• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۳۰۵۵
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۱
مرکزی » سیاسی
گزارش مکتوب

قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال

استان مرکزی مهد صنایع مادرتخصصی ایران، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ استان مرکزی به دلیل وجود هزاران صنایع کوچک و بزرگ و دهها شهرک‌ صنعتی فعال یکی از استان‌های مهم کشور در بخش تولید و صنعت است و از آنجا که رهبر معظم انقلاب امسال را به نام سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها نامگذاری فرمودند بی تردید این استان با توجه به ظرفیت های منحصر به فرد و یدک کشیدن عنوان چهارم قطب صنعت ایران، یکی از اصلی‌ترین ظرفیت های منحصر به فرد در بخش شعار سال به شمار می رود.قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال
تدوین منشور تحقق شعار سال...
آنطور که استاندار مرکزی می گوید با توجه به زیرساخت های موجود و تلاش های انجام شده در مسیر رشد صنعت زمینه مطلوبی برای دستیابی به اهداف چشم انداز توسعه و تحقق شعار امسال در استان فراهم شده است.
سید علی آقازده که در جمع مسئولان و رجال اقتصادی بر ضرورت گام نهادن در مسیر تحقق شعار سال با هدف شتاب در توسعه بیش از گذشته تولید و رونق افتصادی تاکید می کرد، از تدوین منشور تحقق شعار سال استان مرکزی خبر داد.
استان مرکزی پرچمدار تولید...
سخن به گزاف نیست اگر ادعا کنیم استان مرکزی با وجود ظرفیت های فراوان در خط مقدم تولید و تحقق شعار سال پرچمدار استان های کشور است.
اگرچه وجود توانمندی های متعدد که بخشی از آن پیشتر بیان شد خود گواه این مدعاست، اما نیاز به ارائه مستنداتی برای اثبات این قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالموضوع ضروری به نظر می رسد.
از این رو استاندار مرکزی معتقد است در چند سال اخیر با توجه به انتخاب شعار هرسال و تأکید‌ات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از تولید، اقدامات قابل قبول و چشمگیری برای حمایت از تولید کنندگان در استان انجام شده است.
با توجه به نامگذاری سال از یک سو و جایگاه محکم صنعتی ویژه و منحصر به فرد استان مرکزی در کشور از سوی دیگر، اهمیت موضوع را در گزارش پیش رو از زوایای مختلق بررسی می کننم تا مشخص شود موضوع تحقق شعار سال و خط مقدم بودن استان مرکزی در تولید، حرفی گزاف و تنها در حد یک شعار است! یا فراتر از آن و در مرحله اجرا و عملیاتی شدن، پیشرو بودن توسعه و بالندگی استان را در بخش های مختلف رقم خواهد زد.
تشکیل تیم اقتصادی، مقدمه حرکت در مسیر شعار سال...
به محض اعلام شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب با دستور استاندار مرکزی تیم اقتصادی استان خیلی زود پس از تعطیلات نوروزقطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال امسال با تشکیل جلسه های موثر با هدف تمرکز بر موضوع، وارد مرحله تازه ای از فعالیت های اجرایی در این زمینه شد تا با خرد جمعی و بهره گیری از نظر کارشناسان اقتصادی با بررسی زوایای مختلف، مسیر توسعه همه جانبه ی پیش رو ترسیم و نخستین گام تدوین منشور تحقق شعار سال استان مرکزی برداشته شود.
استاندار مرکزی در اینباره می گوید: این تیم خبره خوشبختانه تا الآن برنامه‌های قابل توجهی ارائه و پیگیری‌های چشمگیری برای حل مشکل صنایع و تولید کنندگان بزرگ در استان انجام داده اند که البته به نتایج مطلوبی هم منجر شده است.
 

منشور تحقق نامگذاری سال 1400...
به گفته سید علی آقازاده برای سال 1400 و حمایت از تولید در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و اجرای دقیق شعار سال، با جدیت درحال تدوین و پیگیری برنامه‌های صنعتی و اقتصادی برای حمایت از بخش تولید هستیم.
او ابراز امیدواری کرد به زودی منشور تحقق نامگذاری سال 1400 و عملیاتی کردن تولید، پشتیبانی‌ها و رفع موانع در استان مرکزی تدوین و ارائه شود تا بر اساس آن آسان تر و سریع تر به چشم اندازهای مورد نظر رهبری دست یابیم.
تلاش ستودنی مسئولان برای فوریت در تحقق شعار سال...
