• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۰۵۲۷
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

ارایه ۳۶۰۰ تصویر پژوهشی از آثار کتابخانه ملی ملک به پژوهشگران

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از تهیه و ارایه تصویر دیجیتال ۳ هزار و ۶۰۰ اثر این کتابخانه در چارچوب ارایه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران در سال ۱۳۹۹ خبر داد.

بارایه ۳۶۰۰ تصویر پژوهشی از آثار کتابخانه ملی ملک به پژوهشگرانه گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، آقای دکتر غلامرضا خواجه‌سروی با بیان این خبر افزود: در مجموع تصویر دیجیتال حدود هزار و صد نسخه و رساله خطی در ۳۴ هزار برگ، نزدیک به هزار و ۵۰۰ اثر چاپ سنگی و حدود هزار برگ سند تاریخی گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک از سوی کارشناسان این موسسه در سال گذشته آماده و برای پژوهشگران فرستاده شد.

او با اشاره بر این که بیش از ۱۵۰ پژوهشگر داخلی و خارجی از این خدمات غیر حضوری کتابخانه ملی ملک در سال گذشته بهره‌مند شدند، افزود: درخواست تصویر متون ادبی و تاریخی فارسی و عربی، همچنین آثاری در حوزه‌های پزشکی سنتی، نجوم، دین و حدیث موجود در گنجینه ملی ملک، بیش‌تر مورد توجه این مخاطبان برای نگارش آثار پژوهشی همچون پایان‌نامه بوده است.

مدیرعامل مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با بیان این که بیش‌تر مخاطبان غیر ایرانی دریافت تصویر آثار گنجینه ملک از محققان و دانشجویان ساکن ترکیه، سپس عراق بوده‌اند، افزود: خدمات غیر حضوری بخش کتابخانه این موسسه به پژوهشگرانی از کشور‌های ژاپن، چین، آلمان، سوریه، مصر، قطر، آمریکا و ازبکستان نیز ارائه شد.

ارائه خدمات متنوع

خواجه‌سروی از ارایه تصویر نسخه‌های خطی و چاپ سنگی، اسناد و آثار موزه‌ای این گنجینه به پژوهشگران به عنوان مهم‌ترین خدمت پژوهشی کتابخانه و موزه ملی ملک در سال ۱۳۹۹ نام برد و گفت: نزدیک به ۶۰۰ مورد خدمات مشاوره غیر حضوری نیز در سال گذشته از سوی این موسسه به محققان در حوزه‌های کتاب‌شناسی، نسخه‌های خطی و انتخاب موضوعات پژوهشی ارایه شد.

استقبال از خدمات پژوهشی

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با تاکید بر این که در سال‌های گذشته اهل علم و پژوهش می‌توانستند به شیوه‌های حضوری و غیر حضوری از منابع این گنجینه بهره بگیرند، یادآور شد: با توجه به محدودیت‌های ارایه خدمات حضوری مراکز فرهنگی در دوران گسترش بیماری کرونا، خدمات غیر حضوری و مجازی این موسسه به پژوهشگران در راستای روشن نگاه‌داشتن چراغ پژوهش و تولید آثار فرهنگی در سال گذشته گسترش یافت.

او افزود: میزان درخواست تصویر آثار گنجینه ملی ملک در اواخر سال ۱۳۹۹، همچنین فروردین سال ۱۴۰۰ از سوی پژوهشگران رشد داشته که نشان‌دهنده آشنایی بیش‌تر مخاطبان کتابخانه و موزه ملی ملک با این خدمات غیر حضوری در یک سال گذشته است.

آقای خواجه‌سروی بیان کرد: کارشناسان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در سال گذشته افزون بر فعالیت در زمینه ارایه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران، در تولید محتوا‌های جذاب و برگزاری نشست‌های پژوهشی زنده و تولیدی برای معرفی افزون‌تر آثار و خدمات این مجموعه فرهنگی در بستر‌های مجازی همچون اینستاگرام مؤسسه، همچنین تلویزیون‌های اینترنتی مشارکت داشتند.

او گفت: این موسسه در تعامل با فرهنگ‌دوستان و مراکز فرهنگی کشور نیز توانسته است مجموعه‌ای ارزشمند از آثار از راه وقف، نذر و اهدا در سال گذشته دریافت کند و بر غنای منابع گنجینه ملی ملک بیفزاید. علاقه‌مندان با توجه به محدودیت‌های کرونایی می‌توانند فهرست و تصویر یا مشخصات منابع اهدایی خود را برای این موسسه بفرستند تا بررسی و نسبت به دریافت آن‌ها اعلام نظر شود.

راه‌های دسترسی به خدمات غیر حضوری

خواجه‌سروی یادآور شد: مخاطبان می‌توانند درخواست‌های خود را برای دریافت تصویر آثار موزه‌ای و کتابخانه‌ای این موقوفه به ایمیل‌های ویژه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران به نشانی‌های library@maleklibrary.org، info@malekmuseum.org بفرستند. در صورت امکان در مکان درج نشانی دریافت‌کننده ایمیل، هر دو نشانی نوشته شود.

مدیرعامل مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: پژوهشگران در صورت نیاز به دریافت آگاهی‌های بیش‌تر می‌توانند در ساعت‌های اداری (۸:۳۰ تا ۱۶:۳۰) با کتابدار این موسسه (آقای پیمان سمندری) به شماره تلفن ۰۹۱۹۱۰۴۹۹۲۳ تماس بگیرند.

وی ادامه داد: همچنین دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی می‌توانند برنامه‌های گوناگون این مؤسسه همچون مدرسه بهاری ملک و معرفی نفایس قرآنی و ادعیه گنجینه ملک را در سال جاری از صفحه رسمی موسسه به نشانی malek_museum_library دنبال کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)