• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۴۷۴۷
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
علمی و فرهنگی » معارف
یک پژوهشگر مذهبی:

زندگی معنوی در سایه آرامش الهی ایجاد می‌شود

زندگی معنوی در سایه آرامش الهی ایجاد می‌شود و طوفان‌های حوادث با این آرامش، انسان را از مسیر صحیح منحرف نمی‌کند.

زندگی معنوی در سایه آرامش الهی ایجاد می‌شودبه گزارش خبرنگار حوزه معارف گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ پیامبر اکرم (ص) در بیستمین روز از ماه مبارک رمضان اینگونه دعا کردند: اَللّهُمَّ افْتَحْ لِی فِیهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ وَ أَغْلِقْ عَنِّی فِیهِ أَبْوَابَ النِّیرَانِ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِتِلاوَةِ الْقُرْآنِ یا مُنْزِلَ السَّکینَةِ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ. خدایا در این ماه در‌های بهشت‌هایت را به رویم باز کن و در‌های آتش دوزخ را به رویم ببند و به تلاوت قرآن موفقم بدار،‌ای فرو فرستنده آرامش در دل مؤمنان.

حجت الاسلام علی‌رضا شاه فضل قمصری گفت: در اولین فراز از دعای امروز از خدا می‌خواهیم در‌های بهشت را به روی ما باز کند. منظور از بازشدن در‌های بهشت این است که به ما توفیق عمل خیر عنایت کند تا به این وسیله زمینه ورود به بهشت برای ما فراهم گردد؛ بنابراین فراهم شدن زمینه برای انجام کار‌های نیک و ایجاد انگیزه برای انجام این کار‌ها از مصادیق باز شدن در‌های بهشت است.

در ادامه این دعا از خدا می‌خواهیم در‌های آتش جهنم را به روی ما ببندد. یعنی برای ما زمینه‌ای فراهم کند تا از انجام کار‌های گناه دوری کنیم. فراهم شدن زمینه گناه می‌تواند انگیزه فعل گناه را در انسان تقویت کند و فراهم شدن زمینه انجام کار خیر نیز انگیزه کار خیر را در انسان ایجاد می‌کند.

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: نکته مهم در این دو فراز این است که انجام هر کار خیر زمینه را برای کار خیر دیگر فراهم می‌کند و انجام کار زشت زمینه انجام کار‌های زشت دیگر را فراهم می‌کند. زهی توفیق و سعادت برای انسان است اگر خدا با وجود اینکه کار خیر نمی‌کنیم، زمینه کار خیر را برای ما فراهم کند و اگر گناه می‌کنیم خدا به ما لطف کند و زمینه کار‌های شر دیگر را از بین ببرد. یکی از نقش‌های دعا این است که این زمینه‌ها را برای فرد ایجاد می‌کند.

در فراز دیگر این دعا از خدا توفیق تلاوت قرآن را طلب می‌کنیم. رمضان ماه نزول قرآن است و تلاوت قرآن در این ماه برکات زیادی دارد. بسیار نیکو است انسان با برنامه ریزی در این ماه حداقل یک دور کامل قرآن کریم را تلاوت کند و به قدر وسع خود در فهم آیات قرآنی بکوشد. در آخرین آیه سوره مزمل سفارش شده است که فاقروا ما تیسر من القرآن یعنی در حد توان خود قرآن بخوانید.

استاد معارف دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: امروزه با وجود وسایلی مانند تلفن همراه، قرآن به راحتی در دسترس انسان است و می‌تواند هر گاه علاقه داشت آن را بخواند یا آیات قرآن را گوش کند و هر گاه آمادگی داشت، با رجوع به نرم افزار‌های تفسیر قرآن در فهم معانی قرآن کوشا باشد. ماه رمضان می‌تواند بهترین زمینه برای انس با قرآن باشد تا فرد بتواند با لذت بردن از این انس بعد از ماه رمضان نیز به تلاوت روزانه قرآن ادامه دهد.

حجت الاسلام شاه فضل اضافه کرد: در آخرین فراز دعا، خدا به عنوان آرامش دهنده قلوب مومنین مورد خطاب قرار می‌گیرد. اگر آرامش الهی در قلب انسان ایجاد شود، می‌تواند یک زندگی معنوی در سایه این آرامش داشته باشد و طوفان‌های حوادث زندگی او را از مسیر صحیح زندگی بازندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)