با وجودی که اکنون تلاش ها در مسیر صحیح دستیابی به اهداف و چشم انداز توسعه متوازن استان مرکزی منطبق با شعار سال که قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالتولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی هاست به خوبی در حال اجراست این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که مسیر پیش رو بسیار سخت و طاقت فرساست و مسئولان و خادمان مردم باید در این راه پر فراز و نشیب با توجه به فشارهای بیرونی دشمن و تحریم های ظالمانه آنها با درایت و هوشمندی از آن عبور کنند و به همین دلیل هنوز قضاوت درباره موفقیت و یا ناکام ماندن مسئولان در زمینه تحقق شعار سال کمی زود به نظر می رسد.
اما با این حال نباید تلاش ستودنی مسئولان استان مرکزی برای فوریت در تدوین منشور تحقق شعار سال را نادیده گرفت و به همین دلیل در ادامه گزارش ضروری می دانم نگاهی اجمالی داشته باشم به تعاریف، جایگاه، نظر کارشناسان اقتصادی، راهبردها، و بایدها و نبایدهای منشور تحقق شعار سال در استان صنعتی ایران که ادعای پیشرو بودن در این عرصه را دارد.
واکاوی شعار سال...
برای بررسی ابعاد مختلف موضوع مورد بحث در وضعیت بد کنونی اقتصاد کشور ابتدا باید با بررسی زوایای متعدد شعار سال، از عمق مفهوم و کارکردهای آن آگاه شویم.قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به راستی شعار امسالِ تولید، پشتیبانی‌ها و مانع ‌زدایی ها را جامع، غنی، پربار و بسیار وسیع انتخاب کرده اند و در واقع به نظر می رسد چندین اقدام اساسی و مهم را در یک قالب مطرح فرموده اند.
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران معتقد است شعار امسال در ادامه شعار "جهش تولیدِ" سال قبل و در حقیقت کامل کننده آن بوده و در عین حال بسیار متفاوت و البته با توجه به موقعیت کنونی کشور و فشار تورم اقتصادی که این روزها کمر مردم به ویژه قشرهای کم درآمد و ضعیف جامعه را شکسته، خیلی مهمتر و جامع تر از شعار سال های پیشین است.
قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالسبزعلیپور می گوید: شعار امسال نشان دهنده این واقعیت است که حضرت آیت الله خامنه ای موضوع "رونق تولید" را چاره ساز مشکلات مردم ایران می دانند و بر این باورند که با این شعار اهمیت رونق، جهش و شکوفایی تولید و گردش پر توان چرخ صنایع و کارخانجات کشور را به مردم و به ویژه مسئولان یادآوری کنند.
آنچه به راحتی می توان از عمق مفهوم شعار امسال برداشت کرد جدا از جامع و کامل تر بودن آن از شعار دو سال گذشته آن است که تنها به جای پرداختن به رونق و جهش تولید، به حمایت و پشتیبانی از صنایع، تولید کنندگان و کارآفرینان هم تأکید کرده و خواستار حذف ریشه ای و کامل موانع موجود در مسیر تولید و فعالان اقتصادی شده است.
این یعنی اجابت همان درخواست های مکرر و عاجزانه تولید کنندگان کشور که سال هاست خواستار توجه جدی دولت های وقت به رفع موانع تولید بوده اند و قرار است امسال با عملی شدن این شعار به خواست به حق خود دست یابند؛ ان شاءالله...
ظرفیت های خدادادی استان مرکزی...
اما بازگردیم به استان مرکزی که دارای اقلیم مناسب و منابع طبیعی غنی و پربار مثل زمین، مواد معدنی، محصولات متعدد باغی،قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال کشاورزی و دامی، پالایش نفت و... بوده و آماده قدم گذاشتن در مسیر تحقق شعار امسال است.
در این استان علاوه بر وجود منابع مختلف و فراوان برای تولید و زیرساخت هایی که پیشتر بیان شد ظرفیت هایی همچون فرودگاه، خطوط آهن، گمرک، قرار گرفتن در مرکز کشور و شاهراه اصلی شمال به جنوب، وجود کارخانه های مادرتخصصی از جمله واگن پارس، هپکو، آذراب، ایرالکو، نیروگاه حرارتی و پالایشگاه امام خمینی شازند و... و افزون بر همه این امتیازها با بهره مندی از نیروی کار بومی متخصص، متعهد، خلاق و مبتکر از بنیه و ظرفیت بسیار مطلوبی برای گام نهادن در مسیر رشد و بالنگی روزافزون برای دستیابی به چشم انداز توسعه و تحقق شعار سال برخوردار است.
مهیا بودن زیرساخت ها برای عملیاتی کردن شعار سال...
