• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۹۱۸۳
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۴۰
بین الملل » آمریکا
با نزدیک شدن عقب نشینی آخرین نیرو‌های خارجی از افغانستان

کارشناسان آمریکایی: ما جنگ را در افغانستان باخته‌ایم

بازرس کل ویژه آمريکا برای بازسازی افغانستان گفت آمریکا در افغانستان همان طوری رفتار کرده است که در عراق و ویتنام رفتار کرده بود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، با نزدیک شدن عقب نشینی آخرین نیرو‌های خارجی از افغانستان، کارشناسان نتیجه گیری‌های قطعی خود درباره علل شکست آمریکا در افغانستان را بعد از ۲۰ سال جنگ، دروغگویی ها، غرور ژنرال‌های آمریکایی، راهبرد‌های کوتاه مدت و اهداف غیرواقعی عنوان کردند.

کارشناسان آمريکا: ما جنگ در افغانستان را باخته ایم

جان سوپکو، بازرس کل ویژه آمريکا برای بازسازی افغانستان در سخنان تند و پرشوری درباره علل اوضاع ”تیره“ در این کشور گفت آمریکا با غرور فکر می‌کرد ما می‌توانیم این کشور را که در سال ۲۰۰۱ در وضع اسفباری بود، بگیریم و از آن یک نروژ کوچک بسازیم.

سوپکو که از سال ۲۰۱۲ کنگره آمریکا، وی را مامور پیگیری در مورد نحوه استفاده از بودجه آمریکا در این جنگ کرده بود، افزود: ”ما با نظریه ایجاد یک دولت مرکزی قوی به افغانستان آمدیم. این یک اشتباه بود. کارشناسان می‌دانستند که این کشور با ساختار چنین دولتی سازگار نیست، اما ”هیچ کس به سخن کارشناسان گوش نمی‌کرد.

بازرس کل ویژه آمريکا برای بازسازی افغانستان ادامه داد: ژنرال‌هایی که در افغانستان یکی بعد از دیگری جای یکدیگر را گرفتند، روی اهداف کوتاه مدتی تمرکز کردند تا وقتی که دو یا سه سال بعد می‌روند، ادعا کنند موفقیتی کسب کرده اند در حالی که با عطف توجه به چالش‌های تدارکاتی که این کشور ارائه می‌کرد، می‌بایست به تلاش‌های بازسازی زمان می‌دادند، چرا که در این کشور فقط ۳۰ درصد جمعیت ۲۴ ساعت کامل از برق برخوردار هستند.

سوپکو، ژنرال‌ها را به پنهان کردن وسعت مشکلات متهم کرد و افزود: هر بار که ما به این کشور می‌رفتیم، نظامیان اهداف را تغییر می‌دادند تا آسان‌تر بتوانند ادعا کنند یک موفقیت کسب شده است؛ و وقتی که آن‌ها دیگر نتوانستند ادعای موفقیت کنند، آن‌ها را اهداف فوق سری طبقه بندی کردند.

وی‌ همچنین گفت: آن‌ها می‌دانستند که ارتش افغانستان تا چه اندازه ضعیف است. کسانی که به اسناد فوق سری دسترسی داشتند، نیز آن را می‌دانستند. اما آمریکایی متوسط، مالیات دهنده متوسط، نماینده متوسط، دیپلمات متوسط آن را نمی‌دانستند.

کارشناسان آمريکا: ما جنگ در افغانستان را باخته ایم

کارتر مالکاسیان، یک مقام سابق وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، که به تازگی کتابی درباره تاریخ جنگ افغانستان منتشر کرده است، گفت: هیچ تردیدی وجود ندارد که ما جنگ را باخته ایم.

به اعتقاد این کارشناس که به ویژه به جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک سابق توصیه کرد: طالبان اراده خود را برای جنگ با اشغالگران نشان داده اند، در حالی که به نظر می‌رسد ارتش افغانستان به خارجی‌ها فروخته شده است.

مالکاسیان در کتاب خود می‌نویسد: حضور ساده آمریکایی‌ها در افغانستان به تمسخر گرفتن نظریه هویت افغان است که روی غرور ملی، مبارزه با اشغالگران و یک تعهد دینی برای دفاع از میهن بنا شده است.

وی افزود: ما فکر می‌کردیم که بعضی چیز‌ها در افغانستان ممکن است مانند: شکست دادن طالبان یا امکان دادن به دولت افغان تا مستقل شود. احتمالا این چیز‌ها ممکن نبود. پلیس و نظامیان نمی‌خواستند جان خود را برای یک دولتی که فاسد بود و تمایل داشت آن‌ها را نادیده بگیرد، به خطر اندازند.

کارشناسان آمريکا: ما جنگ در افغانستان را باخته ایم

یک گزارش اخیر سازمان دیده بان حقوق بشر خاطرنشان می‌کند: ائتلاف آمریکایی با نداشتن دغدغه کافی درباره قربانیان غیرنظامی حملات هوایی یا سوء استفاده جنگ سالاران متحد غرب، به عموم مردم افغانستان پشت کرده است.

بر اساس گزارش دیده بان حقوق بشر، ”تمایل آمریکا به دادن اولویت به دستاورد‌های نظامی کوتاه مدت و نه ایجاد نهاد‌های واقعا دموکراتیک یا حفاظت از حقوق بشر، ضربه مرگباری به ماموریت آمریکا و همه تلاش‌های بازسازی بعد از ۲۰۰۱ وارد کرده است“.

این سازمان می‌افزاید: کینه و بی اعتمادی مردم افغانستان به آمریکا و دولت افغان به طور گسترده‌ای به طالبان امکان داده است تا پیشروی کند.

به اعتقاد جان سوپکو بازرس کل ویژه آمريکا برای بازسازی افغانستان، آمریکا در افغانستان همان طوری رفتار کرده است که در عراق و ویتنام رفتار کرده بود. وی همچنین گفت: به سخنان ژنرال ها، سفرا یا مقامات دولتی که به شما می‌گویند: دیگر آن کار را نخواهند کرد، باور نکنید.

سوپکو خاطرنشان کرد: این دقیقا همان چیزی بود که ما بعد از ویتنام گفتیم: دیگر این کار را نخواهیم کرد. اما با کمال شگفتی، این کار را در عراق کردیم. این کار را در افغانستان کردیم.

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهید منصور سودی، شهید شاخص زنجان
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)