• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۴۸۶۶
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
بین الملل » غرب آسیا
در یادداشتی بررسی شد؛

تحلیل روز؛ بایدن و مسئله فلسطین در صد روز اول کاری

«جو بایدن» از زمان تصدی پست ریاست جمهوری آمریکا نشان داده مانند رئیسان جمهوری پیشین این کشور درصدد تامین منافع رژیم صهیونیستی است.

تحلیل روز؛ بایدن و مسئله فلسطین در صد روز اول کاری   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما‏؛ «محمدرضا تقی زاده» کارشناس مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت، جو بایدن ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ کار خود را به عنوان رئیس‌ جمهوری آمریکا آغاز کرد و برخی از سازشگران فلسطینی از آمدن بایدن خوشحال بودند؛ اما هر چه از زمان ورود بایدن به کاخ سفید می‌گذرد مشخص می‌شود که او نیز دل باخته و دوستار رژیم صهیونیستی است.
در این نوشتار رویکرد بایدن در قبال مساله فلسطین در صد روز اول کاری بررسی می‌شود.


مواضع بایدن در قبال رژیم صهیونیستی
جو بایدن با حدود نیم قرن سابقه سیاستمداری، بیش از هر سیاستمدار دیگری در جهان، رژیم صهیونیستی و سران آن را می‌شناسد و با آن‌ها دیدار و گفتگو کرده است؛ او کسی است که حتی با «گلدا مایر» نخست‌وزیر دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی رژیم صهیونیستی ملاقات کرده و بر اساس گفته‌های خودش، دیدار‌های خوبی با او داشته است.
بایدن خود را یک «صهیونیست» و دوستدار واقعی رژیم صهیونیستی می‌ داند و حتی گفته است برای «صهیونیست» بودن، لازم نیست که یهودی باشید.
کارنامه رای‌دادن‌های بایدن در سنای آمریکا در راستای منافع رژیم صهیونیستی، دوستی واقعی او با رژیم نامشروع صهیونیستی را ثابت می کند.
جو بایدن در دوره‌های مختلف با افتخار گفته که «بسیار بیشتر از افراد لابی ایپک (کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل)، برای ایپک و اسرائیل، پول گردآوری کرده‌است».

تحلیل روز؛ بایدن و مسئله فلسطین در صد روز اول کاری
همچنین «جو بایدن» زمانی که معاون باراک اوباما بود، در نشستی با یک گروه صهیونیست در واشنگتن گفت: «حمایت آمریکا از امنیت اسرائیل، تزلزل ناپذیر است.»
بایدن در سال ۲۰۱۹ نیز در سخنرانی خود در دانشگاه نیویورک تاکید کرد: «صرف نظر از اینکه با سران فعلی اسرائیل مخالف باشیم، تعهدات جدی خودمان را باید در قبال امنیت اسرائیل حفظ کنیم.»
جو بایدن همچنین درباره توافق صلح میان امارات و رژیم صهیونیستی گفته بود: «پیشنهاد امارات برای به‌رسمیت‌شناختن اسرائیل اقدامی مبارک و شجاعانه و به‌شدت موردنیاز زمامداری است.»
بایدن همچنین از زمان رسیدن به پست ریاست جمهوری آمریکا که مانند رئیسان جمهوری پیشین این کشور بدون حمایت لابی‌های صهیونیست ممکن نبود، تصمیماتی اتخاذ کرده که در راستای منافع رژیم صهیونیستی است؛ از جمله این تصمیمات می‌توان به لغو نکردن تصمیم «دونالد ترامپ» در به رسمیت شناختن قدس، انتقال ندادن سفارت آمریکا از قدس به مکان سابقش در تل‌آویو و همچنین تعهد به تامین امنیت رژیم صهیونیستی بر اساس راهبرد امنیت ملی ۲۰۲۱ آمریکا اشاره کرد.
جو بایدن همچنین در این مدت از راه حل تشکیل دو دولت حمایت کرده است؛ این اعلام موضع پس از دیدار «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا با «مئیر بن شابات» همتای صهیونیست خود در واشنگتن به صورت بیانیه‌ای اعلام شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «دولت بایدن همچنان از تلاش‌ها برای تحقق صلح بین اسرائیل و فلسطینیان از طریق راه حل تشکیل دو کشور حمایت می‌کند.»
این بیانیه می‌افزاید، «ایالات متحده به تعهد خود به امنیت اسرائیل پایبند است و تلاش خود را برای تقویت همکاری میان آمریکا و اسرائیل در همه عرصه‌ها به کار می‌بندد.»
با توجه به مواضع بایدن در قبال رژیم صهیونیستی می‌توان گفت مواضع وی تایید مجددی است بر اینکه تفاوتی میان دولتمردان آمریکا در حمایت و همراهی با رژیم صهیونیستی وجود ندارد و بایدن نیز همان راه ترامپ و روسای جمهور پیشین آمریکا را طی خواهد کرد.


