• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۲۷۰۶
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
بین الملل » غرب آسیا
در یادداشتی بررسی شد؛

تحلیل روز؛ از موشک پرانی‌ها تا آتش سوزی در پالایشگاه نفت حیفا

انفجار در کارخانه نظامی «تومر»، اصابت موشک به نزدیکی «دیمونا»، موشک باران مناطق اشغالی و آتش سوزی در «حیفا»، اتفاقات ۱۰ روز گذشته در سرزمین‌های اشغالی است که باعث سردرگمی سران صهیونیست شده است.

از موشک پرانی‌ها تا آتش سوزی در پالایشگاه نفت حیفا   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما‏؛ «محمدرضا تقی زاده» کارشناس مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت، رژیم اشغالگر قدس که به قدرت نظامی خود می‌نازد، در روز‌های اخیر به گونه‌های مختلفی مورد هدف قرار گرفته است که سران این رژیم حتی نمی‌دانند از کجا ضربه خورده اند.
در این نوشتار اتفاقات ۱۰ روز گذشته در سرزمین های اشغالی و استیصال سران رژیم صهیونیستی در برابر این اتفاقات بررسی می‌شود.


انفجار در کارخانه نظامی «تومِر»
رسانه‌های رژیم صهیونیستی ۲۱ آوریل ۲۰۲۱ (یکم اردیبهشت ۱۴۰۰) از انفجار بزرگ در مرکز فلسطین اشغالی خبر دادند؛ این رسانه ها، در پی قوانین و سانسور شدیدی که ارتش رژیم صهیونیستی بر آن‌ها اعمال می‌کند، این انفجار را یک حادثه نه‌چندان مهم جلوه دادند، اما حجم آتش و دود برخاسته از این انفجار در فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده از آن به حدی بود که امکان بی اهمیت جلوه دادن آن وجود نداشت.

از موشک پرانی‌ها تا آتش سوزی در پالایشگاه نفت حیفا
بعد از این انفجار، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» فاش کرد که این انفجار در کارخانه نظامی مهمی به نام «تومِر» وابسته به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در شهر «الرمله» رخ داده است.
رسانه‌های صهیونیست بسیار تلاش کردند از ارائه جزئیات بیشتر از این حادثه، دلیل، ماهیت و فعالیت کارخانه اجتناب کنند؛ تا جایی که «ادی کوهن» روزنامه نگار مشهور صهیونیست در صفحه کاربری خود در توئیتر ویدئویی را از این انفجار منتشر کرد و نوشت: «انفجاری مبهم در شمال اسرائیل!».
تلاش صهیونیست‌ها برای کتمان انفجار در کارخانه نظامی «تومِر» نشان داد که این کارخانه، مرکز نظامی مهمی است و فعالیت‌های مهمی انجام می‌دهد.
در وبگاه شرکت تومر رژیم صهیونیستی، این شرکت و ماموریت آن اینگونه تعریف شده است: «تومر یک کمپانی نظامی است که پیشگام در تولید و توسعه فناوری پیشرانه راکتی است. تومر سامانه‌های راکتی را تولید و آن را توسعه می‌دهد که در سامانه‌های تسلیحاتی هوایی، زمینی و دریایی به‌کار می‌روند».
در ادامه آمده است: «موتور‌های موشک‌های پیکان، ماهواره‌بر «شاویت»، سامانه‌های پدافند هوایی «اِلراد» ELRAD و راکت‌های توپخانه‌ای در میان این سامانه‌های تسلیحاتی است. کمپانی تومر با فعالیت به عنوان یک کسب‌وکار تجاری، مؤلفه‌های ضروری و حیاتی را برای توانمندی‌های نظامی اسرائیل فراهم می‌کند».
وبگاه شرکت تومر رژیم صهیونیستی درباره تعداد کارکنان و تخصص‌های آنان اینگونه نوشته است: «تومر در سال ۲۰۱۵ و در موازات فرایند خصوصی‌سازی صنایع نظامی اسرائیل تأسیس شد. نیروی کار این کمپانی حدود ۵۵۰ کارمند است که بسیاری از آن‌ها در فناوری‌های پیشرفته و نوآورانه متخصص هستند. بسیاری از متخصصان ما دارای مدارک دکتری، دانشمند، مهندس، فیزیکدان، شیمی‌دان و دیگر حوزه‌های تخصصی علمی هستند».
در ۳۱ مه ۲۰۲۰ (۱۱ خرداد ۱۳۹۹) نیز وبگاه «کالکالیست تِک» مطلبی درباره کارخانه نظامی «تومِر» منتشر کرد. این وبگاه نوشت، «روی کاغذ شاید شبیه یک استارت‌آپ باشد. یک کمپانی تازه تأسیس که فناوری‌های پیشرفته تولید کرده و مدیریت بسیار محرمانه‌ای دارد. در حقیقت، تومر یک کمپانی است که هدف آن قرار داشتن در مرکزیت تخصص حوزه پیشرانه‌های راکتی است».

