• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۹۶۱۱
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

قطار ملی مترو، تجربه موفق تیم‌سازی برای انجام طرح‌های بزرگ

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی: به ثمر رسیدن طرح قطار ملی تجربه بسیار خوبی در زمینه شبکه‌سازی، کار تیمی و تقسیم درست وظایف بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی همزمان با مراسم رونمایی از نخستین قطار ملی مترو گفت: یکی از وظایف اصلی جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری، دستیابی به فناوری‌های مورد نیاز کشور است. در عین حال، با توسعه شهر‌ها طی سال‌های اخیر و مطرح شدن مباحثی از جمله مسایل زیست‌محیطی و آلودگی هوا، توسعه مترو و حمل‌ونقل ریلی به عنوان یکی از اساسی‌ترین نیاز‌های کلان‌شهر‌ها مطرح می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای دکتر پورعابدی افزود: با توجه به این نیاز جدی در کشور، جهاددانشگاهی از حدود یک دهه قبل با توجه به دانشی که در این زمینه کسب کرده بود، تلاش برای نقش‌آفرینی در پروژه قطار ملی را آغاز کرد و در نهایت به مهم‌ترین و پیچیده‌ترین بخش که سیستم رانش محسوب می‌شود، ورود پیدا کرد. سیستم رانش وظیفه تامین تغذیه الکتریکی، کنترل و حفاظت، راهبری حرکت و توقف قطار را برعهده دارد و به نوعی، قلب و مغز قطار محسوب می‌شود. امروز شاهد هستیم که در پروژه رونمایی از یک رام قطار ملی مترو، جهاددانشگاهی با افتخار، نقش اساسی در توسعه پیچیده‌ترین فناوری این قطار برعهده دارد.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: به اذعان مسوولان این پروژه از جمله شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جهاددانشگاهی توانسته است در زمان تعیین‌شده و با کیفیت مناسب، پروژه سیستم رانش مترو را به ثمر برساند که این دستاورد، حاصل دانش و تجربیات طرح‌های قبلی جهاددانشگاهی است. توان مهندسی بسیار خوبی در کل کشور داریم و اگر بتوانیم با اتخاذ یک استراتژی و برنامه مناسب، این توانمندی را منسجم کنیم، قطعا در زمینه دستیابی به فناوری‌های مختلف، چیزی از بهترین‌های دنیا کم نداریم.

 قطار ملی مترو، تجربه موفق تیم‌سازی برای انجام طرح‌های بزرگ 

آقای دکتر پورعابدی با اشاره به این که واگن‌سازی تهران، مپنا، جهاددانشگاهی و ۱۸ شرکت دانش‌بنیان کشور در این پروژه همکاری داشتند، گفت: سه شرکت دانش‌بنیان جستار دانش علم و صنعت (وابسته به جهاددانشگاهی علم و صنعت)، تام لوکوموتیو آریا و برنا الکترونیک، در پروژه سیستم رانش مترو با جهاددانشگاهی همکاری داشتند و شرکت‌های دانش‌بنیان دیگری نیز در سایر بخش‌های این پروژه مشارکت داشتند. به ثمر رسیدن این پروژه ثابت کرد که با اعتماد و تکیه به توان داخلی می‌توانیم به موفقیت دست پیدا کنیم. پروژه قطار ملی تجربه بسیار خوبی در زمینه شبکه‌سازی، کار تیمی و تقسیم درست وظایف بود.

وی به ظرفیت اشتغال‌زایی پروژه قطار ملی مترو اشاره کرد و گفت: کشور طی سال‌های آینده به صد‌ها واگن مترو نیاز دارد و این پروژه می‌تواند در بحث ایجاد یک اشتغال دانش‌بنیان، زمینه فعالیت و استفاده از توان متخصصان بومی را فراهم کند. از سوی دیگر، بخش خدمات در این حوزه نیز از ظرفیت اشتغال خوبی برخوردار است.

 ضمن استقبال از رفع تحریم‌ها؛ با رفع تحریم، توان داخلی به فراموشی سپرده نشود 

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی با اشاره به بحث احتمال رفع تحریم‌ها گفت: اعتقاد داریم رفع تحریم‌ها، امکان دسترسی به تجهیزات و مواد اولیه و همچنین، مشارکت با شرکت‌های پیشرفته را فراهم می‌کند؛ اما این نگرانی وجود دارد که با رفع تحریم‌ها و با مطرح شدن توجیهاتی مانند نیاز فوری یا کمبود تجهیزات در کشور، دوباره نگاه مدیران به خارج از کشور معطوف شده و توان داخلی، نیرو‌های نخبگانی و توان شرکت‌های دانش‌بنیان به فراموشی سپرده شود.

آقای دکتر پورعابدی افزود: معتقدم در شرایط برداشته شدن تحریم‌ها، باید بتوانیم از توان شرکت‌های خارجی برای انتقال بهترین فناوری‌ها به داخل کشور استفاده کنیم. بازار کشور به شرط انتقال، استفاده مناسب و در نهایت توسعه فناوری در شرکت‌های داخلی، می‌تواند در اختیار شرکت‌های خارجی قرار داده شود تا بتوانیم دستاورد‌های به‌روز شده را با دانش بومی توسعه دهیم.

وی خاطرنشان کرد: از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که زمینه را برای انجام این پروژه ملی به شکل شبکه منسجمی از نهاد‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کرد، همچنین از شهرداری تهران و شرکت متروی تهران که این ریسک را پذیرفته و به توان داخلی اعتماد کردند، تشکر می‌کنیم. ضمن این‌که جا دارد از تلاش همکاران جهاددانشگاهی به‌خصوص جهاددانشگاهی علم و صنعت که با وجود تمام مشکلات، سیستم رانش مترو را به بهترین شکل ممکن طراحی و تکمیل کردند، همینطور همکاران در شرکت‌های تام لوکوموتیو آریا و برنا الکترونیک نیز قدردانی کنم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هوش مصنوعی، فن‌آوری تاثیرگذار برای کودکان و نوجوانان
اجرای پلکانی استاندارد‌های جدید خودرو
دولت باید مشکل تولید و سرمایه گذاری را حل کند
کلنگ‌زنی ۸۰۰ واحد مسکن کارگری در زرندیه با حضور وزیر کار
افتتاح اتاق تربیت بدنی یکی از مدارس قم
یادواره شهدای مخابرات و بی‌سیم‌چی دفاع مقدس 
فعالیت فرهنگی باید شبهات این حوزه را پاسخ دهد
معرفی آثار پویانمایی کوتاه نهمین جشنواره فیلم شهر
توزیع بسته‌های معیشتی در بوکان
تقویت همکاری‌های بندری و حمل و نقل دریایی ایران و روسیه
افزایش ایمنی راه‌های استان اردبیل
بانوان خوزستان قهرمان مسابقات پارادو و میدانی کشور
وزیر کار: واگذاری ۱۰۰ هزار قطعه زمین به صنعتگران برای ساخت مسکن کارگری/ رصد برخط بیکاری
غار «بورنیک»، جاذبه‌ای طبیعی در مسیر توسعه گردشگری
قدردانی استاندار آذربایجان غربی از مدیرکل و کارکنان صداوسیمای استان
بازگشت امید به بیمارستان‌های غزه
یادی از خیر نیک اندیش شمال پس از نیم قرن
حضور استاندار گلستان و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در مراسم ترحیم صابر کاظمی
حرکت لاک‌پشتی در ساماندهی محور حادثه خیز نهاوند – فیروزان
پیشرفت ۷۰ درصدی احداث ایستگاه‌های اتوبوس تندرو در خیابان پروین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)