• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۲۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
بین الملل » تحلیلی
با وجود تنش ميان آمريکا و چين؛​

شی جینپینگ در نشست سران درباره آب و هوا شرکت می‌کند

دولت چین اعلام کرد شی جینپینگ رئیس جمهور این کشور در نشست مجازی سران در مورد آب و هوا که این هفته با پیشنهاد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پکن‏، به رغم تنش‌های شدید دوجانبه بین آمریکا و چین، به نظر می‌رسد که دو کشور برای همکاری در زمینه آب و هوا مصمم هستند.
چین و آمریکا دو کشور بزرگ تولید کننده گاز‌های گلخانه‌ای در جهان هستند؛ بنابراین توافق آن‌ها برای موفقیت تلاش‌های بین المللی برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای که منشأ گرمایش زمین است‏، بسیار حیاتی است.
جو بایدن‏، رئیس جمهور آمریکا چهل تن از سران جهان از جمله همتایان چینی و روس خود شی جینپینگ و ولادیمیر پوتین را برای این نشست مجازی در مورد آب و هوا که روز‌های پنجشنبه و جمعه از طریق ویدیو کنفرانس برگزار خواهد شد، دعوت کرده است.
پس از خروج آمریکا از توافق آب و هوایی پاریس در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ (حدود چهار سال پیش)، این نشست به معنای بازگشت آمریکا به خط مقدم مقابله با گرمایش زمین است.
جو بایدن از نخستین روز ورود به کاخ سفید در تاریخ ۲۰ ژانویه، بازگشت امریکا به توافق آب و هوایی پاریس را فعال کرد.
وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه اعلام کرد شی جینپینگ از پکن به صورت آنلاین سخنرانی مهمی در نشست مجازی سران درباره آب و هوا ایراد خواهد کرد.
وزارت امور خارجه چین با اعلام این مطلب به گمانه زنی‌ها در مورد حضور شی جینپینگ در این نشست خاتمه داد؛ بنابراین به نظر می‌رسد که چین و آمریکا مصمم هستند تا برای همکاری فعالانه‌تر در مورد آب و هوا، اختلافاتشان را به طور موقت کنار بگذارند.
دو کشور در مورد موضوعات مختلفی با یکدیگر اختلاف دارند. واشنگتن به ویژه به سیاست چین در هنگ کنگ، در مورد تایوان و رفتار پکن نسبت به مسلمانان اویغور در منطقه سین کیانگ در شمال غربی چین و همچنین تجارت انتقاد دارد.
اما دو طرف روز شنبه در پایان سفر جان کری فرستاده امریکا در امور آب و هوا به شانگ‌های که در آنجا با همتای چینی خود شیه ژِنهوآ دیدار کرد، در زمینه تغییرات اقلیمی متعهد به همکاری شدند.
بازگشت آمریکا به توافق اب و هوایی پاریس ۱۹ فوریه لازم الاجرا شد. آمریکا پس از چین، بزرگترین منتشر کننده گاز‌های گلخانه‌ای در جهان به شمار می‌رود.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه به طور خلاصه موضع پکن را در مورد بازگشت آمریکا به این توافق اعلام کرد و گفت: «این یک بازگشت شکوهمندانه نیست. بیشتر شبیه بازگشت یک دانش آموز بد به مدرسه بعد از مدتی ترک مدرسه است.»
در نبود آمریکا در این توافق، چین نقش مهمی را در کنار اتحادیه اروپا در زمین مقابله با گرمایش زمین ایفا کرد.
رئیس جمهور چین اواخر سال ۲۰۲۰ اعلام کرد کشورش انتشار گاز دی اکسید کربن را پیش از سال ۲۰۳۰ شروع خواهد کرد تا بتواند سی سال بعد آن را به صفر برساند.
چین بزرگترین مصرف کننده زغال سنگ جهان است که به ویژه برای تولید برق مورد نیاز است. این کشور همچنین کشوری است که بیشترین سرمایه گذاری را در بخش انرژی‌های پاک کرده است.
جان کری در حاشیه سفرش به شانگ‌های اعلام کرده بود: «بحران آب و هوایی قابل حل نیست مگر آنکه چین در میز مذاکرات باشد.»
علاوه بر این نشست سران به ابتکار جو بایدن، همچنین رویداد‌های مهم دیگری در زمینه محیط زیست در سال ۲۰۲۱ پیش بینی شده است‏، از جمله پانزدهمین کنفرانس طرفین کنوانسیون تنوع زیستی (COP۱۵) که قرار است ماه اکتبر در چین برگزار شود و بیست و ششمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل (COP۲۶) که ماه نوامبر در گلاسگو برگزار خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
برنامه های یلدایی در قاب تلویزیون لرستان
کشف محموله سوخت قاچاق در رشت
نمایشگاه بین المللی کتاب استان کرمان
سردار وحیدی: جرات ندارند حزب‌الله را خلع سلاح کنند
اولویت دولت برای مسکن کارکنان نیرو‌های مسلح
گام تازه وزارت راه و شهرسازی برای تأمین زمین و تمرکززدایی
نظارت بر بازار رشت در آستانه‌ی شب یلدا
دریافت پایان کار، مشروط به اخذ رده انرژی
شور و اشتیاق خرید شب یلدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)