تاریخچه راهکار تشکیل دو دولت
رژیم صهیونیستی و سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) برای حل و فصل اختلافات خود در سال ۱۹۹۳، پیمان اسلو را امضا کردند؛ این پیمان که بر پایه «راه‌حل دو دولتی» قرار داشت، دارای نقاط مبهمی زیادی نیز بود؛ وضعیت مسائلی چون مرزها، شهرک‌ها، آوارگان، امنیت، بیت المقدس، مناطق اشغالی در سال ۱۹۶۷ در این پیمان مشخص نشدند.

تحلیل روز؛ بایدن و مسئله فلسطین در صد روز اول کاری
آوارگان فلسطینی بیش از هر کس دیگری از پیمان اسلو ضربه خورده‌اند. در حالیکه سازمان آزادیبخش فلسطین، خود را عمدتا جنبشی می‌نامید که از میان آوارگان برخاسته و در جهت منافع آن‌ها ایجاد شده است، اما این پیمان به مسئله آوارگان، تنها به عنوان یکی از مسائلی اشاره می‌کند که هیچ چارچوب یا مرجع اصلی ندارد.
حل نشدن معضل کمبود آب در مناطق فلسطینی و امتناع رژیم اشغالگر قدس در اجازه دادن به فلسطینی‌ها برای حفر چاه در مناطقی که از لحاظ داشتن آب‌های زیرزمینی بسیار غنی است، یکی دیگر از مواردی بود که در پیمان اسلو به آن اشاره نشده است.
ادامه شهرکسازی صهیونیست‌ها و نبود محدودیت در این جنایت آشکار، یکی دیگر از موارد مبهم در پیمان اسلو است؛ مذاکره کنندگان فلسطینی در پیمان اسلو سعی داشتند که ساخت تمام شهرک‌های رژیم صهیونیستی را به تعلیق درآورند، اما در انجام آن شکست خوردند و اکنون با گذشت ۲۸ سال از امضای این پیمان، صهیونیست‌ها در غیاب یک چارچوب مناسب، آزادانه و در هرکجا و هر زمانی که اراده کنند، بدون هیچ گونه محدودیت قانونی، به ساخت و ساز خود ادامه می‌دهند. در حال حاضر، شهرک‌های صهیونیست نشین در مناطق اشغالی، نسبت به سال ۱۹۹۳، دوبرابر شده است.
مردم مظلوم فلسطین نیز که بیش از ۷۰ سال است، سرزمین مادریشان اشغال شده است، بار‌ها با برگزاری تظاهرات، خروج از پیمان اسلو و لغو سازش با رژیم صهیونیستی و آمریکا را خواستار شده اند.
مردم فلسطین معتقدند پیمان اسلو به جای آنکه صلحی دائم را برای آن‌ها به ارمغان آورد، به عامل اصلی ادامه اشغال فلسطین به دست رژیم صهیونیستی تبدیل شده است؛ به عقیده آنها، این پیمان از جهات بسیاری به نفع رژیم صهیونیستی و پایمال کننده حقوق مردم فلسطین است؛ بنابراین اصرار بایدن برای راه حل تشکیل دو دولت بی مورد است و با توجه به شرایط موجود این اتفاق نخواهد افتاد.

علاج مساله فلسطین
از زمان اشغال سرزمین فلسطین توسط صهیونیست ها، دولت‌های غربی از جمله آمریکا طرح‌هایی را برای حل مسئله فلسطین ارائه کرده اند که این طرح ها، چون بدون توجه به خواست و اراده و پشتوانه حقیقی مردم فلسطین بود، به نتیجه نرسیدند.

