پخش زنده
امروز: -
“کیک اسفنجی بدون فر” به دلیل بافت جالبی که دارد مورد توجه اکثر افراد هست و با انتخاب یک قابلمه مناسب میتوان آن را در منزل تهیه کرد.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ خیلی از کدبانوها با داشتن وسایل کامل آشپزی میتوانند کیکهای مختلف مانند کیک ساده، کیک تولد، کیک شکلاتی، کیک خیس و ... را تهیه کنند، ولی هنر آشپزی به این است که شما بتوانید بدون داشتن وسایل کامل این کیکهای خوشمزه را تهیه کنید.
مواد لازم تهیه کیک اسفنجی قابلمهای ساده:
مقدار مواد اولیه ذکر شده در این دستور تهیه برای ۴ الی ۶ نفر مناسب میباشد برای تعداد نفرات بیشتر مقدار مواد را ضرب و تقسیم کنید.
تخم مرغ ۴ عدد
آرد ۱.۵ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
وانیل ۱ قاشق چایخوری
نمک مقدار کمی
آب داغ ۱ پیمانه
دستور پخت کیک اسفنجی بدون فر خانگی:
نکتهای که باید اول گفته شود این است که شما باید هم قالب مناسب و هم اینکه یک قابلمه مناسب برای قالب خود داشته باشید تا بتوانید این کیک خوشمزه را با بهترین کیفیت تهیه کنید.
مرحله اول
در مرحله اول برای اینکه کیک اسفنجی به خوبی پف کند و حالت خوبی بگیرد زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا میکنیم و در ظروف مناسب نگهداری میکنیم. سپس سفیده تخم مرغ را با هم زن برقی میزنیم و سپس نصف پیمانه شکر را درون آن میریزیم و به خوبی به مدت ده الی پانزده دقیقه میزنیم و سپس در یخچال میگذاریم.
نکته: سفیده را تا زمانی بزنید تا به خوبی سفت شود و با برگرداندن ظرف سفیده از ظرف نریزد.
مرحله دوم
در این مرحله به سراغ زرده تخم مرغ میرویم و شکر باقیمانده و وانیل را اضافه میکنیم و هم میزنیم و وقتی زرده شروع به رنگ عوض کردن کرد آب داغ (جوش) را کم کم و در چند نوبت به آن اضافه میکنیم و به خوبی و با سرعت بالا هم میزنیم تا زرده سفت نشود.
مرحله سوم
به سراغ آرد بروید و آن را با بکینگ پودر و مقدار کمی نمک مخلوط کنید و چندین بار از صافی عبور دهید (برای پف کردن زیاد کیک لازم میباشد) و سپس آن را کم کم و در چند مرحله به زرده اضافه کنید و به خوبی به وسیله لیسک به صورت دورانی و در یک جهت مخلوط کنید.
مرحله چهارم
وقتی مواد در مرحله سوم به خوبی مخلوط شدند به سراغ سفیده که درون یخچال گذاشته ایم میرویم و آن را از یخچال خارج میکنیم و کم کم به مواد اصلی اضافه میکنیم و به آرامی مخلوط میکنیم، نیازی نیست که مواد هم زده شوند فقط باید با یکدیگر و در یک جهت ترکیب شوند. در این مرحله کار آماده سازی مواد اولیه به پایان میرسد.
مرحله پنجم
در این مرحله قالب خود را انتخاب کنید و کف قالب را مقداری با روغن چرب کنید و کاغذ روغنی را کف آن بگذارید و سپس مواد کیک را درون قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید و چند ضربه به قالب بزنید تا هوای موجود درون مواد کیک خارج شود. سپس قابلمهای که قالب بتواند در آن جای بگیرد را انتخاب کنید و روی شعله زیاد قرار دهید تا گرم شود و وقتی گرم شد شعله را کم کنید و کف قابلمه یک پایه فلزی بگذارید و قالب را روی آن قرار دهید و درب قابلمه را بگذارید و حدود ۴۵ الی ۶۰ دقیقه منتظر بمانید تا کیک آماده شود.
مرحله آخر
بعد از اینکه مطمئن شدید کیک پخته است شعله را خاموش کنید و قالب را از آن خارج کنید و به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا دمای آن کم شود و کیک به راحتی از قالب جدا شود. سپس میتوانید کیک را در کنار عزیزان خود میل بفرمایید.
نکات پایانی کیک اسفنجی قابلمه ای:
- اگر از کاغذ روغنی استفاده نمیکنید میتوانید به کف و دیواره قالب مقدار کمی آرد بریزید.
- بعد از ۴۵ دقیقه میتوانید درب قابلمه را باز کنید تا از پخت کیک مطلع شوید اگر زودتر از این زمان باز کنید جلوی پف کردن کیک را میگیرید.
- برای اطلاع ار پخته شدن کیک از یک خلال چوبی استفاده کنید و آن را به وسط کیک فرو کنید اگر مواد کیک به آن نچسبیده بود کیک شما آماده است.
- کیک اسفنجی بدون فر جزو کیک و شیرینی - انواع کیک می باشد
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه
- زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۵ دقیقه می باشد.
- کیک اسفنجی بدون فر را میتوانید در وعده دسر - سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب می باشد.