• وجود قریب به 3 هزار واحد صنعتی، مزیتی انکارناپذیر
قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالجالب است بدانید اکنون 30 هزار نیروی انسانی پرتلاش و زحمتکش در دو هزار و 964 واحد صنعتی در 33 شهرک و ناحیه صنعتی استان مرکزی مشغول به کارند و نان حلال در سفره 200 هزار خانوار می گذارند تا چرخش چرخ های صنایع کوچک و بزرگ مادرتخصصی این استان علاوه بر کمک شایان توجه به صنعت و اقتصاد کشور، اقتصاد استان مرکزی را هم خوب و روان بچرخاند.
در این راستا فرزندان متعهد این خطه از کشور در قالب تیم‌های تخصصی کارشناسی علل اصلی رکود واحدهای تولیدی استان مرکزی را شناسایی کردند و مسئولان هم توانستند بسیاری از واحد تولیدی راکد را با حمایت‌های مختلفی از جمله پرداخت تسهیلات، تأمین سرمایه در گردش، تأمین مواد اولیه، نیروی انسانی و تأمین بازار محصولات به چرخه تولید بازگردانند.
• صدور پروانه و جواز تأسیس صنایع
به گفته معاون ‌امور صنایع سازمان ‌صمت استان مرکزی در بازه زمانی سال گذشته 842 جواز تأسیس با سرمایه ‌گذاری 125 هزارقطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال میلیارد ریال در نقاط مختلف استان مرکزی صادر شد و که با این حرکت کم نظیر بیش از 17 هزار و 800 فرصت شغلی در استان ایجاد می‌شود.
لهراسبی می گوید: در همین مدت 370 پروانه بهره‌برداری صنعتی هم با سرمایه‌گذاری 179 هزار میلیارد ریال در استان مرکزی صادر شد که بیش از 4 هزار و 800 فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.
استان مرکزی علاوه بر چهارمین قطب صنعت کشور، دومین قطب صنایع مادرتخصصی را هم در کارنامه پرافتخار خود دارد و از نظر تنوع محصولات صنعتی هم در کشور صاحب نام است.
• بازگشت 112 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید
قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالاین خبر که از زبان معاون ‌امور صنایع سازمان ‌صنعت، معدن و تجارت‌ استان مرکزی بیان شده بدان معناست که استان مرکزی پیشتر هم در مسیر شعار سال قدم های بزرگ و موثری برداشته است و اکنون حتی بیشتر از استان های دیگر کشور حتی با وجود پاره ای مشکلات، از آمادگی کامل برای اجرای کیفی شعار سال در بخش توسعه تولید و صنعت استان برخوردار است.
علی لهراسبی اردی بهشت امسال در جلسه کارگروه اقتصادی استان مرکزی گفته بود سهم استان مرکزی از اجرای طرح فعال ‌سازی هزار و 500 واحد تولیدی در کشور 70 واحد تولیدی بوده، اما تا پایان سال گذشته 112 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید بازگشته است؛ این هم توفیقی دیگر که مهر تاییدی است بر ظرفیت بالای استان مرکزی و دلیلی است برادعای پیشرو بودن در تحقق شعار سال.
این مستندات موجود جملگی بیانگر مهیا بودن زمینه رشد و توسعه صنعت استان مرکزی است که بی تردید زمینه بسیار مطلوبی برای تحقق شعار سال فراهم کرده و در صورت شناسایی به موقع و درست دیگر ظرفیت های پنهان و دست نخورده در بخش های مختلف از سوی مسئولان استان، با بهره مندی از برنامه ریزی خردمندانه با هدف استفاده بهینه از این ظرفیت ها، دیگر جای شکی برای اثبات توان بالای صنعت استان مرکزی در زمینه پیشرو بودن در تحقق شعار سال برای هیچکس باقی نمی ماند.
نقش دستگاه قضا در فعال شدن کارخانه های ورشکسته...
در ادامه ذکر این نکته مهم را ضروری می دانم که تولید، نقش بی بدیلی در اقتصاد کشور دارد تا جایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس دستگاه قضا بارها بر ضرورت این امر تاکید کرده اند.
به همین دلیل نقش بنیادی این دستگاه با وجود حمایت کامل و تمام عیار رهبر معظم انقلاب در قالب رفع موانع موجود برای تحقققطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال شعار سال بر هیچکس پوشیده نیست.
حجت الاسلام موسوی رییس کل دادگستری استان مرکزی در این باره می گوید: در پی اجرای فرامین موکد رهبر فرزانه انقلاب، این دادگستری تلاش‌های زیادی برای بازگشت برخی کارخانه‌های استان به چرخه تولید انجام داده که در نهایت تا پایان سال 99 خوشبختانه تعداد قابل توجهی از کارخانه های ورشکسته و در رکود مانده که پیشتر هم بیان شد به چرخه تولید بازگشتند.
