• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۴۶۹۲۳
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۱
بوشهر » اجتماعی

شناسایی نایافته های منطقه پشت پر نیازمند باستان شناسی

 موسس مرکز دشتستان شناسی استان بوشهر گفت: دستیابی به نایافته‌های تاریخی این شهرستان بویژه در منطقه "پشت پر"به عنوان یکی از مناطق مهم تاریخی کشور نیازمند پژوهش‌های باستان شناسی بیشتری است.

شناسایی نایافته های منطقه پشت پر نیازمند باستان شناسیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، جابر حیدری فرد افزود: این منطقه تاریخی از نظر دارا بودن آثاری از دوره‌های مختلف تاریخی همچون گور دختر و آثار اطراف آن متعلق به دوره هخامنشی یا نزدیک به آن، کوشک اردشیر مربوط به دوره ساسانی و کاروانسراهاو گورستان‌های تاریخی و تپه‌های کهنسال اهمیت تاریخی و فرهنگی بسیاری دارد و شناخت آن نیازمند پژوهش‌های بیشتری است.

وی با بیان اینکه محور هخامنشی ساسانی دشتستان در تاریخ خلیج فارس نیز اهمیت بالایی دارد، اضافه کرد: آثار تاریخی این شهرستان مانند کاخ‌های مربوط به هخامنشیان از دوره‌های کوروش و داریوش به ویژه کاخ‌های چرخاب، بردک سیاه و سنگ سیاه ارزشی جهانی دارد که لازم است در آن پژوهش‌ها و بررسی‌های جدیدتر صورت گیرد.

این پژوهشگر حوزه‌های ایران‌شناسی ادامه داد: کاروانسرای مشیرالملک برازجان از دیگر آثار شایسته توجه دشتستان است که می‌تواند با تلاش‌های صورت گرفته در زمره کاروانسراهای تراز جهانی ایران درآید زیرا یکی از بزرگ‌ترین کاروانسراهای کشور با معماری و کاربری خاص است.

حیدری فر اظهار داشت: دشتستان جاذبه‌های گردشگری، صنایع دستی، مفاخر علمی و فرهنگی و آثار تاریخی متعددی از دوره‌های گوناگون پیش از اسلام و سده‌های اسلامی بویژه دوران میانه و قاجار دارد، از این رو می‌توان این شهرستان را آیینه تمام نمای دوره‌های تاریخی ایران توصیف کرد.

وی با اشاره به قابلیت‌های گردشگری دشتستان مانند جاذبه‌های تاریخی و طبیعی تنگ فاریاب و رود فاریاب، تاکید کرد: لازم است حمایت‌های بیشتری از بوم‌گردی‌های موجو صورت گیرد و بوم‌گردی‌های علمی و متناسب با زیست‌بوم بخش‌های مختلف این شهرستان شکل گیرد.

موسس مرکز دشتستان شناسی گفت: بازدید میدانی از مجموعه دست‌کندهای مشهور به «چهل خانه» بر دامن رود تاریخی شاپور صورت گرفته است و مستندنگاری آنها بزودی ارائه می‌شود.

وی افزود: این شهرستان از نظر مفاخر علمی و تاریخی و اجتماعی درخور توجه بسیاری است و ثبت تاریخ شفاهی و ایجاد آرشیو و مرکز اسناد آن در مرکز دشتستان‌شناسی آغاز شده‌است.

حیدری فر با اشاره به اهمیت ثبت ملی آبپخش به عنوان شهر ملی حصیربافی، اضافه کرد: شهرستان دشتستان به دلیل وسعت از تنوع صنایع دستی مانند فرش و دستبافته‌های عشایری قابل احیا، سفالگری تاریخی، حصیربافی و دیگر صنایع وابسته به نخل برخوردار است که در تراز ملی است و می‌تواند به بازارهای جهانی راه یابد.

موسس مرکز دشتستان‌شناسی با بیان اینکه ایجاد کارگروهی برای تالیف دانشنامه نخل در این مرکز در دستورکار قرار دارد، ادامه داد: آبپخش دشتستان با داشتن ده ها هزار اصله نخل و وسعتی بی‌نظیر از نظر طبیعی و زیست بوم و میراث ناملموس فرهنگی قابلیتی فراملی دارد و در صورت توسعه و توجه کافی به این ظرفیت مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی قرار خواهد گرفت.

 این پژوهشگر امور تاریخی و فرهنگی با اشاره به اهمیت تاریخی و طبیعی بخش‌های شش گانه‌ی شهرستان دشتستان به ویژه شبانکاره، دهرود و بوشکان، بیان کرد: در راستای پژوهش‌های مردم‌شناسی و دیگر شاخه‌های دشتستان‌شناسی، تأسیس موزه جامع و نشریه تخصصی دشتستان‌شناسی در دست پیگیری است و  در این زمینه نیازمند همکاری مسئولان در راستای گرفتن مجوزهای لازم هستیم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری در مسابقات بوکس آزاد بین المللی
اولین کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان برگزار شد
پایان زمین‌خواری با سامانه هوشمند مدیریت زمین
حماسه حضور در زنجان
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
پلتفرم‌های دیجیتال ناجی امنیت غذایی
راهپیمایی ۱۳ آبان زنجانی ها در قاب تصویر
دارایی‌های فراموش شده دولت، امید‌های نیمه تمام
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در لرستان در پی شهادت جانباز، مرادعلی صدیق
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
از چالش‌های صادرات تا حلقه مفقوده در سرنوشت ارز‌های صادراتی
طلب باران از ایزد منان
امضای میثاق‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی برق در قم
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست
قریاد انزجار دانش آموزان از استکبار جهانی در مقابل لانه جاسوسی
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های ۶ شهرستان خوزستان در ۱۴ آبان
قم عزادار سالروز شهادت بانوی دوعالم
بارش استعداد و خلاقیت دانش‌آموزان گیلانی در جشنواره باران
خبر‌هایی از برنامه ریزی آیین پاسداشت هزاره مناره جامع سمنان
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در روستای قوپی باباعلی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)