• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۶۳۵۳۹
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳
سیاسی » دولت

اراده ملت ایران همکاری با همه ملت هاست

سخنگوی دولت؛ روز گفتگو و تعامل سازنده با جهان را نماد اراده ملت ایران برای اثبات صلح خواهی و همکاری جویی با همه ملت‌ها و دوری از تنش و عداوت دانست.

اراده ملت ایران همکاری با همه ملت هاستبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ آقای ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی با خبرنگاران با بیان اینکه براساس رهنمود‌های مقام معظم رهبری دولت تا روز آخر که دارای مسئولیت هست به وظایف خود ادامه خواهد داد، گفت: در همین راستا دولت برای رفع نگرانی‌ها در خصوص وجود کالا‌های اساسی در ماه‌های اولیه فعالیت دولت منتخب تمام تلاش خود را به کار بسته است.

سخنگوی دولت افزود: فردا ۲۳ تیر مصادف با سالروز تصویب برجام را روز گفتگو و تعامل سازنده با جهان نامیده ایم؛ روزی که نماد اراده ملت ما برای اثبات صلح خواهی و همکاری جویی با همه ملت‌ها و دوری از تنش و عداوت است.

وی ادامه داد: هشت سال پیش دولت یازدهم نه تنها با شعار بلکه با خواست حقیقی و برآمده از ریشه‌های فرهنگی و تمدنی ایران و اسلام و به هدف رساندن صدای ایرانیان به جهان، رویکرد تعامل سازنده با جهان را انتخاب کرد. دولت یازدهم در ابتدای ماموریت خود و با ارزیابی از پایان عصر تک قطبی و ناگزیری همکاری‌های بین المللی در حل و فصل اختلافات میان ملت ها، به این فلسفه و جهان بینی دست پیدا کرد که هیچ راهی جز تعامل و مذاکره در کنار زدن اختلاف‌ها وجود ندارد.

ربیعی تصریح کرد: بدخواهان ملت ما که به هدفی جز انسداد زندگی مردم ما رضایت نمی‌دادند، بدخواهان ایران سال‌ها کوشیده بودند که با ارائه تصویری خشن و قانون شکن از ایران، انزوای ما را از ترتیبات مالی و سیاسی جهانی واقعیت ببخشند. همان‌ها بودند که بعد از دستیابی به توافق برجام که یکی از نماد‌ها و نتایج این رویکرد بود، یکبار دیگر کوشیدند که انتقام خود را نسبت به خردورزی دولت ایران که چیزی جز انعکاس خواست اکثریت قاطع مردم و مقام معظم رهبری نبود، بگیرند و با فریب رئیس جمهور پیشین آمریکا به خروج از برجام و اعمال تحریم‌های یکجانبه نه تنها زندگی را بر مردم ما سخت کردند بلکه ضمن خالی گذاشتن دستان آمریکا، این کشور را توأم با بی آبرویی کم نظیری به ورشکستگی در سیاست خارجی آن کشاندند.

عضو هیات دولت اظهار داشت: آغاز به کار دولت با رکود تورمی بی‌سابقه و انزوای مطلق در عرصه‌ی بین‌المللی همراه بود، به‌طوری‌که رشد اقتصادی در سال ۹۱و ۹۲ به ترتییب ۷.۷- و ۰.۳- درصد و نرخ تورّم به ترتیب به ۳۰.۶و ۳۴.۷ درصد رسیده بود. تدابیر دولت یازدهم در همان شش ماه اول باعث شد تا سال ۹۳، سال خروج از رکود همراه با افت شدید نرخ تورّم باشد، به‌طوری‌که در آن سال، نرخ تورّم به ۱۵.۶ درصد و نرخ رشد اقتصادی به ۳.۲ رسید. این در حالی بود که مذاکرات هسته‌ای در جریان بود و هنوز توافق هسته‌ای به سامان نرسیده بود.

سخنگوی دولت ادامه داد: در حالی که کشور پس چند سال توفانی، با تدابیر دولت در مسیر ثبات و رونق قرار داشت، یکباره از نیمه دوّم سال ۱۳۹۳ جهان با افت شدید و به نوعی بی‌سابقه قیمت جهانی نفت روبرو شد. بسیاری از کشور‌های نفتی نتوانستند در برابر این شوک مقاومت کنند و بسیاری دچار رکود اقتصادی و برخی دچار تورم شدید شدند.
ربیعی گفت: سال ۱۳۹۴ برای دولت که در کوران مذاکرات هسته‌ای قرار داشت، سال بسیار سختی بود؛ با این حال، با تدابیری که اتخاذ شد، موفق شدیم با کمترین آثار رکودی و تورمی از این بحران جدید نیز عبور کنیم و عملاً این فشار سنگین در سال ۱۳۹۴ را فقط دولت احساس کرد.

