• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۸۲۶۸۸
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹
بین الملل » اقتصادی
اقتصاد جهانی؛

افزایش ظرفیت وام صندوق بین المللی پول

شورای حکام صندوق بین المللی پول روز دوشنبه موافقت کرد تا ظرفیت وام دهی این موسسه را به میزان ۶۵۰ میلیارد دلار افزایش دهد. این، آخرین گام در تصویب این طرح برای افزایش کمک به بیشتر کشور‌های آسیب پذیر است.

  به گزارش سرویس بین الملل­ ­خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین المللی پول در این باره گفت این یک تصمیم تاریخی است که بزرگترین تخصیص حق برداشت ویژه در تاریخ این صندوق به حساب می‌آید. اختصاص این وام‌ها کمک بزرگی به اقتصاد جهان در این مقطع بحرانی بی سابقه به حساب می‌آید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در همین ارتباط افزود: اختصاص این میزان وام در واقع پاسخی به نیاز‌های جهانی در بلند مدت است و در همین راستا باعث اعتماد سازی و تقویت مقاومت و ثبات اقتصاد جهان خواهد شد.
جورجیوا افزود: این امر به ویژه به آسیب پذیرترین کشور‌های عضو کمک می‌کند تا بر آثار بحران سلامت غلبه کنند.
این برنامه که قبلاً اواسط ژوئیه توسط هیئت اجرایی صندوق بین المللی پول تأیید شده بود، ۲۳ اوت اجرا می‌شود.
این موسسه می‌گوید این حق برداشت‌های مخصوص که به تازگی صادر شده است، متناسب با سهمیه‌ای اختصاص داده می‌شود که هر کشور در صندوق بین المللی پول دارد.
کشور‌های در حال توسعه حدود ۲۷۵ میلیارد دلار دریافت خواهند کرد.
جورجیوا گفت: ما همچنین به بحث‌های فعال با کشور‌های عضو خود برای تعیین گزینه‌های مناسب برای واگذاری داوطلبانه حق برداشت‌های ویژه از کشور‌های ثروتمند به کشور‌های فقیرتر و آسیب پذیرتر ادامه می‌دهیم تا به آن‌ها در بهبود وضع همه گیری کرونا و دستیابی به رشد کمک کند.
- شفافیت -
به عنوان مثال، کشور‌های ثروتمند می‌توانند حق برداشت‌های ویژه خود را با استفاده از صندوق‌های کاهش فقر و رشد صندوق بین المللی پول که باعث افزایش عرضه وام به کشور‌های کم درآمد می‌شود، به این کشور‌ها انتقال دهند.
سازمان غیردولتی آکسفام از پذیرش این طرح استقبال کرده است.
نادیا دارار، سرپرست این سازمان در واشنگتن، در بیانیه‌ای گفت: حق برداشت‌های ویژه، نقدینگی مورد نیاز کشور‌های در حال توسعه را بدون نیاز به افزایش بار بدهی، در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.
نماینده آکسفام خاطرنشان کرد: غیرقابل تصور است که کشور‌های ثروتمند به نحوی سهم حق برداشت‌های ویژه خود را به کشور‌های فقیر تخصیص ندهند,، زیرا طبق تصمیم نشست سران گروه هفت قرار شد حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار از حق برداشت کشور‌های ثروتمند به کشور‌های فقیر واگذار شود.
او همچنین گفت که لازم است دولت‌ها با شفافیت کامل و با همکاری جامعه مدنی کار کنند تا از حق برداشت‌های ویژه عاقلانه استفاده شود.
حق برداشت‌های ویژه که در سال ۱۹۶۹ ایجاد شدند، ارز نیستند و وجود مادی ندارند. ارزش آن‌ها بر اساس سبدی از پنج ارز اصلی بین المللی دلار، یورو، پوند، رنمینبی یا یوان و ین است.
حق برداشت‌های ویژه پس از صدور می‌توانند به عنوان ارز ذخیره‌ای که ارزش پول داخلی را تثبیت می‌کند، مورد استفاده قرار گیرند یا برای تأمین مالی سرمایه گذاری به ارز‌های قوی تبدیل شوند.
وجود این امتیاز برای کشور‌های فقیر از آن جهت است که بدون پرداخت سود وام، به ارز‌های قوی دست پیدا می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایداری جریان گاز در فصل سرما با مدیریت مصرف
لیگ برتر والیبال؛ سیرجانی‌ها در صدر ماندند
درخشش دختران کاراته کای میاندوآبی در مسابقات بین المللی
تایید « لایحه الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه سنواتی» در مجمع
خوشحالی مردم لرستان در پی بارش رحمت الهی
باخت پاس گرگان برابر مهرگان نور مازندران
برنامه ریزی برای برگزاری اعتکاف رجبیه در سمنان
رکورد ۲۰ سانتی‌متری برف در تکاب؛ جنوب آذربایجان‌غربی زیر چتر بارش‌های پاییزی
شهید سلیمانی هسته‌های مقاومت جهانی را پایه‌گذاری کرد
انتخاب اعضای هیات اجرایی انتخابات شورای اسلامی شهر دشت آزادگان
خروج سامانه ناپایدار از استان و پایداری هوا تا یکشنبه
برگزاری مرحله استانی جشنواره فرهنگی آموزشی « زندگی با قرآن »
کشف ماشین‌آلات بدون مجوز در محوطه نمایشگاهی در لامرد
«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد
برد ارزشمند فولاد هرمزگان مقابل جواد الائمه شهرکرد
آغاز بررسی‌های تخصصی طرح بازآفرینی بافت تاریخی قم
افزایش دو برابری ظرفیت درمانی سرخس
پیش بینی جو پایدار در لرستان
مصاف ملوان بندرانزلی و آلومینیوم در اراک
فعالیت آموزشی استان قزوین فردا غیرحضوری شد 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)