بنابراین می‌توان گفت، هدف قرار گرفتن تومر به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز مهم نظامی رژیم صهیونیستی، نشان داد که عمق سرزمین‌های اشغالی در تیررس حملات قرار گرفته اند.


انفجار در تاسیسات اتمی «دیمونا»
سران رژیم صهیونیستی که در شوک انفجار در کارخانه نظامی تومر بودند و هنوز از آن رها نشده بودند، بار دیگر شوکه شدند، زیرا مرکز هسته‌ای رژیم صهیونیستی یعنی تاسیسات اتمی «دیمونا» ۲۲ آوریل ۲۰۲۱ (دوم اردیبهشت ۱۴۰۰) با موشک مورد هدف قرار گرفت و سامانه‌های دفاعی این رژیم نیز موفق به رهگیری آن نشدند.

از موشک پرانی‌ها تا آتش سوزی در پالایشگاه نفت حیفا
تاسیسات هسته‌ای دیمونا جزء حفاظت شده‌ترین تاسیسات در کل رژیم صهیونیستی است و این رژیم نهایت سیستم‌های دفاعی خود را برای دفاع از این تاسیسات مستقر کرده است؛ سیستم‌هایی که برای هیچ جای دیگر حتی برای تل آویو هم استفاده نمی‌شود.
طبق اظهار نظر برخی کارشناسان حداقل سه لایه دفاع هوایی برای دفاع از این تاسیسات ایجاد شده است. همچنین رسانه‌های صهیونیستی چندی پیش از تقویت سپر پدافندی در اطراف آن خبر دادند که حلقه‌های امنیتی اجازه نزدیک شدن افراد را در شعاع ۱۰ کیلومتری نمی‌دهند.
به هر حال، شلیک موشک به نزدیکی دیمونا که در عمق رژیم صهیونیستی قرار دارد، باعث نگرانی عمیق شهرک نشینان صهیونیست و محافل نظامی و امنیتی این رژیم جعلی شده است.
روزنامه «یسرائیل هیوم» در گزارشی به سراغ اهالی مناطق اشغالی اطراف دیمونا رفت و از زبان آن‌ها شنید که «پدافند هوایی ارتش اسرائیل هیچ واکنشی را به این موشک نداشته است».
شهرداران شهرک‌های صهیونیست نشین منطقه دیمونا هم در این باره به «یسرائیل هیوم» گفتند: «در حال حاضر بزرگ‌ترین دغدغه ما آن است که اطمینان دهیم این منطقه در امنیت قرار دارد».
در همین زمینه، «جای بیخور» تحلیلگر امنیتی و سیاسی صهیونیست نوشت: «در کنار فلج شدن اوضاع سیاسی، اقتصادی و روابط خارجی شاهد گرایش اسرائیل به سوی یک بحران امنیتی هم هستیم. یک موشک ناشناخته از منطقه‌ای به سوی دیمونا شلیک شد تا صدای آژیر خطر به صدا درآید.»
این حمله به سران رژیم صهیونیستی که در طول سالیان متمادی تبلیغات بسیاری بر روی نفوذ ناپذیر بودن سامانه گنبد آهنین انجام می‌دادند، ثابت کرد که این سامانه بسیار ناکارامد و قابل نفوذ است.
اگر این موشک به تاسیسات هسته‌ای رژیم صهیونیستی اصابت می‌کرد، سرزمین‌های اشغالی به جهنمی برای صهیونیست‌ها تبدیل می‌شد.


موشک باران شهرک‌های صهیونیست نشین
۲۴ آوریل ۲۰۲۱ (چهارم اردیبهشت ۱۴۰۰)، پس از حمله نظامیان صهیونیست به نمازگزاران فلسطینی در قدس اشغالی، گروه‌های مقاومت در پاسخ به این حملات، ۳۶ موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک کردند که سامانه‌های دفاعی رژیم صهیونیستی تنها موفق به رهگیری ۶ موشک شدند.

