‌ها در آستانه نقش‌آفرینی جدید در تجارت کالاهای اساسی
آمادگی بنیاد شهید برای تکریم شهدای اغتشاشات اخیر
دیدار رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با خانواده شهید یاوری
معرفی سرپرست جدید جهاد دانشگاهی واحد همدان
ورود ۶۴۰ هزار تن نهاده دامی به خراسان رضوی
پرونده جفری اپستین؛ چالشی برای عدالت قضائی و حقوق بشر در آمریکا
انهدام دو باند سرقت طلا در فارس
واکسیناسیون HPV مؤثرترین راه پیشگیری از سرطان دهانه رحم
۳ پروژه جدید در مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست شیروان افتتاح شد
آغاز ششمین دوره پویش مردمی کودکان سایبری اردبیل
برخورد با حمل بار نامتعارف وانت بار‌ها
جذب ۱۴۲ هزار داوطلب جدید در هلال احمر و بهره‌مندی ۱۲۸ هزار نفر از طرح نذر خدمت
تحول در صدور مجوزهای محصولات کشاورزی ؛ از ۲۷۰ روز به ۵۰ روز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است
نورپردازی پرچم ایران در برج تفلیس صدای رژیم صهیونیستی را درآورد
برگزاری مسابقات والیبال جام جوان در بیارجمند
آموزش بهداشتی حجاج مهریزی با محوریت پیشگیری از بیماری‌های واگیر
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا
هشدار چین به آمریکا درباره ایران
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی از فردا
الکترونیکی شدن ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
پیام تبریک سران ۱۴ کشور دیگر به رئیس جمهور
دو زلزله پیاپی بیش از ۴ ریشتری در عسلویه
ورودی‌های شهر یزد ساماندهی می‌شود
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است
ثبت نام شورا‌های روستا‌ها تا ۳۰ بهمن
پیش بینی بارش برف و باران با ورود سامانه بارشی جدید
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)