• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۴۴۸۸
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
درچهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی مطرح شد

ایجاد مراکز نوآوری و شتابدهی در تمام استان‌ها

رییس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاددانش بنیان جهاددانشگاهی با اشاره به نقش مهم این نهاد در تحقق اقتصاد دانش بنیان از ایجاد مراکز نوآوری و شتابدهی در تمام استان‌ها تا پایان نیمه اول امسال سخن گفت.

ایجاد مراکز نوآوری و شتابدهی در تمام استان‌هابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، آقای دکتر بهروز بادکو رییس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاددانش بنیان جهاددانشگاهی در آستانه فرارسیدن ۱۶ مرداد، چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی به تشریح فعالیت‌های این سازمان پرداخت و در رابطه باساختار جدید سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاددانش بنیان جهاددانشگاهی گفت: یکی از مهم‌ترین مسیر‌های توسعه کشور، انتقال از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر کارایی و دانش است. به عبارت دیگر اقتصاد دانش‌بنیان، اقتصاد نوینی است که در آن تولید، توزیع و استفاده از دانش منبع اصلی رشد و ایجاد ثروت است. موتور محرک چنین اقتصادهایی، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و همچنین تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری شکل می‌گیرند.
 
وی با اشاره به این که نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و نهاد‌های توسعه‌ای در ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و به تبع آن اقتصاد مبتنی بر دانش بر کسی پوشیده نیست، افزود: بر همین اساس جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد واسط و توسعه‌ای با دارا بودن زیست بوم نوآوری و فناوری مختص به خود، نقش بسیار مهمی در ایجاد نوآوری، توسعه فناوری و همچنین خلق ثروت در راستای ایجاد اقتصاد مبتنی بر دانش و بهره‌وری و کارایی برخوردار است؛ بنابراین تغییر ساختار سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان عمدتا با هدف معرفی فرصت‌های ناشی از اقتصاد دانش‌بنیان به مدیران، پژوهشگران و فناوران جهاددانشگاهی، انجام مطالعات فرصت و امکان سنجی مالی و اقتصادی، ایجاد و توسعه کمی و کیفی شرکت‌های دانش بنیان و همچنین ایجاد تغییر و تحول در زیست بوم نوآوری و فناوری جهاددانشگاهی با نگاه ویژه به نوآوری، کارآفرینی و تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان و در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان، توسعه‌ی ماموریت داده است.
 
آقای دکتر بادکو گفت: بر همین اساس موضوع اقتصاد دانش‌بنیان و سوی‌گیری تمامی فعالیت‌های جهاددانشگاهی معطوف بر اقتصاد مبتنی بر کارایی و دانش مورد توجه مدیران کلان این مجموعه قرار گرفته است که پیش از این، موضوع اقتصاد دانش بنیان کمتر مورد توجه مدیران قرار گرفته بود و با توسعه ماموریت این سازمان، به عنوان یک راهبرد اصلی مد نظر قرار گرفته است.
 
وی در رابطه با تعداد شرکت‌های فناور و دانش‌بنیانی که در پارک‌ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی مشغول فعالیت هستند، ادامه داد: همانطور که می‌دانید جهاددانشگاهی دارای ۳ پارک علم و فناوری، ۲۴ مرکز رشد و ۴۰ مرکز نوآوری و شتابدهی است که در حال حاضر حدود ۷۰۰ واحد فناور شامل استارتاپ و شرکت و یا واحد تحقیق و توسعه در آن حضور دارند که ۱۱۰ شرکت دانش بنیان و ۴۰ شرکت نیز خلاق هستند.
 
معاون رییس جهاددانشگاهی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد واحد‌های موفق توانسته‌اند با تجاری‌سازی فناوری خود از پارک‌ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی خارج شوند؟، گفت: یکی از شاخص‌های اصلی ارزیابی ساختار‌های حمایت از فناوری و نوآوری در دنیا همانطور که شما اشاره کردید موفقیت شرکت‌های تحت حمایت است که با درصد موفقیت اعلام می‌شود؛ به معنی دیگر کل شرکت‌های خارج شده موفق و ناموفق را درنظر می‌گیرند و نسبت شرکت‌های موفق به کل را محاسبه می‌کند که این عدد در مراکز وابسته به جهاد حدود ۲۲ درصد می‌باشد که با توجه به شرایط فعلی محیط کسب و کار در کشور رقم مناسبی محسوب می‌شود.
 
آقای دکتر بادکو با اشاره به سیاست جهاددانشگاهی برای حمایت و توسعه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در این نهاد گفت: در حال حاضر با توجه به سیاست‌های جهاد برنامه خاصی برای توسعه کمی مراکز رشد و پارک در جهاددانشگاهی وجود ندارد و تمرکز ما بیشتر روی توسعه کیفی و تغییر در فرآیند‌ها در راستای افزایش اثربخشی و کارایی مراکز می‌باشد، ولی در صورتی که احساس شود که در یک زمینه تخصصی امکان راه اندازی یک مرکز رشد یا پارک علم و فناوری لازم است قطعا به عنوان یک برنامه جدی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
 
وی ادامه داد: توسعه مراکز نوآوری و شتابدهی که به اختصار "منش" گفته می‌شود در جهاددانشگاهی با هدف کمک به واحد‌های سازمانی اعم از واحدها، سازمان‌ها، پژوهشکده‌ها در جهت بهره‌برداری از ظرفیت استارتاپ‌ها بر اساس مدل نوآوری باز و متناسب با زمینه‌های کاری و طرح‌های مصوب آن‌ها صورت پذیرفته است که به همین دلیل است موضوع فعالیت هر منش متناسب با زمینه‌های فعالیتی آن واحد تعیین می‌شود تا کسب و کار‌های نوپا بتوانند از ظرفیت‌های زیرساختی و نیروی انسانی واحد موسس استفاده کنند.
 