از موشک پرانی‌ها تا آتش سوزی در پالایشگاه نفت حیفا
این حملات که پس از حملات اخیر به مراکز حساس نظامی و اتمی رژیم صهیونیستی صورت گرفت، باعث وحشت صهیونیست‌ها شد.
ساعاتی پس از حمله به سرزمین‌های اشغالی، رژیم صهیونیستی با دستپاچگی، اقدام به بمباران مرکز نوار غزه کرد. این حمله توپخانه‌ای به یک مرکز ایست و بازرسی در شرق البریج (مرکز غزه) و زمین زراعی در منطقه القراره صورت گرفت.
پاسخ گروه‌های مقاومت به حملات رژیم صهیونیستی به سران این رژیم فهماند که اگر جنگی میان آنان رخ دهد، سرزمین‌های اشغالی و شهرک‌های صهیونیست نشین با خاک یکسان خواهند شد.

آتش سوزی در پالایشگاه نفت حیفا
شامگاه ۳۰ آوریل ۲۰۲۱ (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰) رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که یکی از تأسیسات پالایشگاه نفت «بی ز ان -BZN» در بندر حیفا دچار آتش‌سوزی شده است؛ این رسانه‌ها خراب شدن یکی از لوله‌های این تأسیسات را عامل این آتش سوزی عنوان کردند.

از موشک پرانی‌ها تا آتش سوزی در پالایشگاه نفت حیفا
آتش سوزی در حیفا که بعد از اتفاقات اخیر (حمله به دیمونا، انفجار در کارخانه تومر و موشک باران شهرک‌های صهیونیست نشین) رخ داد بار دیگر در سرزمین‌های اشغالی وحشت و هراس به راه انداخت.
سران رژیم صهیونیستی از اتفاقات اخیر در سرزمین‌های اشغالی کلافه و سردرگم شده اند؛ حال این روز‌های سران رژیم صهیونیستی را «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان بیش از ۲۰ سال پیش بسیار زیبا توصیف کرد: «اسرائیل از خانه عنکبوت، سست‌تر است».
سران رژیم صهیونیستی که از بدو تاسیس تاکنون، جنایات فراوانی را با حمایت‌های آمریکا و کشور‌های غربی علیه مردم مظلوم منطقه غرب آسیا به ویژه فلسطین انجام داده اند، به دنبال راهی برای فرار از این جهنم خود ساخته هستند.

جمع بندی
اتفاقات ۱۰ روز گذشته در سرزمین‌های اشغالی نشان داد که رژیم صهیونیستی نقاط ضعف بسیار کُشنده‌ای دارد و امنیت این رژیم بسیار شکننده است.
اتفاقات اخیر همچنین پیام بسیار مهمی برای سران رژیم صهیونیستی به همراه داشت که اگر شرارت‌های آن در منطقه ادامه یابد، پاسخ‌های جدی را دریافت خواهند کرد؛ ضرباتی که عمق مناطق اشغالی را هدف قرار می‌دهد.
در نهایت باید گفت، بی‌ثباتی سیاسی به دنبال برگزاری چهار انتخابات پارلمانی در دو سال گذشته، بحران سیاسی در تشکیل کابینه و دو دستگی سیاسی، اعتراضات خیابانی علیه کابینه نتانیاهو، پیگیری پرونده‌های قضایی فساد نتانیاهو و اطرافیانش، افزایش مهاجرت از سرزمین‌های اشغالی، افزایش ابتلا به کرونا و همچنین حملات اخیر به مراکز حساس نظامی و هسته‌ای در عمق سرزمین های‌اشغالی به وضوح نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی به پایان حیات منحوس خود نزدیک شده است.

نویسنده: محمدرضا تقی زاده
کارشناس مسائل غرب آسیا

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
خانه عنکبوت...

ان شاء الله وعده امام خامنه ای روحی فداه به زودی محقق می‌شود که فرمودند اسرائیل بیست و پنج سال آینده رو نخواهد دید.الهی آمین
با سلام
زدی ضربتی ... ضربتی نوش کن
هر چه زودتر بهتر ، منتظر ریشه کن شدن این غده ی سرطانی از سرزمین های اسلامی هستیم .
نظر شما
آخرین اخبار
فرهنگ سازی مالیات آبادانی به دنبال دارد 
صیانت از وفاق ملی وظیفه همه مسئولان است
احداث ۶۰ کیلومتر راه روستایی در سراب
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی