• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۲۵۰۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۲
سیاسی » انتخابات

برخورد بی رحمانه با خویشاوندسالاری و رانت‌ها

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر از بین بردن رانت‌ها و برخورد بی رحمانه با خویشاوند سالاری تاکید کرد و گفت: باید سواد و شایسته سالاری، به کار گماردن افراد سالم را مد نظر قرار دهیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محسن مهرعلیزاده در حاشیه حضور در استودیو جام جم رسانه ملی و صحبت با ایرانیان خارج از کشور در خصوص مبارزه با فساد و راه‌های آن با بیان اینکه چند ریشه اصلی برای بروز فساد در جامعه وجود دارد افزود: خویشاوند سالاری و آقازادگی از دیگر عوامل بروز فساد است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی رانت را از مهمترین عوامل بروز فساد بیان کرد و گفت: اعمال نشدن نظارت‌ها یا آلوده شدن سیستم‌های نظارتی، از دیگر ریشه‌های بروز فساد است.

مهرعلیزاده با تاکید بر اینکه اگر رانت نباشد، امکان فساد نیز وجود ندارد افزود: رانت‌های اقتصادی اعم از قیمت ارز، اطلاعات اقتصادی و نیز امضا‌های طلایی است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بروکراسی سنگین را از دیگر عوامل بروز فساد بیان کرد و گفت: وقتی فرد قصد سرمایه گذاری یا فعالیت اقتصادی دارد، در پیچ و تاب‌های اداری سرگردان شود و با تأسی به یکسری قوانین متعدد، متغیر و متضاد باهم فرد را دچار سرگردانی کنند، طبیعی است که می‌توانند فساد مورد نیاز خود را اعمال کنند.

وی روراست بودن با مردم و شفافیت در کار‌ها را در جلوگیری از بروز فساد بسیار موثر خواند و افزود: باید همه اطلاعات تبادلات کاری اعم از ریال، دلار، تصمیمات و مجوز‌ها را در فضا‌های عمومی و شبکه‌های اطلاع رسانی به صورت اینترنتی در اختیار مردم قرار دهیم که در این صورت کسی جرأت اعمال نیات فساد انگیز را به خود نخواهد داد.

مهرعلیزاده در خصوص محور صحبت‌های خود با ایرانیان خارج از کشور گفت: حدود هفت تا ۱۰ میلیون نفر جمعیت ایرانیان خارج از کشور، سه میلیون نفر افراد نخبه، کاردان، صاحب سرمایه، ایده و فکر هستند.

وی با بیان اینکه ایرانیان خارج از کشور در سازمان‌های بزرگ علمی و اقتصادی مدیریت‌های کلان دارند و افتخار ایران هستند افزود: می‌دانم در مراجعات قبلی در دفعات مختلف، سرخورده و در پیچ و تاب بروکراسی اداری و سنگین سرگردان شده اند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ایران متعلق به همه ایرانیان است گفت: دولت من دولتی خواهد بود که بدون توجه به این نگرش‌های ضعیف، بغض آلود و کوته نگر و نگرش دیدن خود و تحمل نکردن دیگران را از بین خواهد برد.

مهرعلیزاده با تاکید بر اینکه راه سرمایه گذاری را برای ایرانیان خارج از کشور باز خواهیم کرد افزود: درباره فرمول‌های اجرائی سرمایه گذاری با این هموطنان صحبت کردم.

وی اضافه کرد: به ایرانیان گفتم به جای اینکه چهار پنج سازمان عریض و طویل با بروکراسی سنگین مالامال از قوانین و بخشنامه‌های متعدد از جمله سازمان سرمایه گذاری خارجی، معاونت سرمایه گذاری خارجی در وزارت اقتصاد، سازمان ایرانیان خارج از کشور، معاونت اقتصادی وزارت خارجه و معاونت اقتصادی ریاست جمهوری را جمع کنیم و یک معاونتی تحت عنوان معاونت توسعه سرمایه گذاری در دولت زیر نظر بنده به لحاظ اینکه کار و طرح‌ها را می‌شناسم، ایجاد خواهد شد.

مهرعلیزاده گفت: به شکل پروژه محور و حداقل برای سال اول، ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری که ظرفیت آن را داریم انجام دهیم.

وی با بیان اینکه من کار را می‌شناسم و فرد کارشناسی را در این معاونت خواهم گذاشت افزود: سیستم فشل اداری در جا‌های مختلف که محلی برای پاسکاری سرمایه گذاران شده بود، از بین خواهیم برد که در این صورت خواهیم توانست موفق شویم و کار‌هایی را انجام دهیم.

مهرعلیزاده تضمین سرمایه گذاری را یکی از اقدامات مهم دانست و تصریح کرد: به ایرانیان خارج از کشور یا خارجیان مایل به سرمایه گذاری در داخل، تضامین کافی به شکل صریح و آسان برای این کار را خواهیم داد.

وی گفت: وقتی یک معاونت زیر نظر رئیس جمهور باشد و بتواند کار را به شکل پروژه محور نه اداره محور، انجام دهد، مطمئنا سرمایه گذاری صورت خواهد گرفت.

مهرعلیزاده در پاسخ به این سوال که آیا به مردم قول می‌دهد با تحریک مخالفان یا نزدیکان خود وارد حاشیه سازی و حاشیه پردازی نشود تصریح کرد: آنچه که کار‌های یک حکمرانی در سطح عالی و نظام اداری را فشل می‌کند، مساله پراختن به حاشیه هاست.

وی گفت: اگر افراد کاربلد، سالم و دارای یک تفکر سازنده و دلسوز و با نگاهی عالمانه و امیدوار به آینده سرکار بیایند، هیچ بهایی به حاشیه نخواهند داد.

مهرعلیزاده با بیان اینکه بنده تا کنون در کار‌هایی که انجام داده ام، اهل حاشیه نبودم افزود: مطمئنا افرادی را بر سرکار می‌آورم که به حاشیه نپردازند، زیرا وقت زیادی نداریم چرا که همین حاشیه روی‌ها و به حاشیه پرداختن ها، این وضع اسفناک و بعضا در زمینه‌های اقتصادی فلاکت بار را به وجود آورده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم در تبریز
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)