وی تصریح کرد: در مجموع، علی‌رغم همه‌ی تنگنا‌ها و محدودیت‌ها، دولت تدبیر و امید موفق شد طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، یکی از دوران طلایی اقتصاد ایران در نیم‌قرن اخیر را رقم بزند. متوسط تورم در بازه‌ی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، ۱۱.۵ درصد بود و نزدیک به دو سال از این دوره تورم تک‌رقمی در کشور تجربه شد. در ۵۰ سال گذشته سابقه نداشته که نرخ تورم در یک دوره‌ی چهارساله تا این حد پایین باشد.

عضو هیات دولت در ادامه گفت: حتی بعد از خروج دیوانه وار آمریکا از برجام، اعتقاد راسخ ما به گفتگو و تعامل سازنده بود که باعث نقش برآب شدن نقشه بدخواهان ایران و امتناع ما برای خروج متقابل از برجام شد. این ما بودیم که با ایستادگی در برابر این قانون شکنی بزرگ، از نابودی برجام جلوگیری کردیم و با ترکیب کردن مقاومتی بی نظیر از یک طرف و پیگیری یک دیپلماسی زنده و پویا از طرف دیگر، برای آمریکا چاره‌ای جز بازگشت به میز مذاکره و عقب نشینی از آن اقدام بی مبنا باقی نگذاشتیم.

سخنگوی دولت افزود: امروز که یکبار دیگر در آستانه احیای برجام قرار داریم و یکبار دیگر ملت ما به مشاهده آثار مثبت این توافق نزدیک‌تر از هر زمان دیگری هستند، اطمینان داریم که تاریخ منصفانه قضاوت خواهد کرد و یقین داریم که مردم به رویکرد گفتگو و تعامل سازنده نمره قابل قبولی خواهند داد.

ربیعی اظهار کرد: با همه فراز و فرود‌های سال‌های اخیر نه تنها از اعتقاد به درستی اصل گفتگو و تعامل عقب ننشسته ایم بلکه اصالت و حقانیت این نگاه را در روابط منطقه‌ای به نمایش گذاشتیم و در کوران تهاجمات داعش و دیگر گروه‌های تروریستی که در موازات مداخله‌های مخرب خارجی، آتش بزرگی در خانه مردم بیگناه منطقه به پا کردند، امید به حل اختلاف را زنده نگه داشتیم.

وی در ادامه با اشاره به روز جمعه پیش رو ۲۵ تیر، به نام روز تامین اجتماعی گفت: نظام تامین اجتماعی، بخش جدایی‌ناپذیری از شیوه‌های حکمرانی صحیح است. نحوه پرداختن به نظام تامین اجتماعی و سیاست‌گذاری صحیح می‌تواند متضمن امنیت اجتماعی، امنیت روانی و زندگی سالم برای نیرو‌های کار یک جامعه و همچنین گذراندن دوره سالمندی بدون دغدغه برای همه شهروندان باشد.

عضو هیات دولت افزود: دولت در ۸ سال گذشته تلاش داشته تا ضمن گسترش نظام تامین اجتماعی و پیگیری نظام چند لایه، از گروه‌های اجتماعی مختلف از جمله افرادی که دچار فرصت‌های نابرابر اجتماعی بوده و نیازمند انواع حمایت‌های اقتصادی، روانی و اجتماعی هستند، پشتیبانی کند و نیز ترتیبی اتخاذ شود تا جامعه کار و تولید، با کرامت و امنیت روانی همراه باشد.

ربیعی تصریح کرد: گسترش خدمات درمانی از طریق طرح تحول سلامت و گسترش پوشش‌های بیمه‌ای سلامت و نیز اقدام پرافتخار مبنی بر این که امروز هیچ ایرانی بدون بیمه سلامت نیست، از جمله اقدامات دولت در این زمینه بوده است. همچنین گسترده شدن افراد تحت پوشش بیمه بازنشستگی به خصوص در میان روستاییان و عشایر، به بیش از ۲ میلیون و سیصدهزار نفر رسیده اند، از دیگر خدماتی است که توسط دولت تدبیر و امید صورت گرفته است.