با بازگشت این کارخانه ها خون تازه ای در رگ های اقتصاد کشور تزریق و در عین حال زمینه های مطلوبی هم برای عملی شدن شعار سال در استان مرکزی مهیا شد.
این جریان امید بخش و موفقیت آمیز باید نصب العین مسئولان استان مرکزی قرار گرفته و تا زمان باقی است و سال به نیمه و پایان نرسیده بهترین بهره را از فرصت های پیش رو برای رونق اقتصادی استان و تقویت معیشت مردم شکیبا و قدرشناس سرزمین آفتاب ببرند.
مسئولیت تحقق شعار امسال بر عهده کیست؟
حدود 10 سال است که رهبر انقلاب شعار ابتدای هر سال را با رویکرد اقتصادی مشخص و اعلام می کنند، اما باید دید در حقیقت چه قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالکسانی مسئول اجرای کامل و درست این شعار هستند.
مهمترینِ این موضوعات در چند سال گذشته شامل جهاد اقتصادی، تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانی، حماسه‌ سیاسی و حماسه‌ اقتصادی، اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی، اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل و تولید اشتغال است که از دغدغه و توجه وافر رهبر معظم انقلاب به رفع مشکلات اقتصادی مردم حکایت دارد.
بدون تردید باید گفت مسئولیت اجرای دقیق، کیفی، هوشمندانه و مقتدرانه شعار سال، هم برعهده خادمان مردم در دولت و هم وظیفه آحاد مردم همیشه در صحنه است چرا که اینان در کنار هم دو بال پرواز کشور برای رسیدن به قله بالندگی و توسعه در جهان هستند.
مشکلات معیشت مردم؛ تحریم ها یا ضعف مدیریت ها...؟
اگر موضوع را واقع بینانه بررسی کنیم باید بگوییم بخشی از مشکلات کنونی معیشت مردم ایران که از دغدغه های اصلی رهبر معظمقطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال انقلاب نیز هست ناشی از تحریم‌ها و فشار حداکثری آن و بخش مهمتر هم ناشی از ضعف مدیریت دستگاه‌های اجرایی در این سال ها بوده است.
بنابراین استفاده از مدیران فکور و مدبر در راس امور به همراه بازنگری در قوانین دست و پا گیر که خواسته یا ناخواسته موانع متعدد بر سر راه تولید قرار می دهند و در ادامه گزارش به آن خواهم پرداخت می تواند راهگشا باشد.
به این نکته هم تاکید می کنم که قریب به اتفاق کارشناسان حوزه اقتصاد معتقدند راهکارهای برون رفت از گرفتاری‌های کنونی و مشکلات اقتصادی مردم تنها و تنها افزایش تولید است چرا که تولید، آثار و برکات فراوانی به همراه دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
        *  تولید صادرات محور (ارزآوری)
            *  فراوانی کالا و کاهش قیمت‌ ها (تقویت بینیه اقتصادی مردم)
                 *  ایجاد اشتغال پایدار و رفع مشکل بیکاری (افزایش رفاه اجتماعی)
                     *  رفع نیاز کشور به کالاهای خارجی به ویژه اساسی (خودکفایی در تولید)
                           *  و مهمتر از همه کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت(تولید ثروت از کالاهای غیرنفتی)
بی اعتمادی به صنعتگران...
مشکل دیگر پیش رو در استان مرکزی بی اعتمادی و کم توجهی به مشکلات صنعتگران و تولید کنندگان است.
چهارمین قطب صنعت ایران کارآفرینان خوش فکر و توانمندی دارد که در این اوضاع سخت تحریم ها و تورم اقتصادی ناشی از آن قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالبخش عمده ای از چرخ اقتصاد استان به دست توانمند آنان می چرخد، اما مشکل اساسی آن است که گاها نه تنها ذوق و خلاقیتشان جدی گرفته نمی شود بلکه فقدان حمایت های لازم از تولیداتشان، نگرانی و نا امیدی آنان از ادامه فعالیت را در پی دارد.
گاهی برخوردهای نسنجیده مثل کاغذ بازی های مرسوم اداری با برخی کارآفرینان و صاحبان صنایع در استان مرکزی موجب کاهش تولید و به تبع آن سبب کُند شدن چرخ اقتصاد می شود.
اما اینک که به فرموده رهبر انقلاب اسلامی مدیران و مسئولان امر باید نسبت به رفع موانع موجود بر سر راه تولید کنندگان اهتمام بیشتری داشته باشند جای بس امیدواری است که متولیان امر با توجه به این موضوع خطیر هرچه سریع تر و البته هوشمندانه و دقیق تر از گذشته با تدوین منشور تحقق شعار سال در استان مرکزی در برداشتن گام های موثرتر تعجیل کنند.
لزوم هدایت منابع به سمت تولید دانش بنیان...
در ادامه تحقیقاتم به جمله ای از مدیرعامل بانک صنعت و معدن برخوردم که خبر خوب و نوید بخشی برای تحقق شعار سال بود.
دکتر حسین مهری 21 فروردین امسال در گفت و گو با روابط عمومی بانک صنعت و معدن گفته: جذب منابع و هدایت آن به سمتقطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال تولید دانش بنیان و تولید صادرات محور در راستای محقق شدن شعار سال باید در صدر همه فعالیت های بانکی قرار گیرد.
خب البته واقعیت این روزهای فعالان بخش اقتصاد و صنعت کشور این است که بعضی حرف های امیدوارکننده را که از زبان مسئولان می شنوند دلشان قرص و محکم می شود یعنی می خواهم بگویم وقتی این حرف ها به گوش کارآفرینان، تولید کنندگان و صنعتگران می رسد برق امید و شادی از نگاهشان هویدا می شود و آن وقت است که مسئولان باید به انتظارات و خواسته های به حقشان پاسخ بدهند و با تدبیر و تلاش مضاعف و برداشتن موانع و مشکلات دست و پا گیر شرایط امنی را برای شکوفایی و رشد اقتصادی بردارند.
در غیر این صورت می شود همان قصه پر غصه یاس و نا امیدی از ادامه فعالیت های اقتصادی که در نهایت به رکود و ورشکستی، بالا آوردن بدهی های سنگین، افزایش آمار بیکاری، کاهش تولید و... منجر می شود.
مصداق بارز این واحدهای صنعتی در دو دهه گذشته در همه استان های کشور و به خصوص استان مرکزی وجود داشته و دارند که خوشبختانه تعدادی از آنها با حمایت دستگاه قضا و تسهیلات دولت احیا شده و به چرخ تولید بازگشته اند.
خبر آمد خبری در راه است...
خبرهای امید بخش فراوانی به گوش می رسد و وزارتخانه ها و سازمان های اجرایی در سراسر کشور پا به میدان گذاشته اند، تا آنجا قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالکه وزیر صنعت، معدن و تجارت هم از غافله خادمان مردم عقب نمانده و 11 فروردین امسال در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با تاکید بر آمادگی وزارتخانه اش برای تعامل با سایر دستگاه‌ها با هدف رونق تولید، بسته پیشنهادیش را که قرار است محتوای آن را در آینده نزدیک اعلام کند در رونق تولید اثرگذار می داند.
علیرضا رزم‌حسینی این بسته را در راستای تحقق شعار سال مشتمل بر مشوق‌‌های بسیار خوبی برای طرح‌های قابل بهره برداری در کوتاه مدت عنوان کرده است.
او در عین حال از آمادگی ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید برای تعامل با استانداری های کشور در راستای رفع مشکلات واحد‌های صنعتی در استان ها خبر داده و به این نکته هم تاکید کرده که در این خصوص اختیاراتی به استانداری‌ها داده شده است.
پوست اندازی مدیریت اقتصادی لازمه تحقق شعار سال...
در اندیشه رهبر انقلاب و در نظریه اقتصاد مقاومتی «رونق تولید ملی» به عنوان رکن اساسی اقتصاد مقاومتی همشه مطرح بوده است.
اجازه دهید برای بیان بهتر موضوع سخنان صریح رهبر را برایتان بازگو کنم که فرموده اند: "جوان گرایی و جوان سازیِ مدیریت اقتصادی یک بعد پوست اندازی است؛ به این معنا که این حوزه نیازمند تفکر نو، رویکرد نو و تحرک است".
فقدان مدیریت اقتصادی صحیح مانع جدی تحقق شعار سال...
از دیگر الزامات تحقق حمایت از تولید و رفع موانع، شکل گیری مدیریت اقتصادی صحیح در کشور است این موضوع همواره از دغدغه ها و تاکیدات مکرر رهبر انقلاب بوده است.
به طوری که در دیدار هیئت دولت با ایشان در شهریور 97 فرمودند: "مسئله اصلی امروز کشور در حوزه رونق تولید، فقدان یا ضعف مدیریت صحیح اقتصادی است که نتوانسته است ظرفیت های موجود کشور را در جهت رونق تولید هدایت و سازماندهی کند".قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال
حال با توجه به بیانات صریح ایشان، بد نیست بدانید که ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت جهان دارای هفت درصد ذخایر معدنی دنیاست.
