• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۳۶۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۴
اجتماعی » جامعه و شهری

همه آحاد شهروندان از مواهب شهر بهره مند می‌شوند

شهردار تهران در تشریح گزارش تحویل و تحول مدیریت شهری گفت: این گزارش در چند محور تنظیم شده است که بر اساس تشکیلات معاونتی نیست و بیشتر بر اساس محور‌های عملکردی است.

همه آحاد شهروندان از مواهب شهر بهره مند می‌شوندبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیروز حناچی، امروز، در جلسه علنی صحن شورای شهر تهران در تشریح گزارش تحویل و تحول گفت: بر اساس ماموریتی که از سوی شورای شهر به شهرداری تهران داده شده، گزارش تحویل و تحول ارایه می‌شود.
او ادامه داد: انضباط در ساخت و ساز، بهسازی کالبدی، عدالت توزیعی، ترافیک، مالیه شهرداری، ارتقا کارایی سازمان، مشارکت شهروندی، ایمنی و محیط زیست، حفاظت از میراث تاریخی و هوشمند سازی و شفافیت از محور‌های گزارش پیش رو است.
به گفته حناچی؛ این گزارش بر اساس اقدامات این دوره و شعار‌هایی است که به مردم داده شد.
شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه، این گزارش برای این است که ببینیم در شهر تهران از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ چه رخ داده و چه اقداماتی انجام شده و چقدر در جهت تحقق شعار‌ها رفتار کرده ایم، گفت: یکی از مگاپروژه‌های شهرداری در دوره جدید کاهش فروش تراکم و رویکرد عدالت محوری بود که همه آحاد شهروندان از مواهب شهر برخوردار شوند.
او بازنگری در طرح تفصیلی و کاهش طبقات در پهنه R, کاهش ۶۳ درصدی پروانه‌های ساختمانی مغایر با مقررات را از دیگر اقدامات این دوره در بخش ساخت و ساز عنوان کرد.
حناچی افزود: بخش عمده‌ای از پروانه‌های صادره که خارج از قاعده بوده مربوط به مجوز‌های دوره قبل بود و ناچار به اجرای آن‌ها بودیم. از سوی دیگر رشد بی رویه بلند مرتبه سازی که از دوره قبل آغاز شده بود مهار شد. البته شهرداری مخالف بلند مرتبه سازی نیست، اما باید بر اساس قاعده باشد.
شهردار تهران توضیح داد: در بخش توسعه شهری در چارچوب طرح جامع عمل شد و افزایش ۶۶ درصدی طرح‌های موضعی و موضوعی در دستور کار قرار گرفت. همچنین طرح‌های مصوب هم ۲،۵ برابر افزایش داشت که این هم از نتایج این دوره است، مانند طرح‌هایی درباره رود دره‌های کن، فرحزاد، جنوب میدان شوش و جوانمرد قصاب.
حناچی یکی از نگرانی‌های دولت و شهرداری را موضوع رشد جمعیت پذیری تهران عنوان کرد و افزود: در دوره جدید مهار روند روش جمعیت پذیری را داشتیم به این معنا که با کاهش صدور پروانه ظرفیت ایجاد جمعیت را متناسب با خدمات فراهم می‌کنیم. موضوعی که در دوره قبل رشد جمعیت پذیری مسئله‌ای برایش نبوده است، اما ما اعتقاد داریم در حوزه حاکمیتی هم مسئولیت داریم.
او با بیان اینکه بیش از ۱۶ هزار هکتار از اراضی ریزدانه شهری در دوره ۹۶ تا ۹۹ تعیین تکلیف شد، گفت: بازآفرینی شهری و توسعه فضا‌های عمومی، ۶ طرح بازآفرینی به مساحت بیش از ۲۳۱ هکتار، اجرای سه طرح بهسازی محیطی به مساحت ۶ هزار و ۷۰۰ هزار متر مربع و طراحی و اجرای بیش از ۸۴ هکتار میدان گاه شهری در این راستا انجام شد.
شهردار تهران گفت: همچنین ۱۲۲ هزار متر مربع فضای کارگاهی در مرکز شهر در سال‌های ۹۷ تا ۹۹ در جهت مناسب کردن فضای شهر برای شهروندان، جمع‌آوری شد.
حناچی طرح‌هایی مانند کارخانه سیمان ری به مساحت ۹ هکتار، احداث ساختمان بلدیه، پروژه نیایش، میدانگاه امام خمینی، پلازای هفت تیر، خیالستان زندگی، باغ راه حضرت فاطمه زهرا و میدانگاه امیرکبیر را در حوزه بازآفزینی شهری عنوان کرد.
شهردار تهران گفت: یکی از رخداد‌های جالبی که در بررسی‌ها خود را نشان داد، افرایش سهم خطوط در ایستگاه‌های بهره‌برداری شده در پهنه‌های جنوبی شهر تهران بوده است به طوری که سهم جنوب شهر تهران از مترو از کمتر از ۴۰ درصد به بیش از ۵۵ درصد در این دوره رسیده است.
او ادامه داد: بهره‌برداری ایستگاه‌های مناطق جنوبی تاثیر زیادی در بهسازی محیطی این مناطق داشته است. از طرف دیگر رشد ۶۸ درصدی هزینه‌های انجام شده هر کیلومتر مربع در مناطق جنوبی نسبت به مناطق شمالی و رشد ۶۰ درصدی هزینه‌های انجام شده به ازای هر نفر در مناطق جنوبی به نسبت مناطق شمالی نشان می‌دهد شعار‌هایی که داده شده در بودجه نشسته و محقق شده است.
