• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۰۵۲۷
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

ارایه ۳۶۰۰ تصویر پژوهشی از آثار کتابخانه ملی ملک به پژوهشگران

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از تهیه و ارایه تصویر دیجیتال ۳ هزار و ۶۰۰ اثر این کتابخانه در چارچوب ارایه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران در سال ۱۳۹۹ خبر داد.

بارایه ۳۶۰۰ تصویر پژوهشی از آثار کتابخانه ملی ملک به پژوهشگرانه گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، آقای دکتر غلامرضا خواجه‌سروی با بیان این خبر افزود: در مجموع تصویر دیجیتال حدود هزار و صد نسخه و رساله خطی در ۳۴ هزار برگ، نزدیک به هزار و ۵۰۰ اثر چاپ سنگی و حدود هزار برگ سند تاریخی گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک از سوی کارشناسان این موسسه در سال گذشته آماده و برای پژوهشگران فرستاده شد.

او با اشاره بر این که بیش از ۱۵۰ پژوهشگر داخلی و خارجی از این خدمات غیر حضوری کتابخانه ملی ملک در سال گذشته بهره‌مند شدند، افزود: درخواست تصویر متون ادبی و تاریخی فارسی و عربی، همچنین آثاری در حوزه‌های پزشکی سنتی، نجوم، دین و حدیث موجود در گنجینه ملی ملک، بیش‌تر مورد توجه این مخاطبان برای نگارش آثار پژوهشی همچون پایان‌نامه بوده است.

مدیرعامل مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با بیان این که بیش‌تر مخاطبان غیر ایرانی دریافت تصویر آثار گنجینه ملک از محققان و دانشجویان ساکن ترکیه، سپس عراق بوده‌اند، افزود: خدمات غیر حضوری بخش کتابخانه این موسسه به پژوهشگرانی از کشور‌های ژاپن، چین، آلمان، سوریه، مصر، قطر، آمریکا و ازبکستان نیز ارائه شد.

ارائه خدمات متنوع

خواجه‌سروی از ارایه تصویر نسخه‌های خطی و چاپ سنگی، اسناد و آثار موزه‌ای این گنجینه به پژوهشگران به عنوان مهم‌ترین خدمت پژوهشی کتابخانه و موزه ملی ملک در سال ۱۳۹۹ نام برد و گفت: نزدیک به ۶۰۰ مورد خدمات مشاوره غیر حضوری نیز در سال گذشته از سوی این موسسه به محققان در حوزه‌های کتاب‌شناسی، نسخه‌های خطی و انتخاب موضوعات پژوهشی ارایه شد.

استقبال از خدمات پژوهشی

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با تاکید بر این که در سال‌های گذشته اهل علم و پژوهش می‌توانستند به شیوه‌های حضوری و غیر حضوری از منابع این گنجینه بهره بگیرند، یادآور شد: با توجه به محدودیت‌های ارایه خدمات حضوری مراکز فرهنگی در دوران گسترش بیماری کرونا، خدمات غیر حضوری و مجازی این موسسه به پژوهشگران در راستای روشن نگاه‌داشتن چراغ پژوهش و تولید آثار فرهنگی در سال گذشته گسترش یافت.

او افزود: میزان درخواست تصویر آثار گنجینه ملی ملک در اواخر سال ۱۳۹۹، همچنین فروردین سال ۱۴۰۰ از سوی پژوهشگران رشد داشته که نشان‌دهنده آشنایی بیش‌تر مخاطبان کتابخانه و موزه ملی ملک با این خدمات غیر حضوری در یک سال گذشته است.

آقای خواجه‌سروی بیان کرد: کارشناسان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در سال گذشته افزون بر فعالیت در زمینه ارایه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران، در تولید محتوا‌های جذاب و برگزاری نشست‌های پژوهشی زنده و تولیدی برای معرفی افزون‌تر آثار و خدمات این مجموعه فرهنگی در بستر‌های مجازی همچون اینستاگرام مؤسسه، همچنین تلویزیون‌های اینترنتی مشارکت داشتند.

او گفت: این موسسه در تعامل با فرهنگ‌دوستان و مراکز فرهنگی کشور نیز توانسته است مجموعه‌ای ارزشمند از آثار از راه وقف، نذر و اهدا در سال گذشته دریافت کند و بر غنای منابع گنجینه ملی ملک بیفزاید. علاقه‌مندان با توجه به محدودیت‌های کرونایی می‌توانند فهرست و تصویر یا مشخصات منابع اهدایی خود را برای این موسسه بفرستند تا بررسی و نسبت به دریافت آن‌ها اعلام نظر شود.

راه‌های دسترسی به خدمات غیر حضوری

خواجه‌سروی یادآور شد: مخاطبان می‌توانند درخواست‌های خود را برای دریافت تصویر آثار موزه‌ای و کتابخانه‌ای این موقوفه به ایمیل‌های ویژه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران به نشانی‌های library@maleklibrary.org، info@malekmuseum.org بفرستند. در صورت امکان در مکان درج نشانی دریافت‌کننده ایمیل، هر دو نشانی نوشته شود.

مدیرعامل مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: پژوهشگران در صورت نیاز به دریافت آگاهی‌های بیش‌تر می‌توانند در ساعت‌های اداری (۸:۳۰ تا ۱۶:۳۰) با کتابدار این موسسه (آقای پیمان سمندری) به شماره تلفن ۰۹۱۹۱۰۴۹۹۲۳ تماس بگیرند.

وی ادامه داد: همچنین دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی می‌توانند برنامه‌های گوناگون این مؤسسه همچون مدرسه بهاری ملک و معرفی نفایس قرآنی و ادعیه گنجینه ملک را در سال جاری از صفحه رسمی موسسه به نشانی malek_museum_library دنبال کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
مرسون: ایران از فرصت‌هایش به‌خوبی استفاده کرد
به‌کارگیری فناوری نوین راهکار کاهش چالش‌های تولید 
شعبان‌خمسه: استرالیا نسبت به بازی‌های قبل بهتر ظاهر شد
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
حمایت از بنگاه‌های خرد ایلام با طرح «طاها»
چاپ مقاله (ISI) سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در مجله معتبر علمی
قطع گاز ویلا‌های خالی از آذرماه
تلف شدن یک قلاده خرس قهوه ای در تنگه مرصاد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
فردا ، آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری است
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)