منابع عظیم زیرزمینی، موقعیت استثنایی جغرافیایی بین شرق و غرب و شمال و جنوب، بازار بزرگ ملی و منطقه ای با داشتن 15 همسایه و 600 میلیون نفر جمعیت، سواحل دریایی وسیع، حاصلخیزی زمین با محصولات متنوع کشاورزی و باغی و برخورداری از اقتصادی بزرگ و متنوع تنها بخش هایی از ظرفیت های ایران است که بسیاری از این ظرفیت ها هنوز هم دست نخورده باقی مانده است.
اینک با این اوصاف باید گفت مدیریت اقتصادی صحیح در کشور و به دنبال آن در استان مرکزی مطالبه‌ای در جهت سامان ‌بخشی وضع اقتصادی، غلبه بر چالش‌ها و مشکلات و بهبود وضع زندگی و معیشت مردم است که باید هرچه سریع تر در اولویت اقدامات دولت کنونی در زمان باقی مانده و دولت آتی پس از تکشیل کابینه قرار گیرد تا دوباره پا جای اشتباهات گذشته نگذاشته و متحمل هزینه های گزاف خطاهای مدیریتی قبل نشویم.
تحقق شعار سال در گرو هم‌افزایی و همکاری بین بخشی...
مسئولان باید همه برنامه ها و سیاست های خود را بر حمایت از تولید قرار دهند تا بتوانیم با رونق بخشی به تولید و اقتصاد در مقابل تحریم ها و فشارهای ظالمانه دشمن تاب بیاوریم.
اگر حمایت از تولید در جامعه تقویت شود در این صورت اقتصاد کشور رونق گرفته و مشکلات در عرصه های مختلف از جمله اشتغال، ازدواج و مسکن، به پائین ترین سطح خواهد رسید و این موضوع دشمنان را درمانده و پشیمان خواهد کرد و این مهم میسر نمی شود مگر با هم‌افزایی و همکاری بین بخشی.
نقش بی بدیل مردم در تحقق شعار سال...
قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالنقش اصلی مردم در تحقق شعار سال همانا حمایت همه جانبه از تولید ایرانی و خرید انواع محصولات کارخانه ها و واحدهای صنعتی داخلی است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این باره می گوید: مردم باید از محصولات داخلی که در شرکت‌ها و واحدهای صنعتی تولید می شود حمایت کنند.
مهدی طغیانی می گوید: موضوع اصلاح الگوی مصرف، بخش فرهنگی شعار سال است که با اجرای دقیق آن نقش مهم و اثرگذار مردم در تحقق شعار سال را جلوه گر می سازد.
قدم نخست، اصلاح قوانین؛ مجلس نشینان در تکاپوی تحقق شعار سال...
با اصلاح قوانین، گامی موثر در جهت تحقق شعار سال و حمایت و پشتیبانی از تولید برداشته می شود و در ادامه، راه برای تدوینقطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال منشور تحقق شعار سال در استان مرکزی بازتر خواهد شد.
این بدان معناست که تا زمانی که قوانین دست و پا گیر وزارتخانه ها و به دنبال آن اداره ها و سازمان های دولتی و خصوصی زیر مجموعه آنها در استان ها و شهرستان های تابعه حذف نشود برداشتن گام های بعدی رفع مشکلات و موانع پیش روی صنایع کوچک و بزرگ همچنان غیرممکن بوده و قدم از قدمم برداشته نخواهد شد.
بنابراین گام نخست را باید مجلسی ها بردارند تا مجریان دولت در وزارتخانه های مطبوع بتوانند با تدوین منشور تحقق شعار سال و حذف موانع سر راه تولید اقدامات عملی را در این زمینه هرچه سریع تر اجرایی کنند.
پیشنهادهای قابل اجرا...
برخی کارشناسان حوزه اقتصاد در پژوهش های هدفمند و خیرخواهانه و بدون هیچ نوع جهت گیری های خاص جناحی، پس از بررسی های فراوان اوضاع اقتصادی کشور در دهه های گذشته پیشنهادهای موثری را ارائه داده اند که در یک دسته بندی کلی مهمترین آنها شامل:
   *  تدابیر لازم برای رفع تحریم های ظالمانه
      *  تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از نوسانات پی در پی
        *  بازبینی سیستم پولی و بانکی کشور و تلاش برای تولید صادرات محور
           *  بهره گیری تیم اقتصادی رئیس جمهور منتخب از سلایق اقتصادی گروه های مختلف
              *  دولت آتی فارغ از جناح بندی های سیاسی به فکر منافع ملی باشد نه منافع گروهی مشخص
                 *  تشویق کارآفرینان و تولیدکنندگان به سرمایه گذاری بیشتر و استقبال از سرمایه گذاران خارجی
                    *  دولت کنونی در زمان باقی مانده خود به "رونق و جهش تولید" به چشم یک هدف اصلی نگاه کند
حال و روز تولید خوب نیست...