آقای دکتر بادکو افزود: در ۳ سال گذشته توسعه منش در تمامی واحد‌ها در دستور کار بوده است که خوشبختانه در اغلب استان‌ها منش راه‌اندازی شده است و تا نیمه اول سال ۱۴۰۰ نیز در تمامی استان‌ها ایجاد خواهد شد و در کنار آن نیز در سال جاری توسعه کیفی و افزایش میزان اثربخشی آن‌ها مورد تاکید ستفا می‌باشد.
 
رییس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاددانش بنیان جهاددانشگاهی در رابطه با این که این سازمان چه خدماتی برای استقرار شرکت‌ها در پارک‌ها و مراکز رشد و منش ارایه می‌کند؟، گفت: در تمامی ساختار‌های حمایتی علاوه بر ارایه فضای فیزیکی و تجهیزات اداری و... برای رشد و توسعه کسب و کار‌های نوپا، خدماتی همچون ارایه مشاوره کسب وکار، هدایت از طریق منتور‌های خبره، ارایه آموزش‌های تخصصی مرتبط با زمینه فعالیت شرکت ها، معرفی به سرمایه گذارن و توسعه بازار و شبکه و همچنین ارایه کمک‌های مالی نقدی و غیرنقدی نیز جزو فعالیت‌های این مراکز است.
 
وی ادامه داد: ویژگی بارز ساختار‌های تحت حمایت از فناوری در جهاددانشگاهی، استفاده شرکت‌های تحت حمایت از ظرفیت طرح‌ها و پروژه‌ها در دست اجرا، زیرساختارها، دریافت مشاوره از اعضا هیات علمی و شبکه ملی جهاددانشگاهی در سراسر کشور و همچنین پشتیبانی متمرکز ستفا از این ساختار‌ها است.
 
دکتر بادکو اظهار کرد: در طول دوسال گذشته با توجه به شیوع بیماری کرونا این مراکز با تمام توان نسبت به تامین فناورانه مایحتاج مورد نیاز برای مبارزه با این بیماری همچون دارو، ماسک، مواد شیمیایی و دستگاه‌های متناسب با این ایام را در دستور کار خود قرارداده‌اند، البته ارایه خدمات و محصولات متناسب با ظرفیت‌های منطقه‌ای همچون گردشگری، شیلات، گیاهان دارویی و... نیز حایز اهمیت است.
 
وی بیان کرد: در انتها باید گفت یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های اصلی ستفا در سال‌های آتی برای توسعه فناوری‌های جهاددانشگاهی این است که طرح‌های ملی که توسط جهاد اجرایی می‌شود را با همکاری شرکت‌های دانش بنیان و مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی راهبری و اجرایی نماید تا ضمن افزایش چابکی و سرعت اجرا موجبات رشد و توسعه بخش خصوصی و کاهش هزینه‌های تمام شده طرح را فراهم کند تا همچنین باعث پرداختن بیشتر جهاددانشگاهی به ابعاد فناورانه و منحصر به فرد طرح‌ها شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایمن‌سازی نقاط پرتگاهی محور کاج–جونقان
ضرورت واگذاری اختیارات ویژه به استان‌های مرزی برای واردات نهاده های دامی
آغاز طراحی نقاشی دیواری بلند در مسیر ساحلی غربی اهواز
پیش‌بینی کاهش ۳۰ درصدی بارش پاییزی در کردستان
واژگونی و حریق سواری پژو حامل سوخت قاچاق در محور گناباد - قائن
دوری و دوستی قرص آهن و کلسیم
آزادراه تهران-کرج امشب مسدود می‌شود
گرامی داشت یاد و خاطره ۱۶۷ شهید شهرستان باروق
انتشار کتاب ریحانه سادات به خط بریل
برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی در ۵۶۰۰ مدرسه
افزایش تعرفه خدمات دامپزشکی
امکان استعلام اصالت کالای استاندارد از طریق سامانه پیامکی
کشف بیش از ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در شهرستان بجستان
برد آبی پوشان گرمسار مقابل تیم شاهین آمل 
امدادرسانی به مصدومان واژگونی خودروی سواری پراید
معرفی فرمانده جدید مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم رشت
هنرنمایی دانش آموزان مدرسه روستای یزدکان خوی درجشنواره غذا‌های سنتی
هفدهمین جشنواره «نخستین واژه آب» در استان اردبیل آغاز شد
راه یابی فیلم «تولد» از مشهد به جشنواره بین المللی نیویورک
انگلیس پشت پرده اجلاس منامه بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)