پخش زنده
امروز: -
صندوق بین المللی پول (IMF) بیشترین توزیع ذخایر ارزی خود به ارزش ۶۵۰ میلیارد دلار را برای احیای اقتصادی جهان پس از همه گیری کووید- ۱۹ و کاهش بدهی فزاینده کشورهای عضو تصویب کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری راشا تودی؛ کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین المللی پول در بیانیهای که روز دوشنبه منتشر شد اعلام کرد: "شورای حکام صندوق بین المللی پول روز گذشته، تخصیص کلی حق برداشت ویژه معادل ۶۵۰ میلیارد دلار آمریکا را برای افزایش نقدینگی جهانی تصویب کرد. "
(حق برداشت ویژه یک دارایی ارزی صوری است که توسط صندوق بین المللی پول ایجاد شده تا کمبود نقدینگی بین المللی را جبران کند.)
جورجیوا این تصمیم را "تاریخی" و " محرکی برای اقتصاد جهانی در زمان بحران بی سابقه" خواند. این طرح در ۲۳ اوت اجرایی میشود.
با این حال، تصمیم صندوق بین المللی پول به سختی حاصل شد و این برنامه بیش از یک سال به تاخیر افتاد. برخی کشورها از این طرح انتقاد کرده و آن را "هدیه به کشورهای ثروتمند و رژیمهای سرکش" خوانده اند.
صندوق بین المللی پول حق برداشتهای ویژه جدیدی را به ۱۹۰ کشور عضو خود متناسب با سهمیه فعلی این کشورها در صندوق بین المللی پول، اعطا میکند. حدود ۵۸ درصد، معادل ۳۷۵ میلیارد دلار به اقتصادهای پیشرفته و ۴۲ درصد، برابر با ۲۷۵ میلیارد دلار به "بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه از جمله کشورهای کم درآمد" اختصاص مییابد. صندوق بین المللی پول همچنین اعلام کرد با اعضای خود تلاش میکند تا راههایی بیابد تا کشورهای ثروتمند که حق برداشتهای ویژه دریافت میکنند، این حقوق را به سمت کشورهای فقیرتر و کشورهایی که بیشتر از همه گیری کووید -۱۹ آسیب دیده اند، سوق دهد.
حق برداشت ویژه داراییهای ذخایر بین المللی است که صندوق بین المللی پول آن را در سال ۱۹۶۹ برای حمایت از ذخایر رسمی کشورهای عضو خود ایجاد کرد. حق برداشت ویژه واحدهای مبادله صندوق بین المللی پول هستند که بر اساس ذخایر ارزی اصلی جهانی از جمله دلار آمریکا، یورو، ین، پوند و یوان ارزش گذاری شده اند.