اکنون به توجه به همه نکات مهم و قابل توجهی که در بررسی نحوه تحقق شعار سال بیان شد سوالی مطرح می شود که چرا با وجود قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالاین همه ظرفیت ها و توانمندی های فراوان صنعتی در استان مرکزی حال و روز تولید و در پی آن معیشت مردم خوب نیست!؟
در پاسخ شاید بتوان وجود همان قوانین و مقررات دست و پا گیر، ایجاد موانع اداری بر سر راه تولید کنندگان، واردات بی رویه، قاچاق کالا، رانت های سیاسی، اقتصادی و فساد در مراکز اداری که عمدتا تولید کنندگان برای گرفتن مجوزهای خود به آنها رجوع می‌کنند را مهمترین و بزرگ ‌ترین موانع توسعه تولید و ضعف بنیه اقتصادی مردم استان مرکزی عنوان کرد.
مسئولان با ترسیم شعار امسال قرار است ریشه این نوع معضلاتی که گریبان تولیدکنندگان و صنعتگران کشور را گرفته را با نوع نگاه هوشمندانه رهبر انقلاب مبنی بر برداشتن موانع پیش روی تولید در سالی که با عنوان تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها نامگذاری فرمودند برطرف کنند.
ضعف دولت در تسهیل‌ گری برای سرمایه گذاران و تولید کنندگان...
به نقل از کارشناسان حوزه اقتصاد، دولت کنونی باوجود شعارهای متعدد مبنی بر اجرای طرح های تسهیل گری برای سرمایه گذاران وقطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سال تولید کنندگان نتوانست آنطور که ادعا می کرد موانع موجود را از مسیر تولید بردارد و به نقش تسهیل‌ گری خود برای سرمایه گذاران و تولید کننده‌ها عمل کند.
حال باید منتظر ماند و دید با روی کار آمدن رئیس جمهور جدید و کابینه اش قرار است چه قدم های موثری برای تحقق شعار سال و در پاسخ به خواست به حق مردم و تاکیدات فراوان رهبر فرزانه انقلاب در موضوع حمایت از تولید با هدف تقویت بنیه اقتصاد کشور و تامین معیشت مردم برداشته شود.
ضرورت توجه دولت سیزدهم به معیشت مردم...
به نظر می رسد مسئولیت خطیر دولت بعدی برای تحقق شعار سال بر همگان روشن است و باید رئیس جمهور آینده کلید واژه تولید را در اولویت برنامه های خود قرار دهد.
دولت سیزدهم باید نهایت توان خود را بر موضوع تامین معیشت مردم متمرکز کند و با توجه به مطالبات به حق آنان در زمینه تورم روزافزون اقتصادی که به شدت گریبان آحاد جامعه را گرفته با اجرای طرح های تسهیل گری، برای برداشتن موانع از سر راه تولید کنندگان بیش از گذشته تلاش کند.
همتی از جنس همتی ها؛ اقتداری از جنس سلیمانی ها...
قطب صنعت کشور، خط مقدم تولید و تحقق شعار سالتلاش دولت کنونی و آینده برای تقویت اقتصاد کشور باید هدفمند، مفید و ثمربخش باشد و ضروری است نتیجه آن در کوتاه مدت در زندگی مردم نمود پیدا کند، وگرنه به زعم کارشناسان حوزه اقتصاد مردم به اندازه کافی به ویژه در یکی دوسال گذشته شاهد تلاش های گاها بدون نتیجه بوده اند و اکنون دیگر منتظر همتی از جنس همتی ها و اقتداری از جنس سلیمانی ها هستند تا در عمل، شیرینی اقدامات عاجل و هوشمندانه مسئولان، کام تلخ شده مردم از فشار تورم های روزافزون را شیرین کند.

 

و شاید ختم کلام، سخنان گوهربار و هدایت کننده رهبر معظم انقلاب باشد که در دیدار با مردم آذربایجان با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و ضرورت مقابله با تحریم‌های دشمن فرمودند: «علاج این است که یک ملت در درون خود تلاش کند و کاری کند که ضربه دشمن که حتمی است اثر نگذارد یا کم اثر بگذارد».
