• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۴۷۸۹
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۵
خوزستان » اجتماعی

مخالفت با جامعه جاهلی؛ معرف شخصیت حضرت خدیجه (س)+ فیلم

حرکت بر خلاف جریان غالب جامعه جاهلی حجاز، کلید فهم شخصیت عمیق، مستقل، آزاده و خدامحور حضرت خدیجه کبری (س) است .

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، پژوهشگر تاریخ اسلام و نویسنده کتاب حضرت خدیجه (س)، همتای بی‌همتا می گوید : حضرت خدیجه (س) می‌تواند نمونه و الگویی کامل برای زنان جامعه و نسل امروز باشد زیرا حرکت بر خلاف جریان غالب جامعه جاهلی حجاز، کلید فهم شخصیت عمیق، مستقل، آزاده و خدامحور خدیجه (س) است  .
مخالفت با جامعه جاهلی؛ معرف شخصیت حضرت خدیجه (س)+ فیلم
مرضیه محمدزاده افزود : حضرت خدیجه (س) به روایت تاریخ از یک طرف جامع زیرساخت‌های کرامت انسان یعنی عقلانیت (دوراندیشی) و آزادگی (اخلاق) است و از طرف دیگر جاذبه‌های معنوی در شخصیت و زندگی وی نمایان است.
 
وی گفت : جلوه‌های این ویژگی‌ها هم در زندگی وی، قبل از همسری با پیامبر اکرم (ص) در تاریخ به ثبت رسیده است و هم در همسفری و معیّت با آن حضرت، کانون درایت، آرامش معنوی، صبر و پایداری بوده است، به طوری که در این راه هرگز کسی نتوانست در زندگی پیامبر (ص) به جایگاه خدیجه (س) نزدیک شود چه رسد که همپا و همتای او شود. به گواهی تاریخ آنچه مورخان از زندگی خدیجه (س) به ثبت رسانده‌اند تجلی عقلانیت، اخلاق و معنویت در شخصیت آن بانوی بزرگ است.

وی اظهار کرد: حضرت خدیجه (س) پیش از ازدواج با پیامبر (ص) نیز زنی استثنایی و نمونه در جامعه خود بود. او را بازرگان و متمکن، مظهر قداست، صاحب درایت و دوراندیشی معرفی کرده‌اند. بانویی که در عصر جاهلیت با فعالیت و مدیریت اقتصادی خود از طریق اشتغال به تجارت و استخدام مردان کارآمد و تولید ثروت چنان تندیس عفت، پاکدامنی، درستی و صداقت شد که معروف و مشهور به «سیده قریش» و «طاهره» شد .

این استاد دانشگاه اظهار کرد: لقب برتری نسبت به همه زنان عالم از جانب رسول‌الله (ص) به ایشان داده شد. پیامبر (ص)، خدیجه (س) را دوست می‌داشت و احترام می‏‌کرد و بر وی ثنا می‏‌گفت و او را از همه زنان عالم برتر می‌دانست و عظمت و شأن او را یادآور می‌شد. پیامبر (ص)، مقام خدیجه (س) را با القابی همچون «خیر نساء العالمین»، «فضل نساء الجنة» تکریم می‌کردند.

محمدزاده درباره امنیت روحی _ روانی پیامبر (ص) در کنار حضرت خدیجه (س) گفت: آن حضرت گلایه و شِکوه‌های خود را با وی در میان می‌گذاشت و خدیجه (س) ایشان را تسلی می‌داد و این‌ها همه حکایت از نقش معنوی خدیجه (س) در زندگی آن حضرت دارد.

نویسنده «حضرت خدیجه (س)، همتای بی‌همتا» ادامه داد: نقش و تأثیر معنوی او در ادای رسالت چنان بود که پیامبر (ص) در موارد متعدد بر این نقش اشاره می‌کرد، به طوری که در این راه خدیجه (س) همتا و نظیر ندارد. ایشان می‏‌فرمود: «خَدِیجَةُ وَ أَیْنَ مِثْلُ خَدِیجَةَ صَدَّقَتْنِی حِینَ کَذَّبَنِی النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِی عَلَی دِینِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِی عَلَیْهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِی أَنْ أُبَشِّرَ خَدِیجَةَ بِبَیْتٍ فِی الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِیهِ وَ لا نَصَب»: خدیجه (س) در صدر چهار زنی است که پیامبر (ص) آنان را بهترین زنان بهشت معرفی کرده‌اند.

این پژوهشگر تاریخ اسلام در ادامه بیان نقش حضرت خدیجه (س) در زندگی رسول‌الله (ص)، گفت: اگر بخواهیم برای این سخن که از دامان زن مرد به معراج می‌رود، مصداق کاملی بیابیم، آنگاه به خدیجه (س) و پیامبر (ص) خواهیم رسید.
مخالفت با جامعه جاهلی؛ معرف شخصیت حضرت خدیجه (س)+ فیلم
محمدزاده با بیان اینکه حمایت گسترده از رسول‌الله (ص) در جهت گسترش دین جدید، یکی دیگر از نقش‌های مهم حضرت خدیجه (س) است، افزود: درک منطقی خدیجه (س) نسبت به شخصیت و موقعیت پیامبر (ص) قبل از رسالت و پس از آن و نیز همراهی و حمایت گسترده ایشان به منظور توسعه دین به وضوح در گزارش‌های تاریخی بیان شده است.
 
بیشتر بخوانید : مبلغان باید بر اساس نیاز روز جامعه کار کنند

این استاد دانشگاه ادامه داد: ایشان ۲۵ سال در بحرانی‌ترین شرایط با مال خود آن حضرت را یاری کردند. با گفتار و کردار از ایشان دفاع کردند. هنگامی که همه دعوت پیامبر (ص) را تکذیب کردند، خدیجه ایمان آورد و آن حضرت را تصدیق کرد. حمایت گسترده از رسول خدا (ص) برای گسترش اسلام، نقش مهم و اساسی وی در زندگی آن حضرت بود.

 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیگیری مسابقات فوتبال لیگ برتر زیر ۱۸ سال آذربایجان غربی درمهاباد
ارائه خدمات درمانی، معیشتی و آموزشی جمعیت هلال احمر در چابکسر
فعالیت مدارس کیش از فردا ۲۲ آذر به روال عادی
صعود ۴ تیم دیگر به لیگ برتر شمشیربازی بانوان
دستگیری قاتل روستای آقا سید شریف
هفته ۱۵ لیگ یک فوتبال؛ توقف خارج از خانه صدرنشین مقابل هوادار
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت قوه قضائیه در آذربایجان شرقی
رقابت تیم‌های دانش آموزی در مرحله دوم مسابقات قرآنی آلا ۲ در صومعه سرا
قهرمانی البرز در مسابقات بوکس جوانان کشور
ایمن سازی ۹۵ درصد جمعیت دامی مهاباد در مقابله با تب برفکی
همایش استانی کوهپیمایی و صعود به قله گوشیر مراغه 
برتری بانوان ملوان بندرانزلی مقابل یاسام کردستان در گام دهم
رفتار غیرقانونی عده‌ای در مراسم ختمی در مشهد
صرفه‌جویی سالانه ۶ تا ۷ میلیارد دلار با اصلاح قیمت بنزین
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
شناورسازی قشم در لیگ دسته اول فوتبال باخت
درخشش ورزشکار کم توان شاهرودی در کشور
آماده‌باش کامل ستاد برف‌روبی رودهن
نایب‌قهرمانی استقلال جویبار در لیگ برتر کشتی
امداد هوایی اورژانس برای انتقال دو مصدوم از میمه به اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)