• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۷۱۷۶
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۲
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
طهرانچی:

تحقق شعار سال با ورود مهارت افزایی به متن آموزش تخصصی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی : برای تحقق شعار سال باید مهارت‌افزایی به متن آموزش تخصصی وارد شود و در واقع باید روح مهارت در آموزش زنده شود.

تحقق شعار سال با ورود مهارت افزایی به متن آموزش تخصصیبه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد، آقای محمدمهدی طهرانچی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم برای اقتصاد کشور نیرو تربیت کنیم، باید مقوله مهارت‌افزایی را در متن آموزش تخصصی قرار دهیم، گفت: اساسا دانشگاه به چهار حوزه اجتماعی، اقتصادی، فناوری و ایجاد جریان ملی دانش به جامعه وصل می‌شود که ما در کشور از این چهار پایه به یک پایه بیشتر بسنده نکرده‌ایم و آن هم پایه اجتماعی است. یعنی در پایه اجتماعی، ارتباط دانشگاه و جامعه را یک ارتباط اجتماعی قرار دادیم.

وی افزود: متأسفانه امروز در شاخص‌های اجتماعی فقط به عنصر تحصیل نگاه می‌کنیم و شاخص سلامت اجتماعی را رها کرده‌ایم، برای همین دانشگاه ما بیش از هر موقع اجتماعی شده است. به طور مثال یعنی وقتی در خبرگزاری یک خبر منتشر می‌شود، جلوه‌های اجتماعی آن بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

آقای طهرانچی تصریح کرد: باید بدانیم دانشگاه دو پایه دیگر مانند اقتصاد و فناوری را درون خود دارد. یعنی ایجاد و خلق فناوری در جامعه و از طرفی تأثیرگذاری اقتصادی هم باید در دانشگاه وجود داشته باشد که در این رابطه متأسفانه اکنون در کشور الگویی نداریم، به این معنی که چگونه دانشگاه باید اثرگذاری اقتصادی داشته باشد. این در حالیست که در کشور ما فقط بیرون دانشگاه، شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد، اما برای خود دانشگاه الگویی نداریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: باید بدانیم دانشگاه چگونه می‌تواند در تربیت نیروی انسانی بر اقتصاد تأثیر بگذارد، بالتبع در حوزه اقتصادی هم نوع تربیت و آموزش مهم است، زیرا نوع آموزشی که اکنون داریم فقط الگوی تربیت است که مصرف‌کننده آن هم تنها خود سیستم دانشگاه است؛ چراکه تنها پژوهشگر تربیت می‌کنیم که خروجی دانشگاه با این نگاه در جهان پیش رو مصرف می‌شود؛ زیرا فقط خاص روحیه پژوهشگری اقدام به تربیت نیروی انسانی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم برای اقتصاد نیروی انسانی کارآمد تربیت کنیم، باید آموزش مهارتی در متن آموزش تخصصی قرار گیرد، اما متأسفانه ما تنها به آموزش اجتماعی می‌پردازیم. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که خیلی از رشته‌های دانشگاهی با توجه به شغل ایجاد شده است، اما این موضوع را فراموش کرده‌ایم و فکر می‌کنیم این رشته‌ها برای شغل نیستند، برای علوم هستند.

آقای طهرانچی خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم در شعار سال مانع‌زدایی کنیم، باید در نوع آموزش، موانع را کنار بگذاریم تا بتوانیم با تغییر اساسی، کار پشتیبانی از تولید را انجام دهیم. درواقع امروز تولید یک امر فناورانه، اقتصادی و اجتماعی است و باید بدانیم که تولید صرفا یک امر اقتصادی نیست. در نتیجه تحقق شعار سال پشتوانه علمی می‌خواهد، به طوری که اگر می‌خواهیم این نگاه را داشته باشیم باید دانشگاه در حوزه آموزش موانع را رفع کند که این موانع نیز در فرهنگ اجتماعی و هم فرهنگ آموزشی باید اتفاق بیفتد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد در راستای تحقق شعار سال طرحی را به صورت آزمایشی در استان اصفهان با عنوان پویش صنعت راه‌اندازی کرده است و اکنون سایر استان‌ها نیز این طرح را انجام می‌دهند، به طوری که در این طرح دانشجو از همان ابتدای شروع تحصیل همراه با صنعت فعالیت خود را آغاز می‌کند که این اتفاق در رشته‌های حوزه صنعت و همچنین علوم انسانی است. درواقع فکر می‌کنیم این طرح می‌تواند روح مهارت را در کشور زنده کند.

وی گفت: با طرح پویش صنعت دانشجویان دو روز در صنعت و سه روز در دانشگاه فرایند تحصیل خود را ادامه می‌دهند که در این طرح درصد بالایی از شهریه دانشجویان را صنعت پرداخت می‌کند، این درحالی است که طرح پویش صنعت در مرحله اجرا در سراسر کشور قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دلجویی نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثاگران کشور از خانواده شهدا در چهارمحال و بختیاری
روند اجرایی طرح مسکن ملی در پارس آباد
اختصاص ۶۰۰ میلیارد بودجه به طرح های آبخیزداری دماوند
عطرافشانی گلزار شهدای جنگ تحمیلی سوم در نقده
سپاه: مقتدرانه از حقوق ملت ایران در خلیج فارس دفاع می‌کنیم
دستگیری فروشنده سکه و اسکناس جعلی در کلاردشت
برگزاری اینوتکس ۱۴۰۵ در شهریور امسال
توجه ویژه آیت الله سیستانی به وضعیت خانواده‌های شهدای جنگ تحمیلی ایران
تجلیل از پاسداران طبیعت در منطقه خانگرمز تویسرکان
حفظ ذخایر خلیج فارس با بهره برداری مسئولانه
محسن سیفی کفشگری سرپرست بانک ملی ایران شد
احیای کارخانه نساجی شماره یک قائم‌شهر
خلیج فارس، امانت نسل های آینده
دشت شقایق‌ کدکن؛ انعکاس بهشت خدا بر زمین
اجتماع جان فدایان ایران امام رضایی
تایلند به‌دنبال ایجاد پل زمینی در پی محدودیت در تنگه هرمز
سرمایه انسانی؛ محور عبور صنعت مس از شرایط ناپایدار اقتصادی
توزیع جهیزیه به زوج های چرامی به میمنت میلاد امام رضا(ع)
فعالیت گروه خادمیاران رضوی در نیشابور
پیش بینی افزایش دما و وقوع گردوخاک محلی در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)