• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۰۷۴۵
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
مازندران » اجتماعی

تالاب نفتی ساری زیر تیغ سودجویان

تالاب نفتی ساری محل زادآوری و تخم ریزی ماهیان کوچ رو مدتی است، زیر تیغ سودجویان خشک و تفکیک شده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه تالاب نفتی ساری از جمله زیستگاه‌های حساس محیط زیستی است، گفت: این تالاب که به دریای خزر متصل می‌شود محل زادآوری و تخم ریزی ماهیان کوچ رو است و نقش مهمی در احیا و تکثیر طبیعی آبزیان دریای خزر دارد.

ابراهیمی  با انتقاد از خشک کردن و تفکیک بخشی‌های از این تالاب با هدف ساخت و ساز، افزود: بخشی از این تالاب که خشک شده است جز مستثنیات اما بخشی‌های دیگر این تالاب اراضی ملی و تحت مدیریت شرکت آب منطقه‌ای، شیلات و محیط زیست است.

او ادامه داد: اگرچه اعلام شده بخشی‌های از این تالاب که تفکیک شده است سند مالکیت دارند اما از دید محیط زیست این تفکیک همچنان محل ایراد است.

ابراهیمی گفت: محیط زیست استان در جلسه‌ای مخالفت خود را با الحاق این منطقه به محدوده شهر فرح آباد، تفکیک بخش‌های متصل به این تالاب و تغییر کاربری این زمین‌ها اعلام کرده بود اما مشکل اصلی خلاء قانونی در این رابطه است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران افزود: متاسفانه محیط زیست در کمیسیون ماده ۵ مربوط به تغییر کاربری فقط عضو مدعو بدون حق رای است و به همین دلیل در برخی مواقع، محیط زیست قربانی تفکیک‌های اراضی می‌شود.

او از تخریب عرصه‌های زیستی به بهانه ایجاد منطقه گردشگری انتقاد کرد و ادامه داد: دریای خزر به دلیل محصور بودن و عمق کم، محیطی شکنند دارد و با کوچکترین لطمه به سواحل، حیات آبزیان در معرض خطر قرار می‌گیرد.

ابراهیمی گفت: تفکیک زمین‌هایی که در این تالاب انجام شده است از دید محیط زیست مورد ایراد است و دستگاه‌های قضایی و نظارتی باید ورود کنند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران به وضعیت خاص این تالاب متصل به دریا نیز اشاره کرد و با طرح این سوال که چرا برخی ادارات باید مجوز برای تفکیک این زمین‌ها صادر کنند، گفت: در حال حاضر حدود یک و نیم هکتار از زمین‌های متصل به این تالاب خشک، تفکیک، جاده سازی و برای ساخت و ساز آماده شده است.

او از مسئولان شرکت آب منطقه‌ای و شیلات استان نیز خواست به وظایف قانونی خود در حفظ منابع آبی و آبزیان توجه کنند.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان ساری نیز  با بیان اینکه ماموران این اداره به همراه دادستانی به تالاب نفتی ساری اعزام شدند، گفت: ماموران پس از بازدید میدانی از عرصه تالاب و زمین‌های اطراف، نقشه‌های جدید آن را تهیه کردند و قرار است با سوابق قبلی، نقشه‌ها و اسناد مالکیت مطابقت داده شود.

اکبری افزود: مقرر شد جهاد کشاورز نامه‌ای به اداره منابع طبیعی ارسال و مختصات زمین‌ها را در اختیار قرار دهد که به محض دریافت نامه مراحل قانوی کار اجرا و نتایح به دستگاه‌های مسئول ارائه شود.

او گفت: همه این مراحل با سرعت و به زودی انجام می‌شود.

مشاهدات خبرنگار ما از  تالاب نشان می‌دهد حدود ۱۳ هزار متر مربع از زمین‌های متصل به این تالاب اکنون تفکیک، جاده سازی و سند مالکیت نیز برای این زمین‌ها صادر شده است.

حدود ۲۰ هکتار از زمین‌های تالاب نیز هنوز آب دارد و دو هکتار دیگر از این زمین‌ها توسط اشخاصی که هنوز مشخص نشده خشک شده است که برخی‌ها معتقدند هدف از خشک کردن آن ساخت و ساز است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناخت درست دشمن و تقویت قدرت رسانه‌ای لازمه مقابله با سلطه‌طلبی استکبار است
اجرای طرح بنزین سه نرخی در خوزستان
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)