• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۶۳۵۲۶
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۱
اقتصادی » آب و انرژی

برنامه‌ای برای جیره‌بندی آب نداریم

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران با اشاره به همکاری مردم برای مصرف بهینه‌ آب گفت: همه تلاش ما این است که از روش جیره‌بندی برای مقابله با کم آبی استفاده نکنیم.

برنامه‌ای برای جیره‌بندی آب نداریمبه گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما، آقای یوسف رضا پور در نشست خبری که امروز برگزارشد درباره وضعیت منابع آبی تهران گفت: با توجه به اینکه ما جزو معدود کشور‌های خشک کشور هستیم متاسفانه بارندگی نسبت به سال گذشته کاهش داشته و چندان امیدی به بارندگی جدید نداریم.
 
وی ادامه داد: بارندگی‌ها ۳۶ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است و با توجه به پیش‌بینی‌ها، امسال با کمبود بارش و افزایش دما مواجه هستیم.
 
مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران افزود: براساس سرشماری سال ۹۵، استان تهران بالغ بر ۱۵.۵ میلیون جمعیت دارد و برهمین اساس تامین آب شرب از حساسیت بیشتری برخوردار است که بالغ بر ۷۵ درصد آب شرب مورد نیاز استان تهران از طریق ۵ سد تامین می‌شود. 
 
رضا پور گفت: علی رغم محدودیت‌ها، افزایش دما و رعایت پروتکل‌های بهداشتی با تعاملی که با بخش‌های مصرف داشتیم به نحوی برنامه‌ریزی شده که تاپایان سال جاری مشکلی برای مصرف نداشته باشیم.
 
مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران افزود: با توجه به کاهش آب، از مصرف‌کنندگان بخش شرب، بخش کشاورزی و خدمات انتظار همکاری داریم.
 
وی ادامه داد: ۹۰ درصد آب کشور در بخش کشاورزی استفاده می‌شود و در استان تهران نیز ۴۲ درصد در آب شرب، ۵۰ درصد در بخش کشاورزی و مابقی در سایر بخش‌ها مصرف می‌شود. 
 
رضاپور گفت: بحران آب فراتر از بحران برق است، زیرا می‌توان برق را از سایر کشور‌ها وارد کرد، اما درباره آب چنین امکانی وجود ندارد، از این رو ناچار هستیم به سمت مدیریت مصرف در بخش کشاورزی برویم.

۳۷۳ میلیون متر مکعب کاهش در ذخایر سد‌ها

وی یادآور شد: وضعیت ذخایر سد‌ها به گونه‌ای است که نسبت به سال گذشته ۳۷۳ متر مکعب یعنی دو برابر حجم مخزن امیرکبیر کاهش را شاهدیم و این در حالیست که به دلیل افزایش دما و همچنین رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزان مصرف بالا رفته است.

وی با بیان اینکه در مصوبه حفاظت از منابع آب استان کشت تابستانه ممنوع شده و آبیاری فضای سبز توسط شهرداری نیز محدود شده است یادآور شد: با اجرای این اقدامات مشکلی نخواهیم داشت، اما برای بخش کشاورزی مشکلاتی ایجاد شده که می‌توانند از اعتبارات خشکسالی جهت دریافت خسارت استفاده کنند.

وضعیت فرار آب سد لار

رضاپور درباره جلوگیری از فرار آب سد لار گفت: طرحی در سال ۸۸ ابلاغ شد مجوز قانونی آن به مجلس رفته و بناست که هر سال اعتباراتی در نظر گرفته شود. مطالعاتی با مشارکت مشاوران داخلی و جوینت‌های خارجی انجام شده و در صورتی که منابع مالی مورد نیاز که رقم آن ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان است تزریق شود ظرف چهار سال امکان حل این مشکل را خواهیم داشت.

وضعیت دشت‌های تهران بحرانی است 

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران درباره کاهش تراز آب زیرزمینی گفت: در مصرف چاه‌های غیرمجاز مدیریت می‌کنیم و از برداشت آب از چاه‌های غیرمجاز جلوگیری می‌کنیم، بیشترین افت ما در دو دشت ورامین و دشت هومند آبسرد صورت می‌گیرد، بطوریکه سالانه در دشت ورامین یک متر و ۲۰ سانت و در دشت هومند آبسرد ۲ متر و ۳۰ سانت تراز آب زیر زمینی پایین می‌آید. 
 
وی با بیان اینکه در سال به طور میانگین ۲۰ الی ۲۵ سانت فرونشست زمین در دشت‌های تهران داریم گفت: ۱۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان تهران وجود دارد که از این تعداد ۳۱۰ حلقه چاه مسدود شدند.
 
رضاپور ادامه داد: امسال علی‌رغم هشدار‌های صورت گرفته،۲۳ نفر از هموطنان به دلیل شنا در سد‌ها غرق شدند.
 
وی درباره برنامه سازگاری با کم آبی گفت: این برنامه در اسفند سال ۹۶ براساس هیئت مصوبه وزیران با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، سازمان محیط زیست، سازمان برنامه و بودجه و وزارت کشور آغاز شد و جلسات زیادی برگزار شد.
 
رضاپور همچنین گفت: امسال در بخش کشاورزی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، کشت تابستانه حذف شد.
 
مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران افزود: استاندارد مصرف آب در دنیا ۴۰ درصد است که اگر مصرف آب بیش از ۴۰ درصد باشد باعث ایجاد تنش آبی و اگر بیش از ۶۰ درصد باشد باعث بروز بحران آبی می‌شود که مصرف آب در کشور ما ۸۶.۷ درصد و در استان تهران ۸۶.۵ درصد است و این یعنی ما در مرز بین بحران و تنش آبی هستیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
خبرهای گوناگون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
هشدار چین درباره پیامد ویرانگر بسته بودن تنگه هرمز بر اقتصاد جهان
بازتاب تأکید رهبر انقلاب بر «منزلت معلم» و «امنیت کارگر» در فضای مجازی
لرستان روی خط حماسه در ایستگاه شصت‌ودوم سنگر خیابان
پویش کاشت نهال به یاد شهدای جنگ تحمیلی سوم
میدان داری مردم به روز ملی خلیج فارس رسید
آتش‌بس کجاست؟
سرلشکر رضایی: هگست ارتش آمریکا را گرفتار کرده است
خبر‌هایی از سفر مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی به سمنان
حمایت کارگر،آینده ای پر گهر
بررسی مشکلات طرح های حوزه راه کهگیلویه و بویراحمد
پیشرفت روند ساخت ملی مسکن در استان
پیچش عطر رضوی در شهرهای باشت و دوگنبدان
گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای استان
شصت و دومین شب میثاق مردم جنوب غرب خوزستان با امام شهید
جلوگیری از ساخت‌وساز غیرمجاز در تپه تاریخی چیا موره لرستان
همدلی معلمان لنده ای برای آموزش دانش آموزان
۱۱ اردیبهشت روزی به نام کار و کارگر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
مثل کبوتران حرم باش و پر بگیر ...
هزینه یک میلیارد یورویی جنگ برای فرانسه
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)