خطاب فرمایش ایشان نخست مسئولان و خادمان مردم و بعد هم ملت ولایتمدار و قدرشناس ایران اسلامی است.
بر کسی پوشیده نیست که ملت بزرگ ایران همیشه با حمایت همه جانبه و حضور در صحنه های مختلف تلاش وافر خود را برای تحقق آرمان های نظام مقدس اسلامی به خوبی انجام داده و اینک گاه آن رسیده که خادمان مردم آستین همت و اقتدار را بالا زده و پویا تر از هر زمان دیگر خدمت به مردم را همچون همیشه سرلوحه اقدامات عملی خود قرار دهند.
صنعتگران، چشم انتظار عملی شدن وعده ها...
اکنون صنعتگران استان مرکزی با توجه به چشم انداز ترسیم شده در سال 1400 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت همه جانبه از تولید با زدودن موانع موجود از سر راه تولید کنندگان، چشم انتظار عملی شدن وعده های مسئولان کشوری و استانی هستند، چون برخی از آنان دیگر تاب مقاومت در برابر مشکلات موجود را ندارند و کاسه صبرشان لبریز شده است.
حرف آخر...
با نامگذاری امسال به عنوان سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها از سوی رهبر معظم انقلاب جهت گیری برنامه های تولیدی و توسعه ای کشور برای همگان به ویژه مسئولان کاملا شفاف و مشخص شده است.
این نامگذاری از سویی حاکی از توجه ویژه ایشان به حمایت از تولید، افزایش تولید ملی و شکوفایی صنعت کشور است و از سوی دیگر می تواند نشان دهنده این واقعیت مهم باشد که در سال 99 عملکرد دولت برای مردم رضایت بخش نبوده و جهش قابل توجهی در زمینۀ تولید ایجاد نشده است.
به همین دلیل با فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر "تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها" ضرورت دارد قوای سه گانه به ویژه قوه مجریه یعنی دولت کنونی و دولت آینده در سال جاری با اجرای سیاست های حمایتی به طور ویژه از تولید، تولیدکنندگان و کارآفرینان حمایت و پشتیبانی کرده و تمام موانع و بوروکراسی های زائد در برابر تولید و فعالان اقتصادی را با فوریت حذف کنند.
بی تردید تنها در این صورت است که کارآفرینان و تولید کنندگان با خاطری آسوده و مطمئن تر از هر زمانی می توانند چرخ های تولید و اقتصاد کشور را بدون دغدغه و نگرانی به حرکت درآورده و با تحقق شعار سال، روز به روز شاهد شکوفایی استان های کشور از جمله استان مرکزی در بخش های مختلف صنعتی و در نهایت تقویت بنیه اقتصادی و معیشت مردم باشیم./
نویسنده: سید احمد طباطبایی

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کلاهبرداری ۱۹۵ میلیون تومانی به بهانه یارانه معیشتی دولت
تشدید نظارت بر بازار مجازی طلا با تشکیل واحد ویژه کنترل
اجرای پویش «شهر آماده» در مدارس منطقه ۲ هم‌زمان با هفته پدافند غیرعامل
زنگ تاریخ - ۱۳ آبان
گسترش کشت طلای سرخ در بهشهر
تبلور مبارزه با جنایات مستکبران در روز ۱۳ آبان
پخش برنامه های «دو نقطه، مثبت آموزش و کشیک سلامت» از قاب سیما
نشست خبری تشکل‌های دانش آموزی به مناسبت روز مبارزه با استکبار جهانی
حمایت از طراحان ایده در همایش ملی فرصت‌های سرمایه گذاری فاوا
دعوت تشکل‌ها و نهاد‌های مهاباد برای حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۱۳ آبانماه
پخش زنده سه دیدار از لیگ نخبگان آسیا از شبکه ورزش
رفع کدورت میان ناظم و دانش‌آموز بوکانی
برنامه پیش فروش قطعی سکه با سررسید ۳۰ بهمن
بزرگ‌ترین رقابت تیمی قرآنی بچه‌های مسجد در سطح ملی
اژه‌ای : مقصران ماجرای بانک آینده باید پاسخ‌گو باشند
تشییع پیکر پدر شهید محرابی کالی در لفور
محدودیت‌های ترافیکی مراسم راهپیمایی روز ۱۳ آبان در ارومیه 
مازندران، آماده برگزاری باشکوه راهپیمایی ۱۳ آبان
تکذیب ادعا‌ها درباره مرگ یک جوان در الیگودرز
توقیف ۷ تُن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
آخرین وضع مصدومان سپاهان
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)