• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۵۷۲۳
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
به مناسبت «روز ذخایر ژنتیکی و زیستی» تأکید کرد

استفاده از ذخایر ژنتیکی در راستای ارتقای کیفیت زندگی و پیشرفت کشور

رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی : شرایط اقلیمی متنوع کشور ما به‌گونه‌ای است که باعث تنوع زیستی بالا در گیاهان، جانوران و میکروارگانیسم‌ها شده است و این یک سرمایه عظیم ملی است قاطعانه چهره فقر و گرسنگی را از این کشور زدود.

استفاده از ذخایر ژنتیکی در راستای ارتقای کیفیت زندگی و پیشرفت کشوربه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، هم‌زمان با ۱۵ فروردین که در تقویم کشورمان بانام «روز ذخایر ژنتیکی و زیستی» نام‌گذاری شده است آقای دکتر سید مجید تولیت رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در پیامی تأکید کرد: کشور ایران به دلیل شرایط اقلیمی خاص از تنوع ژنتیکی و زیستی بالایی برخوردار است؛ از طرفی همین تنوع زیستی عظیم، به دلیل شرایط مختلف مانند حوادث طبیعی، دستکاری‌ها و بی‌توجهی انسان سبب انقراض و یا از بین رفتن گونه‌های مختلف گیاهی، جانوری و میکربی شده است. این در حالی است که در دنیای امروز با استفاده از این ذخایر و منابع زیستی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه بیوتکنولوژی، نانو بیوتکنولوژی، کشف دارو و واکسن برای بیماری‌های صعب‌العلاج، لاعلاج و بیماری‌های همه‌گیر مانند به ثروت عظیمی دست‌یافت.

در ادامه این پیام آمده است: از موهبت‌ها و نعمت‌های بی‌شمار خالق هستی، ثروت‌های فراوانی است که در دل طبیعت برای بشر از زمان خلقت تاکنون به ودیعه گذاشته‌شده است. گذشت زمان و پیشرفته‌ای روزافزون علمی هرروز دریچه تازه‌ای را به روی همگان گشوده و باعث شده تا انسان به اهمیت و ارزش حتی ریزترین موجودات زنده و نقش آن‌ها در تنوع زیستی و زنجیره حیات پی ببرد.

همه این موجودات زنده (اعم از گیاهان، جانوران، میکروارگانیسمهاو...) و در اقلیم‌ها و شرایط جغرافیایی مختلف پراکنده هستند، نه‌تن‌ها تأثیر زیادی در همه عرصه‌ها از تولید غذا گرفته تا تولید دارو، درمان بیماری‌ها، محیط‌زیست و ... دارند، بلکه به‌عنوان تنوع زیستی و ژنتیکی هر کشور و ثروت ملی و آینده حیات بشریت به شمار می‌روند و رکن اصلی برای امنیت غذایی، امنیت سلامت و امنیت اقتصادی هستند که باید در جهت حفظ و نگهداری آن‌ها کوشید.

کشور ایران به دلیل شرایط اقلیمی خاص از تنوع ژنتیکی و زیستی بالایی برخوردار است؛ از طرفی همین تنوع زیستی عظیم، به دلیل شرایط مختلف مانند حوادث طبیعی، دستکاری‌ها و بی‌توجهی انسان سبب انقراض و یا از بین رفتن گونه‌های مختلف گیاهی، جانوری و میکربی شده است. این در حالی است که در دنیای امروز با استفاده از این ذخایر و منابع زیستی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه بیوتکنولوژی، نانو بیوتکنولوژی، کشف دارو و واکسن برای بیماری‌های صعب‌العلاج، لاعلاج و بیماری‌های همه‌گیر مانند به ثروت عظیمی دست‌یافت؛ بنابراین حفاظت و بهره‌برداری از منابع ژنتیکی و استفاده از فناوری‌های جدید برای بهره‌مندی از این ثروت ملی به‌منظور توسعه و پیشرفت کشور و ایجاد فعالیت‌های درآمدزا و بهره‌رسان، از اهمیت بالایی برخوردار است.

روز ذخایر ژنتیکی و زیستی، بهانه‌ای است تا یک‌بار دیگر یادآور شویم که چگونه از این مزیت الهی محافظت و در راستای بهبودی و ارتقای کیفیت زندگی، سطح سلامت و پیشرفت کشور بهره‌مند شویم؛ لذا گرامیداشت روزی از ایام سال به نام «ذخایر ژنتیکی و زیستی» در کشور جمهوری اسلامی ایران را می‌توان به‌عنوان نخستین گام فرهنگی برای حفاظت و بهره‌برداری صحیح از این نعمات ارزشمند الهی دانست. شرایط اقلیمی متنوع کشور ما به‌گونه‌ای است که باعث تنوع زیستی بالا در گیاهان، جانوران و میکروارگانیسم‌ها شده است و این‌یک سرمایه عظیم ملی است که درصورت استفاده صحیح می‌توان قاطعانه چهره فقر و گرسنگی را از این کشو زدود. امید است تا با همیاری همه اقشار در حفظ و حراست از این گنجینه‌های ارزشمند کشورمان کوشا بوده و برغنای آن‌ها بیافزاییم.

این مرکز به‌عنوان یک بخش خدمتگزار در حوزه ذخایر ژنتیکی افتخار آن را دارد که طی ۱۳ سال گذشته توانسته است هسته‌ی مرکزی برای جمع‌آوری، شناسایی، حفاظت و تکثیر این ذخایر را فراهم سازد. از خداوند متعال خواستار توفیق در حفاظت از این گنجینه ارزشمند هستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پیکر مادر شهید فتح‌الله زمانی در گچساران
تیراندازی قهرمانی جهان؛ تیم تپانچه مردان ایران یازدهم، فروغی هشتادم
اجرای موسیقی عرفانی در سیستان وبلوچستان
لغو یک دیدار از هفته چهارم لیگ بسکتبال دختران
نشست هم اندیشی دبیرخانه های شورای سلامت و امنیت غذائی منطقه ۵ کشور
تسویه بدهی ۴۸ میلیارد تومانی جهاد کشاورزی به شرکت‌های تولید کننده بذر خراسان رضوی
نشست بررسی راهکار‌های رفع چالش آبی کشور برگزار شد
هیئت گزیر نحوه فروش سهام سهامداران بانک آینده را تصویب کرد
ششمی کریمی در حرکت یک‌ضرب وزنه برداری بانوان
توسعه خطوط برقی در جنوب پایتخت؛ گامی مؤثر در مسیر حمل‌ونقل
برپایی نمایشگاه سوغات و صنایع دستی در گرمسار
آزادراه تهران کرج مسدود است
اعزام پیرغلامان حسینی چهارمحال و بختیاری به بیست و دومین اجلاس پیرغلامان
بجنورد شهر کتابخوانی شد
اقامه نماز طلب باران در قزوین؛ نیایش جمعی برای بارش رحمت الهی
سفر به امارات به فردا موکول شد؛ ملی‌پوشان در تهران تمرین کردند
آغاز بهسازی جاده بیله‌سوار - جعفرآباد مغان
دوشنبه‌هایی به رنگ ایمان 
هیچ ناترازی از بانک آینده سابق به بانک ملی منتقل نشده است
هومر عباسی در ۱۰۰ متر کرال پشت هفتم شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)