• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۷۳۲۰۲
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۸
آذربایجان غربی » اجتماعی
جوابیه شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی

رهاسازی محدودآب سد شهر چای به سمت دریاچه ارومیه

باهدف تامین حقابه دریاچه ارومیه،شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی از ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ به صورت محدود و کنترل شده اقدام به رهاسازی آب سد شهر چای به سمت دریاچه ارومیه کرده است.

رهاسازی محدودآب سد شهر چای به سمت دریاچه ارومیهبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، در پی انتشار خبری مبنی بر عدم تامین حقابه دریاچه ارومیه و قطع رهاسازی آب سدهای حوضه  آبریز ، شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی جوابیه ای منتشرکرد.

در جوابیه  این شرکت آمده  است: رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه از سدهای در دست بهره‌برداری واقع در حوضه آبریز، دقیقا مطابق با برنامه مدیریت منابع و مصارف ابلاغی از سوی وزارت نیرو و تقریبا از اواخر بهمن ماه هر سال آغاز  می شود و بسته به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی و حجم آب ورودی به مخازن سدها بدون وقفه در یک مرحله و یا چندین مرحله عملیاتی می شود.

 

رهاسازی محدودآب سد شهر چای به سمت دریاچه ارومیهشرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی نیز تاکنون باوجود کاهش شدید ذخایر برف در حوضه‌های بالادست سدهای منطقه، با جدیت نسبت به اجرای دقیق و بدون کم و کاست برنامه ابلاغی اقدام کرده است.

در سال آبی جاری از حوضه حسنلو حجم آبی معادل 55 میلیون مترمکعب به صورت عدم آبگیری سد و از سدهای مخزنی بوکان، دریک، مهاباد و شهرچای نیز از ابتدای سال آبی جاری تا تاریخ 16 فروردین 1400 در مجموع به میزان 170 میلیون مترمکعب رهاسازی شده است.

در سد شهرچای به دلیل عدم تحقق بخش قابل توجهی از ورودی‌های پیش‌بینی شده در برنامه مدیریت منابع و مصارف به دلیل کاهش چشمگیر نزولات جوی در سال جاری و حجم ناچیز ذخایر برف در حوضه آبریز سد مذکور و نیز اهمیت ویژه و نقش راهبردی سد شهرچای در تامین آب شرب کلانشهر ارومیه و حجم ذخیره فعلی سد که هم اکنون در کمتر از 50 درصد حجم طبیعی آن قرار دارد، این شرکت در راستای تامین بخشی از نیازهای زیست محیطی دریاچه ارومیه، رهاسازی از سد شهرچای به سمت دریاچه ارومیه را از 12 فروردین 1400 به صورت محدود و کنترل شده در دستور کار خود قرار داده است.

رهاسازی محدودآب سد شهر چای به سمت دریاچه ارومیهبه منظور اجتناب از هرگونه اخلال در تامین مصارف شرب شهر ارومیه ضمن پایش دقیق و کنترل ورودی و خروجی سد، ذخایر برفی حوضه، پیش‌بینی های هواشناسی در ماه‌های آینده، در صورت تحقق ورودی‌های پیش بینی شده در برنامه نسبت به رهاسازی کامل حقابه تکلیف شده برای سد شهرچای در برنامه ابلاغی اقدام خواهد شد.

با توجه به کاهش حدود 12 درصدی حجم آب ورودی به مخازن سدهای واقع در حوضه و کاهش حدود 50 درصدی ذخایر برف در بالادست سدها در 6 ماهه نخست سال آبی جاری نسبت به سال گذشته و نیز عدم پیش بینی مناسب بهاره توسط هواشناسی، در صورت تحقق ورودی‌های مورد انتظار و استمرار رهاسازی از سدها، تامین آب مصارف بخش‌های مختلف به ویژه آب شرب مطابق برنامه مدیریت منابع و مصارف ابلاغی و نیز ذخیره حجم آب مورد نیاز در پایان شهریور 1400، به دلیل عدم تحقق احجام آب ورودی در نظر گرفته شده در برنامه با مشکلات و چالش های جدی همراه خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)