حناچی به طرح‌های توسعه محله‌ای اشاره و از آن‌ها با عنوان «رویکرد طب سوزنی» یاد کرد و افزود: مجموع اعتبارات این بخش در بودجه سال ۹۸ به میزان ۳۷۷ میلیارد تومان و در سال ۹۹ به میزان ۲ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ به میزان سه هزار و ۷۴ میلیارد تومان رسید.
شهردار تهران گفت: در سال ۱۴۰۰ هم همه طرح‌ها با معیار و اعلام نظر شورایاری محلات انجام شد و به محلات کم برخوردار بیش از گذشته توجه شد.
به گفته او از سال ۹۸ تا امسال ۲ هزار و ۴۸۷ پروژه اجرا شده که از این تعداد ۸۰ درصد در محله‌های کم برخوردار بوده است.
حناچی درباره توسعه کمی و کیفی خطوط مترو در راستای تکمیل شبکه ریلی شهری هم بیان کرد: ۴۰ کیلومتر مسیر مترو در این چهار سال بهره‌برداری شد و ۲۶،۵ کیلومتر مسیر از خط ۶ و بهره برداری از ۱۲ ورودی ایستگاه‌های جدید انجام شد و مترو شهر جدید پرند نیز در دستور کار قرار دارد.
شهردار تهران ادامه داد: بهره برداری از ۳۲ ایستگاه مترو و ایستگاه‌های تبادلی در خطوط مختلف مترو و افتتاح میانگین ۸ ایستگاه در هر سال در دوره اخیر مدیریت شهری صورت گرفته است.
او ادامه داد: در مقایسه با میانگین ۵.۷ ایستگاه در دوره ۱۲ ساله گذشته عملکرد مدیریت پنجم شهری مهم و قابل توجه است.
حناچی گفت: در بحث مناسب سازی فضا‌ها برای همه اقشار، شاهد اقداماتی از جمله نصب ۳۰ درصد از کل پله‌های برقی و ۳۶ درصد از کل آسانسور‌ها بودیم که در حوزه حمل و نقل عمومی طی ۲۲ سال بهره برداری مترو در این دوره مدیریت شهری این اقدام صورت گرفت.
شهردار تهران گفت: در عین حال و در ادامه مناسب سازی شهر ۱۷۰ بازار میوه و تره بار مناسب سازی شده، در حوزه معابر ۵۲ هزار متر مربع مناسب سازی را شاهدیم، در پیاده رو‌ها ۲۶۱ کیلومتر مناسب سازی رخ داده همچنین ۱۵۴ باب ساختمان، ۲۷۹ ایستگاه بی ارتی مناسب سازی شدند.
حناچی اضافه کرد: در این دوره یکی از اقدامات مهم مدیریت پنجم که در رضایتمندی شهروندان موثر بود، توسعه بازار‌ها و میادین میوه و تره بار بود که از ۵۷ محله به ۶۴ محله افزایش یافت.
او ادامه داد: تملک ۲۱ باغ و اراضی مشجر برای تبدیل به بوستان عمومی یکی دیگر از اقدامات این دوره بود که منجر به کاهش محله‌های فاقد بوستان از ۱۷ به ۹ محله شد.
حناچی با بیان اینکه در پایدارسازی اقدامات مالی، شهر را ارزان‌تر اداره کردیم، افزود: منابع در اختیار مدیریت شهری در دوره منتهی به سال‌های ۹۶ تا ۹۹ به نسبت دوره ۹۲ تا ۹۵ به قیمت ثابت، حدود ۴۲ درصد کاهش داشته، اما علیرغم این میزان کاهش بودجه، همان خدمات را در شهر به شهروندان ارائه کردیم.
او درباره صیانت از املاک شهر تهران گفت: در این دوره ۱۷۶۲ ملک را از طریق ارسال لایحه به شورا برای نخستین بار در شهرداری تعیین تکلیف کردیم و ۶۰۰ ملک را تخلیه کرده و اقدامات حقوقی ۳۰۰ ملک برای تخلیه در حال انجام است که مجموع این املاک ۲۶۶۲ ملک است که در اختیار غیر بوده و در حال پیگیری برای بازپس گیری آن‌ها هستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای تجهیزات پزشکی به هلال احمر سروستان
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
برگزاری جشنواره مالک اشتر در شهرستان جاسک
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
توسعه بدون ملاحظه محیط زیست، توسعه نیست
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
وزیر خارجه ونزوئلا: در شورای امنیت به پیروزی رسیدیم
زلزله ۶.۲ ریشتری ژاپن را لرزاند
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
تأکید وزیران امور خارجه ایران و کوبا بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه
تیراندازی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا
ساخت اردوگاه پنج هزار متری والیبال ایران
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های صنعتی
لغو مسابقات فوتبال در تهران در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه
صدور دستور موقت برای بازیکن تیم فوتسال گیتی پسند
«کاپیتان»، به زودی در شبکه سه سیما
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شریفی به فجر سپاسی پیوست
راه‌اندازی شبکه‌های «شورا» و «آرا» ویژه انتخابات شورا‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
غیر حضوری شدن مدارس تهران
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)