• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۰۸۹۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۳
بین الملل
بر اساس یافته های جدید

برخی درمان های ام اس، واکسن کرونا را بی اثر می کند

برخی درمان های بیماری ام اس محافظت های کووید-۱۹ را از بین می برند.

برخی درمان های ام اس واکسن کرونا را بی اثر می کندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک روز پیش از روز جهانی بیماری اسکلروز چندگانه (ام اس)، متخصصان بیماری ام اس روز شنبه هشدار دادند به نظر می‌رسد برخی درمان‌های این بیماری از جمله درمان با آنتی بادی‌های ضد CD۲۰ محافظت واکسن‌های کووید-۱۹ را از بین می‌برد و خطر ابتلا به نوع شدید این بیماری را افزایش می‌دهد.
ژان پلتیه، متخصص مغز و اعصاب از بنیاد فرانسوی کمک به تحقیق درباره اسکلروز چندگانه گفت: بیمارانی که تحت درمان آنتی CD۲۰ قرار دارند، هم در معرض ابتلا به نوع حاد کووید-۱۹ قرار دارند و هم اینکه ممکن است پاسخ ایمنی مناسب به واکسیناسیون نشان ندهند.
وی افزود حدود بیست درصد بیماران مبتلا به ام اس یا از همان ابتدای بیماری یا به این دلیل که درمان‌های دیگر روی آن‌ها جواب نداده است، با آنتی بادی‌های ضد CD۲۰ یعنی دو داروی ریتوکسی‌مَب (Rituximab‎) و اوکرلیزومب (Ocrelizumab‎) تحت درمان قرار دارند.


این متخصص مغز و اعصاب فرانسوی گفت این دارو‌ها که به شکل تزریق هر شش ماه یکبار تجویز می‌شوند، در درمان اساسی ام اس بسیار موثر هستند، اما در برابر بیماری کووید-۱۹ شرایط بسیار دشوار است.
به گفته این متخصص، از یک سو طی چند ماه اخیر چندین مطالعه در فرانسه، ایتالیا و آمریکا خطر ابتلا به نوع حاد کووید-۱۹ را در مورد این بیماران نشان داده است. از سوی دیگر، مطالعات جدیدتر نگرانی‌هایی در مورد تاثیر این دارو‌ها بر واکسن‌های کووید-۱۹ ایجاد کرده است.
پروفسور پلتیه افزود: «اخیرا مشاهده شده است که بیماران مبتلا به ام اس که از این دارو‌ها استفاده می‌کنند، پس از تزریق واکسن کووید-۱۹ آنتی بادی تولید نمی‌کنند و بنابراین در برابر این بیماری محافظت نمی‌شوند.»
مسئله نگران کننده‌تر این است که به نظر می‌رسد تاثیر این دارو‌ها احتمالا طولانی‌تر از فاصله زمانی شش ماهه‌ای است که تزریق می‌شود.


در حال حاضر این مشاهدات مبتنی بر موارد خاص است، اما مطالعات بیشتری باید در این زمینه صورت گیرد. همچنین در فرانسه، مطالعه‌ای برای ارزیابی تاثیر واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ در بیمارانی که برای بیماری‌های متعدد (انواع سرطان ها، بیماری‌های کلیوی، دیابت، ام اس و غیره) تحت درمان قرار دارند، با توجه به نوع درمانشان در دست انجام است.
این متخصص فرانسوی گفت: «برای ام اس باید ۶۰۰ بیمار شرکت داشته باشند و خواهیم توانست نخستین نتیجه را ظرف شش ماه داشته باشیم.»
وی خاطرنشان کرد درمان با آنتی بادی‌های ضد CD۲۰ مختص ام اس نیست و در مورد بسیاری از بیماری‌های خودایمنی دیگر مانند پلی آرتریت روماتوئید و پسوریازیس به کار می‌روند. بنابراین، مسئله فراتر از ام اس است.
این متخصص در ادامه گفت تاثیر آنتی CD۲۰‌ها روی واکسن کووید-۱۹ را می‌توان با این واقعیت توضیح داد که این دارو‌ها روی لنفوسیت‌های بی -سلول‌هایی که آنتی بادی تولید می‌کنند- عمل می‌کنند. در مقابل، در مورد درمان‌های دیگر ام اس از قبیل اینترفرون ها، نشانه‌های مشابهی دیده نمی‌شود و حتی می‌توانند اثری نسبتا محافظتی در برابر کووید-۱۹ داشته باشند.
اسکلروز چندگانه نوعی بیماری خود ایمنی در سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) است که باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می‌شود و به میلین، غلاف محافظ تار‌های عصبی آسیب می‌رساند.
در حال حاضر برآورد می‌شود که بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در جهان به این بیماری خودایمنی که هنوز هم نسبتا ناشناخته است، مبتلا هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ممنون متشکر از مطلب خوب و عالی تون
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)