سخنگوی دولت ادامه داد: در دولت تدبیر و امید تلاش شد تا بدهی‌های خود را به این سازمان پرداخت کند؛ به همین دلیل با تلاش‌های صورت گرفته، سازمان تامین اجتماعی امروز از یک تعادل نسبی برخوردار می‌باشد. همچنین به خواست دو دهه جامعه کارگری و بازنشستگان مبنی بر همسان سازی حقوق بازنشستگی، عمل شده است. امروز در بحث درمان نیز این سازمان موفق به گسترش خدمات درمانی در قالب الکترونیک و حذف نسخه شده است.

وی با بیان اینکه دریافتی مستمری‌بگیران با سی روز سابقه کار از سال ۹۲ تاکنون افزایش کم نظیری است گفت: این روز را به همه مدیران، کارکنان شریف سازمان و همه دینفعان و مخاطبان اعم از کارگران و بازنشستگان تبریک می‌گویم.
ربیعی همچنین با بیان اینکه ۲۵ تیر روز سازمان بهزیستی نیز هست افزود: بهزیستی وظایف متعدد و مهمی را بر عهده دارد. توانمندترکردن افراد دارای معلولیت و سایر گروه‌های هدف با ایجاد اشتغال و مهارت‌افزایی، موفقیت مهمی بوده که سازمان بهزیستی در این سال‌ها به آن دست یافته است.
عضو هیات دولت ادامه داد: از طرفی افزایش مستمری‌بگیران از ۸۲ هزارتومان برای خانواده ۴ نفره در سال ۹۲ به ۵۴۰ هزارتومان در سال ۹۹ رسیده است که از جمله اقدامات دولت برای بهبود شرایط افراد تحت پوشش بهزیستی بوده است. خوشبختانه بهزیستی در تشریک مساعی با جامعه موفق عمل کرده و نهاد‌های مدنی مرتبط با خیر جمعی، در این هشت سال به بیش از دو برابر تمام سال‌های گذشته افزایش یافته است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: بهزیستی از سوی دیگر متکفل فرزندانی از این سرزمین است که فاقد حمایت نهاد خانواده هستند و این سازمان باید نقش والدین را ایفا کند. مجموعه این فعالیتها، بهزیستی را به محیطی پر از مهر و فداکاری تبدیل کرده است.

وی اظهار داشت: این روز بهانه‌ای است که همه، خیر جمعی را به یاد بیاوریم. پایداری جامعه ما منوط به گسترش خیر جمعی است. برای زیست بهتر، همه ما باید به یک مددکار تبدیل شویم. برای اینکه خیر جمعی، در ایران تبدیل به جنبش اجتماعی گردد، هر ایرانی باید یک مددکار و یک نیکوکار بشود.
ربیعی گفت: این روز را به همه همکارانمان در سازمان بهزیستی و نیز به همه ذینفعان خانواده بزرگ بهزیستی تبریک میگویم و از خدای بزرگ برای مدیران و همکارانم توفیقِ توان بیشتر برای خدمت و برای جامعه هدف بهزیستی نیز، آرزوی سلامتی زندگی بهتر موفقیت را آرزو دارم. به امید زندگی پر از آرامش برای همه هم‌وطنانمان به ویژه مشمولان بهزیستی و سازمان تامین اجتماعی.
عضو هیات دولت همچنین به خشکسالی کم نظیر امسال در کشور اشاره کرد و افزود: افزایش دما و کاهش ذخایر آبی علاوه بر زندگی روزمره شهروندان، معیشت و اقتصاد در بخش کشاورزی را با مشکل و چالش روبرو کرده است.

وی با بیان اینکه با کمی آب به دلیل کاهش بارندگی‌ها و کم آبی روبر شده ایم و پیش بینی می‌شود در سال آینده هم ادامه داشته باشد گفت: این کم آبی و خشکسالی باید همراه با الزاماتی در سیاستگذاری‌ها و نیز فرهنگ سازی و تغییر سبک مصرف و سازگاری مردم با کم آبی باشد.

سخنگوی دولت به تصمیمات دولت برای حمایت از بخش کشاورزی در زمان خشکسالی اشاره کرد و گفت: با توجه به کاهش چشمگیر ریزش‌های جوی در سال آبی جاری نسبت به میانگین دوره‌های مشابه گذشته و در راستای مدیریت خشکسالی و رفع مشکلات کشاورزان در تمام نقاط کشور و جلوگیری از بروز بحران‌های اجتماعی، با اختصاص اعتبار، امهال و اعطای تسهیلات برای خسارت دیدگان بخش کشاورزی موافقت کرد.

