• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۰۴۳۲
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳
اقتصادی » اقتصاد کلان

سرمایه گذاری باعث پایداری روابط ایران و ترکیه می‌شود

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: براساس اسناد موجود، از سرمایه گذاری متقابل سرمایه گذاران در دو کشور ایران و ترکیه، حمایت می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمود واعظی در حاشیه بیست و هشتمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه افزود: باید به شرکت‌های علاقه‌مند به سرمایه گذاری در ایران یا ترکیه، توجه کنیم، چون علاوه بر روابط تجاری و صنعتی، سرمایه گذاری‌ها باعث پایداری روابط دو کشور می‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره سرمایه گذاری بخش خصوصی در دو کشور گفت: همواره تاکید می‌کنیم تجارت و روابط اقتصادی در بخش خصوصی محور اصلی باشد و دولت نیز حامی بخش خصوصی است اگر مشکلی به وجود آید از طریق دیپلماتیک حل می‌کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره افزایش حجم تجاری دو کشور در سال جاری نیز افزود: حجم تجاری دو کشور مانند دو سه ماه گذشته که افزایشی بود همچنان تا پایان سال روند افزایشی خواهد داشت.

واعظی تاکید کرد: اگر تحریم‌ها برداشته شود شاهد جهش رشد تجاری با ترکیه خواهیم بود و سرعت حجم تجاری به قبل از تحریم و به هدف گذاری انجام شده می‌رسد، چون زمینه همکاری بین شرکت‌های دو کشور وجود دارد.

وی گفت: ترکیه از قدیم یکی از مشتریان نفت ایران بوده، اما در سه سال گذشته خرید نفت متوقف شد و در صورتی که دوباره خرید نفت آغاز شود باعث گسترش سایر زمینه همکاری‌ها نیز خواهد شد.

واعظی افزود: روابط ایران و ترکیه در بین همسایگان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است این روابط در زمینه‌های سیاسی، منطقه‌ای، اقتصادی و بازرگانی است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: تنظیم روابط دو کشور که از طریق کمیسیون مشترک هر سال برگزار می‌شود نقشه راه را برای وزارت خانه‌های مختلف و سازمان‌ها مشخص می‌کند که روابط را چگونه پیش ببرند تا هدف گذاری برای آینده روابط انجام شود.

واعظی با اشاره به این که بین ایران و ترکیه عرصه همکاری بسیار گسترده‌ای وجود دارد افزود: ۵ کمیته از طریق ارتباط تصویری، کارشان را با ترکیه شروع کردند و به توافقاتی هم رسیدند که نتیجه آن برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی شد.

وی اضافه کرد: در این کمیسیون با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه تبادل نظر کردیم و به یک چارچوبی رسیدیم که بر اساس آن، سند بیست و هشتمین کمیسیون مشترک امضا شد.

واعظی گفت: در این سند همه ابعاد روابط علمی، گردشگری، فرهنگی و میراثی، گاز، انرژی، نیرو، حمل و نقل، تجاری، بانکی، گمرکی و صنعتی در قالب کمیته‌های گوناگون بحث و بررسی شد.

وی با اشاره به این که در مذاکرات امروز در زمینه محیط زیست همکاری استان‌های مرزی، گاز، پتروشیمی، نفت و کشاورزی نیز گفتگو شد افزود: قرار است به این موارد، توجه بیشتری شود که قطعا شاهد رشد تجاری خواهیم بود.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: هدف گذاری که قبل از تحریم برای حجم تجاری بین دو کشور انجام شده بود سالانه سی میلیارد دلار بود که در سه سال گذشته به خاطر جنگ اقتصادی و تحریم، خرید نفت از ایران کاهش پیدا کرد و در یک سال گذشته نیز کرونا باعث شد حجم تجاری دو کشور کاهش بیشتری پیدا کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

واعظی افزود: خوشبختانه در سه ماه گذشته حجم روابط تجاری ایران و ترکیه افزایشی بود که نشان می‌دهد صنعتگران و تجار ایران و ترکیه برای دور زدن کرونا و بی اثر شدن تحریم، راهی پیدا کرده اند.

وی تاکید کرد: این بی اثر شدن تحریم را با بسیاری از کشور‌های دیگر نیز که با آن‌ها روابط تجاری داریم، مشاهده می‌کنیم که اقبال آن‌ها نسبت به همکاری با ایران گسترش پیدا کرده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: امروز دوباره به هدف گذاری سالانه سی میلیارد دلاری مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه، هر دو طرف تاکید کردیم.

واعظی افزود: امروز بر موافقت نامه ترجیحی و موضوع حمل و نقل نیز تاکید شد.

وی گفت: به دلیل روابط با ترکیه و ترانزیت با اروپا در مرز بازرگان صف طولانی تشکیل می‌شود که بر اساس تبادل نظر امروز قرار شد علاوه بر مرز بازرگان از مرز دیگری هم استفاده کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: درباره روابط بانکی، گمرکی، سلامت و تجهیزات پزشکی نیز بحث و تبادل نظر شد و از آن جایی که حدود یک تا دو ماه دیگر تولیدکننده واکسن کرونا خواهیم بود بعد از تولید و استفاده در داخل، اگر کشور‌های دوست مایل بودند می‌توانند از آن استفاده کنند.

اجازه ندهیم کرونا و تحریم بر روابط ایران و ترکیه تاثیر بگذارد

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب بیش از ۱۶ کیلومتر نیوجرسی در جاده‌های بروجن
بازیکن استقلال به تیم فوتبال امید دعوت شد
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
کمبود پزشکان متخصص و تجهیزات مشکل اصلی بیمارستان گرمی
حل تنش‌های افغانستان و پاکستان محور گفتگوی تلفنی متقی و عراقچی
اختصاص ۴ همت به بخش زیر ساخت و مرمت آثار تاریخی
درخشش پرتوماکاران مراغه ای در مسابقات کشوری کونگ فو
حضور داور چهارمحال و بختیاری درمسابقات کشوری دوی کوهستان
آغاز اصلاح ۱۰ کیلومتر شبکه آب شرب سرخس
حجت‌الاسلام رستمی به‌عنوان رئیس ستاد ازدواج دانشگاهیان منصوب شد
اجرای طرح ملی «عدالت ورزشی» ویژه بانوان کم‌برخوردار در همدان 
وضعیت نامطلوب ذخیره آب سد کرج
«هانی‌پات»، ظاهری فریبنده، اما خطرناک
بازدید شبانه دادستان اردکان از صنایع آلاینده
شوراهای اسلامی شهر و روستا؛ نماد حضور مردم در حکمرانی و پیشران توسعه محلی
حضور رئیس جمهور در جسه علنی سه شنبه مجلس
برپایی نمایشگاه صنعت و ابزار مازندران با حضور ۵۰ برند داخلی و خارجی
اعزام دومین گروه زائران عمره گزار به سرزمین وحی + فیلم
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی
نسل جدید مخاطبان یوسف پیامبر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)