تحلیل روز؛ بایدن و مسئله فلسطین در صد روز اول کاری
حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۲ ژانویه ۲۰۱۷ (سوم بهمن ۱۳۹۵) در ششمین کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین با اشاره به طرح‌های سازشگرانه غربی‌ها درباره مساله فلسطین گفتند: «مشکل روند سازش فقط در این نیست که با کوتاه آمدن از حقّ یک ملّت، به رژیم غاصب مشروعیّت میدهد، که خود خطائی بزرگ و نابخشودنی است، بلکه مشکل در آن است که اساساً هیچ تناسبی با شرایط کنونی مسئله‌ی فلسطین ندارد و خصلت‌های توسعه‌طلبانه و سرکوبگرانه و آزمندانه‌ی صهیونیست‌ها را در نظر نمیگیرد.»
ایشان همچنین در پنجم فوریه ۲۰۲۰ (۱۶ بهمن ۱۳۹۸) در دیدار اقشار مختلف مردم تصریح کردند: «علاج مسئله‌ی فلسطین چیست؟ ... علاج اساسی و زیربنائی مسئله‌ی فلسطین، همان مطلبی است که ما چند سال قبل گفتیم و در مراکز مهمّ بین‌المللی هم این ثبت شده است؛ از همه‌ی مردم فلسطینیّ‌الاصل، نه آن که مال فلان کشور است و آمده در منطقه‌ِی فلسطین ساکن شد، آن که اهل فلسطین است و از هر مذهبی ــ چه مسلمان، چه مسیحی، چه یهودی؛ چون بعضی از فلسطینی‌ها مسلمانند، بعضی مسیحی‌اند، بعضی یهودی‌اند ــ نظرخواهی بشود و نظامِ مورد قبول آن‌ها سرِ کار بیاید و آن نظام بر تمام سرزمین فلسطین [حکومت کند]، نه فقط فرض کنید که مربوط به آن محدوده‌ی به قول خودشان سرزمین‌های اشغالی؛ یک بخشی از فلسطین را میگویند سرزمین اشغالی؛ در همه‌ی فلسطین، یک حکومتی با رأی عمومی مردم باید سرِ کار بیاید که درباره‌ی مسائل فلسطین تصمیم‌گیری کند، درباره‌ی امثال نتانیاهو و دیگران هم خودشان تصمیم‌گیری کنند. اختیار دست آن‌ها است. این تنها راهی است که برای صلح در فلسطین و حلّ مسئله‌ی فلسطین وجود دارد.»

جمع بندی
مواضع «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در قبال مساله فلسطین نشان می‌ دهد تفاوتی بین دو حزب جمهوری خواه و دموکرات آمریکا وجود ندارد و این دو حزب درصدد تامین منافع رژیم نامشروع صهیونیستی هستند.
طرح های آمریکایی‌ها که گاهی با عنوان معامله قرن و گاهی با عنوان حمایت از راه حل دو دولتی مطرح می‌شود، نشان می دهد که این طرح‌ها در جهت عبور از حقوق مشروع و تاریخی ملت فلسطین و صرفا" در راستای ادامه اشغالگری رژیم صهیونیستی است؛ این طرح‌ها حلقه‌ای از یک توطئه بزرگ صهیونیستی است که با عقد قرارداد‌های سازشکارانه خاتمه نخواهد یافت.
کشور‌های غربی به ویژه آمریکا باید بدانند که ملت فلسطین همانند هر ملت دیگری باید از حق بازگشت و تعیین سرنوشت خود در چارچوب منشور حقوق بین الملل برخوردار باشند.
آنها همچنین باید بدانند تداوم اشغال سرزمین فلسطین و استمرار اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی، بر عزم و اراده ملت ستمدیده فلسطین در مقابله با صهیونیست‌ها خواهد افزود و آزادی خواهان جهان نیز در کنار مردم فلسطین در روز جهانی قدس، بار دیگر آزادی سرزمین فلسطین از اشغال صهیونیست‌ها و بازگشت آوارگان فلسطینی را خواستار خواهند شد.

نویسنده: محمدرضا تقی زاده
کارشناس مسائل بین الملل

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد علی کریمی ، آواز ایرانی از زنجان به جهان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)