بر این اساس، مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به منظور تامین آب کشاورزی اضطراری از طریق لایروبی، مرمت و بازسازی قنوات، تاسیسات و تجهیزات آبی شبکه‌های آبیاری، ایستگاه‌های پمپاژ، بند‌های انحرافی، مرمت و بازسازی کانال‌های عمومی و سردهنه‌های کشاورزی، چشمه‌سارها، استخر‌های ذخیره آب و آب بندان ها، پوشش انهار، انتقال آب با لوله و... اختصاص یافت.

ربیعی ادامه داد: همچنین به موجب مصوبه مذکور، کارگروه مربوط به بخشودگی سود و کارمزد و جریمه وام‌های دریافتی کشاورزان خسارت دیده از حوادث غیرمترقبه موظف است صرفاً در شهرستان‌هایی که در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته و توسط سازمان مدیریت بحران کشور به استانداری‌ها اعلام شده‌اند، مشمولین واجد بهره مندی از امهال تسهیلات موضوع تصویب نامه را به بانک‌های عامل معرفی کند و بانک‌های عامل موظفند ضمن بخشودگی سود، کارمزد و جرایم تسهیلات دریافتی خسارت‌دیدگان بخش کشاورزی که در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دچار خشکسالی شده‌اند و سررسید بدهی آن‌ها درسال ۱۴۰۰ است، اصل تسهیلات دریافتی را به مدت سه سال امهال نمایند.

وی افزود: دولت همچنین با پرداخت مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی (با کارمزد ۴ درصد) به آسیب دیدگان بخش کشاورزی با راهبری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق بانک‌های عامل با معرفی وزارت جهاد کشاورزی (سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها) و با ضمانت زنجیره‌ای برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی سال آبی جاری موافقت کرد.

عضو هیات دولت تصریح کرد: روز یکشنبه نیز پس از جلسات متعدد با حضور نهاد‌های مدنی و کارشناسان حقوقی دولت با هدف حمایت از حقوق بشر و شهروندی براساس اصول قانون اساسی، موازین اسلامی، تعهدات بین‌المللی و سایر قوانین، تقویت، هماهنگ، همگرا و هم افزا کردن تلاش‌ها و ابتکارات ملی در حمایت از حقوق بشر و شهروندی، «لایحه ایجاد نهاد ملی حقوق بشر و شهروندی» را تصویب کرد.

ربیعی ادامه داد: همچنین هیات دولت نظر به ضرورت گذار از وابستگی اقتصاد به نفت به اقتصاد مبتنی بر کارآفرینی و نوآوری، ایجاد شغل پایدار و افزایش درآمد سرانه ملی، اعضای دولت با هدف تشویق و حمایت از کارآفرینان پیشرو، سیاست‌های اجرایی تشویق و حمایت از کارآفرینان پیشرو را تصویب کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان از بعدازظهر امروز ۱۱ اردیبهشت
پیش بینی بارش‌های رگباری در مناطقی از کشور
برتری ناتینگام و اسپورتینگ مقابل حریفان
پایداری دو ماهه مردم بهارستان؛ طنین نام خلیج فارس در اجتماع شبانه نسیم‌شهر
صحنه‌هایی از تجلی نجوا‌های عاشقانه زائران ایرانی در مدینه النبی
طنین عهد و استقامت در فیروزکوه؛ اجتماع باشکوه مردم در سوگ امام شهید
ثبت ملی تثبیت روایتِ شکست راهبردی دشمن در دشت مهیار
نابغه مازندرانی کشتی ایران درگذشت
مثل کبوتران حرم باش و پر بگیر ...
همراهی با خیران را وظیفه دینی و رسانه‌ای خود می‌دانیم
۱۱۵ رأس دام قاچاق در نایین توقیف شد
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، جمعه ۱۱ اردیبهشت
جایگزینی رادار‌ها و موشک‌های آمریکا دشوار و زمان بر است
انتقاد نخست‌وزیر اسلواکی از عملکرد سازمان ملل در قبال حمله آمریکا به ایران
راه اندازی میز خدمت تا ایستگاه مشاوره
موج مجازی با نام «خلیج همیشه فارس» در سایه بیانات رهبری
هیچ شناور متخاصمی وارد خلیج فارس نخواهد شد
امنیت مراودات با دنیا را در خلیج فارس ایجاد می‌کنیم
سازمان ملل: هزینه جنگ علیه ایران برابر با کمک به حدود ۹۰ میلیون نفر است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
مثل کبوتران حرم باش و پر بگیر ...
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)