• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۸۶۳۲۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
بین الملل » آمریکا
درخواست خانواده قربانیان پس از ۲۰ سال ؛

نقش دولت عربستان در ۱۱ سپتامبر افشا شود

خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا از بایدن خواستند مدارک محرمانه مرتبط با نقش عربستان را در این حملات منتشر کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا به رئیس جمهور این کشور اعلام کردند اگر مدارک محرمانه مرتبط با نقش عربستان را در این حملات منتشر نکند قادر نخواهد بود در مراسم یادبود این حملات شرکت کند.
بر اساس این گزارش خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا از جو بایدن رئیس جمهور این کشور خواستند امسال در مراسم یادبود قربانیان این حمله شرکت نکند مگر زمانی که اسناد محرمانه‌ای را که نشان می‌دهد سران عربستان سعودی از این جنایت حمایت کرده اند، منتشر کند. 
خبرنگار شبکه بی بی سی در آمریکا، گفت: حدود ۱۷۰۰ نفر از خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا نامه‌ای را امضا کرده اند. امضاکنندگان این نامه شامل نجات یافتگان حملات ۱۱ سپتامبر و بخشی از نیرو‌های امداد و نجات هستند که از مدت‌ها قبل درخواست کرده اند که اسناد محرمانه دولت درباره این حملات منتشر شود تا مشخص شود که حکومت عربستان سعودی در اجرای طرح القاعده در ۱۱ سپتامبر نقش داشته است؟ آیا به هواپیماربایی‌ها در ۱۱ سپتامبر کمک کرده اند؟

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عربستان سعودی همیشه اعلام کرده است در این حملات مشارکتی نداشته است. دولت سابق آمریکا هم از انتشار اسناد محرمانه مرتبط با حملات ۱۱ سپتامبر خودداری و اعلام کرد این اسناد موضوعی مرتبط با امنیت ملی آمریکاست. اما شهروندان آمریکا که نامه مذکور را امضا کرده اند می‌گویند ۲۰ سال از این حملات می‌گذرد و دیگر هیچ علتی برای محرمانه نگه داشتن اطلاعات و اسناد مرتبط با این حملات وجود ندارد.

جو بایدن هم در جریان تبلیغات انتخاباتی قول داده بود این مساله را حل بکند. امضاکنندگان نامه گفته اند اگر بایدن اسناد مرتبط با حملات ۱۱ سپتامبر را منتشر نکند آن‌ها با انجام اقداماتی از مشارکت بایدن در هر مراسمی مربوط به این حملات و برای یادبود قربانیان این حملات جلوگیری خواهند کرد.

جین ساکی سخنگوی کاخ سفید هم در واکنش به این درخواست اعلام کرده که بایدن همچنان به قولی که در زمان تبلیغات انتخاباتی در این خصوص داده پایبند است و مسئولان کاخ سفید هم بارها با خانواده‌های این قربانیان دیدار کرده اند، اما هنوز ابعاد این مسئله مشخص نشده اند.
کمیسیون دولت آمریکا که درباره حملات ۱۱ سپتامبر تحقیق کرده است اعلام کرد هیچ سندی وجود ندارد که نشان بدهد حکومت عربستان به شکل مستقیم در این حمله از القاعده حمایت مالی کرده باشد، اما ممکن است اشخاصی در حکومت عربستان از این حملات حمایت کرده باشند.

خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر از مدت‌ها قبل اعلام می‌گویند حکومت عربستان از قبل از طرح عاملان حملات آگاه بوده و کاری برای توقف این طرح انجام نداده است. امضاکنندگان این نامه به طور ویژه همچنین می‌خواهند موضوع کمک برخی از شهروندان عربستان به دو هواپیماربا قبل از حملات ۱۱ سپتامبر و نقش دیپلمات‌های عربستان در واشنگتن در این خصوص مشخص شود.

علاوه بر این خانواده‌های حدود ۲۵۰۰ قربانی این حملات و ۲۰ آسیب دیده از حملات ۱۱ سپتامبر خواهان پیگرد عربستان در این پرونده هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دلجویی نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثاگران کشور از خانواده شهدا در چهارمحال و بختیاری
روند اجرایی طرح مسکن ملی در پارس آباد
اختصاص ۶۰۰ میلیارد بودجه به طرح های آبخیزداری دماوند
عطرافشانی گلزار شهدای جنگ تحمیلی سوم در نقده
سپاه: مقتدرانه از حقوق ملت ایران در خلیج فارس دفاع می‌کنیم
دستگیری فروشنده سکه و اسکناس جعلی در کلاردشت
برگزاری اینوتکس ۱۴۰۵ در شهریور امسال
توجه ویژه آیت الله سیستانی به وضعیت خانواده‌های شهدای جنگ تحمیلی ایران
تجلیل از پاسداران طبیعت در منطقه خانگرمز تویسرکان
حفظ ذخایر خلیج فارس با بهره برداری مسئولانه
محسن سیفی کفشگری سرپرست بانک ملی ایران شد
احیای کارخانه نساجی شماره یک قائم‌شهر
خلیج فارس، امانت نسل های آینده
دشت شقایق‌ کدکن؛ انعکاس بهشت خدا بر زمین
اجتماع جان فدایان ایران امام رضایی
تایلند به‌دنبال ایجاد پل زمینی در پی محدودیت در تنگه هرمز
سرمایه انسانی؛ محور عبور صنعت مس از شرایط ناپایدار اقتصادی
توزیع جهیزیه به زوج های چرامی به میمنت میلاد امام رضا(ع)
فعالیت گروه خادمیاران رضوی در نیشابور
پیش بینی افزایش دما و وقوع گردوخاک محلی در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)